המדען רבי שמעון בר יוחאי

לא חובה

למרות שאני נגד זה אבל בתנ"ך לא חובה ללכת לצבא המנהיג תוקע בשופר ומודיע שיש מלחמה ומי שרותה לבוא בא ומי שלא רוצה לא בא הכל היה תלוי באלוהים ולא באנשים בדיוק כמו במלחמות האחרונות שלנו למרות שהינו מעטים ניצחנו אותם

Lu Tze

New member
אתה בטוח שאנחנו מדברים על אותו

תנ"ך? אולי יש גירסאות שונות, כמו שעושים עותקים "קלים" של החטא ועונשו לילדים שאין להם כח לקרוא את כל הספר, אולי עושים עותקים "קלים" של התנ"ך לילדים שרוצים להנות מהסיפורים היפים בלי כל החוקים המעצבנים האלה.

Lu Tze

New member
תואיל להסביר לי את הפסוקים הבאים:

"(ה) ודיברו השוטרים, אל-העם לאמור, מי-האיש אשר בנה בית-חדש ולא חנכו, ילך וישוב לביתו: פן-ימות, במלחמה, ואיש אחר, יחנכנו. (ו) ומי-האיש אשר-נטע כרם, ולא חיללו--ילך, וישוב לביתו: פן-ימות, במלחמה, ואיש אחר, יחללנו. (ז) ומי-האיש אשר-אירש אישה, ולא לקחה--ילך, וישוב לביתו: פן-ימות, במלחמה, ואיש אחר, ייקחנה. (ח) ויספו השוטרים, לדבר אל-העם, ואמרו מי-האיש הירא ורך הלבב, ילך וישוב לביתו; ולא יימס את-לבב אחיו, כלבבו. (ט) והיה ככלות השוטרים, לדבר אל-העם; ופקדו שרי צבאות, בראש העם." הפסוקים לקוחים הדברים פרק כ'. הייתי רוצה לראות על אילו פסוקים אתה מסתמך. אגב, טעיתי, יש 4 סוגי אנשים שפטורים מלחימה, לא 3. שכחתי לכלול גם את מי שנטע כרם ולא הספיק לקצור אותה.

מי אמר לך שהם לא נלחמים?

יש המון דתים שלחמחים והולכים לצבא ומשרתים שמה ואלה ששלא הולכים נחמים את המחלמה הכי גדולה הם מתפפללים לקדוש ברוך הוא שירחם עלינו ובזכות זה שהם מתפללים אנחנו שורדים ולא מצליחים להכחיד אותנו רק בגללם אל תגיד שהם לא הולכים לצבא וגם יושבים בבית ולא עושים כלום הם הולכים ומתפללים בשבילנו וזה בדיוק כמו אלה שהולכים להילחם ואתה צריך להבין שהכל בידים של אלוהים אם הוא מחליט שבגלל שהיתפללנו יקרה ככה וככה לערבים אז יהיה ככה לערבים ואם הוא מחליט שבגלל שלא היתפללנו אז אנחנו נפסיד במלחמה אז אנחנו נפסיד במלחמה

Lu Tze

New member
אני מבין, אבל איפה הפירוש לפסוקים

שהבאתי ומקור שלך? אולי קידדת אותם בעזרת דילוגי אותיות בהודעה הלא קשורה שמעלי?

מה פירושים מה אני רשי

מה אתה רוצה אמרתי לך שאני נגד זה שדתים לא הולכים לצבא אבל אני בעד זה שבמקום שהם לא הולכים לצבא הם הולכים להיתפלל ונלחמים את מלחמת השם

