אני לא יודעת איך אתם הולכים להגיב

saar7650

New member
תשובה-

אמת שהציונות החילונית הוקמה ככופרת בתורה כתורה (כלומר כדרך חיים), אך בכל עת ששאלו את מקימי המדינה על סיבת זיקתם לארץ ישראל הביאו להם את התנ"ך! כלומר התנ"ך הוא המקור לזיקת עם ישראל לארץ ישראל. בן גוריון הסכים להקמת הישיבות הראשונות ומתן פטור לבני ישיבות ש"תורתם אומנותם" כדי לשמור על הגחלת היהודית. לכן הסכימו ראשי העם- אנשי הציונות הדתית, ואנשי הציונות החילונית לשמור על צביון יהודי מסויים למדינה.

suki da yo

New member
והסיבה לזה לא היתה דתית

הסיבה לבחירת ב"ארץ אבותינו" היתה פשוטה- לכאן יבואו ליהודית. וסיכוי שיהודי אירופאי היה מוכן לבוא לאוגנדה כדי לחיות עם עוד יהודים קטן. הסיכוי שיבוא לפה, יותר גדול. זה לא אומר שבן גוריון וחבר מרעיו היו דתיים או אפילו מאמינים.

saar7650

New member
ראשית-

שכחת גם את אנשי הציונות הדתית! שכחת את הכיסופים הגעגועים והערגה לציון שנשמעה בכל בית יהודי בגולה! הסיבה להביא את היהודים לא"י היא משום שהיהודים רצו וייחלו לרגע זה אלפי שנים... העניין עם "אוגנדה" הוא ענין אחר, והועלתה הצעה זו כדי להציל את שארית הפליטה. כלומר- ההסכמה של האו"ם היתה יותר קלה במתן מדינה באוגנדה מאשר בא"י שם שלטו הערבים ולכן ההתנגדות תהיה יותר גדולה. בכל אפן רוב העם היהודי רצה להתיישב בא"י. "זה לא אומר שבן גוריון וחבר מרעיו היו דתיים או אפילו מאמינים." מעולם לא אמרתי דבר כזה! לא טענתי כי הם היו דתיים ו/או מאמינים... כל שאמרתי שהם השתמשו בתנ"ך כמקור לייחוס של ארץ ישראל לעם ישראל. ואמרתי גם שהייתה הסכמה על צביון יהודי למדינה, הסכמה שנעשתה ע"י ראשי הצינות הדתית והחילונית כאחד!

אני19

New member
בדיוק על זה כתבתי בהודעה למעלה!

על העניין שאפשר להסתכל על כל החרדים כעל ג'ובניקים בצבא "שלהם" (נקרא לזה צבא התורה? לא יודעת...לא משנה...). והבעיתיות בעניין הזה הוא שלהיות רק ג'ובניקים זה לא מספיק! חייבים להיות קרביים, ואני לא שמעתי מעולם על חרדי קרבי! נטל הקרביות והסיכון העצמי נופל על החילונים בלבד - וזה לא הוגן! (כתבתי קצת יותר בהרחבה בהודעה שלי למעלה "תגובה למתנדב ולתמר")

saar7650

New member
קודם כל-

אי אפשר שכולם יהיו קרביים. פשוא מציאותית זה לא יכול להתרחש. חייבים שיהיו טבחים, גננים, פקידות, דגלנים, נהגים, משגיחי כשרות וכו' וכו'... אי אפשר שכולם יהיו קרביים מה גם שלא כולם (עקב הפרופיל שלהם) יכולים להיות קרביים. שנית- "ואני לא שמעתי מעולם על חרדי קרבי!" את מוזמנת לבדוק ולראות כמה חרדים נהרגו במלחמות ישראל! יוהכ"פ, ששת הימים, שלום הגלילה וכיו"ב. מלבד זאת- אי אפשר לבוא ולומר ש- "נטל הקרביות והסיכון העצמי נופל על החילונים בלבד"! זה פשוט לא נכון. מה עם הדתיים הלאומיים?, מה עם הנח"ל החרדי? ומה עם אותם חרדים שנלחמו במלחמות ישראל וחלקם כבר לא עימנו?!

