אני בהלם...!!!
נכנסתי לפורום הזה ממש במקרה... חפשתי מתכון למשהו. הזדעזעתי לקרוא ולראות עד כמה פחת הדור. ובכן, אני בת 42 ממוצא חצי הונגרי וחצי תימני ואני לא מאמינה למה שאני קוראת פה ושומעת.ראשית אם נחזור אחורה לפני שני עשורים או יותר אז לא רק שהתימנים היו פופולרים ומבוקשים אלא שהתימניות נודעו ביופיין בשכלן,ובחריצותן והיה (ועדיין יש) להן ביקוש תתפלאו, דווקא בקרב עדות אשכנז!! קמצנים!! לא בבית ספרנו.. האם יש לכם מושג איזה שם יש ליהודים פולנים? גם הם ידועים כעדה חסכנית במיוחד ואינני באה להלעיז.. הכל שטויות ויש מכל ולכל. אך יהודים אנגלו סכסיים ממוצא פולני הם הגרועים שבהם אם לדבר על סטריאוטיפים. מה, אין עיראקים קמצנים? הונגרים קמצנים? תימנים נדיבים?????... בכל עדה יש טובים ורעים, יש נדיבים ומיזנטרופים, יש יפים ומכוערים. שנאת התימנים בשורשיה נעוצה בעיקר בקנאת עדות המזרח בעיקר ובשל היותם בהירי עור ומלאי רגשי נחיתות רצו להידמות לאשכנזים ובחלו בכל מה ש"שחור", שמא ידבק בהם. עד היום ובעיקר בשכבות הנחשלות מופיעה הבורות הזו והבהלה מן השחור דווקא בקרב עדות המזרח ולא אצל עדות אשכנז. יש לי חברה פולניה שכל יהבה הוא להתחתן עם תימני!!! הוא משוגעת על שחורים! ויש כמוה רבות. התימנים בשל הרקע התורני (אם לא ההורים אז הסבים והסבתות) שלהם חונכו ל"בל תשחית", שזה בין השאר אומר ש"בזבוז" יכול להוליד רע ויש לחשוב על המחר. עקב כך, רבים מהם היום הם עשירים ככורח, בעלי עסקים ובעלי אדמות ורכוש. חבל, חבל מאד שהדור הצעיר נוטה להיות כל כך "שטוח". עוד ידועים היו התימנים בעורם היפה והחלק, בכשרון המוסיקלי (עד היום) בעברית הנהדרת..ובבריאות ואיכות החיים. צאו ולמדו! הכפשת העדה (כל עדה שהיא) היא נגד ערכי היהדות ונגד כל יסוד לחברה מתוקנת, כשל נוראי בחינוך. אגב, התימנים לא שונאים אף עדה וזאת לבד, מעידה עליהם. אבל אם מביטים על המתרחש בארצנו ועל התמונה המצטיירת מן התקשורת על כל ענפיה, אין ספק שפשטנו את הרגל.. כל אותם שונאי תימנים שבחברתינו, ברי וודאי לגביהם , שמצפות להן הפתעות בעתיד. משמיים, "את אשר יאהב, יוכיח" ומצאתי שבמשפחות בהן היתה התנגדות לצבע השחור..הצאצאים כבר "סרחו"...והמבין יבין..( :