אני נהנתי בטירוף!! בייחוד כי היה לו יום הולדת בפרק הזה!! אחרי שרואים את הפרקים בפעם השלישית אתם מתמקדים יותר על דברים שלא ראיתם בפעם הראשונה שראיתם את הפרק זה פשוט מדהים! הפרק כתוב מעולה מאוד אהבתי את זה שהילד היה כל כך אחראי על אמא שלו, ושהאוס בסוף היה ממש חמוד ועזר לאמא ולא גילה ללוק שאמא שלו הסגירה אותו לשירותי הרווחה! ממש חמוד!!!!! וגם שהוא ניגן בפסנתר happy birthday to me זה היה כל כך עצוב שהוא חוגג לבד!! אני ממש עצובה!!(שיזמין אותי פעם הבאה!) וכשהוא היתקשר לרופאים הוא הביא אותה במבטא הבריטי המהמם שלו היה ממש מהנה לראות!!! ובכלל אם צ'ייס העקשן הזה....רק בגלל שאמא שלו הייתה אלכואליסטית לא אומר שכולם ככה.! וקמרון הייתה חמודה היא אמרה לו ראשונה מזל טוב! וקאדי מסכנה רצתה לתת לו ברכת יום הולדת והאוס הרס לה והיא הייתה צריכה לזרוק ת'ברכה מאוד מאוד לא לעניין!!! ואיך שהיא עקבה אחריו לשירותים והפעילה את המים כדי שלא ישמעו!! חחחחחח קיצור פרק מעולה !!!! יאללה יואו שלישי הזה סוף סוף פרק נוסף בעונה השלישית!!!!
הוא שאל אותם מה יכול לגרום לסיפטומים פסיכוטים והוא לא מחלה פסיכולוגית וקמרון ענתה לו שווילסון היא מחלה תורשתית שיש יותר מדי נחושת בגוף וזה גורם לסיפטומים פסיכוטים... וגם גורם לראייה לא בסדר ולצלקת בכבד(שחמת אבל שחמת בקטנה) ובגלל זה היא הלכה לראות רופא עיניים ובגלל זה צ'ייס חשב שהיא שותה באופן קבוע! הבנת?
וילסון. זו מחלה גנטית שפוגעת בחלבון המעביר נחושת מהכבד למרה (וגם מסייע בקשירת נחושת לנשא שלה בדם). כתוצאה מכך נחושת נצברת בכבד, וכשכמותה גדלה מאוד היא "נשפכת" ממנו, שוקעת באיברים אחרים (ביניהם המוח) ופוגעת בתפקודם. גם טבעות קייזר-פליישר (על פיהן בוצעה לבסוף האבחנה) הן בעצם מצבורי נחושת אופייניים למחלה סביב העיניים. לא צפיתי בפרק כבר מזמן, אבל סביר להניח שמה שגרם לקריש הוא הגידול בכבד, לא?
הלוואי התעלפות, בלבול ודיכאון (ברור-הן בכל זאת מבצעות מודלציות לסינפסות דופמינרגיות במוח, זה לא שהן לא עושות כלום), אבל אל תשכחי שנתנו לה את התרופות הללו רק כי חשבו שהיא מטורפת, כלומר הטירוף קדם לתרופות (ומצב מנטלי מעורער הוא אכן מאפיין של מחלת וילסון בלתי מטופלת).
פגם גנטי הקשור לחילוף החומרים של נחושת, שכתוצאה ממנו נחושת מצטברת בכבד, וגורמת לצהבת ושחמת, או במוח, שם היא גורמת לפיגור שכלי ולתסמינים דמויי פרקינסוניזם. טבעת חומה אופיינית נוצרת בקרנית העין (טבעת קייזר-פליישר). קיים טיפול תרופתי. [לקוח מhttp://www.infomed.co.il/glossary/g_2144.htm ]