הגיעה שעת בובליל ללכת הביתה, עכשיו - דעה|דיון

קרמפה

New member
ברור!

זה איום ונורא שהנושא הזה עלה על השולחן שוב אחרי לפחות עשור שאף אחד לא דיבר על זה! אני חושב שזה פסול מאוד מאוד מאוד! אבל אני כן חושב שבמקרה הזה חשוב מי הפייבוריט שלך, כי אם זאת עינב בובליל, את צריכה להיות מודעת שכל הבלגאן הזה עלה שוב לדיון אך ורק בגללה! היא זאת שהעלתה את הנושא, והיא זאת שמלבה אותו! היא זאת שהפכה את המילה פרידמנים, מבדיחה אשקלונית לקללה כלל ישראלית. היא זאת שמשחקת על הקלף העדתי, היא המרויחה העיקרית ממנו, והראיון עם אמא שלה הוא ההוכחה לכל מה שאני אומר.

galgula2

New member
קרמפה...

עצם העובדה שאנחנו מנהלים על כך דיון כל כך רחב רק מוכיח כמה הנושא טעון. לדעתי, אף אחד מהצופים לא צריך לתת לזה במה וההפקה חייבת להוקיע כל גילוי גזענות כלשהו שעולה בתכנית. אמרו את זה כבר כאן, אבל נראה לי שהעניין הלך רחוק מידי ורק אנחנו נוכל להפסיק את מחול השדים הזה ולהנות בפשטות גמורה מתכנית ריאלטי בטלביזיה. הפייבוריט שלי יהיה זה שיספק לי הכי הרבה עיניין - בלי קשר לעדה שלו..וכרגע אני הכי אוהבת את יוני..

קרמפה

New member
סבבה לגמרי.

הפייבוריט שלי יהיה זה שאני הכי מעריך באופן אישי, וזה שאני הכי מזדהה איתו. וחוץ מזה מי שאני רוצה שיזכה בכסף הוא זה שלפי הבנתי זקוק לו הכי הרבה. כרגע זאת שפרה.

davidagent5

New member
לא היה שום נסיון מצד ההפקה ליצור מצב של תסיסה

גיזענית... אלא התנהלותה הטיבעית של עינב ויוסי מראים צד מכוער וגיזעני בגלל חוסר ביטחון או רגשי נחיתות שלא לצורך. אינני מנסה להגיד שהם נחותים זוהי הרגשה שהם יצרו מחוסר יכולת להתמודד מול השאר

יNOT

New member
../images/Emo11.gif או שאתה תמים...או ש...

האם אתה באמת חושב , שאם לא היה כוונה ליצור תסיסה ציבורית בנושא הגזענות, היו מראים לך את הקטע הזה בכלל בשידור? לא היו מנמיכים את הווליום, כמו שעשו אלפי פעמים בקטעים אחרים...? האם היו מקדמים את הנושא של הגזענות בתקשורת? זה רק עוד "קלף אחד" בחפיסת קלפי הטריקים של ההפקה.
נושא הגזענות הביא להם יותר רייטינג ויותר תשומת לב תקשורתית , מאשר כל דבר אחר עד כה...
אוליי הם גם עשו את התוכנית לא במטרה של להרוויח כסף? אלא רק ליצור בידור אמיתי? ..... (
)

super25

New member
צודק לגמריייייייייייי

אני הייתי בעד יוסי מהתחלה והייתי בטוח שהוא יקח אבל הכתבה עם אישתו הרסה הכל פשוט געזנות היא פשוט הפכה אותי מאוהד מספר אחד של בובלינים אחד שהגן אליהם ודיבר לזכותם לאחד שנגדם ושיצביע לכל שאר הדיירים במיוחד לצבר כי לדעתי הוא צריך לזכות עכשיו שיוסי הוא בחוץ מבחינתי חבל פשוט חבל על יוסי אוהב אותו אבל אישתו הרסה בישבילו הכל בושה

צבר מסכים עם שיפרה שהם אנשיםנחותים לא מפריע?

