הנושא שהכי קשה לי להבין הוא ציונות

איגרא

New member
אני מקווה שהרצפה מחוזקת

מגילת אסתר היא סיפור מאוחר שהושתל בקאנון. אם יצא לך לעיין בדובנוב, "דברי ימי עם עולם" כרך ב' היית מגלה שמגילת אסתר היא בעצם סיפור הלניסטי מתקופת שלטון הסורים ביהודה (מאה שלישית עד מאה ראשונה לפנה"ס). הזיהוי כפי שמופיע במגילה הוא אתני כפי שאמרת ואכן זה מחזק את מה שאמרתי. בין המאה התשיעית לפנה"ס עד המאה הרביעית לספה"נ, יהודי זוהה כבן ממלכת יהודה או פרובינקיית יהודה, האם אתה סובל מהבנת הנקרא בנוסף לסניליות מתקדמת ? האם בכותרת להודעתך התכוונת שבכית כל כך שדמעותיך השקיעו את הרצפה ? "אפילו כסיל כמוך לא יטען שמגילת אסתר חוברה אחרי ועידת ניקאה. מה שאומר שהרבה לפני המאה ה-4 לספירה המונח יהודי שימש במשמעותו המודרנית." האם אתה קורא למה שאתה מגיב או שמא זכות התגובה האוטומטית מטומטמת ככל שתהא גוברת אצלך על כל שיקול ? הרבה לפני המאה הרביעית לספירה המונח יהודי ציין עם. וזה בדיוק מה שהבאת, המשך לחזק אותי אתה עושה לי שירות טוב. "ואילו לא היית כזה גולם, לא היית מסתפק באיזכור "בית עמרי" אלא מביא את האיזכור של "אחאב הישראלי" במונוליט מכורח. מה שלא מוכיח כלום חוץ מזה שבתקופה האשורית אכן "יהודי" הוגדר כ"תושב יהודה" ו"ישראלי" השתייך לממלכת ישראל" אני שמח שאתה מסכים שהתקיימה הפרדה בין יהודה לישראל. מודה ועוזב ירוחם. וכי מה טענת קודם ? המצאת איזו מילה חדשה, "יהודאים" על מנת "לסתור" את מה שאמרתי על הפרדת ישראלים ויהודים. אז נסכם אם כן, יהודה מופיעה בכתבי אשור, ישראל מופיעה בכתבי אשור שתיהן כממלכות נפרדות. טענת ונפנפת במושגים מכל מיני סוגים. הפלצת את מינוחיך, סובבת סביב ובסופו של דבר הגעת למסקנה הפשוטה, ישראלים נפרדו מיהודים, end of story. ועוד דבר שוטה קטן שלי, העלית את הטענה שהמושג יהודה הופיע לראשונה בכתובות פרסיות. הראיתי לך שלא כך הדבר, אלא שזה מופיע בכתובות אשוריות. ועכשיו סובבת זאת שאני מסיק משהו מכתובות אשוריות על כתובות פרסיות. האם אין גבול לכחש שבו תסובב את הקהל ? עד הוא הפורום להתפתלויותיך ולכחש שאתה נוהג. בוש לך.

masorti

New member
אוסף שטויותיך מרקיע שחקים...

אפילו אימבציל כמוך מודה שמגילת אסתר היא לכל היותר מהתקופה ההלניסטית, ומכאן נובע שהכינוי "יהודי" כזיהוי למחזיקים בדת של העם העברי הוא מוקדם לפחות כ- 500 לועידת ניקאה. וזה כמובן בניגוד משווע לדבריך, אימבציל שלי: "החל מהמאה הרביעית לספירה (315 ועידת Nicea) מילה זאת מייצגת את בן הדת היהודית." שלא לדבר על אמירתך המטופשת זה עתה: "בין המאה התשיעית לפנה"ס עד המאה הרביעית לספה"נ, יהודי זוהה כבן ממלכת יהודה או פרובינקיית יהודה". אני מציע שתבצע ניתוח של הפרדת המוח מהאחוריים. ולצערי כל הדיון מתבסס על כך שאתה לא רק כסיל אלא גם שקרן פתולוגי. אתה חד משמעית טענתך שהיתה הפרדה בין הקבוצה האתנית היהודית לקבוצה האתנית הישראלית. אחרי שהכיתי אותך שוק על ירך, מיד שינית את טיעונך ו"הוכחת" שהיתה היפרדות פוליטית בין הממלכות שאפילו האשורים שמעו עליה. בוא ונראה מאיפה התחילה המחלוקת: "ההפרדה הראשונה לפי התנ"ך של העברים, התרחשה כאשר לוט נפרד מאברהם, אז נפרדו המואבים והעמונים מהעברים ההפרדה השניה התרחשה כאשר יעקב נפרד מעשו, אז נפרדו האדומים מישראל. יעקב הוא הישראלי הראשון. ההפרדה השניה התרחשה כאשר ירבעם נפרד מרחבעם בן שלמה, אז נפרדו היהודים מהישראלים." התיאוריה לפי איגרא היא: 1. היפרדות המואבים והעמונים (=שני עמים = קבוצות אתניות) מהעברים (=עם = קבוצה אתנית). 2. היפרדות האדומים (=עם = קבוצה אתנית)) מהעברים (=עם = קבוצה אתנית). 3. היפרדות היהודים מהישראלים. ברור לחלוטין שלטענתך היהודים והישראלים הם שני עמים נפרדים, כלומר שתי קבוצות אתניות. כל ההתחמקויות שלך בהמשך הן נסיון שקוף למחוק את חרפת טיפשותך. ונוסיף לקינוח עוד שקר שלך... אתה כתבת "העלית את הטענה שהמושג יהודה הופיע לראשונה בכתובות פרסיות". שקרן. אתה טענת שהמונח Judea הגיע מהמילה יהודה, ואני לעגתי לכסילותך והסברתי שכבר המינוח הפרסי "יהד" נובע מהמילה יהודה ושאין צורך להיזקק למינוח הלטיני. בין זה לבין טענה שהמושג יהודה הופיע לראשונה בכתובות הפרסיות - אין ולא כלום. לסיכום, הוכחת לכולנו שאתה גם סתום בלחץ וגם שקרן ברמה חולנית.

