קישור ליקי זה היה קל עכשיו נראה אותך מתמודדת
קישור ליקי זה היה קל עכשיו נראה אותך מתמודדת עם קישור לתורה... לפני שאת עושה "חיחי" שימי לב שמה שמבלבל אנשים הרבה יותר מהאחים של כוכי זה פסוקים שבהם זה נראה כאילו ה' נמצא בשמיים. עכשיו מתוך סקרנות - אני תוהה מה את חושבת שהיית רואה אם היית בשבוע הראשון - אני פותח ספר בראשית רגע ויש לי כמה שאלות אלייך: בראשית, ברא ... את השמיים, ואת הארץ. והארץ, הייתה תוהו ובוהו, וחושך, על-פני תהום; ורוח ... מרחפת* על-פני המים. (רש"י :כסא הכבוד עומד באויר ומרחף על פני המים ברוח פיו של הקב"ה ובמאמרו.) אם היית בסירה ביום הראשון והיית מסתכלת קדימה מה היית רואה שם? ויאמר ... יהי אור ויהי אור אם היית בסירה ביום הראשון היית שומעת את המילים האלה? וירא ... את-האור, כי-טוב; ויבדל ... בין האור ובין החושך. ויקרא ... לאור יום, ולחושך קרא לילה; ויהי-ערב ויהי-בוקר, יום אחד*. (לפי סדר הפרשה היה לו לכתוב יום ראשון, כמו שכתוב בשאר הימים שני, שלישי, רביעי. למה כתב אחד? לפי שהיה הקב"ה *יחיד בעולמו*, שלא נבראו המלאכים עד יום שני, כך מפורש בבראשית רבה) בקריאה פשוטה הוא עושה פעולה מרוצה ממנה ונותן לה שם... יותר מזה רש"י מזכיר כאן שה' היה (הדבר ה)יחיד בעולם ואז נבראו המלאכים ואז היו יותר דברים בעולם זה לא נותן את ההרגשה כאילו הוא נמצא איפה שהמלאכים (ואולי איפה שהשמש). [אני לא סותר את מה שאמרת אבל סתם החיחי שלך הזכיר לי את ה2 שאלות החשובות האלה...] נ.ב. שמעתי כבר את התשובה הרגילה לזה (גבוה=חשוב יותר מ. למשל עולים לירושילים ועיין http://www.kipa.co.il/magazine/show.asp?id=1222 ) אבל מסקרן אותי מה את חושבת על זה.