The way of the Peaceful Warrior

אולי...

ברור שאת המציאות אנשחנו לא יותרים וגם לא מוצאים.... מה בכלל אני אמור להבין מ"אנו מוצאים את המציאות"? עד שלא תסביר לי, בינתיים אני לא מבין בכלל. ניתן "להתקדם ברכישת מיומנויות וכשרונות חדשים" בהמון דרכים... דמיון, למשל... הרגשות? ממש לא. "אפשר לרכוש תכונות חדשות ומצבים גופניים חדשים" תסביר בבקשה מה זה "תכונות" ומה זה "מצבים גופנים". אם "הרגשה" זאת לא מילה מדוייקת אז למה אתה משתמש בה? זה לא רלוונטי, תשמתש במילה אחרת או תסביר למה אתה מתכוון. "ניצול של האדם את העולם הסובב אותו למען טובתו האישית" רק זה הוא די ויותר מידי על מנת שאנקוט עמדה נגד הסרט... על פי ההגדרה באתר שלי עשיה אפשרית אך בלתי אפשרית לאדם הנשלט על ידי המעגל הראשון של העוצמה, אך השאלה שלך לא כל כך ברורה לי... ולא מבין מה הקשר לשה למילה עשיה... אתה שואל אותי אם אני רואה משהו חיובי/שימושי בסרט הסוד? עשיה נעשית בעד או נגד החיים עצמו, תלוי באיזה צד אתה צועד...

תודה.

המילה מציאות מכוונת ל"משהו" שנמצא. מצוי. לכן המציאות, אם משתמשים במילה הזאת - נמצאת. איך שאני מבין את זה: המציאות בעלת חוקים פשוטים ובסיסיים ולמצוא את המציאות זה אומר לגלות יותר ויותר עליה. הכוונה ל"תכונות חדשות": השימוש הקודם במילה תכונות לא היה ראוי. כדאי היה להשתמש במילה יכולות/אפשרויות/מיומנויות חדשות. אתן דוגמא למיומנות: נגיד ויש לי פחד קהל, אני משותק מפחד כאשר אני מדבר אל קבוצת אנשים. נגיד והייתי רוצה להיות במצב שבו הפחד לא משתק אותי ואני יכול לפעול למרות שקיים הפחד. אם אדמיין שאני מחזיק במיומנות - אדמיין שאני כבר בעל יכולת גבוהה בתקשורת מילולית אל מספר רב של אנשים - ואם אנסה לחוש/לחוות את הדמיון כאמיתי, "כאן ועכשיו", אני יכול להפוך את היכולת הזאת לנגישה וניתנת להפעלה. אז לדבר אל מול מספר אנשים יהפוך למשהו נגיש יותר. אולי עדיין יורגש הפחד, אך אוכל לפעול במקביל אליו. "מצבים גופניים ", גם כאן יש אי-בהירות בשימוש במילים.. לדוגמא אני עושה פעילות גופנית ומתחיל להתעייף, מתחילות פעימות לב בקצב גבוה ואני מתחיל לחשוב שאני לא יכול להחזיק מעמד עוד זמן רב בפעילות. בדיוק באותו הזמן שבו אני שופט את מצבי כ"עייפות" או כאשר אני חושב שאני לא יכול להחזיק מעמד עוד זמן רב, בדיוק במקום הזה אני יכול לדמיין דימוי חדש על עצמי, דימוי של אדם שיכול לבצע פעילות גופנית במשך זמן רב, להינות ממנה ואפילו לא להתעייף לרגע, לנסות לדמיין שאני במצב כזה עכשיו ולנסות לחוות/לחוש את הדמיון כאמיתי "כאן ועכשיו". מתוך נסיון, דל אמנם, אך מתוך ניסיון אני שם לב שזה משפיע. הרגשה (בהקשר של ההודעה הקודמת שכתבתי) - לנסות לחוות את המצב הדמיוני כאמיתי. כאילו כבקסם, התחושה בגוף משתנה ונראה לרגעים כאילו התחושה של הדמיון קיימת. לדוגמא, אם אדמיין את עצמי בריא לחלוטין ואנסה להרגיש/לחוות/לחוש את זה עצם הנסיון ישפיע על הגוף ובגלל ששיניתי את התפישתי את הגוף - הוא יורגש אחרת. מקווה שתענה על השאלה שלי.