אני19

New member
מעולם לא טענתי..

שלא צריך ג'ובניקים. אפילו הפוך. הנה ציטוט מההודעה שלי למעלה: "אז נכון שגם הג'ובניקים חשובים, ונכון שאי אפשר לשרוד בלעדיהם, אבל חייבים גם קרביים אם באמת רוצים לנצח במלחמה". בנוסף, עם הדתיים הלאומיים אין לי שום בעיה. ואת הניסוח של "הנטל נופל רק על החילונים" אולי באמת הייתי צריכה לשנות. אבל בכל אופן, אחוז האוכלוסיה החילונית שעושה שירות קרבי ואחוז האוכלוסיה החרדית שעושים שירות כזה, לא בדיוק ניתנים להשוואה...

saar7650

New member
הנה כאן-

"והבעיתיות בעניין הזה הוא שלהיות רק ג'ובניקים זה לא מספיק! חייבים להיות קרביים, ואני לא שמעתי מעולם על חרדי קרבי!" זה קצת שונה ממה שכתבת ולכן הגבתי את מה שהגבתי...

אני ממש לא מבינה את התירוץ הזה

בתורה כתוב גיל 20 ולא גיל 18 (ואני מאמינה שרוב המדוברים לא ארסו אישה ולא נטעו כרם ולא זוכרת מה עוד כתוב שם) ואם זה העניין אז באמת, שיקחו להם עוד שנתיים... לא נראה לי שמישהו ימנע מהם את זה...
ההגנה העיקרית? לא יודעת אם לצחוק או לבכות, אבל נניח. יש להם את כל חייהם ללמוד תורה, מה יקרה אם שנתיים שלוש הם לא ילמדו? הנ"ל ישנו בן כה וכה? כמובן, צדיקים מלאכתם נעשית בידי אחרים (מה גם שבדיוק מאותה סיבה שציינתי קודם אפשר להגיד את אותו הדבר על לימודי התורה).
שילכו לנחל החרדי, שם מקפידים על הכל...

מהי הבעיתיות בשירות לאומי?

בד"כ בנות בשירות לאומי תורמות הרבה יותר מבנות בשירות צבאי... יש צורך גם בשירות לאומי וגם בשירות צבאי. כותבת שורות אלו משרתת בצה"ל.

אני19

New member
נראה לי שהיא התכוונה

לכאלה שלא עושות לא שירות צבאי ולא שירות לאומי. אין שום בעיה עם שירות לאומי ועם התרומה שבו.

זה KNIGHT

ואנשים תוקפים את החרדים בגלל מה שנציגיהם עושים, דברים אשר פורטו כבר בשרשור. ע"פ מה שאתם אומרים, החרדים מציגים לציבור הרחב את מגרעותיהם, אך שומרים לעצמם את הדברים החיוביים, וכי למה? בקשר לדת- אנשים תוקפים את הדת כאשר מנסים לכפות אותה עליהם, וכי למה לא?

tamarhp

New member
התכוונתי לknight, פספסתי אות..

וכבר דיברנו על כפיה דתית, נכון? והגענו למסקנה שיש גם כפיה חילונית לא פחות...

כפיה חילוני כמו...?

פתיחת חנות בשבת? אף אחד לא מחייב אותכם ללכת אליה. נסיעת אוטובוס בשבת? אף אחד לא מבקש מכם לעלות אליו. אכילת מוצרים לא כשרים? אף אחד לא מכריח אתכם לאכול אותם. מכירה את האמרה "חיו ותנו לחיות"? קשה לקיים את זה בישראל.

saar7650

New member
כפיה חילונית כמו-

1. מנכ"ל אפריקה ישראל לא הסכים לפתוח קניון שבבעלותו בשבת, אך חברי שינוי ומר"ץ ניסו לחייבו לפתוח את הקניון בפניה לבית משפט. 2. ניסיונות חוזרים ונשנים למנוע הרצאות במקומות שונים. 3.הטלת צוי בתי משפט לאסור הקמת מקוואות ובתי כנסת במקומות חילונים בהם יש ציבור דתי שמבקש הקמת מקומות אלה. 4. בעיה של דתיים לעבוד במקומות שדורשים מהם לעבוד גם בשבת. 5. ידידה שלי רצתה לעבוד בפיצריה ודרשו ממנה לעבוד עם מכנסיים! *דוגמאות אלה הן רק חלק מזערי מהכפיה החילונית.

