בעד ונגד. חמישי, 21.7.05

מיטלוש8

New member
"השלום לא יגיע עכשיו"

נכון... והוא גם לא יגיע בעקבות ההתנתקות כי הרי לא דיברנו בכלל על שלום... אז בעצם בשביל מה ההתנתקות?...

די להכליל.

לא כל ערבי רוצה את הבית שלך ולא כל ערבי רוצה במותך. פרנואידיות.

hagaiad

New member
פה הטעות שלך

שהרמטכ"ל היוצא עדיין טוען שזה מסוכן, כך גם בחירי הצבא, ואבי דיכטר. תעשה טובה כנס לפה ותסתכל על התאריכים, עבר קצת יותר מחודש

shaninosh3

New member
פחח-ההתנתקות מונעת פיגועים?!+דעה!

מה אף אחד עוד לא מבין את זה?!?! הרי ההתנתקות תאפשר לערבים להיות יותר קרובים אלינו מה שאומר שיש סיכוי ואפילו סיכוי גדול שמאזור גוש קטיף הערבים יירו עלינו קאסמים מרגמות וזה ייאפשר להם להתקרב אלינו ולפגוע בנו יותר! אז תסבירו לי איך בדיוק ההתנתקות עוזרת?!?!? וכמו ששמתם לב אני נגד ההתנתקות כי לפי דעתי זוהי הארץ שלנו ואנחנו לא צריכים לתת למחבלים שכל שני וחמישי מפציצים בנו לגור בשטחים שלנו רק בגלל לחצים של ארה"ב או בכלל לא צריכים! כי זוהי הארץ שלנו שכבשנו וגרנו בה ואף אחד מלבדנו לא צריך לגור בה ובטח ובטח שלא הערבים יימח שמם שרק יורים בנו ומפציצים בנו!

מי בדיוק מבטיח לך שאם ההתנתקות

תבוצע לא יהיו פיגועים. רוב ההערכות הצבאיות דווקא אומרות ההפך, שההתנתקות תחזק את ארגוני הטרור, והטרור רק יגבר.

שלום

שמי זוהר ואני בת 15 מקרית ביאליק(ליד חיפה למי שלא מכיר) אני בעד ההיתנתקות כי אני מאמינה שמהלך זה יוביל לפחות פיגועים ודיבור על שלום והכי חשוב שאני לא רוצה שחיילים יהרגו בשביל עוד שטחים שעל פי דעתי לא שייכים לנו.

שלום שלום

אני נוי בת 14 מעפולה ! אני נגד ההתנתקות... אם זה אמור למנוע את הפיגועים אז למה היה את הפיגוע בנתניה? החיילים יכולים גם לא לפנות...זאת החלטה שלהם מדברים על שלום אבל זה לא אומר שיהיה שלום. השטחים לא שייכים לנו!? בטח ששייכים אחרת היו מפנים את המתנחלים ממזמן כל אלה שבעד ההתנתקות... תארו לכם יום בהיר אחד יגידו לכם לקום ולעזוב את הבית. תעשו את זה? אני ממש ל-א

נוי

קודם כל אני שמחה לדעת שיש עוד נערים ונערות בגילי שהמצב נוגע אל ליבם. בנוגע לפיגועים נכון יהיו עוד פיגועים אבל יהיו פחות ונקווה שגם לא יהיו . בנושא החיילים לא דיברתי על פינוי דיברתי על חיילים ששומרים על המשפחות מפני מחבלים ואני נגד סרבנות . לא אמרתי גם שיהיה שלום אבל בשביל שיהיה שלום צריך ללכת גם לקראת הפלשתינאים. ובנושא האחרון אני רואה שאת מאמינה בא"י השלמה אז אני לא מאמינה שהשטחים ברוצעת עזה שייכים לנו ואם היו אומרים לי להתפנות מביתי (שהוא קרית ביאליק) אז אכן לא הייתי מתפנה כי אני מאמינה ששטחים אלה שייכים לנו.

shaninosh3

New member
דעתי-כנסו כולם ותגיבו!!!

אני שני ואני בת 15 וחצי מיבנה ואני נגד ההתנתקות!!! כי לפי דעתי ההתנתקות לא תוביל לשום מקום!!! אנחנו צריכים לפנות את הארץ שלנו בשביל שערבים שמפגעים ויורים בנו יגורו בה?! לדעתי ההתנתקות תוביל רק לעוד פיגועים כי ככה הערבים יותר קורבים אלינו וגם שרוב הערבים הם לא בדיוק בעד ההתנתקות אז לפי דעתי כשיגיע המועד יהיו רק עוד פיגועים ושלא נדבר על המלחמת אחים שהולכת להיות! והכל בגלל דעה אחת ומטופשת של ראש הממשלה שלנו! בגלל שזו דעתו זה לא אומר שזו צריכה להיות דעתם של כולם! וכדי לאשר את ההתנתקות הוא עושה משאל בכנסת ששם כולם לטובתו ולא בעם (שזה מה שראש ממשלה צריך לעשות-לדאוג לטובתו של העם!)! בקיצור ההתנתקות תוביל רק לרע שזה אומר: *מלחמת אחים-שתיגרם כתוצאה מעימותים קשים בין המתנחלים לבין החיילים וכוחות המשטרה *יותר פיגועים בגלל דעתם של הערבים שגם רובם לא בעד ההתנתקות * וגם אם הם יסכימו אז הם יהיו יותר קרובים אלינו מה שאומר שהם יכולים לפגע בנו יותר בעזרת מרגמות וקאסמים! * לפנות אדמה שהיא אדמה מארץ ישראל! אם את גוש קטיף והישובים ניתן לערבים ואת הגולן לסורים ואת הדרום למצרים-אז תגידו לי אתם רוצים להישאר עם חלקת אדמה ולגור בישראל או מה? *תתארו לכם שאתם הם אלה שגרים בגוש קטיף-ורק בגלל דעה של בנאדם אחד שבמקרה הוא ראש הממשלה צריכים לפנות אתכם מהבית שלכם מהמקום שבו גדלתם וכל הזיכרונות שלכם הם משם ובכלל מקום פשוט מדהים למבקרים אז אתם באמת הייתם חושבים שזה נכון לעשות?! ממש לא! הרי כל אחד דואג לעצמו אז אם זה לא הבית שלכם לא אכפת לכם שייפנו אותם?! בקיצור זו דעתי ואלו הסיבות שאני נגד ההתנתקות! ואם הסיבות הללו לא שיכנעו אתכם אז תגידו!!! +לתושבי גוש קטיף-אני ממש מזדהה איתכם ואני ממש מקווה שהגזרה לא תתבצע + ****מחכה לתגובות****

