המשגיח הרוחני רוצה לדבר איתך

לחוד

New member
מה ענית?

קצת חושש להתדיין איתך (ראה למעלה עם לימונינה), מבין אותי? אבל אנסה. ראשית: מה לי בין אורח חיים חרדי לאורח חיים דתי? זה נבלה וזה טריפה (בעיני). שנית: הדימוי בין אכילת עוגת שמנת לבין אמונה באל אינו נכון. העונש אותו תקבל אם תאכל עוגת שמנת, אינו מתקרב לזה שתקבל אם תדליק אש בשבת. גם אדם שאינו מכונה לא יחתוך את האצבע, ואלוהים מאיים בעונשים חמורים בהרבה.

answers2

New member
העונש על אכילת עוגות שמנת

עבור אדם במשקל מסויים ומעלה הוא מוות מהתקף לב. חסר אנשים שיודעים את זה וממשיכים לזלול עוגות שמנת? העונשים המפורטים על עישון הוא רשימה ארוכה ומורבידית של מחלות מזעזעות ומחרידות. אני יודע זאת היטיב. למרות זאת אני כרגע סיימתי את הסיגריה מספר מי יודע כמה שלי היום. אני גם לא הפסיכי היחיד. ואף אחד לא יודע איזה עונש תקבל "אם תדליק אש בשבת". להבדיל מעוגות שמנת, זה תלוי בנסיבות , במצב הרוח שלך ובעוד אלף דברים שבוחן כליות ולב יודע לאמיתם. ואוף טופיק - לא, אני לא מבין למה אתה "קצת חושש להתדיין" להתדיין איתי. לא עשיתי ללימונינה כלום. תקעתי בדיחה שחשבתי שהיא תעריך. טעיתי והתנצלתי. ביג דיל.

moshe010

New member
אני מעריך אותך על נכונתיך להודות בטעות

מעטים מסוגלים לזאת

answers2

New member
תודה , אבל לא מגיע לי.

טעויות שקשה להודות בהם הם טעויות שאתה בשלב כלשהוא הזדהית איתם. אני פשוט טעיתי במציאות . רציתי לשעשע ויצאתי פוגע. אין פה גבורה גדולה להודות בטעות. הטעות היא עובדתית - לא הערכתי נכונה את תגובתה של לימונינה.

Riki991

New member
אני, ב``ה, מהמאמינים.

זה שהחיים שלי לא עונים על הדרישות, זה לא ממש מדוייק, כי ברובם הם עונים להגדרה של חרדי, אבל אי אפשר להיות מושלם. כל אחד ונקודות החולשה שלו. לדרוש מבן אדם מאמין להיות פרפקט זה מעורר גיחוך, ואני נתקלת פה המון במשפטים נוסח ``אם אתה מאמין למה אתה מתנהג כך וכך`` או ``אם אתה חרדי למה אתה הולך למקומות כאלו ואחרים... אז אתה צבוע``. זה הרי מגוחך לדרוש שלמות. לכל אחד יש נקודות חולשה, תאוות, או נקרא לבעיה בשמה: יצר הרע. לא תמיד אפשר לעמוד בגבורה נגד היצה``ר ולכן ניתן לראות חרדי מתנהג או מתלבש (יותר נכון מתלבשת) בצורה נוגדת את הדת. זה לא הופך אותו לצבוע. צבועים הם אלו שמתנהלים בחיי היום יום בצורה מוחלטת בסגנון `אחד בפה ואחד בלב`, וזה, אם תרצו, מאפיין את מרבית חברי הפורום, לפי מה שנראה לי נכון לרגע זה.

answers2

New member
כמה חרדי מצידך....

עלה בדעתך שבני אדם הם בס"ה בני אדם? ואולי הם סבורות שההלכה דורשת קוד לבוש אחר ממה שאת חושבת? ואולי הן סבורות שגם אם הן חלשות בדבר כזה או אחר, הן לא מוכרחות להשליך מאחרי גוון את כל אמונותיהן, ולבגוד בייעודן כבנות לעם היהודי, וכממשיכות שושלת שעברה פיזית באש ובמים על מנת להעביר להן את המסר , ולהתפלל שגם הן יעבירו אותו הלאה? הנה טיפ: אם באמת את רוצה לעזוב את החרדיות, תפסיקי לחשוב בצורה כזו טוטאלית . בני אדם אינם שחורים ולבנים , אלא בעלי אינסוף גוונים של אפור. חשיבה דיכוטומית מתאימה רק לחרדים ופעילי "חופש".

מה לעזאזל אתה רוצה ??

