אני לא יודעת איך אתם הולכים להגיב

lala897

New member
../images/Emo45.gif

מסכימה עם כל מילה. איפה היית כל הזמן הא?? תצטרף לפורום מיד!

פלסטיק

New member
אתה חילוני מובהק כמו שאני חרדי ../images/Emo8.gif

אתה יכול לכתוב את דעתך גם ללא התחזות

פלסטיק

New member
מה כבר צריך בחיים?

אהבה יש בריאות יש, גם לי וגם למשפחה גג מעל הראש יש פרנסה מצויה בשפע אפשר כמובן עוד שיפורים אבל את הרוב כבר יש, כנראה שמלמעלה אוהבים אותי

שמעי

אני לא שונאת את החרדים או את הדת, ואני לא חושבת שיש מישהו שכן שונא למעט קיצוניים שיש בשני הצדדים (ואצלכם זה טיפ טיפה יותר חזר בהינתן העובדה שעבורכם אנחנו "כופרים", "חוטאים", "בוגדים", "אפיקורסים" ושאר ירקות). הדת היא מבחינתי כמו שמלה משומשת בחנות יד שניה (או כמו כל בגד אחר שלא הכי הולם אותי), אני לא שונאת אותה אבל היא לא לטעמי ולכן לא אלבש אותה ומאוד לא הייתי מעריכה אם היו מנסים לגרום לי ללבוש אותה בכוח... אני לא מעוניינת בדת בחיי ולא רוצה שאף אחד ידחוף לי אותה בכוח, ומי שמנסה לעשות כן לא זוכה לחיבתי היתרה...

tamarhp

New member
אממ...

"ואצלכם זה טיפ טיפה יותר חזק..." - ואתם קוראים לנו "משתמטים, עלוקות, פרזיטים, סחטנים, גנבים..." בכל מקרה, מה שללה ניסתה להגיד - זה שיש חילוניים שבאים לשפוט את הדת או את הציבור החרדי, תוקפים ושונאים אותו, בלי להכיר אותו אפילו. ולהסבר מפורט יותר - תסתכלי בבקשה מה שכתבתי לnight of darkness, טוב? תודה.. פשוט אין לי כח לחפש קישור..

כן רק שזה בגלל מעשים

שמאפיינים סטטיסטית את המגזר שלכם (השתמטות מהצבא/שירות לאומי, אבטלה מבחירה, הבאת כמות רבה של ילדים בניגוד למה שאתם יכולים להרשות לעצמכם), לא בגלל העובדה שאתם חרדים לתורת ה'...

אני19

New member
יש לי שאלה...

לאו דוקא לנועה.. לכל מי שיכול לענות. פשוט קראתי את ההודעות והתחלתי לחשוב. מה היה קורה אם באמת כל אזרחי המדינה היו רק דוסים? כולנו כל היום היינו רק לומדים תורה ולכל משפחה היו 10 ילדים. מאיפה אז כולנו היינו מקבלים את הכסף כדי להתקיים? איך שאני רואה את זה - לא היינו מקבלים. ואז כולנו היינו רעבים ללחם.. אסור לשכוח שבמקרה הזה גם לכולנו היה פטור מהצבא. (אגב, אני לא רואה בחרדים משתמטים. הפטור שלהם הוא חוקי בהחלט. אם צריך להאשים מישהו, זה את הממשלה שנתנה להם את הפטור הזה בצורה חוקית). ואז, שוב, כמו שאני רואה את זה - לא היה לנו צבא. ואז גם לא הייתה מדינה.... ובגלל זה אני כועסת על הדוסים. לא בגלל האמונה. האמונה זה דבר יפה. זה מחזק את הנפש ומאחד אנשים. אבל הצורת החיים שנוצרה בגלל האמונה הזאת, פשוט לא מאפשרת חיים במדינה, אלא אם יהיו חיים גם ה"כופרים" שכן מרוויחים את לחמם (וגם את לחמם של הדוסים) בזעת אפם ואלא שבזכותם, למרות שהמדינה מוקפת במדינות עוינות שרוצות להשמיד אותנו - אנחנו עדיין כאן ומדינת ישראל עדיין קיימת!