פלסטיק

New member
אתה חוזר על אותה טעות קבועה ../images/Emo10.gif

אז תסלח לי אם אתקן אותה כשלב לבייב החליט לכפות על רשת המבורגרים סגירה בשבת זאת אחרי שהוא חתם על חוזה שבו היה כתוב במפורש שהם זכאים לפתוח בשבת הם פנו לבית משפט מה לעשות כאיש עסקים חרדי הוא היה אמור לדעת על מה הוא חותם ולדעת שבחוזה מותר לרשת הזו לעבוד בשבת. לכן מכיוון שהחברה כבר פתחה שם סניף והשקיע את כל ההשקעות היא פנתה לבית משפט כדי שמר לבייב יכבד הסכם שחתם עליו על כל השאר אני גם יכול להגיב אבל פשוט אנא רד מהסילוף של הדברים שאתה חוזר עליו

saar7650

New member
ראשית-

תבדוק את העניין הזה כי לא שמעתי על כך שלב לבייב הפר את החוזה עם רשת ההמבורגרים. ואם יש לך הוכחה לכך (קישור לעיתון וכיו"ב) אשמח לראות. "על כל השאר אני גם יכול להגיב אבל פשוט אנא רד מהסילוף של הדברים שאתה חוזר עליו" סילוף של דברים?... הראה לי את הסילופים. אגב- מה בעניין פתיחת קניון ערים בשבת הפוגע ב"סטטוס קוו"?

פלסטיק

New member
אתה הוא זה שהעלה את הטענה

תוכיח שהכריחו את לבייב לפתוח בשבת באותו מקום תמצא שבסך הכל לבייב ניסה להפר חוזה אני הראשון שמוכן לשמור על הסטטוס קוו. נחזור ל 400 בחורי ישיבה שתורתם אומנותם או שסטטוס קוו טוב רק כשזה טיעון שמשמש אותך?

saar7650

New member
בוודאי שצריך שישמש את שני הצדדים-

העניין כאן שפתיחת קניון בשבת (דוגמת הקניון בבעלות לבייב וקניון ערים בכפ"ס) פוגעת בבעלי חנויות דתיים שלא פותחים את חנותם בשבת. מה גם שבכפ"ס היה דבר גרוע מאוד- בקניון הותר לפתוח חנויות בשבת, אך בעיר עצמה נאסר על פתיחת חנויות בשבת. לגבי אותם 400 בחורי ישיבה- אני לא כ"כ בטוח שבן גוריון לא היה מוכן לפתח ולהרחיב את מעגל הלומדים.

פלסטיק

New member
ביקשת סטטוס קוו או קריאת מחשבות?

ההסכם היה 400 בחורי ישיבה אם אתה רוצה סטטוס קוו נחזור למספרים המקוריים ולא למחשבות שאתה קורא מבן גוריון ז"ל העניין הוא לא פגיעה בבעלי חנויות דתיים, העניין הוא כיבוד חתימה על חוזה. אם תחתום על מישהו עם חוזה ותפר אותו תוך כדי פגיעה בצד השני אל תתפלא אם הוא יתבע אותך בבית משפט.

saar7650

New member
אולי במהלך השנים הייתה הסכמה

על העלאת מס' בחורי הישיבות. לגבי החלק השני, לא דיברתי על לב לבייב ספציפית, דיברתי על פתיחת חנויות בשבת ופגיעה בהכנסות של בעלי חנויות דתיים. כמו בקניון "ערים בכפ"ס.

למעלה