מי אמר שזה יוביל ל"פחות פיגועים"?

הרי מומחי צבא רבים טוענים שההתנתקות תביא טרור!! אז ניקח סיכון שהאחים שלנו ירצחו סתם??? וחוץ מזה, גם ב"הסכם אוסלו" חשבו שזה יביא "שלום", ואת רואה איזה טרור אנחנו נמצאים... איתם א"א לעשות שלום, הם רוצים את כל ארץ ישראל!!!

היייי ../images/Emo13.gif

אני נוטה לכיוון להיות נגד ההתנתקות כי אני חושבת שהמדינה לוקחת סיכון... דבר שדני מגרשים אנישים שחיו עשרות שנים בביתם וזה ממש לא בסדר להרוס להם את כל מה שהיה להם!

טוב...

אני מורן בת 17, ואני חושבת שאני בעד ההתנתקות
אני לא שמחה מזה בכלל ויש פעמים שאני משנה את דעתי אבל בגדול אני חושבת שאין ברירה...גם אם אתם חושבים שעדיף להימנע מההתנקות, תיאורטית זה נכון אבל מעשית: מה עוד אפשר לעשות? תגידו מה, ברצינות, תציעו, נראה... אני בטוחה שאף אחד, גם הקיצוניים ביותר, לא רוצה לחיות בצל הפיגועים האלה, במלחמה...זה ברור שכולם רוצים שלום (נכון?...) השאלה היא איך להשיג אותו. במילא כל העולם שונא אותנו, אני מדברת בפורומים עם ילדים מרחבי העולם (שלא קשורים לפוליטיקה) אני אומרת להם שאני מישראל ואני גאה בזה והכל והיו לא מעט שלא המשיכו לדבר איתי בגלל זה, בקיצור, במילא כל העולם שונא אותנו אז אנחנו חייבים לעשות מה שאמריקה רוצה:ההתנתקות...אין ברירה חייבים לעשות משהו, שהעולם יראה שעשינו משהו לפחות... אני חושבת שהבעיה האמיתית היא הטרור: חשבתי וחשבתי ,בעצם לא צריך לחשוב הרבה כל תינוק יודע, שאדם שמתפוצץ בכניסה לקניון, באוטובוס וכויצא בזה כדי למות ובכך להרוג אחרים הוא חולה נפש.פשוט ככה. חולה בנפשו. אם הטרור לא היה אני הייתי הכי שמאלנית שיש... אבל כל עוד הטרור נמצא-אני באמת לא יודעת מה הפיתרון לעניין הזה, ואני מאוד מרחמת על אריאל שרון, שלעניות דעתי, עושה את העבודה כמו שצריך. שורה תחתונה: המצב קשה-אבל ההתנתקות כבר יצאה לדרך. בואו נתאחד ונתן לזה לעבור בשלום, לפחות בצד שלנו, אני לא מדברת כרגע על הצד השני
מצטערת על המגילה, היה טוב לפרוק...חחח

h a l o m o t

New member
אני נגד ההתנתקות בגלל ש...

כבשנו את האזור הזה לכן הוא שלנו וישבנו שם אנשים שחיים שם ואי אפשר ככה להחליט על חיים של כל כך הרבה אנשים ולפנות את כולם בשביל אינטרסים פלסטינים למדינת טרור, הפלסטינים נתנו לנו את כל הסיבות למה לא להאמין בשלום ואני מפחד שהפלסטינים יצברו נשק וימשיכו לרצוח ולא יהיה לנו מה לעשות וחוץ מזה, האנשים שהולכים לפנות הם האחים שלי והם זועקים לעזרה ואני כבן לעם היהודי לא יכול להתעלם מזעקתם ובטח לא בשביל פלסטינים מאוסים שרדו בעמי מאות שנים.

yochay 2

New member
נגד ההתנתקות!

כי גם ככה ההתנתקות לא תביא איתה כלום לא שלום לא שקט שום דבר אז למה להפסיד אדמות? למה שיהודים ימותו מידי יהודים? למה כל הבלאגן? למה שנפסיד אדמות בשביל שוםםם דבר?!?...

מה עדיף:

להפסיד אדמות או להפסיד חיים?? בקשר לטרור, אין מה לדבר, צריך לנהוג בזה במלואאאא החומרה!! אבל אם אפשר להרגיע את הנורמלים שנשארו בעם הפלשתינאי אז למה לא לעשות צעד כזה, צעד שיראה שישראל כבר רוצה לסיים עם הגיהנום היומיומי הזה?! לא נמאס לכם?????? עד מתי?? נראה לי שגם אחרי שהנכדים שלי ימותו ידברו על אותם הנושאים..זה לא מתסכל?!

hagaiad

New member
אם תחתמי לי שנרוויח חיים של מישהו

נוכל לדבר זה לא מה שיגמור את הטרור

למעלה