suki da yo

New member
כשנתנו להם את הפטור הזה

כחלק מהסכם הסטטוס קוו, זה היה בתחילת דרכנו כמדינה, והחרדים היו אז מיעוט זעיר. הדבר נעשה כדי ליצור איזה שהיא רחדות בע, למרות הפלגים השונים, ולזמנו היה מדובר במעשה מאוד חכם. חוץ מזה, בשביל קבוצה מאוד קטנה של חרדים, ליצור תנאים שבהם תהיה להם אפשרות להתפלל, לחגוג את החגים וכו' היה יוצר בזבוז כסף רציני. מה שקרה באמצע, זה שהדתיים ילדו המון ילדים, והם עדיין מיעוט, אבל לא כל כך קטן כבר. ופתאום זה היה משתלם להעסיק חרדים בתפקידי שולחן למיניהם ולאפשר להם תפילות, אוכל גלאט-כושר וכו'- אבל הדתיים לא מוכנים לותר על הסכם הסטטוס קוו מאז, ואנחנו צריכים להסתדר. אז כן, זו היתה החלטה ממשלתית, אבל היא התאימה לאז ולא להיום. דוגמא לנושא מהסדר הסטטוס קוו שכן השתנה עם הזמן- הטלויזיה. בזמנו חלק מההסכם היה שברדיו יהיו שידורים בשישי שבת. ואז הגיעה הטלויזיה, והיה דיון ארוך מאוד כואב מאוד ובעיקר מלוכלך, על האם הטלויזיה היא כמו הרדיו או שהיא תריכה להיות סגורה בשבת. והפעם אנחנו זכינו. תתארו לעצמכם איזה משטר היה פה אם אפילו טלויזיה לא הינו יכולה לראות בימי שבת או ביום כיפור.

מתנדב

New member
אני19, את מדברת אילו היה

שזה רחוק מהמציאות, ולא יכול להיות דבר כזה שכל המדינה תהיה רק דוסים... דבר שני הפטור לחרדים זה בהחלט חוקי, והחילונים המשתמטים, משתמטים בצורה לא חוקית, פשוט בושה למדינה ולאזרחיה, עם אותם חילונים משתמטים...

tamarhp

New member
תרשי לי לציין..

הסיבות העיקריות לאי-שירות בצבא מצד החרדים הן: * גם לפי ההלכה צריך צבא, אבל לכל דבר, וגם לצבא, יש הלכות, דינים, גדרות וסייגים, שכתובים בגמרא וברמב"ם - מי אמור לשרת, במה, מתי, איך, כמה ולמה. המדינה ושירות הביטחון לא כל כך הולכים לפי הדינים... * כשכל העם הולכים לצבא, מה יקרה עם ההגנה העיקרית - התורה? צריך חיזוק ללימוד התורה! לא אמורים לזלזל בצד המעשי, אבל כשהנ"ל ישנו בין כה וכה, צריך לדאוג לעיקר! * הדרדרות רוחנית. בנים-בנות, כשרות, תפילה ומה לא? אמנם, בהסדר המצב הרבה יותר טוב, אבל עדיין, ישנם כאלה שמקפידים על כשרות בהקפדה גבוהה, והצבא לא מתאים את עצמו לכך. כך שאם כל המדינה היתה שומרת מצוות, בכל מקרה היו מקימים צבא - עפ"י ההלכה.

אני19

New member
תגובה למתנדב ולתמר..

אני יודעת שדיברתי על מצב היפוטתי. ברור לי שלעולם לא נגיע למצב שבו בכל המדינה יש רק דוסים, או גם למצב ההפוך - רק חילונים. אבל נתתי את המצב הזה בתור דוגמא למצב שנראה לי שהוא אידיאלי מבחינת הדוסים. התכוונתי להראות שבמצב ה"אידיאלי" הזה המדינה לא הייתה מתקיימת, ובכך לנסות להסביר למה לדעתי יש כמה דברים שצריך לשנות בדרך החיים שלהם. הגבתם רק בקשר למה שכתבתי על השירות הצבאי, אז אני אגיב בינתיים רק על זה. אני מבינה שהדוסים מאמינים שאם הם לא יקראו וילמדו תורה, צה"ל לא יצליח להגן על המדינה. איך שאני רואה את זה, בתור אחת ששירתה בצה"ל, ההדוסים הם כולם ג'ובניקים בצבא שלהם, שהם מאמינים בו. אז נכון שגם הג'ובניקים חשובים, ונכון שאי אפשר לשרוד בלעדיהם, אבל חייבים גם קרביים אם באמת רוצים לנצח במלחמה. חייבים קרביים שיצאו לקרבות האמיתיים ויסכנו את החיים שלהם בשביל המדינה. וכאלה דוסים - אין. נטל הסיכון העצמי למען המולדת נופל אך ורק על החילונים וזה מצב בהחלט לא הוגן. ברור לגמרי למה הוא יוצר כעס אצל החילוניים. עוד שאלה שעלתה לי בראש, עכשיו כשקראתי את הסיבות לאי-שירות מצד החרדים - בואו ניקח עוד מצב היפוטתי שבו היו מקימים חיל מיוחד לדוסים שבו הכל עפ"י ההלכה. האם אז כל הדוסים, או רובם לפחות, כן היו מתגייסים ל3 שנים? וכן היו מסכנים את עצמם למען המדינה? (האם עוד אחת מהסיבות העיקריות היא שה3 שנים האלה של שירות המדינה יפריעו ויקטעו את רצף לימודי התורה?). ואגב, אני מסכימה אם מה שהמתנדב אמר בקשר למשתמטים חילוניים. לדעתי הם הרבה יותר גרועים מהדוסים. אני מודעת לזה שהפטור של הדוסים הוא חוקי ושלפחות יש להם סיבות שהם לא משרתים (זה שיש להם פטור חוקי לא אומר שזה בסדר והוגן, אבל על זה כבר דיברתי למעלה). משתמטים הם לדעתי מהטיפוסים היותר אגואיסטים ולא מתחשבים שיש.

