הוליווד.. זה כאן?

• פותח הנושא YUGE
  • פורסם בתאריך
איזה היתממות

Eppur si muove

New member
הלוואי וזה היה נכון

יכול לומר לך מניסיון שזה ממש לא ככה. תקרא גם שיחות בקבוצות פייסבוק של גרושים גרושות. בנות 50 שמוכנות לצאת רק עם בני ארבעים גג וגם זה רק אם ממש חייבים כי אחרת 35 גג.

alongrin

New member
ומדוע לא?

אם אתה היית יכול לצאת עם מישהי צעירה ממך ב-10-20 שנים, לא היית עושה את זה?
היום נשים הרבה יותר עצמאיות כלכלית מאשר היו בעבר.
הן זקוקות פחות לגבר שיפרנס אותן או יתמוך בהן כלכלית.
&nbsp
זה מאפשר להן הרבה יותר חופש בחירה.
&nbsp
אני בהחלט מפרגן.
&nbsp
&nbsp

Eppur si muove

New member
האמת שאינני נמשך במיוחד לנשים הרבה יותר צעירות ממני

מאז שהתגרשתי יצאתי רק עם אשה אחת צעירה ממני ב 11 שנה אבל מאד בוגרת באופי. היתר היו קרובות מאד לגילי. אבל זה אני. כל אחד וטעמו שלו.

בכל מקרה, התייחסתי לקביעה שלך שגברים יכולים להיות אטרקטיביים גם בגיל 60 פלוס. לפי דעתי זה ייתכן רק אצל גבר שהתברך בגנים (הכוונה מלשון גנטיקה, לא בוטניקה) שפוגש אשה עם תסביך אבהי קשה.

alongrin

New member
ברוב המקרים של גבר מבוגר ואשה צעירה ממנו משמעותית..

מדובר לא באשה עם תסביך אבהי קשה.
אלא באשה עם חיבה עזה לחשבון הבנק של אותו הגבר.
&nbsp
לנשים יש הרבה פחות בעייה מאשר לגברים להכנס למיטה עם גבר שדוחה אותן לגמרי, רק כדי לקבל גישה למשאבים הכלכליים שלו.
&nbsp
דוגמאות?
&nbsp
מיכאל צ'רנוי וניקול ראידמן
מירי בוהדנה ובבו קובו
ג'ני צ'ארווני ורוני מאנה..
&nbsp
יקומו ויגידו שאלו הן דוגמאות של סלבים שלא מעידות על הכלל...
אני אומר נכון, אבל הדוגמאות האלה הרבה יותר נפוצות מאשר אתה חושב.
&nbsp
אני רואה הרבה מאד גברים מבוגרים עם נשים צעירות או מחבר העמים או מדרום מזרח אסיה.
פער הגילים הוא של עשרות שנים.
הכל יחסי...
כל פנסיונר ממוצע הוא סוג של מיכאל צ'רנוי בשביל בחורה חסרת כל מאוקראינה.
סוג כזה של נישואים נותן לה מעמד חוקי במדינה שהמצב הכלכלי שלה טוב יותר וגם הזדמנות לשפר עמדות בהמשך.
&nbsp
&nbsp

יש גם מקרים מקבילים של נשים מבוגרות עם

גברים צעירים ממדינות עניות יחסית. לרוע המזל המקרים האלה מסתיימים לעתים ברצח... מה שאולי מרתיע חלק מאלה שמעוניינות ביחסים מהסוג הזה...
https://www.dailymail.co.uk/news/ar...ay-Feliz-murdered-buried-woods-near-home.html
https://www.dailymail.co.uk/news/ar...ear-younger-boyfriend-dead-suitcase.html 
מקרים אחרים מסתיימים בניקוי חשבון הבנק, אבל בלי לחכות 10-20 שנה ואז להתגרש... יותר תוך כמה חודשים...

alongrin

New member
כן נכון... אני מכיר כמה אנשים שנשכו כלב והדביקו אותו בכלבת..

ועוד כמה כאלה שהכישו נחשים..
(רמז: הכללות טבען להתעלם מכל מקרי הקיצון לכאן או לכאן).

אילו דוגמאות אתה רוצה? של סלביות?

מדונה? שאקירה? קורטני קוקס? דמי מור? ג'וליאן מור? ליסה בונה? טינה טרנר? ג'ואן קולינס? הגברת הראשונה של צרפת?

alongrin

New member
שוב אנחנו מדברים על הכללות.