Lu Tze

New member
לאיית לך את זה? להביא תרשימים

צבעוניים של מה שקרה בזמן האחרון? תסביר את ההודע הזו: "לא חובה למרות שאני נגד זה אבל בתנ"ך לא חובה ללכת לצבא המנהיג תוקע בשופר ומודיע שיש מלחמה ומי שרותה לבוא בא ומי שלא רוצה לא בא הכל היה תלוי באלוהים ולא באנשים בדיוק כמו במלחמות האחרונות שלנו למרות שהינו מעטים ניצחנו אותם" (חוסר הפיסוק הוא במקור כמובן). בוא אני אסביר לך מה קורה פה, למקרה שישנת. אתה אמרת שהתגייסות לצבא בזמן מלחמה היא רשות לפי התנ"ך ולא הבאת שום מראה מקום, אלא רק הסבר מעורפל על התהליך. אני חלקתי עליך והבאתי לך מראה מקום מדוייק שאומר מי סוגי האנשים שפטורים מלהתגייס, כל השאר כמובן מחוייבים להתגייס. כשביקשתי ממך להביא את מראה המקום שעליו התבססת, כתבת הודעה לא קשורה שעוסקת בגיוס של דתיים לצבא כיום. אני מצפה ממך להסביר את הטענה שלך (שגיוס למלחמה הוא בגדר רשות בתנ"ך), או להודות שאתה לא יודע על מה אתה מדבר.

Lu Tze

New member
חיח... אפשר לחחשוב שבפעם ה-2

תהיה יותר חכם. גם אי אפשר להוכיח שאין פיות, שישו לא הלך על מים, שמלאך לא מקבל כנפיים כל פעם שפעמון מצלצל אה, וגם שאלוהים קיים. הנקודה שלך?

אני לא אמרתי את כל השטיות האלה

ואפשר להוכיח שיש אלוהים שלא כמו המדע שלא יכול להוכיח א.מוות קליני ב.ספר הזוהר שמגלה עוד לפני 200 שנה סודות על היקום עוד שנתגלו לנו רק רק במאות האחרונות ג.עם ישראל הוא הוא הוכחה שאלוהים קיים אנחנו שרדנו את כל השנים האלה ונשארנו עם ישראל בעוד שאומות ואיפריות נפלו ואנחנו עם קטן שרד ד.חפירות הארכיאולוגיה שמוכיחות שמה שמסופר בתנ"ך אמיתי ה.מעמד הר סיני מליונים ראו ושמעו את אלוהים מדבר אליהם ואומר להם את עשרת הדיברות ואף עם לא העז להגיד שהאלוהים היתגלה אליו רק אנחנו ו.כל האימרות המפורסמות בתנ"ך שמפרסמות ונכונות כמו מעפר באת ואל עפר תשוב והרבה ארבה עצבונך והרנך, בעצב תלדי בנים, ואל אישך תשוקתך והוא ימשל בך ז.כל הצפנים שמוצפנים בתנ"ך ואם יש כאלה שלא מאמינים בזה שיזכרו בשנת 1994 שאיזה חוקר תנ"ך מהניורק טימס נתן לראש הממשלה שאז היה יצחק רבין ז"ל הוא נתן לו מכתב שבו הוא אומר שהם מצא אותו קשור לרצח ושעליו להיזהר ראש הממשלה לא היתיחס לזה ברצינות והיתעלם מזה ואחרי שנה הוא נרצח וישעוד הרבה המון דרכים שאפשר להוכיח שאלוהים קיים ולמדע אין דרך אחד להוכיח שאלוהים לא קיים אז למי תלך לזה שיש לו הרבה ומלא הוכחות או לזה שאין לו הוכחות בכלל ומבוסס רק על תאוריות

neko

New member
תנסה להתרכז...

