אני לא יודעת איך אתם הולכים להגיב

התולעת 1

New member
מכל מקום ניתן לה סטירה,

כשאם לא יכולים להתוכח תרבותית אתם כל פעם חוזרים לאותו דבר,דרעי,יאיר לוי,משתמטים,וכדומ. " למה הדבר דומה? שפעם אחת השועל פגש את האריה וראה את האריה מדוכדך, אמר לו אדוני המלך מדוע פניך נפולות? אמר לו אין לי מצב רוח השבוע ,אמר לו אתה יודע מה? בא אני אשמח אותך, אני אקח אותך לארנבת. לקח אותו לארנבת הגיעו לארנבת דפקו בדלת הארנבת פותחת את הדלת והיא רואה את האריה ו את השועל ,היא מקבלת אותם בשמחה ברוך בואכם אדוני המלך ויועצו האישי ,ופתאום שואל אותה השועל תגידי לי ארנבת ארנבת איפה הכובע שלך? אז היא אומרת לו איזה כובע? אומר לה איזה כובע? טח, שם לה סטירה בפנים ואומר לאריה בא נלך, י וצאים החוצה אומר לו ראית איזה קטע? ראית? נו, עכשיו יש לך מצב רוח ? אמר לו עכשיו אני מבסוט עכשיו משהו, הארנבת בוכה והם הלכו מבסוטים, אחרי שבוע פוגש השועל את המלך עוד פעם ,אומר לו אריה אריה מדוע אתה מדוכדך? למה פניך נפולות? אמר לו אין לי מצב רוח השבוע, אמר לו אתה יודע מה? בא נלך לארנבת ,אמר לו יאלה בא, הלכו לארנבת נוקשים בדלת והיא פותחת את הדלת והשועל אמר לאריה תשמע הפעם נסדר אותה, אתה תחזיק סיגריה ביד ואני אגיד לארנבת שתתן לך אש, אם היא תתן לך גפרור נגיד את לא מתבישת זה מה שמגיע למלך גפרור לא יכולת להביא לו מצית? פח ניתן לה סטירה , ואם היא תביא מצית נגיד לה מה את לא מתבישת רצית לשרוף לו את הזקן? טח, ניתן לה סטירה, מכל מקום ניתן לה סטירה, המלך הסכים, הארנבת פתחה את הדלת רק רואה אותם רועדת משקשקת מה עכשיו? מה עכשיו? אמר לה השועל את לא רואה את המלך עם סיגריה? תני לו אש, אז הארנבת הבינה שיש פה מלכודת אם היא תתן גפרור תקבל פח ואם היא תתן מצית יהיה טח טח, אז היא אמרה לו אין לי גפרורים ואין לי מצית, אמר לה השועל, איפה הכובע? אמרה לו איזה כובע? טח טח נתן לה, בכל מקרה תמיד חוזרים לכובע, ככה זה חברי הפורום החילונים(לצערי גם אתה שותף בענין) מחפשים עלילות לא הולך (כשאין לכם תשובות)חוזרים לאותו דבר,דרעי,יאיר לוי,משתמטים,וכדומ. , אתם לא משרתים רק אנחנו מתים אתם לא, אתם, חוזרים בחזרה העיקר טח טח, ככה זה עובד, זה הפטנט.

