הגיעה שעת בובליל ללכת הביתה, עכשיו - דעה|דיון

droriko

New member
לא , באמת

זאת ההודעה הכי דביקה ,שלא לאמר בכיינית שנתקלתי בה אי פעם

Heineken

New member
למה?!

אני באמת אומר מה שאני חושב... למה אתה לא מתייחס למה שאני אומר?

פישש .. ממש כתבת את כל שהיה בליבך אה?

אבל כן, משפחת בובליל היא משפחה שרואה את האשכנזים והמזרחים כשני סוגים שונים של בני אדם.. אמרו את זה לא פעם ולא פעמיים.. אם זה מפריע לך אל תצביע להם. יש הרבה אשכנזים שלא מזיז להם שקוראים להם אשכנזים פרידמנים ועדיין יצביעו להם.. אבל לדעתי, אם יש משהו שיכול להפיל את הבובלילים מלקחת את הפרס זה הקטע הגזעני

david1487

New member
גבר אתה עושה פיל מכלום..

אין פה מאבק בין מזרחים לאשכנזים.. אנשים בתוך הבית מתחברים אחד עם השני בגלל אופי ולא בגלל מוצא עדתי. ואם אתה מרגיש מקופח מיוסי זה החלטה שלך. למה צבר ושפרה לא עוקצים את יוסי ועינב שהם טיפשים ומתנהגים כמו חיות. ההבדל הוא שעינב ויוסי מדברים בפרצוף לבנאדם שלא בא להם עליו. שיפרה וצבר כל היום יושבים בפינה ומדברים על אנשים מאחורי הגב אז זה אומר שהם יותר טובים מהבובלילים? למה בגלל שהם לא צועקים? בגלל שהאדישות והרצינות של צבר הולכת להרוג אותו? בגלל ששיפרה מוציאה את התסכול הנפשי שלה על הסריגות?! עינב מדברת בצעקות זה מי שהיא והיא לא תשתנה. יוסי מקלל אין מה לעשות הבנאדם חי ככה כל חייו וזה החינוך שהוא קיבל. אז הוא פחות טוב משיפרה? עינב ויוסי לא עשו שום דבר רע לאף אחד.. הם פשוט בוטים יותר והכל אמיתי אין צביעות. מי שקשה לו להתחבר לזה לא חייב להצביע להם ולא חייב לראות את התכנית. אבל שורה תחתונה - אני בטוח שיוסי ועינב אין להם שום דבר רע נגד אשכנזים זה לא קשור לעדה. בתוך הבית המשחק משוחק כך שאנשים מסתדרים או לא מסתדרים בינהם בגלל מי שהבנאדם ולא בגלל איזה עדה הוא.

Heineken

New member
מההההההה???????????

מאיפה הבאת את זה?! אין לי שום בעיה עם יוסי בכלל, עינב צועקת.. לא מפריע לי - ברוב המקרים היא צודקת. שפרה וצב.. מגעילים, רכלנים, מתנשאים - אני לא סובל אותם. ולא החלטתי אם אני שונא יותר את שפרה או את צבר. אני מדבר על השיח שנהיה מכל הסיפור הזה, קרא שוב את מה שאמרתי. בבית הם לא מסתדרים בגלל דברים מסוימים, אין קשר לעדה. כל מה שנעשה מסביב, כמו שהבאתי מבית משפחת בובליל אתמול בכתבה בערוץ 2. הפכו את זה למאבק בין אשכנזים למזרחים, ואי אפשר להתכחש לזה. מה שאישתו של בובליל אמרה אתמול בערוץ2 - ממש חתך את הסיפור הזה ל-2. אלה מול אלה. וזה לא מסתדר לי.. אני רוצה להיות בעד בובליל, אבל הפכו את זה למאבק בין 2 עדות.. דבר שאני חושב שכבר חלף מן העולם לפני כמה עשרות שנים. ברור שיש הבדל בין העדות, וברור שהדיבור וההתנהגות של הבובלילים וש"ץ נובעים מהחינוך והתרבות שהם גדלו בהם, אבל המאבק היה בין שני אנשים ( או 2 קבוצות של 2 אנשים) ופתאום הפך למאבק בין 2 עדות. לא אני הפכתי את זה למאבק כזה, השיח הציבורי הפך את זה לזה וכל מי ששמע אתמל את השיחה בבית בובליל מבין על מה אני מדבר.

david1487

New member
גם אני ראיתי את הכתבה בחדשות

ואני חושב שמה שאישתו של יוסי אמרה נכון אבל כל ההד שנהיה מזה מוגזם לדעתי. ממה שהבנתי בהודעה הראשונה שלך אתה מחזק את הדעה שיש "מאבק" ואני חושב שזה מוגזם לקרוא לזה מאבק בין מזרחים לאשכנזים. ואני חושב שאתה טועה בזה שאתה משייך את עצמך לאשכנזים למרות שאתה אוהב את יוסי אם אתה אוהב את יוסי אתה צריך לאהוב בו את כל החבילה גם אם הוא שונה מהאשכנזים. אבל מה שהתקשורת לא מבינה זה שלא לוקחים שם בבית צדדים של עדות. לוקחים צדדים של אופי - של התנהגות.. איתי הוא אשכנזי אבל עינב ויוסי חולים עליו והוא מסתדר איתם טוב. למה? בגלל שהקו חשיבה שלו ושלהם דומה. שיפרה וצבר לא מתחברים עם יוסי ועינב בגלל שהקו חשיבה שלהם שונה, ולא בגלל העדה. בגלל זה אני לא אומר לך את זה אני אומר לרוב הציבור שחושב כך וזה לא נכון. אין פה מאבק אנחנו לא בשנות ה70. וזה רק משחק!........

