האתאיסטים לא מקבלים את קיומו של

אתה סתם כותב את זה כדי לצאת נגד האמונה ולעשות מהעניין צחוק

אתאיזם זו לא התנסות.

BravoMan

Active member
אכן, אתאיזם הוא מחשבה רציונלית, אי נפילה בפח של רמאים

והפעלת הגיון בריא ובחינת עובדות.
&nbsp
אאאם... לא!
&nbsp
אתאיזם הוא בהגדרה אי אמונה בקיום אלים. נקודה.
אנשים עושים את זה מסיבות שונות.
&nbsp
חלקם בגלל חוויות שעברו, חלקם בגלל מידע שנחשפו אליו, חלקם ע"י הפעלת הגיון ומחשבה ביקורתית.
&nbsp
אתאיסטים לא יוצאים נגד האמונה שלך, הם פשוט לא שותפים לה.
אנטי-תאיסטים כמוני יוצאים נגד האמונה שלך, וזה לחלוטין לא קשה, בהתחשב בכך שאמונתך עומדת על קרעי תרנגולת.

אז תעשה ניסיון... אם יש לך אומץ!

תבקש מאלוקים שיתן לך סימן שהוא קיים... תוך שבוע אתה תקבל ממנו סימן ברור, אבל רק תדע שזה יכול להיות גם משהו ממש ממש רע... אולי אתה, אולי מישהו מבני המשפחה שלך... על אחריותך בלבד!

BravoMan

Active member
איך יודעים שמשהו הוא סימן מאלוהים?

אם אני עכשיו בא אליך הבית ונותן לך סתירה, אתה חושב שזה סימן? זה הופך אותי לשליח של האל?

אל תדאג, זה יהיה סימן מאוד ברור שאתה תדע שהוא מאלוקים...

לא סתם משהו רגיל שקורה ביום יום. זה יכול להיות משהו טוב כמו זכייה בפיס, אבל זה יכול להיות גם משהו ממש רע... השאלה אם יש לך אומץ לנסות?

פשוט להגיד: "אלוקים אני לא מאמין שאתה קיים, אם כן תוכיח לי".

ואז לחכות ולראות מה יקרה...

האם אתה אמיץ מספיק?

dude101

New member
אלוקים אני לא מאמין שאתה קיים, אם כן תוכיח לי

אדווח בעוד שבוע

אתה צריך להגיד את זה עם כוונה אמיתית

לא סתם לזרוק משפט בפורום כדי לצאת ידי חובה.

dude101

New member
מה זה "בכוונה אמיתית"?

אני לא מאמין באלוהים. אני לא יכול לדבר "בכוונה אמיתית" עם משהו שלדעתי לא קיים.
&nbsp
אם אתה אומר שכדי לקבל סימן צריך מראש להאמין באלוהים, אני מסכים - אם רוצים להאמין באלוהים אז לא משנה מה אפשר תמיד למצוא בכח איזשהו סימן משמיים.

אז תצטרך להתאמץ ולהגיד את זה עם כוונה אמיתית

אחרת זה לא יעבוד.
ואל תדאג זה יהיה סימן מאוד ברור... אתה לא תוכל להתבלבל.

dude101

New member
אתה יכול לכתוב מכתב בכוונה אמיתית לסנטה קלאוס?

&nbsp
או להשאיר בכוונה אמיתית שן מתחת לכרית כדי שפיית השיניים תיקח אותה?
מה עם לבקש בכוונה אמיתית שישו יגאל אותך מחטאיך?
לא. כי אתה לא מאמין בדברים האלה.
"כוונה אמיתית" דורש מידה של אמונה, נכון? אז מה שאתה אומר זה "קודם תחליט שאתה רוצה להאמין, ואז כבר תצליח למצוא הוכחות שאתה צודק".
&nbsp
ניהלו כאן שתי שיחות, ובשתיהן התברר שהדברים שאתה אומר לא רלוונטים למי שלא מאמין מלכתחילה.
אין עם זה בעיה לכשעצמה, רק שאתה בפורום "אתאיזם". אולי כדאי שתשקול לומר משהו שאתאיסטים יוכלו להגיב אליו.

BravoMan

Active member
אך, זה כ"כ מצחיק לפגוש באדם בוגר עם נאיביות של ילד...

