דיון: סובב ומסובב

pieceofmadness

New member
שגיא צודק

ברגע שהישות האלוהית היא כל יכולה ומושלמת, הרי לא יכולים להיות לה צרכים, נכון??

pieceofmadness

New member
ממה נובע רצון??

לשלמות אבסולוטית אין "רצונות". רצון מצביע על חסר מסויים.

pieceofmadness

New member
אתה רוצה לומר שאתה לא מסכים עם הטענה הזו?

הגזמת! לשלמות אבסולוטית יכולים להיות רצונות? זה הרי מצביע על חסר. ואני לא צריכה להיות מושלמת בעצמי כדי להבין את זה - אני אמנם לא יכולה להטיל ביצים, אבל אני יכולה לדעת אם הן מסריחות

pieceofmadness

New member
למה בנאדם רוצה משהו?

כי אין לו אותו כרגע. אם הדבר הזה לא ברור לך, אתה מאכזב אותי. ישות כל-יכולה מוחלטת, מושלמת ואבסולוטית היא חסרת צרכים ורצונות (משום שהרצונות נובעים מצרכים שנובעים מחסר). רצון זה דבר אנושי. זה לשאוף למשהו שלא קיים אצלי כרגע.

sagima

New member
אגב, הנקודה הזאת

מביאה לאחת הסטירות לקיומו של אלוהים, אם אין לו צרכים ורצונות למה הוא יצר... נגיד אותנו? הרי הוא לא צריך אותנו אז מה הביא אותו "לחשוב" על ליצור אותנו... אני לא רוצה לקבל תשובה לשאלה הזאת, כי זה יהפוך לדיון עקר וחסר כל פואנטה ובכלל לא קשור לאף אחד מהחמישים נושאים שאנחנו מדברים עליהם בשרשור הזה.

pieceofmadness

New member
אוההה! יופי! מתחמם!!

יש לרמב"ם תשובה מצויינת על זה, אבל ביקשת ממני לא להלאות אותך

sagima

New member
כן.. כן...

בשביל להטיב איתנו, או איזה שטות בסיגנון הזה. לא יפה שאני שם פס על הבקשה שלי לא להגיב

מתן4ל

New member
הו חשבתי שכל ה50 נושאים האלה קשורים ../images/Emo13.gif

הו חשבתי שכל ה50 נושאים האלה קשורים באיזה שהיא דרך על-טבעית לנושא השרשור: (האם התנאים המתאימים גרמו להווצרות החיים או האם החיים גרמו לתנאים המתאימים? )
מתערבים שאם השרשור על הסופגניות יתפתח הוא גם יהיה 90% קשור לדת איכשהוא

מתן4ל

New member
השרשור הז התפתח והוא נראה הרבה יותר מפחיד

השרשור הז התפתח והוא נראה הרבה יותר מפחיד מסתם אורגניזם

sagima

New member
ההגדרה שנתת

נקראת "האלוהים של שפינוזה", שבעצם אומרת משהו בסיגנון של אלוהים הוא העולם/היקום וזאת כאמור רק אחת ההגדרות של אלוהים.

sagima

New member
לא, לפי היהדות

האלוהים הוא ישות עצמאית ומודעת, ויותר מפעם אחת הישות הזאת נוגדת ושוברת את חוקי הטבע ("שמש בגבעון דום" או איך שזה לא הולך), זאת ישות ש"נמצאת" ביקום, היא כמובן לא כבולה ליקום או לחוקים שלו כי היא אומניפוטנתית. הגישה הפילוסופית שנקראת "האלוהים של שפינוזה" אומרת שאלוהים *הוא* היקום, לא ישות נפרדת הוא לא מעל היקום לא מתחת הוא לא שולט ביקום הוא עצמו ה"חוקים" הוא לא ישות מודעת הוא לא בוחר עם כלשהו להיות לו "לעם סגולה" הוא לא מוציא אף אחד ממצריים הוא לא מעניש אף אחד והוא לא "מצ'פר" אף אחד.

למעלה