צבר נגרר אחרי שיפרה הוא איכזב ובגדול רציתי לתת לו את הפרס אבל ההסכמה שלו עם שיפרה עם כל ההתנשאות ,היהירות והחוצפה שלה ,איכזבה אותי מאוד
אל תעניש את יוסי בגלל משפט אחד שאישתו אמרה בטעות מתוך כעס ורגשנות. לך עם ה

קרמפה

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif ואשתו של בובליל../images/Emo41.gif

שיהיה ברור, אשתו של יוסי לא אמרה את הדברים מתוך "רגשנות וכעס" כמו שאמרה אישה אורחת מתחתי. איך אפשר להיות כל כך תמימים? זה היה הכי מחושב בעולם. זה המשך ישיר לסגנון המשחק של עינב ויוסי, בעיקר עינב. שמשחקת על השד העדתי, רגשות נחיתות לעומת אותו "אשכנזי אינטליגנט", שלא ידע שהשנים שהוא טרח להוציא תואר מהאוניברסיטה יהפכו אותו לאויב העם. כל מי שראה את הכתבה ראה בדיוק איך אשתו של יוסי מתלהמת וממקדת את כל האש לכיוון שפרה בשביל להעצים את אותו קונפליקט. "כן שפרה! העם לא רוצה לראות רק את אשכנזים אינליגנטים על המסך! העם רוצה לראות את הליצן, ואת הפרחה!" איזה אבסורד, בכל הויכוח הזה לא שפרה ולא אף אחד בוילה לא אמר על עינב שהיא פרחה. היחידי שאמר את זה זאת אמא שלה בעצמה. המשחק של הבובלילים הוא להבליט את רגשות הנחיתות ולשחק על איזשהו פילוג בעם, והראיון עם אמא שלה היה ההוחכה הסופית למי שעוד פיקפק בכך. לי כאשקלוני זה כואב לראות איך משפחה אחת מצליחה להחזיר למדינה את הסכסוך העדתי שכבר נעלם לפני שנים, רק בשביל שהם יזכו במליון שקל.

קרמפה

New member
עינב האמא של הגזענים.

ג'ני- כועסת על עינב שהשתלטה בצעקות ובריצה על הכפכפים שלה. עינב: את אומרת שאני ברברית? ג'ני: לדעתי זאת התנהגות ברברית, כן. עינב: מה לעשות אני לא אשכנזיה. אם זה לא גזענות עצמית הנובעת מרגשות קיפוח, אז אני לא יודע מה כן. לגבי יוסי, באמת לא שמעתי אותו אומר שום דבר גזעני, יכול להיות שהוא בסדר בעניין הזה. אבל אם הבת שלו יצאה ככה קשה לי להאמין. בכל מקרה, אני לא מאשים את יוסי אלא את אשתו ובתו.

