War4Ring שבפסח

Silver horse

New member
מפונקים../images/Emo70.gif

כן רואים שהמסטרים לא האבירו אותך באמצה הלילה הראישון בזמן מבול מחנה
ובבוקר לא היתה צריך ללחת ולהבי מים ל כל הקבוצה שלך מקיבן שלא היו מים מרוקזים לשתיה כמו שהובתח . ואתה לא תיצתרך לשלם 1500 שח לתיקון הרכב ביגלל הנסיע הזאות

elanor

New member
../images/Emo24.gif נהדר../images/Emo70.gif

תאריך מצוין! החלטה נהדרת!! תבוא עליכם ברכה
נפלא!
פשוט נפלא! שלכם תמיד - כוכב השמש
-

elanor

New member
../images/Emo45.gif

תודיע איפה ומתי. (וכמובן איזו עלילה תשוחק)

volkana

New member
מתי? איפה? איך?

אני מחפשת מס´ חודשים לארפים ואין פרטים בשום מקום!

volkana

New member
היתי שם ולא הבנתי איך מישתתפים חוץ

חוץ מי זה שהוא עוסק במישחק שהיה

סילבן

New member
לכי לאתר העמותה לקדום משחקי תפקידים

בכתובת הבאה: http://www.roleplay.org.il הכנס בתפריט ימין ל-"מאגר שחקני התפקידים" וחפשי את מר אסף הרשקו, יו"ר העמותה ושותף בארגון המשחק הנ"ל. הוא (בנגוד לרוב באי הפורום הזה) יכול וישמח לספק לך כל פרט שתבקשי לדעת.

Hest

New member
אכן

התאריך משובח. ובקשר לגשם, הפעם נבוא מוכנים. אם הגשם מתכנן לעצור אותנו, כדאי שהוא יהיה מאש כדי שיהיה לו סיכוי.

Hest

New member
המממ...

המממ, זה יצא גרוע... אבל הבנתם למה אני מתכוון, אני מקווה...

Zigmar

New member
אותם מסטרים? ../images/Emo46.gif../images/Emo93.gif../images/Emo31.gif

רוב האנשים שאני מכיר אמר שלא יגיו למשחק שני אם אותם מסטרים מארגנו גם אותו.

elanor

New member
לא נורא

אני לא יודעת עד כמה זה נכון, אבל לפי מה ששמעתי (וזה נשמע די הגיוני) זה היה המשחק המאורגן הראשון של המאסטרים האלה. ז"א, הראשון שלא היה פיראטי. שהיה צריך לדאוג לכל מיני פרטים שבמשחקים הקודמים שלהם הם לא הצטרכו לדאוג להם (כמו חברת הביטוח, האבטחה וכו´ וכו´...) אז הפעם ראשונה קצת התפקששה ואני בטוחה שהם למדו הרבה מהטעויות שהיו להם בפעם הזו. אמנם יכול להיות גם שאני טועה לגמרי, אבל אני בכ"ז מוכנה לנסות את הפעם השניה (שאישית - אני בטוחה שתיהיה טובה הרבה יותר) ואני גם בטוחה שאני אהנה מאוד. נתראה בבזאר. אלאנור

zany

New member
משחק מאורגן ראשון???

אני דוקא שמעתי שהם ארגנו המון המון המון משחקים בעבר, שלכולם היתה אבטחה ראויה, אולם באף אחד מהם לא היו ילדים ישראלים או כה הרבה שחקנים. למיטב הבנתי, זה המשחק הראשון (ה ר א ש ו ן) מסדר גודל כזה שבכלל איי פעם אורגן בארץ, והעובדה שדוקא שני המאסטרים הספציפים האלו בחרו לארגן אותו היה בכלל נסיונם הכה עשיר בארגון משחקים. -זאני

Lin from Harad

New member
well...

מרבית המשחקים הקודמים היו הרבה יותר מחתרתיים ולא כללו כמויות כאלה של אנשים. בנוגע לכל אלה שלא רוצים לנסוע יותר ללארפים באירגונם של המאסטרים האלה - שיבושם להם.הם היחידים שלקחו על עצמם את אחריות אירגון המשחק הגדול בתולדות הלארפים בישראל ואם היו בעיות מסוימות - עלינו לבוא לקראתם ולעזור להם לארגן את הלארפ הבא. אלה שלא היה להם ביצים לקום ולארגן כזה משחק בעצמם יכולים לשבת בשקט ולשתוק, כי אין דבר קל יותר מלהעביר ביקורת על אחרים כשאתה בעצמך אפילו לא נקפת אצבע בשביל לעזור או לנסות לארגן משהו דומה. חוץ מזה קל מאוד ללמוד על טעויותיהם של אחרים.כל מה שנשאר לחכמים הגדולים הוא להכנס לפורום הזה, לקרא את כל התלונות ולהפיק מכך לקחים,אבל שוב...הם לא היו הראשונים לנסות ע"כ - שיישבו השקט.

