תשובה
אני לא פסיכולוג, ולא ממש יודע מה זה "מפלצת הספגטי".
עם זאת, זה כנראה תלוי בכך, מיהו אותו אדם שאומר שהוא מאמין ב"זה".
יש לא מעט ילדים קטנים התקועים יום ולילה בטלפון, רואים בלי סוף סרטונים על מפלצות, ומאמינים בהחלט בקיומן!
יש גם לא מעט מבוגרים המאמינים ברצינות בשדים וברוחות.
אם זה מבוגר שאינני מכיר אותו אומר לי שהוא מאמין במפלצת מסוימת - כזאת שלפי התיאור שלו אני עצמי לא אאמין בקיומה - עדיין אינני יכול לדעת לבטח אם הוא עצמו מאמין בזה או עובד עליי! אולי זה עובד אלילים שגרתי שמאמין גם בזה? חסר משוגעים בעולמנו?
בדיוק אותו דבר, אם מישהו מספר לי שהוא מאמין בסיפור כזה: יש משהו שהוא קורא לו "אלוהים", שהוא אחד ויחיד, אבל בו זמנית גם מתפצל לשלוש ישויות שונות, ביניהן "אב" ו"בן", והבן הזה ירד לאדמה בדמות של בן-אדם שסבל והומת ביסורים למען הצלת האנושות, ואח"כ קם לתחייה -
אז האם אני חושב שאדם שסיפר לי את זה מאמין באמת בסיפור הזה?!!!
תשובה: אינני יודע! אולי כן! הרי ישנם אנשים שמשתטחים על קברי צדיקים, ומאמינים בכל מיני דברים שונים ומשונים. אז מה הבעייה להאמין לו שהוא באמת מאמין?
בטח! ישנם בהחלט גם אנשים שעובדים עלינו, שהם עצמם אינם מאמינים לשנייה אחת ש-72 בתולות מחכות ל"שהיד" שהוא שולח אותו לפוצץ אנשים ולהתפוצץ בעצמו בשם אלוהים הרחום, ולא בכל דת אחרת שהם כביכול פועלים בשמה. כנ"ל, בהחלט יתכן שמישהו יחליט להשתטות ולומר לי שהוא "מאמין במפלצת" כאשר הוא סתם מתלוצץ או משהו כזה. מניין אני יודע?
אבל שוב: לאן אתה בעצם מנסה לכוון? הרי מבחינה ריטורית, מבחינת אמנות הויכוח והשכנוע, הדוגמה של המפלצת שלך פועלת דווקא נגדך