האם החרדים לא מעוניינים לעבוד?

לא הבנת את הכוונה.

"זה קשור לשאלה האם האינפורמציה על רגע עתידי מסוים קיימת איפשהו או שאינה קיימת." ואתה עונה על זה ב-"אתם שוב טועים כשאתם מנסים להבין מתי הקב"ה ידע או לא ידע על מחשבה מסויימת. כי לגבי הקב"ה אין את "הרגע העתידי" שעליו דיבר מסורתי. הוא רואה הכל באותו רגע באותה שניה (אם אפשר לומר כך) ולא לפני שחשבת או אחרי... וכיו"ב!"-השאלה היא לא מתי הוא יודע על זה. השאלה היא האם בכלל הוא יודע על זה, האם אותו ידע מסויים קיים או לא קיים-ללא קשר לזמן. אני ממליץ לך לקרוא שוב את הודעתו של מסורתי...

saar7650

New member
אז- כן!

הוא ידע על זה. והשאלה מתי הוא ידע על זה עקרונית. כי אם הוא ידע לפני אז השאלה שלך היא- "היכן הבחירה?" ולכן חשוב לדעת מתי.

השאלה היא לא "מתי"

אלא "האם". אם הוא ידע אז אין בחירה חופשית, כי כשאתה, שבשבילך יש הווה עבר ועתיד תגיע בלחירה לא תהייה לך בחירה כי הידע קיים ולא תלוי בזמן.

saar7650

New member
אני טוען שהשאלה היא כן מתי

אם לדוגמא (וכמובן זו שאלה רטורית), ידע הבורא אחרי הזמן או באותו רגע אז אין השפעה על הבחירה של האדם. עקב כך שהוא ידע אך לא לפני הבחירה לא בעת הבחירה ולא אחרי- כי אין לגביו את המושגים האלה, אין השפעה על הבחירה!

גוססי2

New member
אלוהים יודע שתבחרי בתפוח

לכן אין לך שום אפשרות לבחור בבננה. את יכולה להתלבט, לשלוח יד לעבר הבננה, לעצור בעצמך, לחשוב כמה שניות, לשאול חברים במה כדאי לבחור וכו', אבל בסופו של דבר אין לך ברירה אלא לבחור בתפוח. למה? כי אלוהים יודע שתבחרי בתפוח. אי אפשר לעקוף את המכשלה הזו.

התולעת 1

New member
למה הדבר דומה?

הקב``ה אומר לך נכון יש דרך טובה ויש דרך שאינה טובה, תבחר בטובה יבוא לך טוב, תבחר ברעה יבוא לך רע, למה? כי אתה בחרת ברע, למה הדבר דומה? אחד הולך למסעדה מגישים לו תפריט אומרים לו תראה זה מאכלים מתוקים זה חמוצים זה מרים זה מלוחים תבחר מה שאתה רוצה, זה התפריט, אתה בוחר את החמוצים אוכל את החמוצים ועושה פרצוף חמוץ מי אשם שאתה עושה פרצוף חמוץ ,אתה. למה כי אתה בחרת אז אתה אומר למה החמיצו לי הודיעו לך אם תקח חמוץ- חמוץ אם תקח את המתוק מתוק הטענה עליך לא עליו הוא נתן לך בחירה, עכשיו אתה צריך להבין, הקב``ה כ``כ אוהב אותך שאומר שיש שתי דרכים ובכן אומר הקב``ה יש גן עדן ויש גהינום הוא עושה לך כזו טובה שהוא אומר לך תשמע יש גם גהינום אם אתה יודע שיש גהינום אתה תרצה ללכת לכיוון הזה, לא רק מה הוא השאיר לך ברירה ללכת לגן עדן אז זה חסד שהוא עושה לך. ז``א גם בבחירה שהוא אומר לך לבחור בטוב הוא גם גורם לך שיהיה כדאי ומשתלם לבחור בטוב כי הרע, הוא כ``כ רע שלא כדאי לך להתקרב אליו אז יש לך עוד תלונות עליו אתה צריך לשמוח כמה הוא עוזר לך שתבחר בטוב. הבנת?

מאוצצצ

New member
יש בתורה עוד משהו..

יש תורה ויש עבודה - וזה בא ביחד. ה' מצווה על האדם גם לעבוד למחייתו ומי שלא עושה זאת, שישא בתוצאות, הוא וילדיו.

מאוצצצ

New member
יש בתורה עוד משהו..

יש תורה ויש עבודה - וזה בא ביחד. ה' מצווה על האדם גם לעבוד למחייתו ומי שלא עושה זאת, שישא בתוצאות, הוא וילדיו.

פלסטיק

New member
אני מבין שלפי החוק אסור להם לעבוד

לכן או שהמוני גברים חרדים משרתים בצבא (ואני יודע שלא גם ללא סקרים) או שהמוני גברים חרדים עבריינים גנבים ועובדים ב"שחור" (גנבים כי מקבלים קצבאות כאילו אינם עובדים) או שפשוט המוני גברים חרדים אינם עובדים שכחתי איזושהי אופציה? תאיר את עיני

מתנדב

New member
פלסטיק, מי המציא את זה שאסור להם

לעבוד? לחרדים אסור לעבוד?, זה גם מה ששטפו לך את המוח בתקשורת?

saar7650

New member
פלסטיק-

ראשית- *שאלתי* אם אכן אסור להם לעבוד. לא טענתי שכך הדבר. אמרתי שאינני טועה ואסור להם לעבוד משום ש"תורתם אומנותם". אשמח אם תאיר את עיניי אם אכן מותא או אסור. לגבי האופציה הזו- "או שהמוני גברים חרדים עבריינים גנבים ועובדים ב"שחור" (גנבים כי מקבלים קצבאות כאילו אינם עובדים)" אז ככה- החרדים עובדים בתוך מסגרת הלימוד. כלומר- הולכים ומלמדים אחרים תורה, משגיחי כשרות מוהלים וכיו"ב במסגרת המותרת להם!

למעלה