אני תוהה איך אתה מדמיין אותי בראש שלך כשאתה כותב לי את הדברים האלה?
&nbsp
בוא אני אגלה לך סוד קטן: בנעורי הייתי דתי.
לא סתם דתי - האמנתי בכל ליבי שאלוהים התנכ"י קיים, שיהדות היא דת האמת האחת והיחידה, ואפילו הייתי מוכן לספר לכל מי ששאל אלו הוכחות יש לכך שהתנ"ך הוא אמת לאמיתה.
&nbsp
ואתה יודע מה קרה?
לאט לאט התחלתי להפעיל את השכל. התרחקתי מהדת. התפכחתי. הבנתי שחייתי על שכנועים של "רגשי" ואוסף שקרים ומעשיות.
הקש האחרון היה להבין למה בני אדם בכלל המציאו את הדת - כדי לשלוט בבני אדם אחרים ולגנוב להם כסף.
&nbsp
כן - דתות על סוגיהן זו שיטה להשגת כסף וסררה ע"י רמאות.
&nbsp
האל שלך מעולם לא נתן לי שום סימן, גם כשממש הייתי צריך אותו.
פעם תהיתי למה, היום אני יודע - כי הוא לא קיים.
&nbsp
השאלה אינה האם אני אמיץ מספיק, אלא האם אתה אמיץ מספיק?
האם אתה מסוגל להסתכל בצורה רציונלית על ראיות לכך שאלוהיך שקר, בלי לפחד שאיזה סבא רגזן על ענן יקרא את המחשבות שלך ויעניש אותך?
&nbsp
אם אתה יודע שהתורה היא אמת, האם יש לך אומץ להסתכל ולבחון ברצינות מידע שסותר את הידיעה שלך?
&nbsp
והאם יש לך אומץ לחיות בעולם שבו אין לך אבא מגבוהה שמבטיח לך חיי נצח, ואין לך שום הבטחה שהטוב ינצח, ואתה לא מיוחד, ולא נזר הבריאה, אלא סתם גרגר של חומר ביולוגי, על גרגר של אבק, ביקום עצום חסר מטרה שברוב שטחות אינך יכול להתקיים כלל?
&nbsp
יש לך אומץ להביט ליקום בעיניים ולגלות את הפלאים האמתיים שלו, במקום לעטוף את עצמך במעשיות של אנשים שחיו בעידן הברונזה וחשבו שצמחים נוצרו אחרי השמש, שבעצם סובבת סביב הארץ?

דווקא עכשיו כשהתרחקת מהדת הוא יתן לך סימן כדי שתתקרב אליו

אבל אתה מפחד לנסות (ואני גם מעדיף שלא תנסה, כדי שלא תבוא אלי אחר כך בטענות אם חלילה יקרה משהו...).

BravoMan

Active member
ואיפה הוא היה בעשור פלוס האחרונים?

חיכה שאתה תבוא ותעדגר אותי?
&nbsp
סבבה, אם יש לך קשר אליו, תגיד לו שיגרום לקצינת קישור שלי להתקשר אלי עכשיו ולומר לי שהמילואים הקרובים מבוטלים.
אם זה קורה אני מיד חוזר להאמין בו ומבקש סליחה על כל החזיר הטעים שאכלתי

BravoMan

Active member
מה זה משנה? הרי גם אם אבקש לא תאמין לי שביקשתי ברצינות...

אתה יכול לבקש בשבילי? הרי לך הוא יאמין!

מצטער אני לא יכול לבקש בשביל אנשים אחרים

אם אתה רוצה שהוא יתן לך סימן תצטרך לבקש ממנו עם כוונה אמיתית ולהיות מוכן לתוצאות, יהיו מה שיהיו...

איך יודעים שמשהו הוא סימן מאלוהים?

אישית, אני לא יכול לחשוב על שום סימן שאלוהים יכול לתת לי, שהדרך היחידה להסביר אותו היא שזה סימן מאלוהים.
&nbsp
כלומר, זה חייב להיות משהו על טבעי, נכון? זה חייב להיות משהו שבשום פנים ואופן לא יכול היה לקרות באופן טבעי - כתבת קודם זכיה בפיס - אבל אנשים זוכים בפיס כמעט בכל שבוע.
זה לא מספיק טוב. זה צריך להיות משהו לגמרי לא מציאותי - שאין שום דרך טבעית להסביר אותו - אבל משהו שאפשר יהיה לוודא אותו - לא כמו הנס של השמש.

BravoMan

Active member
מי זה היה שאמר:

אני לא יודע איזו ראיה תשכנע אותי בקיומו של האל, אבל אם אכן קיים אל כל יודע, הוא וודאי ידע להמציא ראיה כזו.
&nbsp
אז, או שהוא לא קיים, או שהוא לא מעוניין שאני אאמין בו.

למעלה