לגבי עינב:גם אם האמירות שלה נשמעות

קצת גזעניות הכוונות שלה הן לא כאלה בכלל ורואים זאת במעשים ובלי שום קשר היא לא מודעת לכך שהאמירות גזעניות(אולי גם אני לא..) הייתי שמחה אם תקרא את דעתי עליה: "עינב, אני מתה!" - החצי השלישי עינב בובליל בתפקיד הפרחה האשקלונית המשעשעת "גם יפה וגם אופה", "ברור שהגבר שלי ישלם עלי", "אני הכי נשית שיש" מדובר בדמות צבעונית השואבת רייטינג, הילדה המפונקת של אבא הבת של הקבלן, זו שקוראת תהילים,ילדה תמימה, היא נשמה טובה וסלחנית, מלאת רגש מתוקה ועממית, ילדה בגוף של אישה, "בת 23 מתנהגת כמו בת 22.5"(יוסי בובליל) יש כאלה שיגידו שהיא מזכירה להם את הילדות יש לה אובססיה קבועה לצבוט את עורה עוד מאז שהיתה ילדה קטנה חלק רואים בה את הטיפשות הפרימיטיבית ואם חשבתם שהיא סתומה אז היא לא, יש לה בגרות, היא הייתה מצטיינת "תישעים ומשהו", היא יודעת לקרוא את הדמויות במשחק היטב אולי לא טוב כמו אביה אבל ללא ספק היא יודעת אחרים ירימו גבה ויזדעזעו מהבוטות,הגרוטסקיות,הגסות,הזעם,הצרחות, והקולניות היא רודנית לא קטנה, "אינה היום את עושה כלים" מי שמגן עליה יסביר שהיא בסה"כ מדברת בטונים גבוהים התנהגותה הפרחית וההמונית משאירה את פיות הקהל פתוחות והם יסבירו שהיא חסרת מודעות עצמית והכל חינוך של אבא ואם כבר מדברים על חוסר מודעות עצמית אולי זה חלק מסוד הצלחתה כשהיא נפגעת היא צועקת ופותחת את הפה כאילו היה ברז מים ששכחו לסגור. היא אמיתית מצחיקה וחקיינית וגם כמו כולם רכלנית כשההפקה מתערבת ומעלימה עין היא מרגישה קורבן היא אוהבת כסף והרבה ואם לחבר נגמר הכסף אז נגמרת האהבה היא אמיתית, אין ספק בכך, מלבד תוספות השיער והסיליקון. את התקציב השבועי שלה היא תעדיף לבזבז על סיגריות, לחם וגבינה ואין לה בעיה לצום אם צריך ובלבד שתחשש לה בפינה את השחטות המרגיעות שלה. אם תיקחו לה את הסיגריות תיזהרו להיות לידה, מי רוצה להיות ליד נרקומנית בקריזה? את כולם היא תעיף מהחדר, את אשר, לאון וגם את אבא שלה. את באבי היא רוצה כאקס בהמתנה, ואת חזן חזני היא רוצה כבעל, היא הפכה אותו לחתן המיועד, גם אם הוא יד שניה. היא עובדת בחנות בגדים, אוהבת סטרפלס, פרווה ומחשופים עמוקים ובכל יום קוראת תהילים יש לה מלתחה לא צנועה ומתלבשת לפי צווי האופנה הפרובוקטיביים אך היא חסרת טעם ולא נשכח כשניסתה להשחיל את שדיה בתוך השמלה של קרן, לקחה את החולצה של ג'ני בלי אישור ודרשה ממנה את נעלי הבית מיד כדי שתוכל להספיק לעשן ראשונה ואם כבר מדברים על אופנה היא זו שהחזירה את השד העדתי לאופנה ולא רק את שדיה לשמלה אותי אישית היא מצחיקה בטירוף גם בחלומות כשאיתי הפריד לה את הגוף אז כל עוד היא תמשיך להתנהג כך אנחנו נביט בה מהופנטים ונעדיף אותה על פני שאר הדיירים עינב מעידה על עצמה שהיא מסורתית ואוהבת דת אבל את שפרה היא לא אוהבת, היא מנסה לאהוב אבל לא מצליחה, אולי כי היא שונה ממנה, אולי כי היא קיצונית אבל בטוח לא בגלל שהיא חילונית(עלינו?) אולי כי היא בת של רב שחיממה את האוכל של הצדיקה בשבת ואולי כי וזרקה את האוכל לאסלה "זו אותה צנרת" שפרה ענתה, "אז אפשר לחרבן בכיור המטבח!" החזירה לה עינב. בדרכה המקורית היא מושכת את תשומת ליבנו: "זה לא פייר, לא רוצה", "אף אחד פה לא יותר טוב ממני" על אבא שלה היא תגן בכל מחיר לאשכנזים היא קוראת פרידמנים ואם זו גזענות בעינכם היא כמובן לא מודעת לכך.

davidagent5

New member
לא היה צריך לשמוע את אישתו המטופשת כדי להבין

מאיפה הם באו ואיזה חינוך עינב קיבלה זה רק שם את החותם הם היו די שקופים מיום 1

כמזרחי, אני מאוד מזדהה איתך ועם הדברים.

אין לי מה להוסיף, אני מתבייש בדברים שמשפחת בובליל אמרו. אני רק חושב, שהתוכנית העבירה אותם על דעתם וסחפה אותם למערבולת של הבית בלי לשים לב, הם הושפעו קשות ממה שקורה שם וזה הוביל אותם לדבר שטויות. אני מאמין שדעתם האמיתית היא לא כזו, אבל אולי זו משאלת לב שלי. שורה תחתונה- אני מאוד מאוד מזדהה עם הדברים שלך, וחש צורך כמזרחי להתנצל בפניך על הדברים. הרוב המוחץ של המזרחיים לא חושבים כך ובכלל לא רואים הבדל בין מזרחיים לאשכנזים.

נ.ב ,

אני חושב שמשפחת בובליל ראתה את כולם נגדו, וראו בזה אולי מתקפה עדתית. הם לא הבינו למה מצביעים נגד יוסי כל שבוע בלי סיבה, ופירשו את זה כמתקפה תרבותית ועדתית , רוב הדיירים היו אשכנזים עכשיו כשאני חושב על זה, ואולי הסבל הרב של יוסי בבית קרע אותם וגרם להם ללכת לכיוון הלא הגיוני הזה של עדתיות. בכל מקרה, יוסי לא גזען וכמעט שלא דיבר על אשכנזים לרעה בתוכנית, הוא לא כזה, עינב הרבה יותר כזו.