לא על מקרי קצה.
&nbsp
כן גם שרי אריסון יצאה עם גבר שצעיר ממנה בשנים.
גם מורן אטיאס יוצאת עם גבר צעיר ממנה.
&nbsp
זה עדיין לא מלמד על הכלל.

זה גם לא הכלל לגבי גברים.

רוב הגברים יוצאים עם נשים בערך בגילם. ולגבי התופעה שדיברת עליה זה ייאמר לזכותם - דרוש סוג מאוד מסוים של אדם כדי לקחת בן זוג ממדינה ענייה שברור לו שהוא לא אוהב אותו כהוא זה ונמצא איתו על אף שזה סוג של סבל בשבילו.
אני רוצה לחשוב (אבל לא בטוחה שזה נכון) שהנשים שדיברתי עליהן לרוב "נופלות ברשת" של "מאהבים לטיניים" שעושים מאמץ כדי לשכנע אותן שהם באמת מעוניינים בהן ולא בכסף שלהן. נראה לי שבמקרה של הגברים לרוב אין העמדת פנים כזאת - הגברים יודעים במה מדובר, והנשים לא מעמידות פנים שהן התאהבו בהם או משהו כזה.

alongrin

New member
לא הן לא נופלות ברשת..

לא מדובר על נשים שמביאים אותן לפה בארץ במרמה כדי לשעבד אותן לזנות.
זה כבר סיפור אחר לגמרי ועצוב מאד לכשעצמו.
&nbsp
מדובר על נשים שנרשמות מיוזמתן לאתרים כמו RUSSIAN DATING.
מתוך ידיעה ברורה שמדובר בעסקה של נישואים לגבר שמבוגר מהן בשנים,
תמורת נוחות כלכלית ומעמד חוקי במדינת היעד.
&nbsp

לא לא, ה"נופלות ברשת" שהתייחסתי אליהן

הן המבוגרות שיש להן בן זוג ממדינה (לטינית) ענייה.

alongrin

New member
כן יש גם כאלה...

מבוגרות, בודדות, שפתאום "נופל עליהן מהשמיים" חתיך שארמנטי שגורם להן להרגיש צעירות ונחשקות.
מה שהן מגלות אחר כך שהוא לא נפל עליהן משמיים, אלא שזה עוקץ מתוכנן הייטב שמטרתו לרוקן אותן מכל הנכסים שלהן.
&nbsp
היה מקרה שנה שעברה של אשה ניצולת שואה בת 95 בנתניה שהחשמלאי שלה התלבש עליה ורוקן אותה מכל נכסיה.
https://103fm.maariv.co.il/programs/media.aspx?ZrqvnVq=HHILJK&c41t4nzVQ=FEG

Eppur si muove

New member
דובר על *משיכה* ולא על נישואי/יחסי נוחות

אל תערבב בין שני הדברים מכיוון שמדובר בדברים שונים בתכלית.

כאחת שכל הזמן אוהבת אסמכתות וביסוסים

אני סקרן לדעת מהיכן הביטחון שלך בטענה שיש יותר נשים שנראות טוב מגברים שנראים טוב. ובכלל מי קובע דבר כזה?
אין שום סיבה להניח שתכונות כגון מראה לא תתפלגנה בקירוב נורמלי בדומה לתכונות כגון מנת משכל.
אבולוציונית, מי שלא היה מספיק מושך להביא צאצאים - נכחד. קריירה, מעמד, יחוס, כסף - כל אלה הם דברים ממש חדשים. הם לא יכלו לסייע למי שלא אטרקטיבי. כולנו התפתחנו יחד, ולכן העניין של מראה הוא יחסי. 5% עליונים קיימים הן אצל גברים והן אצל נשים.
מה שכן אולי אפשר לטעון - שגברים הרבה פחות בררנים ממראה מנשים. כלומר, שעבור גבר ה threshold הנדרש על מנת שיאות לקיים יחסי מין ברצון ובשמחה עם אישה נמוך יותר.

אז תסביר את הביטוי "המין היפה".

אתה חושב שזה לא קשור למציאות, סתם הגרילו מילת תואר והצמידו אותה לנשים?
אין קשר להתפלגות נורמלית. גם גובה מתפלג נורמלית בשני המינים, ועדיין הממוצע של הגברים גבוה יותר, ויש יותר גברים גבוהים מגובה נתון מאשר נשים שגבוהות מאותו גובה.
כמו הגובה, גם מראה הפנים נקבע ביולוגית, ובמקרה של יופי נשים יפות יותר. יכול להיות, למשל, שזה משום שנשים צעירות יותר פוריות יותר, ולכן המראה של פני הנשים נהיה דומה יותר לזה של הילדים, שאנחנו מתוכנתים לאהוב כדי לטפל בהם, כדי שגברים יבחרו בהן. אצל גברים יתכן שמה שהיה חשוב (מבחינת האישה) היה היכולת להגן על האישה והילדים בזמן שהאישה במצבים פגיעים כמו הריון והנקה, ולכן מה שהיה חשוב היה הכוח הפיזי. אלה, כמובן, השערות בלתי מבוססות כמו רוב הדברים באבולוציה. כך או כך, לטענתי לא סתם קוראים לזה המין החזק והמין היפה.

