איגרת המשרד לעידוד הירידה

יש משהו במה שהיורד אומר

"אין לך ארץ אחרת" "עד שאדמתך בוערת" זה לא עיינין של ארץ אחרת קחי את הפתגם הפשוט "איפה שטוב-שם זאת המולדת" אני נמצא כאן בין הפטיש לסדן מצד אחד כאחד פטריוט מאוד שמאוד ירצה להתפתח בארץ וכו, אבל גם מציאותי, וגם כן אם עצמי שלא בטוח שאני אשאר כאן כל החיים, יכול להיות מצב שכזה שאני יעזוב, לא אולי מחוסר פטריוטיזם או שנאה לארץ אלא כי אולי ארגיש שיש לי יותר פוטנציאל להתפתחות אישית, אבל שאאלץ לפתח אותו בחו"ל, מה שכן העתיד עוד לפני ואני לא יודע כלום, אני רק יודע שארצה להקבר בארץ ואת ימי האחרונים ארצה להתגורר בארץ.

M e g g i

New member
יש אנשים שחשוב להם להתפתח בארץ למרות

כל הקשיים! הרי בכך שאתה מפתח את עצמך אתה גם מפתח את הארץ שאתה [או לפחות אני..] כ"כ אוהב... אנשים שהולכים יותר רחוק מ"רק להקבר בארץ"! אנשים שמוכנים לעשות בשביל הארץ, בשביל פיסת האדמה הקטנה שלנו. אני מוכנה לקבל את הקשיים ואת החסרונות הגדולים! אני רוצה לעשות בשביל הארץ! להביא גאווה למדינה הקטנטונת והיפה שלנו.. בתמורה, אני גרה בין מפרץ אילת להרי החרמון, בירתי היא היפה בתבל, אדמתי עם לב פועם, השורשים שלי חיים וקיימים! בתמורה, אני חיה במדינה טכנולוגית, מתקדמת, נאורה, בארץ חדשה-ישנה מגוונת מאוד, ילדיי יתחנכו על ברכי הדמוקרטיה, חיי יהיו ערכיים, אהיה בעלת מעורבות חברתית עשירה בין אחי בית ישראל.
אני אוהבת את ארץ ישראל, אוהבת בלב שלם!

Paper Lantern

New member
אמ.

אוקיי, אני לא ממש בפורום אבל אני קוראת פה מדיי פעם, אבל ההודעה הזאת קצת הציקה לי אז הייתה חייבת להגיב. (ואני באמת לא מתכוונת לפתוח פה וויכוח, כל אדם והדעות שלו ואני בספק אם אני אצליח לשנות את שלך) תכלס, הפיתרון שאתה מציע הוא לברוח מהבעיה במקום להתמודד איתה. אז נכון, לא הכל פה בדיוק מושלם ונהדר, ונכון, לא קל לחיות פה, אבל כמו שכבר אמרו כאן לפניי.. אין לנו ארץ אחרת. זו המדינה שלנו, ואם לא כאן לחיות אז איפה? אני חושבת שחיינו יותר מדיי זמן לחוד בחו"ל כדי שנצטרך לחזור לשם שוב, רק כי במדינה שלנו (המאוד מאוד מאוד צעירה שלנו, חשוב לציין) קצת קשה לחיות. אני מאמינה שלכל בעיה יש פיתרון, אפילו לבעיות שיש כאן. וכמו שאמרתי, המדינה שלנו מאוד צעירה ויש לנו עוד שנים רבות להתפתח ולעשות את המקום הזה יותר טוב. לא הכל כאן כ"כ גרוע כמו שאתה חושב. תהנה בחו"ל.

אין ולא הייתה לי כל כוונה להתווכח

העברתי מסר, זה הכל, תרצו תאמצו, לא תרצו לא תאמצו. אנחנו נהנים וגם אתם מוזמנים.

רוני13

New member
"אנחנו"...דבר בשם עצמך.

יש לי קרובים בחו"ל שהמשפט שמהדהד לי בראש מהביקור האחרון אצלהם הוא: "אצלכם(בא"י) חיים את החיים פה(ארה"ב) החיים עוברים ליד..." איפה ההנאה שם? תפסיק לחיות בשיכנוע עצמי-לחיות בגלות זאת בדידות!

רוני13

New member
אממ../images/Emo122.gif

למה אתה חוזר על מה שאני אומר? "הקרובים שלך חיים בבדידות"-זה מה שאמרתי...ומטרת העובדה הזאת הייתה כדי לשלול את ה"אנחנו הגולים מאושרים"
"והם עדיין שם..."-מה אתה רוצה?! למה הם לא אמורים להיות שם?הם ירדו מהארץ! למה אתה מציין עובדות שכבר ציינתי?

כי אתה סותר את עצמך

הרי אם הם היו באמת מרגישים בודדים הם היו חוזרים לארץ מכיוון שלא כנראה שמאד מאד טוב להם שם.

רוני13

New member
הסיבה היחידה שהם לא חוזרים...

היא בנם. שאר הילדים שלהם מאוד רוצים לחזור לארץ-הבת שלהם שחגגה פה בת מצווה לפני כמה חודשים לא רצתה לעלות על המטוס חזרה
הם עצמם לא מכירים את השכנים שלהם,ואת חלק מהשכנים הם מעולם לא ראו. אין להם תרבות של פגישה עם חברים ל"על האש"-הם פשוט שם...חיים את השגרה! אין משפחה ואין חברים-זאת בדידות! אנשים אחרים שפגשתי שם-לא חוזרים בגלל הבושה! כי ברגע שהם עוזבים לחו"ל בשביל "להגשים את החלום האמריקאי" וחוזרים לארץ עם קצת פחות מ100 דולר ועם הכישורי מכירות שרכשת בזמן שמכרת את המכשיר לציפורניים ב"מולים" זה קצת פאדיחה בשבילם. ויש את האנשים החומריים יותר-שבאמת עושים כסף,אך זה הדבר היחיד שמעניין אותם.

רוני13

New member
מה שיכנוע עצמי...?

אני הייתי שם! אני מביא עובדות מהשטח. עדויות חיות...דיברתי עם האנשים האלה! אנשים מהביהכנ"ס התמני באל איי ברחוב "Pico"(זאת שנמצאת ממש ליד התחנת דלק וצמוד אליה יש אפילו כנסייה)

העובדה היחידה שאני מכיר היא

שרב היהודים בעולם מעדיפים לגור בחו"ל, זאת עובדה שאי אפשר להתווכח עליה. כולל אנשי בית הכנסת ברחוב פיקו...

רוני13

New member
תעיין בהודעות אחרות שלי...

טחנתי את הנושא מספיק-אתה חוזר על שאלות בלולאה.

רוני13

New member
לשם שינוי...

אני דיברתי עם אותם "אחרים". אתה מכליל את זה על כל הגולים-כאילו דיברת עם כל אחד מהם.

ואתה דיברת עם כל הישראלים בארץ?

תשמע חביבי, אתה חייב ללמוד שלפני שאתה מפנה אצבע למישהו אתה חייב לבדוק את עצמך, אחרת זה יחזור אליך כמו בומרנג.

למעלה