Heineken

New member
יפה...

שמע אני אוהב את יוסי, ואם ננתק רגע את גם אוהב את ההוואי ה"מזרחי" אם אפשר לקרוא לזה ככה, ואני חושב שחלק מהמאכלים שלהם יותר טובים. אבל אני חושב שאני חי עם זה טוב מאוד ביחד ולא מפריד את זה לעדות. אולי התקשורת גרמה לזה אני לא יודע, אבל אני מקבל את הרושם גם מהתקשורת.. וגם מעוד אנשים שמבינים את זה בצורה הזו (וייתכן שאנחנו טובים) שזה נהיה מעין מאבק בין שני עדות. אני לא מחשיב את עצמי לאשכנזי, אבל מה לעשות עובדתית זה נכון. לא גדלתי בבית שהדגיש את זה, אבל מאכלים והתרבות ואפילו התפילה שלנו בחגים ובבית כנסת שונה. אין מה לעשות התרבות קצת שונה. אבל כולנו אותה המדינה ומשרתים באותו הצבא ויש לנו אותם אויבים... אבל משום מה הדבר הזה התפוצץ. אני לעומתך לא חושב שמה שהיא אמרה בכתבה היה נכון. "האשכנזים אוהבים אותו כי הם רואים בו משהו שהם לא יכולים להיות" - זה ממש לא נכון.. אבל ממש לא. ואני מרגיש אם הוא מנצח הוא מחזק את הגישה שלו, אותה גישה שעליה היא דיברה אתמול. למרות שיוסי עושה רושם בכלל לא מתייחס לעובדה העדתית. זה לא נכון?! אתה רוצה להגיד לי שאם שיפרה מנצחת את התוכנית היא לא מחזקת את העמדה המתנשאת (אולי האשכנזית..) ואם יוסי מנצח את התוכנית הוא מחזק את העמדה המזרחית?

david1487

New member
ממש אבל ממש לא

זה הקטע.. אני חושב ששיפרה לא מגיע לה לנצח בכלל אבל גם אם כן זה לא אומר שהיא 'מחזקת' שום עמדה. עשו מיוסי ליצן אז מה זה אומר שזה נכון? התקשורת תמיד יודעת להציג דברים בצורה שהיא רוצה ואנשים שלא מבינים את זה מקבלים את ההצגה השגוייה הזאת ומכאן שיש מאבק. אבל האמת היא שזה משחק. שכל אחד מהמשחקים מטרתו להשאר אחרון, ובכוונה ההפקה ליהקה אנשים מכל סוגי הסטריאוטיפים וכל הדיון שנפתח פה יכול להתחלף גם באותו דיון על ערבים יהודים, ועל דתיים חילונים, ועל הומואים וסטרייטים.. כי המטרה מלכתחילה של ההפקה היתה להכניס אחד מכל סוג פחות או יותר לתוך בית סגור ולתת להם לאכול אחד את השני. אם היתה הרמוניה משגשגת בבית התכנית היתה משעממת ולא נצפית. אני לא חושב שאתה צריך להפגע ולקחת את הקטע הזה אישית לייחס את זה להיותך אשכנזי. כי אתה מי שאתה ואתה יודע מה אתה. בקיצור אחלה שבוע :) חח

אז אל תעזור להם לעשות "מעין מאבק בין שני עדות

תחזק את עמדת האנשים הטובים ולא המתנשאים זה הכל. יוסי ועינב לא עשו שום רע. קיבלו ,חיבקו ואהבו וכל הכבוד להם על כך
הם גם תקפו חזרה שהיה צריך וגם את זה אני מעריכה
ועוד דבר הכי חשוב..... הייתי רוצה לראות את הדור הצעיר מקבל את הפרס.....הייתי מאוד רוצה,אבל התאכזבתי מצבר ואין לי למי לתת... לכן במקרה הזה יש רק את יוסי ועינב לפרס....

אנשים רעים הפכו את זה למאבק,אל תתבלבל

אנשים רעים כאן. אנשים רעים בתקשורת.רייטינג רייטנג ועוד רייטינג,עוד יהרגו בשביל רייטינג
עינב ויוסי אמיתיים,הם לא אשמים. לך עם הלב,הלב יודע הכי טוב.

galgula2

New member
היינקן..יפה דרשת..