התולעת 1

New member
אף פעם לא כתוב גנב חילוני

ח``כ מרום ודודי צוקר ממרצ תקפו בחריפות את מערכת החינוך כולה על שיעורי הדת שניתנים בביה``ס החילוניים. ``מוציאים אלפי תלמידים חילוניים לשמד`` האשים ח``כ חגי מרום את מערכת החינוך שמעת? מלמדים יהדות שעתיים זה נקרא להוציא את החילוניים לשמד. לטענתו תחקיר מקיף גילה כי משרד החינוך הכניס מערכת ענפה של לימודי דת לבתי הספר החילוניים. ההורים החילוניים אינם מודעים לנפח העצום של לימודי הדת השזורים בתחכום במערכת הלימודים. טענה זו העלה ח``כ חגאי מרום שערך תחקיר שלפיו עלה כי מנת לימודי הדת בביה``ס החילוני עלתה לממדים שלא היה כמותם. כמה ? שעתיים. עוד טוען מרום שחלק מבתי הספר חייבו הורים לרכוש סידור תפילה, ואת התלמידים ללבוש כיפה לא די בהוצאות הכבדות של ההורים לרכישת עשרות ספרי לימוד, מחברות, כלי כתיבה, קלמרים מנגנים, משחקי מחשב, ואולרים קפיציים. מעתה יצטרכו ההורים קשיי היום לרכוש גם סידורים שעולים 5 ש"ח. איך החילוניים יעמדו בתקציב הזה? חגאי מרום דואג לכיס חטא. על פשע מוסיפים מספר מוסדות חינוך שנוסף לתלבושת האחידה נעלי ספורט יקרים ועגיל זהב באוזן עוד דורשים הילדים להביא לשיעור כיפה, וככה ממשיכים וטוענים טוענות ולזה יש במה ועל זה באמת מתווכחים. אני שואל אתך שומו שמים , עד מתי הדבר הזה יכול להמשך העימות האדיר הזה. התשקורת מביאה פרסום על כל שנאת הדת, על כל מקרה ואירוע ולו הקטן ביותר יש לו בסיס אין לו בסיס קודם כל מאשימים ,הדתיים עשו. שולי נתפסה שעוברת על החוק לא עשו לה כלום, דדי צוקר נתפס שעבר על החוק לא עשו לו כלום, אמנון רובינשטיין נתפס שעבר על החוק לא עשו לו כלום, מר``צ חסינים מפני החוק, הם החוק. אבל דתי אחד עשה משהו, כל העיתונים כל התשקורת ``גנב דתי``. אף פעם לא כתוב גנב חילוני , רוצח חילוני, אנס חילוני, אין דבר כזה. אתם יודעים כמה שזה חמור , זה מטפטף, זה מטפטף, זה מטפטף, זה מטפטף. והמטרה שלהם לרחק את האנשים מלהתקרב לבדוק האמת.

umpa

New member
גם לא כתוב גנב יהודי

וה 5 שקלים הם של החילוני ולא של הדוס, אז אם אני רוצה לקנות עם 5 שקל זנב חזיר במקום סידור - מי אתה ודומיך שתגידו לי מה לקנות עם זה?

umpa

New member
ואם כבר

עדיף לי לקנות קלמר צבעוני מאשר לתת כסף לדוס שיקנה את הקלמר הצבעוני לילדיו על חשבוני. שהרי ידוע שהדוסים הם עלוקות מוצצי דם שחיים על חשבוננו

tamarhp

New member
../images/Emo6.gif

איפה קונים? תגיד לי - אני אקנה מתנה לכמה בנות בכיתה שלי..

SupermanZW

Well-known member
לי יש מושג

אני הייתי פעם בתהליך חזרה בתשובה ולאחר מכן החלטתי לחזור בשאלה, הלכתי בעברי לשעורי תורה ואני יודע הרבה יותר מדבר או שניים על ההלכה, אני מכיר אנשים דתיים רבים ואישה חרדית אחת שעובדת איתי באותו מקום עבודה ומכיר טוב מאוד את השקפת עולמם, הדבר הכי מוזר בהשקפת עולמם היא כאשר הם נתקלים בשאלה אשר אינם מסוגלים לענות עליה בצורה משכנעת, אז התשובה היא ברוב המקרים "כך כתוב בתורה" או "כך רצה ה'" או "אלו דברי חכמים" במקום פשוט לומר "איני יודע/ת", אני בטוח שעוד רבים שמו לב לתופעה המוזרה הזאת. איני מזלזל בדתיים, איני בז להם, ואיני שונא אותם, נהפוך הוא, יש לי חברים דתיים רבים, בוודאי שמתם לב פה בפורום שאני נוהג להעביר ביקורת על הנהגות דתיות, השקפות, והסתמכות על דברים שבמיקרים רבים אין דרך להוכיחם, משום שהם טיעונים אמפירים בלבד וניתן להבינם בדרכים רבות, כפי ששמתם לב לעולם איני מכניס בתגובותי העלבות אישיות או הערות גזעניות, אך למרות זאת יש אנשים הנעלבים ללא סיבה מדברים שאני כותב על אופן מחשבתם, וחלילה לא עליהם, או על אישיותם, האם אתם פגיעים מדי? אז כדאי שנמשיך את הדיונים (וגם את הויכוחים) בשפה נקיה ומבלי שאף אחד יעלב, גם אם תוקפים את דעתו, כל עוד אין פגיעה אישית.

tamarhp

New member
"הדבר הכי מוזר "

כשאנחנו אומרים "דברי חכמים" ו"כך כתוב בתורה" - זה בעצם "אני לא יודע/ת". אנחנו מכירים במגבלה האנושית - שאנחנו לא יכולים להבין הכל, ולכן אנחנו מפנים את השואל לתורה. דבר נוסף - לא בכל המקרים זה ככה, התנאים, האמוראים, הגאונים וכל השאר - עד היום - שואלים שאלות על התורה ומחפשים תשובות.