suki da yo

New member
תנסו להגן על עצמכם עם ספר תורה

ותראו שזה לא הכי יעיל כשזה לא בא עם עוד משהו. פיקוח חיים דוחה את כל השאר, לא? נו, להתגייס לצבא זה להגן על חיי אזרחים רבים, זה אמור לדחות את כל השאר, לפי ההגיון הפשוט שלי.

saar7650

New member
החרדים לא נקטו מעולם

בהלך מחשבתי שאך ורק לימוד התורה הוא המציל! תמיד אמרו שצריך וחובה וחשוב מאוד שיהיה צבא. אבל, כמו שבצבא יש דגלנים, ג'ובניקים, נהגים וכיו"ב שלא תורמים למערך הקרבי של צה"ל (אלא בעקיפין), כך (אם נגדיר זאת כך) יש את חיל לומדי התורה, שתורם לצבא ולמדינה, לכלל ולפרט. עניין לימוד התורה כה חשוב להצלחת הצבא והמדינה שזה חייב ללכת ביחד! אי אפשר לזנוח את לימוד התורה. אם אנו (הדתיים) מאמינים ב"אם לא בריתי יומם ולילה חוקות שמים וארץ לא שמתי" אז אנו מבינים מכאן שכדי שהצבא יצליח לימוד התורה יהיה חשוב כערך עליון לאותה הצלחה.

suki da yo

New member
ואם אני מאמינה שמדיטציה תציל אותנו

מכליה? או שפטור אמונתי הוא משהו שניתן לכו-לם (כולל פטור מצפוני- יש אנשים שהרג הוא נגד כל מה שהם מאמינים בו) או שהוא לא צריך להינתן לאף אחד. דתיים יכולים להאמין שתהילים ולימוד תורה יצילו את כולנו, באמת שאין לי בעיה עם אמונה, אבל שיתפללו וילמדו אלה שלפני ואחרי צבא.

saar7650

New member
מקימי המדינה

כמו בן גוריון הסכימו עם זה. המדינה הזו, הוקמה על בסיס התנ"ך. כלומר, כשבאו לטעון שליהודים יש זיקה לארץ ישראל הביאו את התנ"ך. לכן, חשוב מאוד (לדעת מקימי המגינה) לשמור על הגחלת היהודית.

suki da yo

New member
או, בוא , נראה אותך

עשיתי את הבגרות שלי באזרחות ובמקרה זה היה המקצוע האהוב עלי באותה שנה. אני יכולה להגיד לך בדיוק מה קרה שם. היו המון עמדות: ציוניםאתאיסטים , שחשבו שהמדינה ריכה לקום בזכות הציונות וכוחו של היהודי החדש, הלא גלותי, לעומת הדתיים, שחשבו שאמנם מדובר בתחילת גאולה-חילונית, אבל זו התחלה, וצריך להזכיר את ה'. ולכן במגילת העצמאות כתוב צור ישראל- לדתיים זה נשמע כמו ה', לחילוניים זה נשמע כמו כוח ישראל- במובן הלא דתי שלו. בן גוריון וחבריו לא מאוד רצו את אלוהים שם. הם רצו שהעם ימצאדרך להתאחד סביב הגדרה שתתאים לכולם. אם אתה רוצה אני יכולה להביא לך את הציטוט המדוייק מהמגילה ומהמחברת אזרחות שלי.

למעלה