"מציאות זה מה שנמצא"

אם הבנתי נכון, אז איך אתה מכנה את הדבר הזה שאי אפשר לתפוס במולאו, את הדבר המסתורי שאני מכנה "מציאות"? כאן זה פורום דרך הלוחמים... אז אצמד למושגים טולטקים, אני מבין (בהודעה שלך) ש"מה שנמצא" שקול ל"מה שנתפס"... תקן אותי אם אני טועה או תיידע אותי אם הבנתי נכון. או במילים אחרות אתה מכנה "מציאות" למה שאני קורה "התירגום והפרוש והעיוות של חלק ממה שנתפס". על פי מה שכתבת (ומה שהבנתי) דמיון זה כלי שאתה משתמש לא מעט... קראת ב-FAQ באתרי מה ההבדל בין דמיון לבין תפיסת מציאות? יש לך משהו להגיד על מה שכתוב שם? "הרגשה (בהקשר של ההודעה הקודמת שכתבתי) - לנסות לחוות את המצב הדמיוני כאמיתי." לחוות או לדמין? מה הכוונה שלך מאחורי המילה תחושה? התחלת עם הרגשה והמשכת לתחושה... כאילו שזה אותו הדבר (כך הבנתי, בכל אופן...) "להרגיש/לחוות/לחוש" זה אותו דבר או 3 דברים שונים? אענה לשאלה שלך... אחרי שתענה על השאלות שלי (כפי שכבר כתבתי)

מציאות

אני מכנה אותו יקום / כל הקיים, ו... מציאות. לא כתבתי שניתן לגלות הכל על המציאות, אלא שהיא קיימת וניתן ללמוד אודותיה. אתה צודק. אני מכנה מציאות למה נתפס ומתורגם (בעיוות, כנראה). תחושה - אנרגיה הנתפשת על ידי מרכז התחושות, חווים אותה פיזית, בעזרת הגוף הפיזי. לפי הבנתי העכשיווית. להרגיש/לחוות/לחוש - דברים שונים. על ההבדל בין דמיון לתפישת מציאות - אגיב בהמשך. תודה, עמנואל, אני לומד בעזרת התקשורת איתך להשתמש במילים שלי ללא פגם. הדמות הוירטואלית, אמיר השני.

<מציאות?>

אז... המציאות זה "חלק" מהיקום.... לא מה שנפתס ומתורגם זה חלק מתפיסת המציאות.... (לא בהכרח קיים/נמצא) זה הכל בינתיים...

רונה 49

New member
מציאות הינה פשוט מציאות-יש רבדים רבים למושג

המייצג את העולם שיצרנו בעבור עצמנו. אני טוענת שאנו יצרני מציאות חיינו, ואם טובה היא בעבורנו,אשרינו וטוב לנו ואם לא,תמיד ניתן לשנותה. ליצור מציאות זה לשנות. לשנות את המציאות שאינה מועילה לנו ולהתמיר את עצמנו למקום חדש.

ziko7

New member
סרט חיובי שאכן מעמיד את האדם במרכז היקום האינ

דיבידואלי שלו ממש אותו עיקרון של באדולינה לכל אחד הממלכה שלו ...חבל לטעות בפירוש ולהסתכל רק על החושך במקום לראות את האור ...אגב החושך נמצא בכל מקום הוא חשוב יש לו תפקיד וגם עליו לאזן...הסרט נותן דרייב ממשי ...רב האנשים אכן מתלהבים ולפעמים יתר על המידה אבל זה נורמאלי מה גם שדיי מהר הפרופורציה נכנסת לפעולה אוטומאטית מרפה ואז מתחילים מחדש ...נכון יותר בגדול אני חושב שאנשים מספיק אינטיליגנטים בשביל להבחין בין טוב לרע ושורה תחתונה הדעת של פלוני היא יקום והוא עומד במרכזה עליו לשאוף לטוב עליו לשתף לחלוק ידע עם אחרים הסרט לא סותר את ו"אהבת לרעך כמוך" הכוח הוא כוח טהור וכל אחד שעושה משהו שאני לא הייתי עושה עושה כי מישהו צריך לעשותו. אפשר לשחות באמפטיות של שמחות.

jhimi

New member
קינאת סופרים תרבה חוכמה

הסוד כרעיון קבלי עושה לנו גירוי ואומר שעלינו להיות מוכנים לקבל וזה מאוד חשוב כמו באהבה רק שהסוד הוא בהחלט לא מחולל הניסים שכן השיטה היא גם לתת והרעיון של הסרט מתייחס ללייבל מסויים אז אנחנו עשויים לטעות ולחשוב שהרעיון של הסרט הוא איך להגשים כל פנטזיה אפשרית לא ולא איכות חיינו ודרכנו מבוססות על שיטה טבעית שנמצאת בכל אחד ואחת מאיתנו עלינו רק להתמזג עם היקום להתאחד איתו להתפקח ולהבין שכמו שכסף הוא אמצעי בדרך למטרה שהגדרנו כך גם המטרה היא רק עוד נדבך בדרך אל הדבר המלא שאותו אנו אמורים להרגיש בכל רגע...להיות מוארים כל הזמן.שבת שלום

ייתכן שאתה צודק....