geedy

New member
מסורתי חרד

כדתי לשעבר מסורתי בהווה ואבא ובעל לילדים ואישה דתיים, אני רוצה לומר שבדת יש המון המון דברים יפים, שאני אפילו כועס שמחפישים את הדת בצורה כזאת ולא שומרים על מסורת, (ט באב למשל) בסך הכל עוד ערב אחד שעיסקי הנאה יהיו סגורים ביג דיל ממש אסון, תראו בארצות אחרות מכבדים שם מסורת מאות של שנים, ומה אנחנו??! הרב דברים הוכחיו לי שכתוב בתורה מאסון המסוקים ועד נפילת התאומים. למה אני לא דתי?! איש איש באמונתו יחייה, אמונה זה בלב ולא בחיצוניות ותחשבו על זה

גדי..

אפ'חד לא אמר שדת זה דבר מכוער, לא דובר על הדת, דובר על החרדים. לי אישית אין בעיות עם כיפות סרוגות, הם חיים בדרך שלהם ואנחנו בשלנו. איו חיכוך. ו..תמיד אנשים ימצאו סיבה או מקרה דומה באיזשהו מקום, באיזשהו מקרה ספיציפי שקרה. אנשים תמיד מחפשים תשובות "גדולות" יותר. זה היה פיגוע טרור שלא נחזה ותו לא, אין פה יד אלוהים או חזון של התנ"ך לעתיד לקרות. קח לדוגמא את הרוחניים והמיסטים למינהם, בזמן נפילת התאומים הם סברו כי רואים דמויות בתוך העשן והפכו זאת לעסק מדובר במשך שבועות. זה אומר משו? לא. סה"כ משחק הדימיון. אני אישית דוגלת בהשקפה ריאליסטית, ההגיון קודם לאשליות. ויש הרבה הסברים מדעיים לכמעט כל דבר. אנשים.. זה דבר מוזר. מגוון דעות נחשפות, השאלה מה אתה עושה עם הדעות האלה. ולגבי סגירה של בתי עסק, אתה יודע כמה כסף הם מפסידים מסגירת עסק יום יומיים? זמן זה כסף, בל נשכח.

suki da yo

New member
לחזות משהו אחרי שהוא קרה זה מה

ממש בעיה. ואם הוא חזה את זה לפני, נו יש המוני ידעוני-אסטרולוגים-מעלים-באוב שטוענים שהם חזו כל מיני דברים, מרצח רבין ועד נפילת התאומים. תסלח לי אם אני מפקפקת.

geedy

New member
אני מדבר על הוכחות

אני לא מדבר על זה, שיש כאלה שאומרים כן ידענו, אני בא ואומר שזה כתוב בתנ"ך מלפני הרבה שנים, שזה בא להגיד שזה לא רק ספר היסטוריה יש בו הרב מעבר לזה, איך לפני אלפי שנים ידעו שיקרה דבר כזה או אחר ואתן לך דוגמאות נוספות אם תרצי.

אמ...

אם אנחנו מדברים פה על חרדים וחילונים בואו אני יגיד לכם משהו... מה שאני יודעת על החרדים (ואני לא מדברת פה על דתיים אלא חרדים..) זה שהם לא נותנים אפילו לילדים שלהם להתקרב לעולם החילוני או אפילו לעולם הדתי! זאת משום שלא ירצו להתקרב לעולם הזה... וגם אני "כותבת את הדברים ובוכה".. אין לי שום בעיות עם דתיים אין לי שום בעיות עם חילונים אין לי בעיות עם שום אמונה של אף אדם פשוט.. שכל אחד יחיה לפי הדרך שהוא רוצה ושיפסיקו להעביר על הדרך שלו ביקורת או לשלול אותה. יש לי גם חברים דתיים, ואני יודעת מה מלמדים אותם. בבי"ס למשל אומרים להם שיתנהגו כל הזמן טוב ויפה כדי שאם הם עושים משהו שהוא לא כל כך בסדר שלא יגידו "הנה הדתי הזה, הנה הדתיה הזאת.." אין לי בעיות עם זה, אבל זה מתחיל מפה, הם מספרים לי על הרבה שטיפות מוח שהם עוברים בבי"ס, ואפילו מורה אחד העז להגיד בשיעור מסויים "כל החילונים הם בהמות.." אז חבל שכל אחד מתערב בדרך חיים של השני, חבל שמנסים לשלול דרכים, חבל על השטיפות מוח, חבל על הויכוחים, וחבל שכל צד חושב שהוא יותר טוב מהשני..

