בואו נדבר על מחב"תים!

lala897

New member
לא ביטלתי. ההיפך לא?

אמרתי "מה ש'תה רוצה" קראתי את השרשור ואין לי מושג בקטעים האלה. גם אני שמעתי שזה אמור להיות יותר בריא אבל אין לי מושג אם זה נכון או לא כי לא ביררתי את הדבר.

למה לעוות דברים?

"מה שת'ה רוצה" זה לא "מה שת'ה אומר". כשמישהו אומר לי "מה שת'ה אומר" אני מבין מכך שהוא מבטל את דברי. אם הייתה אי הבנה אני מצטער, ובכלל הויכוח הזה חסר תועלת. חברים?

JusticeIsVital

New member
מחב"תים כמסיונרים

מחזירים בתשובה לא "אומרים דברי תורה" בתמימות, כפי שניסית להגדיר. הם מביאים בכוונה תחילה שטויות פסבדו-מדעיות וטוענים שיש להם "הוכחות" שהתורה נכונה. אם הם היו מתווכחים בכנות, הייתי אומר שהם באים לדון באמת. אבל דרכם היא דרך התכסיסים השפלים של הטעיות, רטוריקה זדונית, וכדומה (אה, מחיקת הודעות בפורומים).

"מה שרואים מכאן...

לא רואים משם" מה שלא מצליח לשכנע אותך, אינו בהכרח שקר יקירי. אגב... אני נחסמתי בפורום "חופש" רק כי רצו לסתום את פי, בעוד שאני רואה הרבה חילוניים בפורומים דתיים כאלה או אחרים שמנבלים את פיהם ומקיימים תרבות דיבור נלוזה, ואפילו לא נמחקות הודעותיהם. אבל זה לא העניין, אני לא רוצה לדבר על זה. אני רוצה לדבר על הזכות של אדם דתי לומר דברי תורה "בתמימות" או "שלא בתמימות" כרצונו, ממהות החופש כ"חופש"! ושוב, אין הקבלה בין מחב"תים למסיונרים! לגמרי לא!!

שקרים מלוא החופן.

כנסי לנטעים ותקראי את הויכוחים(אגב התולעת אמר שם באחד מהם שמותר לשקר כדי להחזיר בתשובה, אין לי לינק כרגע אך אביא אם את לא מאמינה). כל ה"הוכחות" המוצגות הם או שקרים מוחלטים(ואז המחב"תים פשוט מפסיקים להשתמש בהם, לפחות חלקם הגדול), או חצאי אמיתויות. ואין זה משנה אם כולם שקרים, העניין הוא שהם תמיד לוקים באי דיוק, וכבר נאמר מעלי על הרטוריקה ושטיפת המוח(בסמינרים למינהם). ושאלה לי אליך, מתי בפעם האחרונה יצא לך לדבר עם מחב"ת טיפוסי? כי לי יצא לדבר עם המון, ואני יכול להעיד שהם מספרים המון שקרים וחצאי אמיתויות(לזכותם יאמר שלרוב מחוסר ידע), מה גם שרובם עוברים הכשרה(זה הוגן שאדם בוגר בעל הכשרה יתווכח עם אדם צעיר(לרוב בני נוער ולעיתים אפילו ילדים!!!(ראיתי במו עיני)) על נושא שבו הוא מומחה? מסיונריות נלוזה לשמה.

דווקא הייתי בנטעים...

וראיתי כיצד כמה אנשים חילוניים מדברים אל האדם שמאחורי הניק "תולעת" ראיתי את הכינויים, את ההעלבות, את הביטויים המביישים, אכן ראיתי. הייתי גם באתר "חופש" וראיתי כיצד מתייחסים שם אל האנשים הדתיים. נכנס לשם אדם דתי וכולם עטים עליו שמחים לקרב. יאללה... עליהום!!! זה מוכר לי הפורמט הזה. שמעתי כאן את המושג "דתי נורמאלי ממוצע" מה זה בדיוק? אני אגיד לך מה זה? זה דתי שותק! זה דתי שלא מדבר הרבה, שאין לו דעות פוליטיות, שאין ברצונו להשפיע, והוא גם חייב לשרת בצבא ולקיים את חוקי המדינה, אחרת הוא גם לא "דתי נורמאלי ממוצע, אלא סתם "פארזיט", האם לא כך? בוא נצא רגע מכל התוויות! בוא נצא רגע מכל הסטיגמות, ומכל הדעות הקדומות! בוא נתייחס קודם כל אל האדם, אל כבודו של האדם! בוא נדבר קודם כל כבני אדם! לכל אדם יש את הזכות להביע את דעתו, גם אם בעיניך דעתו לא מקובלת עליך ואפילו "שקרית". אפילו לרב אמנון יצחק, כן! אפילו לרב אמנון יצחק! ומי שרוצה להאמין, שיאמין, זכותו! ומי שלא, זכותו גם כן! זאת הדמוקרטיה ידידי! ואם היא מותרת לך, היא מותרת גם לדתיים, וגם לחרדים!