ברוח הדברים שכתבת (ואפילו יפה..) שאתה דווקא היית ממחנה הבובלילים בהתחלה, אני בעוונותיי דווקא חיבבתי מאוד את שפרה וחבריה ודי סלדתי מהבובלילים והתנהגותם..לאור ההתפתחויות האחרונות והשד העדתי שיצא החוצה מקוממת אותי מאוד העובדה שההפקה בחרה להציג את המזרחי כברברי, עילג, , חשוך,ובהמי ואת ארץ ישראל ה"יפה" מייצג האשכנזי טהור הגזע.. לדעתי הגזענות מגיעה ממקומות גבוהים יותר ולא מהמקום של מילה כמו "פרידמן" או שטות אחרת, תחשבו למה לא הביאו לתכנית אשכנזי חסר השכלה, "עמך", המוני ולעומתו מזרחי נאור,משכיל נעים הליכות? אין כאלה? לא מצאו?ץ..... אני נמנית על בני עדות המזרח, בני משפחה שלי הם: קצינים בצבא, מהנדסים, רופאים אנשי רוח וספר, עצוב לי מאוד שמנסים להשריש את הסטריאוטיפ של המזרחי הנלעג. אני שמחה מעומק ליבי שהניסיון כשל! והבלון התפוצץ להפקה בפרצוף בעזרת כל אילו שהפכו את משפחת בובליל לסטארים של המדינה. כל הכבוד לכם! תמשיכו בעבודה הטובה - וכמובן..."יוסי למיליון"!!!! אני איתכם חברים

קרמפה

New member
את ההוכחה שהסטריאוטיפ ניצח.

ראשת כל, עצם זה שהתפתח פה מאבק מזרחים נלעגים מול אשכנזים אנטיליגנטים זאת ההוכחה. מי זוכר בכלל שהמאבק של עינב ויוסי התחיל מול שפרה שי וצבר, כאשר צבר חצי אשכנזי וחצי מזרחי, ושי בטח לא ממזרח אירופה. גזענות לא מתחילה ממקומות גבוהים אלא באה מכל אדם ואדם. את שואלת למה לא הביאו אשכנזי פשוט ו"עמך", ולא שמה לב שהתשובה נמצאת מתחת לאף שלך. יוסי נהיה סטאר, הליהוק הכי מוצלח של ההפקה, וגם עינב. עצם זה שמי שנמצא בתוכנית על תקן המזרחי העמך הפשוט והליצן, והבת שלו שנמצאת על תקן הפרחה ("ליצן ופרחה", מילה במילה מה שאשתו של יוסי אמרה בכתבה בערוץ 2) זכו לכזאת הצלחה, זאת ההוכחה שהעם בישראל באמת מזדהה יותר עם המזרחי הנלעג, וסולד מהאשכנזי האינטליגנט. וזה הניצחון של הגזענות, שבאה מלמטה, מהרחוב.

galgula2

New member
היי קרמפה..

השאלה שלי הייתה רטורית לחלוטין...אני מניחה שבהנת את זה.. ונכון...קלעת בול לתחושה ולהרגשה שלי..למרות שאין לי אפילו שמץ של קמצוץ של פירור...געזני או אנטי אשכנזי. לדעתי העם אינו סולד מדמות ה"אשכנזי" אלא מהרצון הבלתי פוסק להציג את ה"מזרחי" כנבער..

קרמפה

New member
אבל לא היה נסיון כזה!

אני לא מבין ממה את מסיקה שהיה נסיון כזה. כשהכניסו 16 מתממודדים לוילה, אף אחד לא היה יכול לדמיין בכלל שהחיכוך העיקרי יהיה כעבור חדשיים בין יוסי ועינב לשפרה וצבר. חוץ מזה, יוסי הוא ממש לא איזה "מזרחי נבער מהרחוב" הוא קבלן מצליח ויש לו ימבה כסף. וחוץ מזה הם בטח לא המזרחים היחידים שהכניסו לוילה. זה לא שהכניסו שני אשכנזים "אינטליגנטים" ושני מזרחים "נבערים". הכניסו הרי גם את מיקי, ואת שי שרחוק מלהיות נבער, וגם את צבר שהוא חצי מרוקאי ואת ונסה, ואת נעמה וערן שלא ברור מה הם בכלל. בסופו של דבר יצא שהרוב הועפו (ולא מעט בזכות יוסי ועינב), ופרח לו הסכסוך הנוכחי. שאף אחד בהפקה לא היה יכול לצפות שיתפתח לפני חדשיים. בגלל זה אני לא חושב שהיה פה שום נסיון מצד ההפקה להציג את המזרחי כנבער, אני חושב שהנסיון היחיד לשים את הדגש על העניין הזה הוא מצד עינב ואמא שלה.

galgula2

New member
אולי אתה צודק..

נותר לי רק להצטער שככה הם פני הדברים במדינת ישראל במאה ה21 , שאנשים עדיין מדברים על עדתיות, אני בכל מקרה חושבת שזה פסול ולא ראוי ולא משנה כרגע מי הפייבוריט שלי בתכנית.

למעלה