אתגרים בשיווק החיסון נגד וירוס הפפילומה:מדריך

rainbow i

New member
נכון להיום:)

לפני כעשור, וקצת יותר - המצב היה שונה.
שלא כמו היום, רופאים עדיין "לא קנו" את הסיפור הזה של פרוביוטיקה. וגם לא וויטמינים...
וכמובן שמרגע ש"הוכחו מחקרית" - נכנסו לשוק היצרנים והמשווקים שידעו איך לתעש ולייצר מזה נתח שוק נכבד.
היום כבר אפשר לקבל במרשם רופא - את מה שלפני עשור עורר גיחוך אצל הרבה רופאים.

זה קצת ציני מצדי אולי - אבל אין לי ספק שאם יצטברו עוד עדויות על ההצלחה המסחררת של אבקת אפיה - יקומו היצרנים שידעו איך להקטין את האבקה היקרה מזהב לקפסולות נמסות ומתכלות - וכמובן גם איך לייקר את תרופת הפלא החדשה בהתאם. מן הסתם יערך גם מנגנון השיווק להפצה המונית של סודה נסים ופלאות:)

rainbow i

New member
ואחרי עוד קצת מחשבה

אני אגיד מה לא מסתדר לי...
אולי אני טועה,
מעבר לחיוך שהרעיון הזה מעורר בי, מתוך נגיד הנחה שאכן זה נועד למעין סוג של ניקוי סביבתי, ומתוך הנחה שהווירוס הוא רק מונח שם,
1. אין שום אפשרות לכוון לאיפה החומר הזה יגיע ולאיפה לא. יש שם שחלות בהמשך, עם מאגר של ביציות שהן הפוטנציאל החד-פעמי לפריון לכל החיים. לא הייתי רוצה לחשוב שהחומר הזה יתסוס ויגיע גם לשם. במלים פשוטות - אני חוששת שזה עלול לפגוע בפריון.
2. אם יש שריטות פנימיות מסיבה כלשהי, התסיסה של זה יכולה לגרום לפציעה, ואולי גם להיווצרות של רקמה צלקתית פנימית לא בריאה. (במלים אחרות, לפגוע במבנה הרחם עצמו).
3. גם "לשימוש חיצוני" יש אומרים שלשתות את זה כך, ישירות זה לא בריא.
4. כמו כל "סביבה", כמו קיבה, לוע, וכו' - הפרה של התנאים הטבעיים של הסביבה ושינוי החומציות שלה, מידת הלחות וכו', (במיוחד אם זה נעשה בתדירות גבוהה), עשוי לפגוע באיזון הטבעי שאמור להיות שם. בדיוק כמו שאומרים שנטילת אנטיביוטיקה מפרה את האיזון הבקטריאלי בקיבה ובמערכת העיכול.

Markup

New member
לי אישית אין בעיה אם יבצעו מחקר קליני מסודר

כשיקחו קבוצת מאמיני סודה חולי סרטן וינסו עליהם את הטיפול וללא התערבות שום טיפול אחר. אם יבריאו, אשמח שסודה לשתיה תחליף את הטיפולים הקיימים. כמובן, צריך לנסות על כל סוג סרטן בנפרד.

Danny 8

New member
מסמך יפה , לא הייתי מתפלא

אם היה מתברר שמשרד הבריאות שלנו שכר את רני רהב לייעץ לו בדבר קמפיין הפוליו והשפעת

שכר שירותי יח"צ מקצועיים

לא יודע אם רני רהב, אך משרד הבריאות אכן שכר את שירותיו של משרד יח"צ מקצועי בקמפיין הפוליו האחרון. תקציב הקמפיין כולו: כעשרה מיליון ש"ח.
(איך עוד אתה יכול למכור לציבור מוצר שהוא מבין שאין לו צורך בכך?!)

Danny 8

New member
לא מסכים

גם אם יש לציבור צורך במוצר מסויים (חיסונים לפוליו), מספיק שקבוצה מסויימת תטען שאין צורך באותו מוצר בשביל שיהיה מוצדק להרים קמפיין מושקע.

הציבור מטומטם?

בגלל קבוצה מסויימת אשר טוענת שאין צורך במוצר הזה, שאר הציבור כבר מוותר על הצורך שלו בו? רק בגלל שקבוצה מסויימת טוענת את זה? הציבור מטומטם?

למרות קמפיין של משרד הבריאות לחיסון נגד שפעת החזירים, רק 6% התחסנו. האם זה בגלל שהם הקשיבו לקבוצה מסויימת שאמרה להם שהם לא צריכים? אבל גם אז היה קמפיין. מה ההבדל בין שני המקרים?

ומדוע שתהיה קבוצה שכזו? איזה אינטרס יש להם לומר לשאר הציבור שהם צריכים או לא צריכים מוצר כזה או אחר (בהנחה שאינם מרוויחים בגלל מוצר מתחרה, למשל)?

Danny 8

New member
הציבור בהחלט מטומטם בחלקו

או לכל הפחות נטול ידע המאפשר לו להחליט האם החיסון מיותר או לא.

ומה האינטרס? אני ממש לא יודע אבל יכולים להיות כאלה.

מה האינטרס להטיף נגד צריכת מוצרים מן החיי בטענה כי אינם בריאים? אני לא יודע אם הם צודקים או לא אך ייתכן כי קבוצה מסויימת בטוחה שמוצר מסויים אינו בריא (מחוסר ידע) בשעה שהוא לא כזה.

