דיי "שינוי" רחמו על הילדים שלנו !!!

היא לא טרפדה נגד חילוניים

היא גנבה מהקופות למען הציבור החרדי(אהמדרעיאהמ).

מטרניך

New member
עדת בטלנים, זרע מרעים, מחללי השם

לכו לעבוד. שמעיה אומר (אבות פרק א'): אהב את המלאכה ושנא את הרבנות. ומה אומר הרמב"ם ('הנשר הגדול')? הינה קיראו: >>וכיוצא בזה כתב הרמב"ם בהלכות תלמוד תורה פ"ג הלכה י: "כל המשים על לבו שיעסוק בתורה ולא יעשה מלאכה ויתפרנס מן הצדקה, הרי זה חילל את השם וביזה את התורה וכיבה מאור הדת, וגרם רעה לעצמו, ונטל חייו מן העולם הבא". וראה גם פירושו למשנה אבות פ"ד מ"ו שם, האריך והרחיב בעניין זה ובקצרה, ולנקודה מסוימת גם בפירושו למסכת נדרים פרק דמ"ג, עיין שם.<<

ב ה junior

New member
בכמה פורומים כתבת את ההודעה הזאת?

אני יודע על לפחות שני פורומים.. זה פשוט מאוד להתפרץ לשרשור ולהשמיץ.

zoharj

New member
באותו מספר פורומים

שבו נכתבה ההודעה המשוכתבת שהתחילה את השירשור חסר התועלת הזה... תבדוק. ------

אולי תרחמו אתם על אחרים?

הרי גם אם 2 הורים חרדים היו עובדים, ספק אם היה בידם לשלם ביטוח רפואי לכול צאצאיים, שלא לדבר על הוצאות חינוך פנמיות הסעות, הוצאות דת, מהיכן ניקח את הכסף?

saar7650

New member
יקידוד- יש לי רעיון בשבילך!

"שלא לדבר על הוצאות חינוך פנמיות הסעות, הוצאות דת, מהיכן ניקח את הכסף?" אולי לא נחנך את ילדנו, נחזיר אותם בשאלה וכך כולם ייצאו נשכרים?! שהרי לא נצטרך לשלם על החינוך (הכולל תשלום לפנימיות ולהסעות) ואם ילדינו יחזרו בשאלה לא נצטרך להוציא כספים "מיותרים" להוצאות דת! אה?? מה אתה אומר יקירי?...

באיזי

New member
סליחה , דיברתה שטויות!

אם האמת זו התורה לא נימכור בכול ממון שבעולם לא נעזוב אותה.

חילוני זה הכי אחי,

יש לי שאלה, האם אמא חרדית שמביאה 10 ילדים היא וחברותיה, לא יודעות אזה מעמסה עצומה המגזר הדתי מטיל על החברה? מעמסה הולכת וגדלה בטור הנדסי יחד עם הגידול הטבעי, או מתנחל , האם מתנחל לא יודע כמה כסף משקיע הצבא המדינה על כול 'נקודת אחיזה', אז מה הם חושבים? חוסר אחריות מצידם ? או שזה בכוונה תחילה ?

saar7650

New member
לכן אמרתי!

שכדאי מאוד שנוותא על החינוך, על הדת (נתפקר), אולי גם לא נאכל, נוותר על הבית שלנו (כי לדעתך מאחז ו/או התמחלות זה שוד קופה, תקן אותי אם אני טועה) ובקיצור- למה שלא נתאבד?????!!!!!

עידן יקר, נגמר עידן התמימות

את מי אנחנו מרמים? המשק לא יוכל לתמוך לאורך זמן בחברה שגדלה היא וצרכיה בתור הנדסי. את זה יודעת כול אמא חרדית, את זה יודע כול מתנחל, לא ענית לשאלה שלי עידן, האם מדובר בחוסר אחריות נפשע? או במעשה במחשבה תחילה?

saar7650

New member
עידן יקר, נגמר עידן התמימות

החרדים תומכים בעצמם ע"י זה שגם הם עובדים! עוד לא הבנת? גם החרדים עובדים. תראה את הודעתי כאן. אין פה שום חוסר אחריות ואין כאן שום פשע! או שאתה מציע שכולנו נתאבד? או שנחוקק חוק כמו ביפן המתיר להוליד ילד אחד בלבד לכל משפחה! מה אתה אומר?... בהערת אגב אשאל- מדוע אתה מציג זאת כתחלואי החברה החרדית?! מה עם העניים החילוניים?

א ו ר בת

New member
טוב. כל החרדים עובדים.