א.מוות קליני --- מוות קליני הוא תופעה מוכרת, אין בה דבר מיסטי. ב.ספר הזוהר שמגלה עוד לפני 200 שנה סודות על היקום עוד שנתגלו לנו רק רק במאות האחרונות --- 1. לא התייחסת לשקרים בקשר לעתיקותו של הספר 2. איזה סודות יש בספר שלא היו ידועים אפילו בימי רשב"י? ג.עם ישראל הוא הוא הוכחה שאלוהים קיים אנחנו שרדנו את כל השנים האלה ונשארנו עם ישראל בעוד שאומות ואיפריות נפלו ואנחנו עם קטן שרד --- גם המיקרונזים, הצוענים, ועוד כמה שמרו של צביונם. שאר העמים לא עסקו בהנצחת הדת שלהם, והיא התפוגגה בעיקר לאחר השתלטות הנצרות. אה כן, והסינים יותר עתיקים מאיתנו ושמרו על צביונם. ד.חפירות הארכיאולוגיה שמוכיחות שמה שמסופר בתנ"ך אמיתי --- שקר וכזב, אין הוכחות לדבר מלפני ימי יאשיהו ש"מצא" את התורה בבית המקדש. אם יש, תן דוגמא עם מקור לא מחב"תי. ה.מעמד הר סיני מליונים ראו ושמעו את אלוהים מדבר אליהם ואומר להם את עשרת הדיברות ואף עם לא העז להגיד שהאלוהים היתגלה אליו רק אנחנו --- מקור יחיד, אין התיחסות. לכל עם (ללא יוצא מן הכלל כולל שבטים נידחים של פחות מ 100 איש באפריקה) יש סיפורים מיתולוגיים שכוללים אלים או/ו ניסים. נ.ב: אם אכן היו מיליונים של יהודים בתקופה ההיא, ע"פי חישוב פשוט היו צריכים להיות מיליארדים של יהודים כיום בעולם. כנראה שלא היו כ"כ הרבה. ו.כל האימרות המפורסמות בתנ"ך שמפרסמות ונכונות כמו מעפר באת ואל עפר תשוב והרבה ארבה עצבונך והרנך, בעצב תלדי בנים, ואל אישך תשוקתך והוא ימשל בך --- מה מיוחד בזה שיש משפטים נכונים בתנ"ך? יש גם הרבה משפטים לא נכונים או לא מעניינים. ז.כל הצפנים שמוצפנים בתנ"ך ואם יש כאלה שלא מאמינים בזה שיזכרו בשנת 1994 שאיזה חוקר תנ"ך מהניורק טימס נתן לראש הממשלה שאז היה יצחק רבין ז"ל הוא נתן לו מכתב שבו הוא אומר שהם מצא אותו קשור לרצח ושעליו להיזהר ראש הממשלה לא היתיחס לזה ברצינות והיתעלם מזה ואחרי שנה הוא נרצח --- א. מצאו דברים אמיתיים בצופן ב"מלחמה ושלום" וב"מובי דיק". ב. מצאו בצופן התנכי הוכחות שסדאם ינצח במלחמה. ג. הנוסח האחיד לתנ"ך נתקבל רק בעת המודרנית. ד. התנ"ך לא נכתב בעברית במקור (האותיות "הושאלו" מארמית). וישעוד הרבה המון דרכים שאפשר להוכיח שאלוהים קיים --- אם הייתה הוכחה לא היו אתאיסטים. ולמדע אין דרך אחד להוכיח שאלוהים לא קיים --- אלוהים לפי היהדות המודרנית הפרכה I: א. אלוהים יודע הכל ב. יש בחירה חופשית מ א' נובע שכל דבר שאדם עושה אלוהים יודע => מעשי האדם קבועים מראש מ ב' נובע שהאדם יכול לבחור לעשות כל דבר => מעשי האדם אינם קבועים מראש => סתירה. הדרך היחידה למנוע את הסתירה היא בהבלים כגון "אלוהים מעל הלוגיקה", אבל אז אין שום סיבה לתת לאנשים לפרש את דבריו ורצונותיו, והיהדות כדת ממוסדת קורסת. אז למי תלך לזה שיש לו הרבה ומלא הוכחות או לזה שאין לו הוכחות בכלל --- אני לא אלך לשום מקום. למה אני צריך ללכת למישהו?

neko

New member
אל תפריע,

אני באמצע הסטאז' שלי למשרת נוגד-מחב"ת. שמתי לב שזה ממש כמו קורס נוגדי-מחב"תים פה. אתה בא, קורא קצת היסטוריה, לומד קצת ארמית, ולאט לאט מתנסה בעצמך בהפרכות, עד שאתה הופך לגוברנור או משהו.

למה???

New member
../images/Emo105.gif../images/Emo35.gif

זאת הפרכה?!?!?!?? יש בחירה חופשית?? בכל מקרה, נגיד שכן... זה שאלוהים תמיד ידע שביום הזה אני אשב פה מול המחשב ואכתוב הודעה לא סותר את הבחירה החופשית שלי. הבחירה החופשית שלי היא לא חופשית לגמרי הרי, היא תלויה בהרבה גורמים, אלוהים מודע לכל הגורמים האלו וגם לאישיות שלי ולכן הוא יודע במה אני אבחר...

למעלה