זה הטיעון שלך? הביטוי ה"מין היפה"? לא מתאים לך...

במלים אחרות הדעה שלך היא דעה כמו כל דעה ולא מבוססת על שום דבר.

גובה זוהי לא דוגמה טובה - משום שגובה זוהי גם תכונה אבסולוטית, וגם תכונה כמותית מסולם יחס (יש לה 0 מוחלט), יופי במקרה הטוב זוהי תכונה אורדינלית וגם על זה אפשר להתווכח. לא רק שמי שיפה בעיני אחת לא בהכרח יפה בעיני אחת לא יפה בעיני אחרת, אלא שאפילו לאותה אישה הטעם יכול להשתנות בהתאם לתקופה שלה על פני המחזור החודשי (דן אריאלי הראה את זה).

אז נסכם - לדעתך יש יותר נשים יפות מגברים יפים וזה לא מבוסס על שום דבר.
סליחה, מבוסס אולי על הביטוי "המין היפה". ואגב, מאוד יכול להיות הביטוי "המין היפה" נטבע בתקופה בה נשים השקיעו יותר בטיפוח המראה שלהן לעומת גברים.
אנחנו לא מדברים על טיפוח. קחי 200,000 שנים אחורה ודמייני את האדם הקדמון ובת זוגו (שמן הסתם לא עשתה בתי שחי, גבות, וכו' ) - האם היא עדיין הייתה נחשבת היום המין היפה? מסופקני.

סביר שקראתי מחקרים בנושא, לא זוכרת -

אתה מוזמן לחפש אותם אם אתה מעוניין בנושא. אני מסתפקת בכך שאין לי שום ספק שהמין הנשי הרבה יותר יפה מהגברי, ולכן לא מרגישה שום צורך לחפש מחקרים בנושא. לא מאמין? רוצה להישאר באמונה שגברים יפים בדיוק כמו נשים? תרגיש חופשי. אם זה מה שעושה לך את זה.
ולא, אני ממש לא מדברת על טיפוח. למי אכפת אם היא עושה שחי וגבות? זה ממש לא מה שהופך את הנשים ליפות יותר מגברים.

זה בסדר, כמו כל אחד, גם לך זכות לדעה ללא ביסוס

רק שכאשר אנשים אחרים נוטים לכתוב דברים בסגנון שלך על נושאים שונים (אין לי שום ספק .... לא מרגיש צורך לחפש במחקר.... לא מאמין ... וכו') יש לך נטייה לזלזל במה שהם אומרים.
אז נסכים לא להסכים בנקודה הזו.

בניגוד למקרים רבים אחרים, פה מדובר במשהו

שלכל אחד יש מדגם ענקי לגביו, כי הוא ראה לפחות עשרות אלפי גברים ונשים בחייו. לא שהוא מכיר איזה עשרה או מקסימום מאה מקרים בסביבה שלו ומכליל לגביהם - הוא ראה אנשים מכל הגזעים וכל הגילאים וכל המדינות וכו' וכו'. במקרה כזה, אין לי בעייה שאנשים בעלי אינטליגנציה סבירה יגבשו דעה על סמך המדגם שלהם, שהוא לא רע בכלל. יכול מאוד להיות שיש הבדל בין גברים ונשים מהבחינה של מה נראה להם יפה ומה לא - אבל הם יכולים להעריך, באמת, כמה מהגברים וכמה מהנשים נראים יפים לפי המדד שלהם (הם לא יכולים להעריך בעצמם, למשל, דברים כמו כמה מהגברים והנשים בוגדים, כי הם לא קיבלו תשובות כנות בנושא מעשרות אלפי גברים ונשים - אבל נושא היופי is written all over their face).
ואצרף גם לך את הקישור שמראה שנשים חושבות שרוב הגברים באתרים מכוערים (80% מתחת לרמה ממוצעת של יופי) ומתי מעט יפים, בכל זאת:https://techcrunch.com/2009/11/18/okcupid-inbox-attractive/

למעלה