אני רואה שאתה נהנה להטיח בנו כל הזמן שבעצם אנחנו חרדים .ואני לא מבין מה המניע שלך ,מילא המחבתים רוצים לעשות עלינו בונוס אצל האלוהים שלהם ,אבל מה אתה רוצה ?? כמובן שעלה בדעתי, שאתה פשוט נהנה להציק לאנשים בנקודה הרגישה שלהם ,אבל אני מאוד מקווה שיש לך הסבר אחר . ולגופה של טענה .ברור שאנחנו עדיין סובלים מאי אילו תסמינים חרדיים ,אי אפשר להשתנות ביום אחד ,במשך הזמן נתגבר גם על זה .

answers בחור מאמין ויהודי דתי

דא עקא, קיומם של כופרים כמונו מערער אותו לחלוטין. מילא 'כופרים לתאבון' שיוצאים בשאלה כדי למלא אחר מאוויי יצרם. אבל חרדים? כופרים? ממשיכים לקיים מצוות, לא מממשים תשוקות של היצר, ועדיין כופרים? זה כבר ממש מחרב את התיאוריה המבריקה ש'אי אפשר להתעלם מן האמת אלא אם כן היצר מפתה'. אז מה עושים? מנסים למצוא את הבעיות בחינוך החרדי שגורמים לתופעה המוזרה הזאת. החרדים פרימיטיבים, קיצוניים, שבויים בעולם חשוך, תינוקות שנשבו כולם. אין פלא שהם לא מסוגלים לראות את היופי והחכמה שביהדות. אופס... עכשיו הכל מסתדר, שוב אני החכם והם הטיפשים ובא לציון גואל.

answers2

New member
אהבתי.

יחסית לרוב הניתוחים, זה דווקא לא כל כך נורא.שאפו. אבל אם זה מעניין אותך גם אני כופר מידי פעם, ואני חושב שאין אף אחד שלא. "יוצאים בשאלה"? את בטוח לא. סתם דוסית שחושבת שהיא גילתה את אמריקה ועוד שנה שנתיים תתיישר. ראיתי את זה 1000 פעם בעבר , וזה יקרה עוד 1000 פעם בעתיד. אם באמת היה סיכוי שאי פעם "תצאי בשאלה", זה כבר היה קורה מזמן. כל התירוצים הם בדיוק זה - תירוצים. וסתם לידע כללי , מעולם לא שמעת ממני את "התיאוריה המבריקה ש'אי אפשר להתעלם מן האמת אלא אם כן היצר מפתה'." . אני דווקא סבור שאין אמת אובייקטיבית. אבל שוב, ניתוח -אמנם שגוי - אבל יפה. כל הכבוד.

מעולם לא ניסיתי להציג את עצמי כיוצאת בשאלה

מה עוד שאני לא חושבת שמדובר בתואר מכובד, סתם עוד החלטה שבנאדם עשה במהלך חייו. אני בדיוק מה שרוב חברי הפורום הזה (ואתה לא) - חרדית שאינה מאמינה. בשביל אנשים כמוני נועד הפורום הזה. אתה טוען 'אני סבור שאין אמת אובייקטיבית' ועדיין מקווה שעוד שנה שנתיים 'אני אתיישר'. גם יהירות וגם סתירות עצמיות, שאני ממליצה לך לברר עם עצמך (אבל עדיף במקום אחר ולא כאן).

answers2

New member
אני מקווה שעוד שנה שנתיים תתיישרי?

מאיפה הבאת את זה? מהיכרות עם בני אדם, אני בטוח שזה יקרה, אבל אני לא מקווה לזה , ולא אכפת לי בכלל. שום סתירה. כנראה שממש עצבנתי אותך (לא יוע למה, אבל שיהיה) והבנתי שאת רוצה לגרש אותי . אין טעם להתייחס לזה בכל הודעה.

'מהיכרות עם בני אדם'

ולפני רגע אמרת שאתה לא באמת מכיר חרדים, או אנוסים, ואתה כאן כדי ללמוד, אז איך אתה יכול להשליך מהיכרות עם בני אדם מהחוג שלך לאנשי הפורום דכאן? בוא אספר לך משהו: אני מכירה עוד כמה עשרות אנוסים. חלקם מכאן, חלקם מפורום אחר שאני חברה בו כבר שנתיים. רובם הגדול אנוסים ותיקים, שכבר שנים הם כופרים, ועדיין לא 'התיישרו'. ועוד משהו אגלה לך: הם לא עקומים. בכלל. אין להם סיבה 'להתיישר'. שורה תחתונה: אל תהיה בטוח בשום דבר, צפונות לך הפתעות בחיים.

answers2

New member
לא אנשי החוג שלי

ולא אמרתי שאני לא מכיר חרדים או אנוסים. אמרתי שאני לא מכיר מבפנים את החברה החרדית. אני כן מכיר מלא חרדים, חלק מהם אנוסים בצורה כזו או אחרת. ואני מסכים לחלוטין שאתם לא עקומים, ושאין לכם סיבה "להתיישר". במילה "להתיישר" התכווניתי להתיישר עם אמונות החברה שלכם. לי אין שום בעיה עם אמונותייך, ולטובתך אני מקווה שלא תתיישרי עם אמונות החברה שלך. אבל.... אני מאמין שזה יקרה, כיוון שראיתי את זה קורה אינספור פעמים. וחבל שכך. בכל מקרה , ימים יגידו. שורה תחתונה , אני לא בטוח בשום דבר. גם לך זה לא יזיק. אל תאמיני בעצמך עד יום מותך.

למעלה