אנפילד

New member
מאות מוחות כבר ניסו לחשוב על הענין

(נכון שמדובר במוחות של טרולים, כמו חברינו כאן, לא מוחות מבריקים במיוחד, אבל בכל זאת) ולא הצליחו למצוא מה האינטרס (הלא-טהור) של אנשים המשקיעים מזמנם בשביל להזהיר את הציבור מנזקי החיסונים.
המקסימום שהגיעו אליו זה הומאופטים שמשווקים את עצמם (כן, פאתטי..) או קונספירטורים משועממים (עוד יותר פאתטי...).
ובצד השני מסתובבים מיליארדים של דולרים כל שנה שמממנים תעשיה משומנת היטב וגם חוקרים, פקידי ציבור, רופאים, עיתונאים, ומי לא...

zlp

New member
זה בסדר, אין צורך להתייחס

מבחינת המשתמש הנ"ל כל רופא הוא כמעט-רוצח וכל מי שמביע דעה שונה מדעתו הוא טרול.

האיש מונע משנאה תהומית. דלג הלאה.

אנפילד

New member
יש פה כמה...

המוח המבריק שענה לי, הגאון שמנהל דו-שיח חריף עם פולפסגן, איש המערה (שעוד לא מתגלח אבל נותן עצות להורים). קל לזהות אותם...

Danny 8

New member
אולי

אבל ניראה שיש בכתיבה שלך אלימות רבה ובשלהם לא...

אנפילד

New member
אתה חצי צודק

בכתיבה שלי עוברים הרגשות שאני חש כלפי החברים האלו - תיעוב, גועל נפש, בוז עמוק.
(ראה הודעות שלי ושל מור למעלה, שני אנשים שלמדו את הנושא לעומק, לגבי העובדה שהאנשים האלו שמובילים את תחום החיסונים הם פושעים. החבר'ה פה הם כמו פושעים קטנטניים בשרות הבוסים הגדולים של המאפיה)
עד כאן היכן שאתה צודק.

איפה אתה טועה? חבורת הטרולים פה נוהגת באלימות גדולה הרבה יותר משלי. זה שהם כותבים (בד"כ) בצורה מנומסת זה רק בשביל שלא תהיה עילה להעיף אותם מכאן. אבל הם אלימים מאוד, כי המטרה שלהם כאן ובכל מקום אחר בו הם שורצים היא לטרפד דיון חופשי ופתוח לגבי חיסונים. (ציפי, למשל, כבר הודה בזה בפורום אחר - הודה בצורה ברורה שזו מטרתו.)
האלימות שלי היא סגנונית. אבל אני לעולם לא תוקף מי שבא לפה מתוך מטרה ללמוד ו/או לנהל דיון אמיתי בסוגיית החיסונים. לעומת זאת, מי שמנסה, ועוד בשם הרציונליות והמדע(!), לטרפד דיון לגיטימי בתחום קריטי לבריאות כמו החיסונים - הוא-הוא התוקפן האמיתי.

zlp

New member
כן, אה? מי היה מאמין

שבפורום למתן מידע על חיסונים ימצאו כאלה שנותנים מידע אמין ולא שקרים וקונספירציות...

אגב, היכן למדת את נושא החיסונים? היכן "למד" מור את נושא החיסונים? איזו הסמכה יש לבחור? בהתחשב בהררי הטעויות שהוא פרסם כאן ושכבר העמידו אותו עליהן, לא הייתי נותן את שמו כגורם מוסמך.

Danny 8

New member
איך אפשר ללמוד את הנושא?

אני עוסק במכירות , לא ברפואה וכל מה שאני רואה בפורום שלכם זה טיעונים מנוגדים ומלחמות - איך אני יכול ללמוד את הנושא בצורה טובה?

zlp

New member
התחל במדע בסיסי

יסודות האימונולוגיה-היסטולוגיה, מנגנוני הגנה, ביוכימיה של מערכת החיסון, מנגנוני סלקציה גנטיים.

המשך בסטטיסטיקה בסיסית ולאחר מכן ב לאפידמיולוגיה בסיסית, משם תפתח את המיומנות בקריאת מחקרים.

השלב הבא הוא ללמוד מיקרוביולוגיה ו-וירולוגיה בצורה מעמיקה יחסית.

אתה יכול להעשיר את ידיעותך בפרזיטולוגיה, אבל בינתיים תסתדר גם בלי.

אם אתה רוצה להכנס עוד יותר לעומק אתה מוזמן ללמוד על תהליכים בסיסיים בייצור תרופות והפרדות אנליטיות.

זה מה שדרוש כדי לקבל מושג בסיסי בתחום.

בהצלחה.

Danny 8

New member
וואו , יש המון מה ללמוד...

אני מאוד אוהב ללמוד דברים חדשים אבל כמו שאתה כותב זה נשמע כאילו צריך לעשות תואר בנושא בשביל להבין כמו שצריך... :(

zlp

New member
אני מסכים

ומכאן הלעג שלי לאבירי מקלדת שטוענים ש"למדתי את הנושא לעומקו".

כמובן, אדם מוכשר יכול ללמוד את הנושא בלי לבקר באוניברסיטה ולו יום בודד. יש אנשים כאלה. לא מצאתי אותם בקרב קבוצת "מבקרי החיסונים".

למעלה