בואו נדבר על מחב"תים!

אני שוב חוזרת...

הסוגייה של "שקר" שהעליתי מיוחסת לעניין בעשרת הדברות. ישנם איסורים רבים בתורה שמדברים על "שקר", אחד מהם הוא הציטוט שהבאת בפרשת "קדושים": "לא תגנבו ולא תכחשו ולא תשקרו איש בעמיתו, ולא תשבעו בשמי לשקר וחיללת את שם אלוקיך אני ה'" נשאלת השאלה... מדוע לא ציין זאת הקב"ה בעשרת הדברות?? הרי אם לומר דבר שקר זה כל כך חמור, מדוע לא כתב זאת הקב"ה בעשרת הדברות שהם היסוד לכל אמונתנו? זו שאלה מאוד מעניינת, ומכאן יצאו פירושים שונים ומעניינים! מכאן יוצאת שאלה מאוד פילוסופית... האם ישנם מקרים שכן צריך לשקר? אל תנסה "להתנגח" איתי, תחשוב על זה, זה מעניין...

KickMissioner4

New member
כל הכבוד!

זה מדגיש את עמדתי בדיוק רב יותר. (רק אציין שזו לא היתה הודעתי, אלא ציטוט בדבריו של המחב"ת דב שטיין שעל דבריו הסכימו שני רבנים חרדים שאולי בכלל לא קראו מה הוא כתב)

Em76

New member
רגע רגע לא הבנתי

אתה בטוח שהמקור שהבאת אמין? בכל אופן לא ברור לי על מה הויכוח. יש לך בעיה עם מחב"תים שמשקרים או בעיה עם מחב"תים בכלל? ואם אני רוצה להחזיר אנשים בתשובה עם מקורות אמינים וללא שקרים אז אני כבר לא מסיונרית?

KickMissioner4

New member
הסבר:

לי, המקור נראה אמין. אם לך הוא לא נראה, את יכולה ליצור קשר עם אותם רבנים ולברר. לי אין בעיה עם מחבתים שמשקרים או שדוברים אמת. אני רק ציינתי שחלק מהמחב"תים מתירים לשקר למטרת החזרה בתשובה. אם את רוצה להחזיר אנשים בתשובה עם מקורות אמינים וללא שקרים, תוך שאת מוכנה גם ללמוד ולא רק להשמיע - בעיני אינך מסיונרית.

Em76

New member
אני באמת מתכוונת לשאול

אבל לא דרך האינטרנט. אם אתה שואל אותי, קשה לי להאמין שבאמת מותר לשקר בשביל להחזיר בתשובה כי אנחנו מאמינים שהמטרה לא מקדשת את האמצעים, ודבר שני זה עלול לגרום לחילול השם כי אין סיבה שלא יעלו על זה ששיקרת, ודבר שלישי האמונה שלנו באמת תמימה ושלמה ואם אתה מאמין במשהו במיליון אחוז אתה לא תשקר כי אין לך מה להסתיר ובטח שאין לך במה להתבייש. וחוץ מזה לא חסרות הוכחות אמיתיות והסברים אמיתיים.

לגבי הרב אליהו דסלר...

הייתי שמחה אם היית יכול להביא את הכרך והעמודים מהם ציטטת אותו, כי אין לי ספק שהוצאו דברים מהקשרם. אשמח לבדוק בעצמי למה התכוון הרב דסלר בדבריו. אנא ממך, אם יש ברשותך הכרך והעמודים, אשמח לדעת. תודה.

KickMissioner4

New member
כבר עניתי

כאן שאין תחת ידי כעת את ספרו, אך אדאג להשיגו בקרוב. הציטוט מספרו של הרב דסלר לקוח מאתר חופש. אם הציטוט יוכח כמוטעה, יהיה אפשר להתלונן למנהלי האתר על פרסום כוזב. בכל מקרה זה לא משנה לגבי טענתי על המחזירים בתשובה שהראיתי כי הם טוענים שמותר לשקר למטרת החזרה בתשובה, דבר שכולנו מסכימים כי הוא פסול בהחלט.