lala897

New member
קודם כל אסור לשקר בשביל להחזיר

בתשובה. ועכשיו תביא לי הוכחה התולעת אחת שאמרה את זה. מטורפים יש בכל מקום - לא לקחת כל מילה ברצינות, תרגיע את הטמפרטורה. ההוכחות שאני שמעתי עליהם לא יכולות שלא להיות לא נכונות. הם לא קשורות לאבולוציה\ המפץ הגדול וכל התיאוריות האלה שאגב לא משנות בשבילי כלום לשה שה' ברא את העולם לפני כ-6000 שנה. ברור שהם עוברים הכשרה- כל מרצה עובר הכשרה בהעברת מסרים. הם מדברים לפני הרבה אנשים ולכן הם צריכים לדעת איך להעביר את מה שהם רוצים בצורה ברורה. הם צריכים להיות מעודכנים בכל התיאוריות שמצטרפות כל חצי שנה על בריאת העולם. למה זה לא הגיוני? הוא חייב להיות מומחה ביהדות ובתיאוריות השונות כדי לדעת לענות ולא סתם לפברק. תעשה טובה נבצר, נגמרו לך התלונות? קח נשימה ארוכה, תירגע קצת הסערת הרוחות שתולעת גרם לך ותחשוב על כמה תלונות רציניות עם גב חזק. אוקיי?? ודרך אגב אם עד עכשיו עוד לא חזרת בתשובה אז אף אחד לא הכריח אותך-וואלה!!

מתנדב

New member
חברה על מה אתם מדברים?

מי משקר בשביל להחזיר בתשובה? תוכיחו לי דבר אחד ששיקרו על אלו שרצו לחזור בתשובה, סתם לקטרג? והיה כאן מישהי שכתבה שהרב אמנון יצחק משקר בדבריו כשהוא מחזיר בתשובה, אני מבקש מאותה אחת שתוכיח לי את זה, ולא לכתוב סתם....

KickMissioner4

New member
"אסור לשקר בשביל להחזיר בתשובה"?

לגבי הרבנים שאמרו שמותר לשקר כדי להחזיר בתשובה, כתבת: "מטורפים יש בכל מקום - לא לקחת כל מילה ברצינות". זה מה שיש לך לומר על הרב אליהו אליעזר דסלר?

lala897

New member
אסור

לא מכירה דב שטיין א. הסתכלתי במכתב מאליהו כרך ג' עמ' 94 ולא מצאתי משהו כזה מדובר שם על נקודת הצמיחה- לא יודעת מה זה אבל לא מה שכתבת. ניסיתי לחפש בעוד מקומות שם אבל לא מצאתי. בכל מקרה אני לא הבנתי ככה מדבריו. הבנתי שאסור לספר לשוה"ר גם אם זה אמת או בשביל השלום ( כדי לא לגרום למריבה) מותר לשקר.כי אז האמת מזיקה. לא הבנתי מדבריו שמותר למחזירים בתשובה לשקר.

מתנדב

New member
lala897, אני יגיד לך את האמת?

גם אני לא ראיתי מדבריו, ולא ראיתי באף מקום שמותר לשקר בשביל להחזיר בתשובה, זו המצאה של כמה אנשים... ולגבי סיפור הלשון הרע, זה נכון שמותר לשקר, ואני אתן דוגמא, אם פלוני דיבר עלייך דברים קשים נגדך, והשמיץ אותך, ואת אחר כך מבררת האם אותו פלוני דיבר עלייך רעות, אז בשביל להשכין שלום, מותר לשקר ולהגיד שפלוני לא דיבר עלייך רעות, רק בשביל להשכין שלום, אבל לשקר בשביל להחזיר בתשובה? באף מקום אין דבר כזה, פשוט זה לא קיים... ומעניין ביותר ששאלתי כמה וכמה פעמים, וביקשתי מאחד שיביא לי הוכחה ששיקרו עליו בשביל שהוא יחזור בתשובה, ואין לאף אחד מה לענות על זה, יכול להיות מכמה סיבות שאין להם מה לענות על זה... א. יתכן והם יודעים שזה לא קיים, אלא הם רוצים לסלף את האמת... ב. השנאה כלפי אותם שמחזירים בתשובה היא כל כך גדולה, שמוכנים לשקר ולומר שדרכם זה שקר... ג. כנראה שאין הוכחה לזה...

lala897

New member
משהו מוזר פה לא?

לא ברורה השנאה הזאת כבר שאלתי למעלה למה אני ואתה לא מרגישים אותו דבר לגבי מחזירים בשאלה? אנחנו פשוט מתעלמים מהם כי הם לא נוגעים לנו. אנחנו בטוחים שהם לא יצליחו לשכנע אותנו וזהו בזה נגמר הענין. השנאה הזאת מקפיצה.

עניתי לך כבר...

אגב, אמרת שאת בכלל לא מכירה מחזירים בשאלה, אז פתאום את אמורה להרגיש משהו כלפיהם? את סותרת את עצמך. וגם נותמנת תשובה לעצמך-את לא מכירה מחזירים בשאלה מכיוון שהם לא נפוצים כמו המחזירים בתשובה, ואגב אני רואה בחלק מהפעילות של דעת אמת גם סוג של מסיונריות, ומתנער ממנה-לעומתך שלא מתנערת מהפעילות של המחב"תים.

KickMissioner4

New member
../images/Emo45.gif

גם אני נגד פעילות מסיונרית שנקראת "החזרה בשאלה". צריך רק להפריד בין אלו שבאים להחזיר בתשובה או בשאלה, ובין אלו שבוחנים באופן לוגי (ולעיתים קרובות גם מפריכים) את הראיות שהמחב"שים או המחב"תים מציגים. האחרונים אינם מסיונרים, אלא אנשים שמנסים לבער את השקר.

למעלה