על 2 נקודות הייתי רוצה להרחיב: רעיון קבלי... אתה מתכוון לקבלה (היהודית) או על לקבל (דברים). אני לא מפוקח (כנראה)... אני לא רואה בכסף אמצעי להגיע למטרה... אני גם לא שם לעצמי מטרות.... גם הלהיות מואר זה לא דבר שאני כל כך מבין.... תוכל להרחיב ולהסביר לי?

ziko7

New member
סרט חיובי שאכן מעמיד את האדם במרכז היקום האינ

דיבידואלי שלו ממש אותו עיקרון של באדולינה לכל אחד הממלכה שלו ...חבל לטעות בפירוש ולהסתכל רק על החושך במקום לראות את האור ...אגב החושך נמצא בכל מקום הוא חשוב יש לו תפקיד וגם עליו לאזן...הסרט נותן דרייב ממשי ...רב האנשים אכן מתלהבים ולפעמים יתר על המידה אבל זה נורמאלי מה גם שדיי מהר הפרופורציה נכנסת לפעולה אוטומאטית מרפה ואז מתחילים מחדש ...נכון יותר בגדול אני חושב שאנשים מספיק אינטיליגנטים בשביל להבחין בין טוב לרע ושורה תחתונה הדעת של פלוני היא יקום והוא עומד במרכזה עליו לשאוף לטוב עליו לשתף לחלוק ידע עם אחרים הסרט לא סותר את ו"אהבת לרעך כמוך" הכוח הוא כוח טהור וכל אחד שעושה משהו שאני לא הייתי עושה עושה כי מישהו צריך לעשותו. אפשר לשחות באמפטיות של שמחות.

האתר של הסרט הסוד

והמפגשים בחינם (!) שכמה אנשים אירגנו ביוזמתם, תורמים מאד לאנשים. מציעה שתבוא למפגש או תדבר עם האנשים, לפני שאתה מחליט מראש איך הם פועלים ומי הם. אני כל כך לא מסכימה איתך. אני כותבת את זה לא בשביל להחליט מי מאיתנו צודק
אלא בשביל לתת זווית אחרת לדיון עבור גולשים שעשויים לחשוב כמוך, רק כי אף אחד אחר לא הגיב להודעתך.

לא קבעתי כלום לגבי האנשים שמקרינים את הסרט.

וגם: תודה על הזמנה... אין לי זמן לדבר עם מגלומנים שחושבים שהם יכולים "ליצור" מציאות.

רונה 49

New member
מגלומנים שחושבים שהם יכולים ליצור מציאות?????

הוזמנת על ידי מיכל למפגש....למה אתה מעניק שם למה שאתה טוען שאינך יודע? האם לא עברה בראשך מחשבה פשוטה האומרת שקיימים דברים אותם אתה פשוט לא יודע????? המגלומנית שיוצרת מציאות רונה

עד ש...

לא יסבירו לי אחרת אני אמשיך לחשוב ולטעון שאנשים מסויימים חיים באשליה שהם "יוצרים מציאות".... מחכה לא מעט זמן ועדיין לא ראיתי מה ההגדרה שלך ל"יצירה" "מציאות" ו"יצירת מציאות"... אני יודע שיש המון דברים שאני לא יודע אני כן יודע שהיקום הוא מסתורין, אני יודע שהאדם זה לא מרכז היקום ואני יודע שהמצאיות זה משהו שלא ניתן לתפוס במלואו.

רונה 49

New member
היי

ראשית תודה על המייל-וידאו"אני רק בת 13"-מסמך חשוב. המייל לא מוציא דואר משהו לא בסדר.אז אני מודה לך כאן. ביחס להגדרות נראה שהיגדרת כבר הכל... ואם לא אעשה זאת בהקדם(אני אבדוק בשירשורים) מגלומניה-הגדר!!!!!(מעבר להגדרת הלכסיקון) יום מואר רונה

הי רונה

אגב יש עוד מייל ששלחתי לך לפני כמה ימים ולא קיבלתי תשובה... לא מדובר אם אני הגדרתי או לא ... אם את לא מגדירה את המילים שאת משתמשת לא נשאר לי אלא להשתמש בהגדרות שלי.... ואז את לא יכולה לבוא בטענות... מה שלא ברור לאנשים בדרך כלל זה שלא מדובר על להגיע להסכמה של שנינו למילה X אלא שכל צד יבין מה ההגדרה של הצד השני.

רשף כשף

New member
אנשים טפשים ומטומטמים

שנהנו והפיקו תועלת מהסרט "הסוד"(גם אם לדעתם של עמנואל זיטנר ודן מילמן מדובר בתועלת שקרית), ומוכנים לשלם כרטיס כניסה לסרט הזה שנקרא לחיות/לתפוס/להנות/ מהרגע... ווטאבר.... זו זכותם המלאה להיות טפשים ומטומטמים , גם אם הם טפשים ומטומטמים רק בעיניהם של עמנואל זיטנר ודן מילמן. לדעתי, גם אם עמנואל זיטנר יגיע לאולם ויקים קול שבר וצעקה עקב טפשוטתם וטמטומם של הטיפשים והמטומטמים ועקב נצלנותם של הנצלנים הקפיטליסטים שכל מטרתם היא להרוויח כסף על חשבון הטיפשים והמטומטמים... הוא יספק צורך מאוד מאוד בסיסי אצלו הוא ולא יעיר את הטפשים, המטומטמים והנצלנים מטפשוטתם, טמטומם ונצלנותם.

למעלה