Baby Boo

New member
השינאה לא לדת!../images/Emo18.gif

אני רוצה להגיד לך משהו, החילוים שמתקיפים את הדת לא באמת שונאים את הדת או יש להם כעס לתורה. מותק מישהו חילוני לא רואה בתורה כזו גדולה לכן למה לו לכעוס עליה? אני לא כועסת על ספרי השירה של ביליק למה לי לכעוס על זה? לא אותו ערך אבל להמחיש. התוקפנות היא לציור. ואת יודעת מה?זה מחוסק ידע! נכון את צוקדת. הדברים שאנחנו רואים זה משטמטים מצהל אנשים שלא עובדים וחיים מקיצבאות מפגידי סגירת כבישים מרכזיים מפגינים נגד פרסומות או הפלות או חתונה רפורמית דברים שנובעים מאמונה אבל אני בתור חילונית לא מקבלת. זה הרי כמובן חלק קטן ממה שיש לציבור החרדי בחיים אבל זה החלק הרע, החלק אותו מכירים החילונים. החלק אותו מתקיפים ואותו שונאים כי אין מה לעשות לנו החילונים יש רושם של השתמשות במשהו כל כך נקי למטרות מגעילות ודוחות.. אז אל תבכי ילדה.."כי אני חיל.."(קצת חוש הומור) ופשוט יש דברים שקשה לנו להבין כמו שלכם קשה

אני מכיר ותדעו רק שיש ויש

אני חילוני מובהק לא שומר כלום עם טיפה זיקה ומכבד את המסורת וכל אדם באשרה הוא אני מכיר את הציבור הזה טוב מאוד למדתי כמעט את כולו כמעט זה ציבור מאוד גדול ורחב מאוד שמתפלג מאוד להרבה מפלגות ועדות שונות כמו חסידים ליטאים (אשכנזים) ספרדים וחסידים זה גם הרבה מאוד עדות וקבוצות שונות כמו סאטמר בעלזא תולדות אהרון זברות ויזני'ץ וכ'ו אני עובד עם חלק מהציבור הזה ואני רוצה לומר לכם בכל מקום בעולם בכל מקום בכל גזע עדה ודת יש גם זבל וגם טוב ונקי יש בינהם הרבה מאוד אנשים אפשר לומר רובם או יותר ממחציתם אני לא מדבר עכשיו על צבועים או מחופשים אנשים נחמדים טובים וליברלים יש בינהם קבוצות קיצניות שהם חלק מהם הם אלו שעושים את השנאה בעם והמחלוקות וזה מעט מאוד מהציבור הזה ושוב אני חוזה יש הרבה מאוד אנשים חרדיים נחמדים טובי לב ויש גם כאלו סליחה על הביטוי זבל צבועים ושקרנים אבל בסה"כ תדעו שהאנשים שבהם הליברליים מאוד נמחדים והם ציבור עם ערכים יהודיים שיודעים מאוד לעזור אחד לשני ולתמוך אחד בשני ומשפחה אחת בשניה הן בשעת צרה חלילה והן בעת שמחה וכ'ו גם אני בהתחלה הסתייגתי מהם תחילה ולא סימפתי אותם כ"כ כי אני שומע רדיו ותקשורת ושומעים לפעמים כל מיני סיפורים על הפגנות יום העצמאות וכ'ו וכ'ו בר אילן וכ'ו אבל אט אט ראיתי שהם לא אנשים כ"כ מפחידים כמו שעושים אותם ואין להם קרניים ושוב תבדקו רק תראו כמה הרבה מהם נחמדים ומכבדים כל אחד עם המסורת שלו וכל אחד יהודי באשר הוא אל תאמינו תבדקו יש ויש גם אצלנו הציבור החילוני יש זבל ולא צריך ךפרט רק אני יודע שמהם אנשי דת יש יותר תביעה אבל שוב ושוב בכל מקום יש ויש וכדאי לכם לבדוק ....... הלוואי והשנאה תיפחת ולו בקמת והיה זה שימחתי ושכרי מתי נזכה להגיע לאיחוד אחים ביחד כל אחד עם השני בלי תחריות ושנאה וכ'ו וכ'ו יש ויש רק תזכרו סוף כל סוף אנחנו יהודים ואחים וחבל מאוד שאנחנו רואים את האיחוד האמיתי של אחים ויהודים רק באסונות ופיגועים יש ויש ....... שבת שלום מאח שדואד ואוהב ומכבד כל אחד באשר הוא בעמדתו אל תשכחו את התפגם "דעות שונות כן מלחמת אחים לא"

tamarhp

New member
יפה!

רק שהיה לי קצת קשה לקרוא בלי סימני פיסוק

למעלה