בואו נדבר על מחב"תים!

lala897

New member
טוב אז אני לא באה לריב איתך

סתם שיהיה ברור לא יודעת איך הגענו להתנצחות הדיבילית הזאת. אבל זה לא היה בדיוק לענין. anyway מה שאתה רוצה לקחת בחזרה מהדברים שלי (בהתנצחות האחרונה והדיבילית בלבד...) אתה יכול.

מדוע נקבעת זהותו של הילד ע"פ אימו?

היהדות מאוד חכמה! בתקופות מסויימות היו נשים יהודיות שהביאו ילדים מחוץ לנישואין(גם היום) או שנאנסו, או שהוכרחו להינשא לנוצרים, או שלא ניתן היה לדעת מהי זהות האב. כיצד יכלו לדעת פעם את זהותו של האב האמיתי? הרי לא היו בדיקות דם כמו היום כדי לוודא מיהו האב, וגם היום לא תמיד נמצא האב כדי לבדוק אם דמו זהה לדמו של הוולד הנולד. לכן קבעה ההלכה היהודית, רק מי שאימו היא יהודיה יחשב יהודי! זה לא עניין של העדפת האם, כמו לוודא כי אכן הילד יהודי מצד אימו, היות ולא תמיד ניתן לדעת מיהו האב באמת. זה נראה לי מאוד הגיוני, מאוד חכם ומאוד מדוייק!

"מחשש להתבוללות"

האם הסיבה משנה? אין ביניהם שום הבדל ומכאן אין שום מניעה לקרוא להם מסיונרים חרדים(ואגב הסתכלי נא בהגדרה ש"התולעת1" הביא למסיונריות). ואם כבר "להחזיר בתשובה" אז באמת, בדרכי נועם. שטיפת מוח של חלשי אופי וצעירים שדעתם לא מגובשת היא לא אחת מהדרכים ה"כשרות" לכך.

lala897

New member
תשמע- המציאות שאתה מצייר פשוט לא

נכונה. ואתה יכול להמשיך לנגן עליה כמה שאתה רוצה אבל זה לא עובד ככה.

lala897

New member
לא יודעת למה אתה מתכוון נסיון.

אבל אני מכירה אישית המון אנשים שמחזירים בתשובה (לא בתור מקצוע מוצהר אבל תוך כדי עבודתם) ואני מכירה אנשים שחזרו בתשובה. אני הולכת לשיעורים שיש שם גם חוזרים בתשובה וזה לא שטיפת מח ( אני יודעת מה זה שטיפת מח ניסו עלי כמה פעמים- זה לא עובד עלי)

lala897

New member
לא הגדרה מילונית אבל

זה שמישהו מכניס לי דברים למח עוד פעם ועוד פעם וכשואלים אותו למה זה כך הוא עונה לי סיבה מעורפלת כזאת. בהתחלה אומרים שטויות וזה אבל אח"כ מרב שזה נכנס שוב ושוב פתאום אני תופסת את עצמי חושבת- אולי זה באמת ככה. לא כ"כ בא לי להגיד לך מי בדיוק זה לא מישהו מוגדר. זה קשור לכל מיני ענינים "פנים חרדיים" מפגרים.

הגדרת מעולה

תודה שעזרת לי לחזק את דעתי, רוב המחב"תים הם שוטפי מוח מקצועיים(אם אני הולך לפי הגדרתך לשוטפי מוח, אם אני הולך לפי הגדרתי זה בערך חצי ולא רוב-אבל אני חושב שאלך איתך בעניין הזה..
)

מה, תשובות מעורפלות?

(כהדגרת ללה) לא אמרתי שאני רואה אותן כשטיפת מוח-אמרתי שלפי הגדרתה של ללה רוב המחבתים הם שוטפי מוח. ואני יכול להביא מליון דוגמאיות לתשובות מעורפלות, או יותר נכון, לנושאים בהם מקבלים תשובות מעורפלות, או שגם עם העניין ש"רוב החוב"תים עונים המון תשובות מעורפלות" אתם לא מסכימים?(סביר להניח שכן, נדמה לי שזה נעשה תחביב להתווכח עם כל הבעת דעה שלי)

lala897

New member
התשובה שלי מעורפלת כי זה מה

שהצלחתי להוציא מהשכל שלי ולא במטרה להתחמק.

למעלה