סילבן

New member
זו לא הגישה הנכונה

כי עד כמה שאני מבין השחקנים הוותיקים טוענים כי הרבה נסיונות שלהם לעזור נדחו על הסף בידי המאסטרים, ובקשר לבחירת המאסטרים אין לי מושג ואני לא בטוח גם לגבייך, כך שבאת מברכת ואת עשויה לצאת מקללת. הגישה הנכונה, לדעתי, היא שזהו משחק ראשון בסדר גודל שכזה ובשל כך יש לתת להם לפחות עוד הזמדנות אחת לפני שחורצים את גורלם באכזריות.

ובכן, מה זה מאורגן, ומה זה ראשון:

משחק ראשון - בהחלט לא. המשחק הקודם של אלכסי היה המשחק הגדול ביותר שהצליח, והגדול ביותר בכלל, ונקרא אפוקליפסיס. המשחק הוכיח נוסחה עלילתית שעובדת. לפני כן, מדובר בהסטוריה ארוכה של משחקים בהם היה פעיל בדרגים שונים, עוד מרוסיה. משחק מאורגן - יש לברר ראשית:
מערכת יחסים בין קפטין לשחקן: המנטליות הרוסית, כפי שיצ לי להבין אותה, היא מאד מעשית, ומאד פרקטית. האחריות בהיררכיה הזו יושבת בעיקרה על שחקנים, כשלקפטנים יש תפקידים ריכוזיים בלבד, כלומר, הקפיטין אינו אחראי לאיש מהשחקנים באופן אישי, אלא, אחראי על תפקודו במסגרת המשחק. אם שחקן בא לא מוכן באופן אישי - זו בעייה שלו, כל עוד וא מסוגל לתפקד במשחק. על מנת להבטיח את תפקוד שחקניו, רשאי קפטין להמליץ לאנשיו דבר מה, או לבקש אותו, אך יכולת האכיפה היחידה של קפטין היא לסרב לקבל את השחקן לקבוצה. יותר מכך, קפטנים בדרך כלל מצרפים לקבוצתם חברים שלהם בלבד, או אנשים שהם מכירים, וראו את יכולת התפקוד שלהם, כך שהנושא הזה של התכוננות למשחק או יכולת התפקוד בו אינו עולה בכלל. מעולם לא היה מצב כזה של הרשמה "פתוחה". ברוסית - שחקן קודם כל בא לשטח, ואחר-כך למשחק. שחקן מגיע למשחק בדיוק כמו שהוא מגיע לקמפינג, ואין כאן טיולים מאורגנים יותר ממה שקבוצת משפחות מתארגנות על קמפינג; חלק מתארגנות יותר, וחלק דואגות לעצמן כל אחת. שחקן מגיע כמו שהוא יוצא לבומבמלה, או לפסטיבל כל שהוא: אוהל, שק"ש, וכו. ותאמינו לי, שהאוהלים שמביא כל אחד הם בדרך כלל לא נגד גשם... ...והמבין יבין (רמז: בדרך כלל נשפך דם במשחק, מחוץ ולא בגלל חרבות מעץ. הדבר קורה בזוגות, ובשדות-קרב אינטימים לגמרי). הגיע שחקן לא מוכן? ...חבל. חבל, וזה הכל. ינסו לעזור לו, מפני שכבר נמצאים בשטח, וזאת כי שומרים על פרופיל הומני כל שהוא, אבל השחקן הזה בדרך כלל ישרוף את הקשרים שלו עם הקוצה, ויחשב כפרזיט.
על מערכת התפקידים בין קפטין למסטרים: כמו שהקפטין לא אחראי אישית על כל שחקן במובנים ישראלים (כי ברוסית אומרים שכן, אבל לא מתכוונים יותר למה שפרטתי), כך המסטר האזורי לא אחראי אישית על כל קבוצה, ובטח שבטח לא על כל קבוצה. ולמסטר האזורי, או אפילו למסטר ראשי של המשחק, שרוצה לסנן קבוצה, יש יותר בעייה מלקפטין רוצה לסנן שחקן: עליו לדאוג לתחליף, או להשאר עם חור בעלילה. כמובן שלהכל יש פתרונות, אך בנוסף לזאת, אם קפטין לא תפקד, מה קורה