אוקיי, מצאתי../images/Emo70.gif תודה...../images/Emo13.gif

הציטוט שהבאת לקוח מ"מכתב מאליהו" כרך א' (ולא כרך ג' כפי שכתוב), ע"מ 94-96. *מחזיקה את הספר בידי בעמודים הנ"ל* הנושא של המאמר הוא: "מהו אמת ומהו שקר?" עיקרו עוסק בסיפור יעקב ועשו. הרב אליהו דסלר נוגע במהות הפילוסופית של שקר לעומת אמת בהקשר לסיפור יעקב ועשו. יעקב שיקר כשגנב את הבכורה מעשו, והרב אליהו דסלר מסביר את מעשהו של יעקב בהקשר הזה! המאמר נוגע בנקודה מעניינת ומרתקת... כיצד זה שעשו שעושה כדבר אביו ואינו משקר אינו זוכה בבכורה, ואילו יעקב שאכן משקר ומשנה את זהותו זוכה בבכורה? אין שום קשר בדבריו של הרב אליהו דסלר במאמרו זה, לבין המחזירים בתשובה. זה מה שקורה כאשר אנשים אינם מכירים את פרשני הסיפורים בתורה, ואינם מעמיקים בהם, לוקחים כמה משפטים ומלבישים אותם כרצונם כפי שמתאים להם! ואותי זה באמת מרגיז!
כי פירושיו וחידודיו של הרב אליהו דסלר הם כל כך חכמים וכל כך נאורים, וידוע לי שאנשים חילוניים משתמשים בספריו כדי להחכים וללמוד! ממליצה בחום לכל אדם חילוני על המאמר הנ"ל!

מתנדב

New member
אין ייאוש בעולם, הצלת אותי....

כמה שאני מנסה להוכיח להם שאין דבר כזה, ושזה שקרי, ולא יתכן שרבנים ינסו להחזיר בתשובה על ידי שקרים... חבל, אילו היית יכולה לסרוק את זה ולעלות את המאמר הזה לפורום שכולם יראו, אך הבעיה היא של הזכויות יוצרים....

KickMissioner4

New member
תודה!

חשוב המחזירים בתשובה שהזכרנו יבינו שמעשיהם פסולים ושהם טועים לגבי המאמר של הרב דסלר. מחוץ לזה שנגרם להם כך נזק תדמיתי, "לשקר אין רגליים" ולכן במוקדם או במאוחר כל הטעיה תיחשף. הגדלת לומר "זה מה שקורה כאשר אנשים אינם מכירים את פרשני הסיפורים בתורה, ואינם מעמיקים בהם, לוקחים כמה משפטים ומלבישים אותם כרצונם כפי שמתאים להם!" וזו בדיוק הכוונה שלי כשאני מפריך את טענותיהם של המחב"תים הנ"ל הטועים ומטעים. אותם מחב"תים שטועים בטענתם כי מותר לשקר להחזרה בתשובה, גם טועים בדברים נוספים. למרות שהחזרה בתשובה היא אולי מטרה טובה, הדרך שהם עושים זאת פסולה. הם מעוותים ועושים סלט מדברי תורה על מנת "להוכיח" שהיא משמים. הנזק העיקרי נגרם כשמוכיחים שוב ושוב שאין להם "קייס", ואנשים מגיעים בגלל זה למסקנה המוטעה שהתורה לא נכונה (רק בגלל שהופרכו טענות המחב"תים).

"ההגנה הטובה ביותר היא ההתקפה"

ואתה הוכחת זאת כרגע! דבריו של הרב דסלר צוטטו ע"י "אוהד איש אמת", ולא ע"י מחזיר בתשובה. מדוע אינך מודה בפשטות כי אנשי חופש ציטטו רב בהקשר שאינו נכון לגמרי וסילפו את המשמעות של דבריו רק כדי להכפיש מחזירים בתשובה? ואומר לך עוד משהו... מי שמסלף דברי חכמים, לעולם לא יוכל להפריך טענותיהם של מחזירים בתשובה פשוט כי אין לו מספיק ידע!

KickMissioner4

New member
אין בעיה...

יתכו ש"אוהד איש אמת" ציטט זאת על סמך טיעון שהוא שמע ממחב"ת. אך גם אם לא, זה לא משנה שום דבר... ראית בעצמך שרבנים מחב"תים מתירים לשקר למטרת החזרה בתשובה. לגבי "מי שמסלף דברי חכמים, לעולם לא יוכל להפריך טענותיהם של מחזירים בתשובה פשוט כי אין לו מספיק ידע" - אני מסכים. תוכלי גם לראות בכל הודעותי שאני מקפיד שלא לסלף דברי חכמים, ויתרה מזו - אני מצביע על הסילופים שהמחב"תים מביאים.

מתנדב

New member
KickMissioner4, אני שואל בפעם המאה

היכן אתה רואה שרבנים מחבתי"ם מתירים לשקר?

KickMissioner4

New member
אז אני עונה שוב:

ציטטתי את דבריו של דב שטיין כאן. אזכיר ששני רבנים חרדים הסכימו על דבריו (אם כי אני בספק אם הם קראו את החומר או שהם נתנו את ההסכם על סמך אישיותו של דב שטיין).

למעלה