האם שמעת על המיטריקס?

0Pandemonium0

New member
ראיתי שם הודעה יפה שלך:

"מפתיע שעדיין יש 7 מיליארד אנשים". אני מסכים לחלוטין.

והרי הודעה שהתקבלה זה עתה

סיגריות אינן פוגעות בבריאות וכל מי שטוען שיש לו סרטן משקר (הראיה: יש 7 מיליארד אנשים).

0Pandemonium0

New member
גם הגידולים שבגוף שלהם לא אמיתיים?

וואו, כל הכבוד! ריפאת את הסרטן!

Master Boo

New member
הרשה לי לערוך רשימה:

1. סיגריות 2. בשר 3. כלי רכב 4. אירגוני טרור 5. מדינות אויבות 6. בעלי חיים טורפים 7. אלימות 8. איידס 9. מחלות לב 10. סרטן 11. כל מחלה סופנית אחרת 12. טביעה 13. התרסקות מטוס 14. ישיבה מול המחשב בלי פעילות גופנית 15. פעילות גופנית מוגזמת 16. אכילה של כל דבר בצורה מוגזמת טוב, אין לי כוח להמשיך. יש עשרות אלפי דברים שמסכנים אותך, את הסובבים אותך, את המשפחה שלך, את הילדים שעדיין לא נולדו לך, ואת כל היצורים החיים על כדור הארץ. מה לעשות, שחלק מהדברים המסכנים האלה הם גם דברים טובים. סיגריות. בשר. שיט ו/או טיסה. הכל שיקול של נוחות נגד סיכון. ולפי אחוז הטורפים, הייתי אומר שהסיכון לא כזה גדול, או לא גדול מספיק בשביל לגרום לנו לוותר על תענוגת הבשר. וסתם לסבר את האוזן, אכלתי היום 300 גרם ב Red Burger. מי שלא מכיר- המבורגריה קטנה ונחמדה על אבן גבירול פינת מאנה- המבורגר משובח ביותר.

Lonly badger

New member
רוב מה שכתבת

נובע מהגישה של האדם עצמו , רוב הבעיות והדברים המזיקים נובעות מדברים שהאדם יצר. הם לא טבעיים.

Master Boo

New member
איפה אמרתי שלא?

ואפשר לערוך רשימה לא קצרה גם של דברים טבעיים. כמובן שכל דבר אפשר לתרץ בגישה של בני האדם.

Gilliana

New member
תודה! מעניין מאד

אני אעלה את הנושא גם בפורום שלי ברשותך - כמובן עם קרדיט

Gilliana

New member
כי אתה הבאת את הכתבה ../images/Emo13.gif

והפורום שלי הוא פורום "קונספירציות" (שעוסק בקונספירציות ופאראנורמל) ב-NRG. אתה וכולם כמובן מוזמנים.

Gilliana

New member
לא

אבל אני מכירה בבעיתיות שבאכילת בשר. מצד שני - יש בעיה גם באי אכילת בשר...

0Pandemonium0

New member
אני יודע שאת יודעת דבר או שניים על

ביולוגיה (מקווה שאני לא טועה). מה דעתך על הסוגייה?

Gilliana

New member
אתה לא טועה

דעת על הסוגיה... המממ... סוגיה בעייתית הייתי אומרת. מהבחינה הרפואית - האדם הוא יונק אוכל בשר והבשר דרוש לו על מנת לספק ויטמינים רבים שאינם מצויים בשום מקור אחר - לרבות B12, אבל לא רק. צימחונות לטווח ארוך עלולה בהחלט לגרום נזקים בלתי הפיכים לגוף וישנן מחלות רבות אשר אפייניות לצמחונים ובפרט לאלו שצמחונים מילדות. מצד שני - בשר מכיל כולסטרול כך שגם צריכה מוגזמת של בשר אינה בריאה - לכן מומלץ להתמקד בעוף ולאכול כמה שפחות בשר אדום ובשר בקר. ישנו כמובן גם הפן המוסרי של כל העניין, שגם הוא בעייתי מאד שכן מצד אחד, אני מאד נגד הריגת בעלי חיים לצרכי מאכל אדם אבל מצד שני אני מודעת לכך שהאדם הוא יצור אוכל בשר וכן שהמנעות אישית שלי מאכילת בשר לא תחסוך ולו בחיי פרה אחת. כמו שאמרתי - סוגיה בעייתית.

0Pandemonium0

New member
אני מוצא שהפתרון הטוב ביותר הוא

משהו שאני חושב עליו כבר כמה ימים, ואני חושב שהוא נקרא "דרך הזהב". משהו עם זהב, בכל מקרה. היה זה אריסטו, אם אני לא טועה, שדיבר בראשונה על המושג הזה. "דרך הזהב" היא דרך האמצע, שמפשרת בין כל הנתיבים. היא לא קיצונית לשם או לכאן, אלא עוברת בתחום האפור, בין השחור ללבן. במקרה הזה, הייתי אומר שלא כדאי להימנע מבשר כי הוא בכל-זאת חיוני. ומצד שני, אסור גם להפריז באכילתו, כמו בכל דבר, בעצם.

Lonly badger

New member
זה עתיק הרבה יותר מאריסטו

אריסטו רק שם את זה במילים. זה המצב הטבעי של בני אדם. לך למצרים העתיקה, ולך גם לפני זה - כל התרבות שלהם התבססה על זה.(נראה לי- maybe)

Gilliana

New member
מסכימה איתך לגמרי! ../images/Emo45.gif

ומרוב דיבורים בא לי עכשיו איזה סטייק עסיסי שכזה...

גם אני מסכים

יש את הקיצוניים האלה כמו הנאצים שהרגו יהודים במחנות ריכוז. ויש את הקיצוניים מהצד השני, שאומרים שהנאצים לא היו צריכים להרוג בכלל יהודים ושכל מחנות ההמדה הם טעות מוסרית. אני חושב שצריך למצוא את דרך הזהב, וכל יום להרוג לא יותר מיהודי או שניים, לאנוס ילדות אבל רק מעל גיל חמש (כי אנחנו לא רוצים להיות קיצוניים כמובן) ולחתוך גרון רק לתרנגולת אחת פעם ביומיים, חס וחלילה שהעורקים שלנו יהיו במצב טוב, מצב טוב זה קיצוני, צריך שיהיו קצת חסומים, שיהיה לנו התקף לב, אבל רק אחרי גיל 55. (למקרה שזה לא ברור, ההודעה היא צינית מאוד). גיליאנה, את פשוט מצטטת את התפיסה המקובלת, וחבל מאוד שלא בדקת. מוזר שדווקא את זו שפתחה את הדיון על הטלת ספק ואמפיריות. מצטער על הנימה, אבל אני מתרגז כשאנשים מחפשים תירוצים לעשות דברים שהם גרועים בעליל. יש דברים שאי אפשר להצדיק, והדיבורים על "צריך לעשות מה שנורמלי, מה שבעלי הכוח מכתיבים לנו לעשות" הם עלובים. אני מבין שיש הרגלים, אני מבין שיש אילוף ושנוח לעשות מה שכולם עושים ולא ללכת נגד הזרם, אפילו במחיר הבריאו והחיים שלנו, אבל יש דברים שהם רעים וזהו זה.

Lonly badger

New member
כבר כמה זמן

שלא אכלתי בשר(שבוע בערך..), ואני חושב שאני הולך לשנות את התזונה שלי, יש לך המלצה על מקורות רציניים שיכולו לעזור לי לאזן את הערך התזונתי שאני אפסיד?

למעלה