עם שחקניו? מה קורה לציפיותיהן של קבוצות אחרות והכנות שנעשו במשותף עם קבוצה זו? מעטים הם המקרים בהם מסטר בוחר להשתמש בכוח זה, אך הם בהחלט קיימים, ואם הם קרו - זה בדרך כלל מוצדק ביותר, למעט, לצערי, מקרים שבאו על רקע אישי. יאמר לזכות המארגנים הנוכחיים, שהם בחרו לעבוד עם קבוצות שחקנים המוגדרות בעיתיות מבחינתם במושגים רוסיים (יריבות אישית), ונתנו להם חופש פעולה נרחב ביותר. לזכותו של אלכסי יאמר שראיתי אותו מחמיא בפני ארוכות לשחקנים שהוא אישית מתעב, ושהופתעתי מנכונותו לעבוד עימם. עם זאת, עציין כי גם לו יש "קוים אדומים" שלמעשה די אכזבו אותי. בגדול - המסטרים דואגים לכושר התפקוד המשחקי בלבד של הקבוצות עליהם הם מופקדים. אמנם ההצטידות האישית נגזרת מכך, אך זו פינה שלא נכנסים אליה כלל, עוד משלב הליהוק. זה ברור מאיליו שכל אחד אחראי על עצמו, ומי שבוחר לעבוד ביחד, פשוט בוחר לעבוד ביחד. לסיכום התסקיר - המסטרים דואגים לעלילה מאורגנת בין קבוצות פירטיות מאורגנות בתוך עצמן כל אחת שיוצאות לשטח. כל קבוצה דואגת לעצמה למיים, ציוד-בנייה, הובלה, הסדרי הגיינה, לא כל הקבצות חולקות אוכל, ומעטות עוד יותר דואגות לאוכל באופן מאוגן במונחים ישראלים, מעטות הקבוצות שדואגות לשחקניהם לדרכי הגעה, ואף קבוצה לא דואגת לביטחון. במשחק הזה, לראשונה הוצג מערך לוגיסטי, שאמור להקל על הקפטנים השונים, ולתת מענה לנושאים ש´ירדו´ מעל הקפטנים מהראש: מיים, ציוד, הגיינה, ועל זה התווספו אבטחה, וביטוח, על רקע שיתוף פעולה עם קהילה "בתולית", הן במגזר הישראלי, והן במגזר הרוסי. בפועל... התברר שהדברים אינם פשוטים כמו שנראו בתחילה, כשהתיחחבו עליהם, והופיעו כשלים, וחבל. כל זה, ועדיין אנו בוחשים במעגל הלוגיסטי שאמור להיות מובן מאליו, של שחקן שיוצא לשטח, ואז בא למשחק, ולא יצאנו למעגל החיצון והחשוב יותר - המשחק עצמו. מבחינת עלילה, יודע אנכי על עד לאן יכלו הדברים להגיע, וכולי כאב על הפיספוס האדיר. כולי תקווה שבסוכות נזכה לראות לפחות 33% מהעלילה שתוכננה (מה שנחשב לסביר) כי במשחר הזה, ראינו אולי חצי אחוז. והכל נפל על לוגיסטיקה. אישית, קשה לי שלא להטיח טענות על קרעים פוליטים ומאבקי אמביציות המאפינים את הקהילה הרוסית, שהיא פוליטית מטבעה. אם היו פועלים הקרעים ביחד, היינו מגיעים רחוק הרבה יותר, ומה שהולך לקרות בשבועות יוכיח את זה. לא, לא טעיתי, שבועות. יותר מהזהרה אני לא יכול לתת לכם. את ליכנסו ליכלוך שקיים בין קרעים שונים בקהילה הרוסית, ואל תאמינו לכל אחד שבא אליכם. איזה מסטרים, מה הם מסוגלים, איפה, לאן - ה כ ל. הרבה מגיע מסירחון של תחרות "מי עושה מהאחר יותר קטן", ובא לביטוי בשמחה לאד במקרה הטוב, על רקע שנאה מודחקת במקרה הטוב עדיין. מזל שבכנסת לא באים ללמוד מזה, כי יש מה ללמוד שעוד לא הגיע לכנסת. ולי אישית - כל כך - כל כך . . . ח ב ל

למעלה