Heineken

New member
חס ושלום

יוסי לא אמר מילה אחת גזענית בתוכנית.. זה לא מעניין אותו הנושא הזה. ותודה, אבל באמת שאתה לא צריך להתנצל בשמם על הדברים האלה. דברים כאלה ואחרים שאנשים אומרים באמת לא משנים גישה של בן-אדם. מעולם לא חונכתי - לא ע"י ההורים שלי ולא ע"י אף אחד אחר שיש הבדלים בין אשכנזים למזרחים... ואני לא מבדיל בינהם באמת שלא.

frid1

New member
איפה הכבוד שלך יא בכיין?

זו אחת מההודעות היותר מתרפסות שיצא לי לקרוא ..למי אתה דופק חשבון ? ההבדל בין הבובלילים לשיפרה הוא פשוט, לשיפרה לא מפריע המוצא או צבע העור, היא תתחבר לכל מי שיתנהג כמוה ושיתעניין בתחומים שבהם היא מתעניינת. היא מסתדרת הכי טוב עם אנשים בעלי מנטליות דומה לשלה. אצל הבובלילים זה אחרת, קודם הם מבררים את המוצא, ורק אחר כך אם הכל בסדר, אפשר להמשיך ולדבר. הם מבססים את השנאה שלהם על גזענות טהורה, שיפרה פשוט סולדת מאנשים בעלי התנהגות ותכונות שאותן היא מגדירה כבלתי נעימות. בובליל לא אדם טוב, הוא רכלן אובססיבי, נוטה לבקר ולשלול את כל מי שלא מתיישר עם האמונות והדעות שלו. הוא פשוט מספיק חכם כדי לא להבליט את תכונות האישיות הללו בתוכנית כי הוא יודע שזה יזיק לו. עינב פחות חכמה ממנו ופלטה כמה שטויות גזעניות אך מיהרה לתקן את עצמה ולקבוע שפרידמנים זה לא כל האשכנזים אלא רק החנונים.נראה לך הגיוני שבני המשפחה של בובליל גזענים ורק הוא לא ? מאיפה הגיע החינוך של עינב אני מניח שגם הוא היה שותף פעיל בו, לפחות באופן חלקי. והאיש הצבוע הזה יעשה עליך ועל חברייך השכנטוזים הפראיירים המתרפסים הון עתק. אני באופן אישי לא מבין את הבהלה הכלל אשכנזית סביב נושא הפרידמנים, זה דבר ידוע, היה ידוע בעבר, יהיה קיים גם בעתיד. אז מה ? ממה אתה מפחד? שתהיה הפיכה ? אני מקווה שלא נתדרדר למצב פאתטי ועלוב שבו ב50 השנים הבאות נתבכיין, נתמסכן ונאשים את המזרחים בכל פעם שמשהו לא יצליח לנו כפי שציפינו.זה מעלינו. מה עם הכבוד העצמי שלנו? קח על עצמך אחריות. תפסיק להתרפס ולהסביר את עצמך בפני כולם. אני אגב גם שונא את שיפרה, לא מתחבר להתנהגות האליטסטית המתנשאת שלה, אני לא מרגיש שהיא מייצגת אותי, וגם לא את הרוב המכריע של העדה האשכנזית. אבל בהפקה חיפשו קונפליקט כדי שיהיה מעניין יותר. אז במקום להביא סטודנט מזרחי למדעי המחשב ( בקורס שאני לומד יש המון) ואשכנזי שמשתמש באנגלית רק כשהוא בחו'ל או בלימודים ואין לו ברירה, הביאו שני מזרחיים "כבדים" ושכנטוזית מתנשאת עם דיבור מעצבן, כי בהפקה יודעים שקיצוניות גוררת קונפליקטים, וקונפליקטים מעלים את אחוזי הצפייה. רוב החברים שלי מזרחיים, הם מתבדחים על המוצא שלי, אני על שלהם והכל בהומור וברוח טובה, הפוליטיקלי קורקטיות היא מאיתנו והלאה, אף פעם לא היתה בינינו מתיחות. כל מי שמוכן לקבל אותי כפי שאני, אשמח לקבל אותו בדיוק כפי שהוא. אבל אם איזה מזרחי אמיץ לב יחליט להציק לי בגלל המוצא שליי, הוא ילמד להכיר את הצד הפחות רך ואשכנזי שבי. כמו שלימדו אותנו האשכנזים בגן, שתי עיניים תחת עין ו32 שיניים תחת שן. ידינו לשלום, אך אנו בהחלט מוכנים גם למלחמה.

למעלה