בואו נדבר על מחב"תים!

KickMissioner4

New member
הגדרה מוטעית, לדעתי.

המילה "מסיונר" מגיעה מהנצרות והיא מתארת את האנשים שתפקידם לשכנע אנשים לשנות את השקפת עולמם לנצרות. אותה מילה משמשת גם לתיאור אנשים בעלי תפקיד דומה בדתות ואמונות אחרות. המחזירים בתשובה שבהם דובר (לא כולם כאלה) לא הושוו למסיונרים בגלל ההטבלה והנסיעה בשבת, אלא בגלל נסיונותיהם לשנות השקפת עולם של אנשים תוך שימוש באמצעים בלתי הגונים. לא כל מחזיר בתשובה הוא בהכרח כזה, אלא רק זה שמנסה לשכנע באמצעים בלתי הגונים, דוגמת טענה כאילו "יש לו הוכחות מדעיות לאמיתות הדת". זו טענה שקרית בעליל מאחר שכל טענה כזו שהועלתה עד היום הופרכה, ומכיוון שהעובדה היא שאף אוניברסיטה לא קיבלה את הדת היהודית כנכונה. הטיעונים האלו נשענים על כשלים לוגיים ותו לא.

tamarhp

New member
דבר נוסף

אם לאדם דתי אסור להביע את דעתו משום שזוהי כביכול "כפיה דתית", מדוע לאדם חילוני מותר להביע את דעתו? מבחינתו אולי הוא לא מאמין ביהדות, אבל הוא מאמין בדרך חיים אחרת, שנקראת "ללא דת". מדוע לאדם כזה, שמאמין באמונה שלמה שאין אלוקים, מותר להביע דיעה, ולאדם שמאמין בדרך חיים אחרת, במקרה זה שיש אלוקים, אסור להביע דיעה?

ESU Boscorelli

New member
מחבתים?

תכלס אני מעדיף ווק כי אז לא ממש צריך שמן ואם כבר אז אחד גדול שהמלאווח יכנס בו מקווה שהבנתם שזה היה בצחוק

שיריה

New member
../images/Emo13.gif

אגב... אומרים מחבתות... (אבל מי אני שאדקדק בלשון ? )

מתנדב

New member
אין ייאוש בעולם, את צודקת במאה אחוז

ואני מסכים עם כל מילה ומילה שכתבת, ובאותה הזדמנות אזכיר שוב, מותר כאן לכתוב דברי תורה גם לדתיים שביננו, ומותר כאן להביע דעות....

ESU Boscorelli

New member
מה זאת אומרת מתנדב?

אתה מסכים איתה שאי אפשר לטגן מלאווח בווק? אבלזה עבד לי אומנם שמתי קצת שמן אבל זהיצא אחלה מלאווח... תבדוק את עצמך... סתםצוחק איתך אחי

מתנדב

New member
בוסקו ידידי, אני התכוונתי על ההודעה

שהיא פתחה, ולאכול מלאווח? כולו שמן, איך אפשר להכניס את זה לפה?

ESU Boscorelli

New member
מתנדב

אחי אתה מוזמן לתחנת איילון תבוא אני מארגן לך מאלווח משהו שלא ראית עוד עם רסק כמו שצריך וביצה בצד,עלי! ואם לא... יש לאפה

מתנדב

New member
ועוד נקודה קטנה.....

וגם חשוב שבמקום בו הוא קונה שזה יהיה מקום כשר...

Vdrums

New member
בקיצר בוסקו, רצית להכין מלאווח פשוט

ועכשיו אתה צריך לעבור ברבנות בשביל זה... מלאווח כשר מחנות כשרה עגבניות שלא משנת שמיטה חלילה, וביצה, מה עם הביצה? צריך חותמת בד"ץ? רציני, מה כתוב בתנ"ך על ביצים? ועל חלב? יש פרות כשרות ויש שלא? יש מצב שמחליטים שחלב של פרה מסויימת לא כשר?

מתנדב

New member
תומר......

אין הרבה מה לעשות, אנחנו מחוייבים לשמור על כשרות, ואפילו שהמקום עצמו יהיה כשר, ואני יסביר לך גם למה, לדוגמא מקום שמוכרים בו פיצה ופלאפאל ושווארמה, (בקיצור מקום שמוכרים בו חלבי ובשרי יחד), ברגע שאין כשרות על המקום, אני לא יכול לדעת שבעל החנות לא עירבב כלים חלבי יחד עם בשרי, אבל ברגע שיש כשרות על המקום, אני סומך על זה שבעל החנות לא יערבב חלבי ובשרי יחד, וזה לא רק נוגע לעניין של חלבי ובשרי יחד, ואפילו במסעדה חלבית, מניין לי לדעת שהגבינות שהוא מכניס לחנות הינם כשרות?, ויש בזה עוד כל כך הרבה דברים שצרכים לשמור ולהיזהר, שבמקום שאין לו כשרות אני לא יאכל בו.... ואותה הדבר גם לגבי ביצים, על כל ביצה וביצה יש חותמת, ובפסח בנוסף לחותמת יש גם 5 כוכביות על הביצה... ולגבי החלב, צריך גם כשרות, שאותה מחלבה שחלבו את הפרות שלא יחלבו אותה בשבת, ויש המתירים חליבה באמצעות גוי, ויש המחמירים שגם עם החליבה מתבצעת באמצעות גוי בשבתות וחגים, שהחלב ישפך או שימכר לגורם אחר, או שהכשרות לאותו חליבה שנחלבת בשבת היא של הרבנות, כי גם בכשרות של רבנות יש כשרות רגילה ויש כשרות למהדרין... בקיצור, כל עניין הכשרות זה נושא מורחב מאוד... אני רק רוצה להוסיף שעשו סקר בחו"ל (כבר לא זוכר את המדינה בו נעשה סקר), ולפי תוצאות הסקר הוברר שאפילו הגויים מעדיפים לאכול כשרות רק בגלל שהם יודעים שהם מקבלים אוכל נקי....

ESU Boscorelli

New member
תבינו מה שבא אני אוכל

כשר או לא I DON'T CARE כל עוד זה אכיל אני יאכל ואגב כן המלאווח כשר כי הוא נקנה בסופר ששומר כשרות כמו כן הביצים והעגבניות אבל זה רק במקרה כי הסופר הוא רשת והוא שומר כשרות, חוץ מזה מתנדב אצלנו בתחנה שומרים כשרות ככה שזה כשר ואם לא אז תמיד יש לאפה אני מזכיר

אוכל כשר

הוא לא בריא יותר או נקי יותר. עובדה(אולי חוץ מחלק מהפירות והירקות, אבל גם על זה יש ויכוח).

למעלה