בסדר גמור אני מסכים איתך
לאורך כל הדיון לא אמרתי שהתאוריה הזו מוצלחת במיוחד.
אבל יש הרבה תאוריות שלא תמיד מצליחות להסביר הכל. זה אומר שהן לא תיאוריות? ברור שלא. זה רק אומר שהן תאוריות לא מוצלחות במיוחד.
התיאוריה הזו - גרועה מאוד. אבל עדיין תאוריה שמתארת תופעות בטבע, מסבירה אותן ונותנת ניבויים - נכון, ניבויים כושלים ברובם אבל עדיין ניבויים. בגלל שהניבויים כושלים, התאוריה הזו ממש (סליחה על הביטוי) מחורבנת...
אילו ראיות יש לך?
החיים על פני כדור הארץ, כל הסובב אותנו למעשה. עדויות מהמקרא וכאלה - שוב, לא עדויות מוצלחות וטובות אבל אלו עדיין ראיות (נכון, גם אותי הן לא משכנעות).
אל תתבלבל בין היפותזה ובין אכסיומה. אני לא. אם תיקח למשל תאוריה בתחום שאני עוסק, בלשנות. כשאני מתחיל לכתוב תיאוריה נניח בתחביר, שמבוססת על התורה הגנרטיבית, אני לא נדרש להוכיח את העובדה שהתחביר הוא למשל מולד. זה קדם הנחה והיא בהחלט לא אכסיומה.
אני קדם מניח שאתה פרפר ענק עם כנפיים סגולות עם נקודות צהובות... אני לא צריך להוכיח את קדם ההנחה הזו... האם זו תאוריה? אני לא אומר שלא צריך להוכיח קדם הנחה. אני אומר שלא כל תאוריה צריכה להוכיח כל חלק שלה בתאוריה.
תאוריית הבריאה לא מסבירה את קיומו של אלוהים בדיוק כמו שאבולוציה לא מסבירה את היווצרות החיים עפ"י כדור הארץ.
לא, כאן אתה עושה את הטעות הקלאסית ומערבב בין אבולוציה ובין אביוגנזה ומנסה לטעון שפעם חוקי הפיזיקה היו שונים מהיום.
אני לא. זה בדיוק מה שאני אומר. שאני, בדיוק כמוך מניח שחוקי הפיזיקה לא השתנו מעולם. אבל אתה באמת לא יכול לדעת את זה מאחר ואין לך מכונת זמן שבה תוכל לראות את הראיה הזו.
במתמטיקה, חלק מהחשבון הדיפרנציאלי כולל משוואות "שקילות זמן- טמפרטורה" שמאפשרים לך לתת ניבוי פיזיקאלי לעבר ולעתיד.
וזהו ניבוי תיאורתי לחלוטין. אין לך אפשרות לזוז בזמן אחורה ולוודא שהחישובים שלך נכונים. גם אין לך אפשרות לזוז לעתיד המאוד מאוד רחוק ולבדוק את זה. אתה רק יכול להניח שאתה צודק.
מאוד סביר להניח שאתה צודק אבל זו עדיין רק הנחה.
בריאתן שמעולם לא דרך במעבדה תמיד יכול להגיד "אבל אתה לא יכול לדעת שפעם לא היה ככה" אבל אז הוא יהיה חייב לגדל את המזון שהוא אוכל, כי אותה שיטת ניבוי מאפשרת לקבוע את תאריך התפוגה לגבי כל מזון שהוא אוכל
אם הוא מפקפק בשיטה זו... הוא לא יכול לפקפק רק בחצי ממנה.
אני כאמור מסכים איתך - כמו שכבר אמרתי חזור ואמור לא פעם בדיון הזה ובכלל, לא אמרתי שבריאתנות היא תאוריה טובה. אמרתי שהיא תאוריה - גרועה מאוד מאוד ואפילו אני אוסיף שזו תאוריה מטופשת.