הם רק לא מצהירים על זה. מעלות-תרשיחא (הרבה ערבים, הרבה עולים) - 11300 בגיל העבודה, 7736 שכירים, 385 עצמאיים = 71.8 אחוז עובדים ומצהירים על עבודתם. חולון – 97400 בגיל העבודה, 73097 שכירים, 6748 עצמאיים = 81.9 אחוז עובדים ומצהירים על עבודתם. ביתר עלית – 6500 בגיל העבודה, 2182 שכירים, 119 עצמאיים = 35.4 אחוז עובדים ומצהירים על עבודתם. מודיעין עילית – 8300 בגיל העבודה, 2082 שכירים, 125 עצמאיים = 26.5 אחוז עובדים ומצהירים על עבודתם. הנתונים מהמוסד לביטוח לאומי ונכונים ל 1999 (זה מה יש). אין חלוקה בין גברים ונשים. אם אתם טוענים שרוב הנשים עובדות אז אפשר להסיק לבד את המסקנות לגבי הגברים. ט.ל.ח.

saar7650

New member
"טוב. כל החרדים עובדים."

"הם רק לא מצהירים על זה." כפי שאת יודעת רוב החרדים לומדים בישיבות ו/או בכוללים ולכן כמו שאמרתי לפני כן מקבלים כספים מהישיבות והכוללים, כספים שאינם נחשבים כעבודה לגבי ב"ל. מה גם שישנן ישיבות רבות בהן פשוט אסור לחרדים לעבוד! מבחינת חוק. והם נכללים באותו מעגל של גילאי העבודה. לכן הנתונים הללו הם נכונים אך מחסירים הרבה מאוד נתונים (כמו הנתונים שציינתי לעיל) שיראו תמונה נכונה יותר.

א ו ר בת

New member
תודה !!!

זה בדיוק מה שאנחנו אומרים כל הזמן. שרוב החרדים לומדים בישיבות ובכוללים. שמעת, מתנדב ? זאת בדיוק התמונה. במקום לעבוד ובכך לתרום למשפחה שלהם, למערך המיסים ולתל"ג – הם יושבים, לומדים בכוללים ומגדלים 10 ילדים. שוב - תודה. ושבת שלום.

מתנדב

New member
אור, אני כמעט בטוח שעידן התכוון...

שיש ישיבות רבות בהן פשוט אסור לחרדים לעבוד! מבחינת חוק. והם נכללים באותו מעגל של גילאי העבודה.... ותסתכלי גם על מה שהוא כתב בהמשך, אל תקראי רק חצאי הודעות, לכן הנתונים הללו הם נכונים אך מחסירים הרבה מאוד נתונים (כמו הנתונים שציינתי לעיל) שיראו תמונה נכונה יותר.

saar7650

New member
ולחיילים מותר? אתם כותבים ברצינות?

אם אני לא טועה, החיילים אינם נחשבים בחישוב של ב"ל. אלא רק אלה הנמצאים מחוץ לצבא. מה גם שחרדים שמקבלים כספים מהישיבות (כלומר אלה שמותר להם כבר לעבוד) על לימודם ואין זה נחשב בתור עבודה מבחינת הב"ל.

א ו ר בת

New member
אמרתי משהו אחר ?

לא דיברנו על אסור-מותר. דברנו על כמה עובדים - ונראה לי שהגענו כולנו למסקנה שהרבה לא עובדים. אסור להם לעבוד ? אז ככה: חלקם בדחיית שירות. להם אסור לעבוד (חוץ מכל מיני חריגים) - אבל זו בחירה שלהם ! ויותר מזה - הם בדחיית שירות בגלל שתורתם-אומנותם אז מה פתאום שיעבדו (לשיטתכם) ? לאחרים מותר לעבוד, נדמה לי שעד שכר המינימום. בכדי שיקבלו קיצבת כולל הם צריכים להיות בכולל לפחות 7 שעות ביום, כך שממילא הם לא יכולים להרויח הרבה יותר מזה. שוב - הכל בחירה שלהם ! הם מעדיפים לשבת בכולל ולקבל קיצבאות והנחות שונות להם ולילדיהם. זה רע להם. זה רע לנו. זה רע למדינה. כל כך פשוט. אגב - מספרם של אלה שאסור להם לעבוד בכלל, כלומר - דחויי גיוס, מקרב האברכים (בניגוד לבני הישיבות) הוא לא גדול, יחסית. יש לי באיזשהו מקום את הנתונים. ובכל זאת הם מעדיפים להמשיך לשבת בכולל.

למעלה