msch

New member
סיגנון לא ראוי

גם אם דבריך נכונים מה שאני יודע שלא. הסגנון שלך לא מכובד ולא ראוי .דבר כמו באדם מכובד וכך גם נתייחס לדבריך.

masorti

New member
ולגבי המילה "יהודאים"...

תכף נראה מי המציא אותה. לשם כך נעיין במאמר של פרופ. יאיר זקוביץ, ובפרט במשפט הבא: "כדי להרחיק מלב השומרונים, הרואים עצמם כצאצאי אברהם, את הרצון להשתתף במלאכת הבניין, יש להשכיח מלבם שירושלים נתקדשה לאבות. יש לשוב ולתלות את קדושתה בדוד היהודאי, שדבר אין לו עם שבטי הצפון ועם השומרונים היושבים על אדמתם." כנראה שפרופ. זקוביץ' למד ממני, כי הרי אני המצאתי את המילה.... סיכום: לא רק שאתה כסיל ובער בנאמר בתנ"ך, אלא שהינך בור ועם הארץ מוחלט בכל מה שקשור לחקר המקרא ולטרמינולוגיה הנהוגה בתחום זה.

איגרא

New member
כן תפסו טרמפ

הציונות החלה עם הרצל, פינסקר, אחד העם וכו'. אלקלעי וקאלישר שגם בתוך הקהילה הדתית היו מוקצים, תפסו טרמפ.

tamarhp

New member
ומה זה קשור?

השאלה היא למה כיום מכעט ואין חילונים ציוניים... מה הקשר מי התחיל בזה או מי תפס טרמפ?

לאיגרא

כמדומני הרב אלקלעי והרב קאלישר היו לפני אבל אני לא בטוח שורש הציונות הוא בנשמה של עם ישראל הוא יכול להתגלות בכל מיני אופנים אבל ראשית הציונות בדבר ה' שמתגלה לעם ישראל ,זה מתגלה בכל גם בדרישה לעצמאות לאומית להיות עם חופשי, לחילוניות היתה הקשבה חלקית לכן היא מאבדת את האידיאל , להיות ישראלי זה קודם להיולד ישראלי הדת רק מגלה את הטבע הפנימי שלנו , היו צדיקים ששמעו את קול ה' בצורה שלמה כמו הרב קוק והתבוננו על הציונות מתוך השורש שלה ולא רק מהגילוים , הם העריכו ותמכו בציונות המדינית אבל כבר אז הם אמרו שאם לא נעלה לקומה רוחנית אז הציונות תלך ותאבד את כוחה , מה שאני מנסה לומר זה שאין בעיה לתפוס טרמפ אחד על השני משום שגם החלוניות גילתה כוחות אלוהיים אמיתיים ששיכים לכל הקומה של עם ישראל ועל זה צריך לומר תודה רבה , צריך לחבר את הכוחות הרוחניים עם שכלול הכוחות החומריים והנפשיים כדי לחיות חיים ישראלים באמת , כל טוב

princes15

New member
איזה חצוף אתה!!אני פשוט בשוק

אין לך מושג מה אתה אומר בכלל...הדתיים תפסו טרמפ? לידיעתך כתוב בתורה שאנחנו (כע אני דתיה) צריכים לכבוש ת'ארץ ועל כל מיני דברים ציוניים אחרים...אז לא בדיוק הבנתי את הקטע של לתפוס טרמפ..אנחנו כולה מקיימים את מה שכתוב בתורה אז כדאי שתחשוב שוב...

nrcf

New member
אני חושבת שזה

נובע מהערכים שמכניסים בילדות כמה חשובה א"י ושיצחק אבינו לא יצא מהארץ שהישיבה בא"י שקולה כנגד כל המצוות וכל זה אני עומדת לעשות הכללה קטנה מצטערת יצא לי לדבר עם חילונית על יום העצמאות בשבילה זה על האש וזיקוקים ברור שגם בשבילי זה כל המנגל והזיקוקים אבל אני חושבת על א"י שהכריזו עליה לפני כמה שנים וכמה זה מדהים האמת שיום העצמאות זו לא הדוגמה הכי טובה דווקא בגלל שזה כזה חג של כולם ביחד והוא לא קודש או משהו כזה וכן ביהדות מאוד מחשיבים את ארץ הקודש והכל ואנחנו נלחמים על כל פיסת אדמה הרבה יותר תופתעי לראות דתי שמאלני מאשר חילוני ימני כי את הדתיים בתורה מלמדים על אהבת הארץ והחילונים מקבלים רק את הערכים שהכניסו להם ההורים שלהם חוצמזה הרבה חילוניים מאוד קשורים לא"י וכן יחזרו מפולין ישר לכותל וגם תסתכלי איך שנוחתים על המטוס בישראל שרים "הבאנו שלום עליכם..." זה כולם ביחד דתיים וחילונים אני לא חושבת שמישהו מהם יותר אוהב את הארץ שלנו אבל כן לדתיים יותר מכניסים את הערכים האלה מהתורה וכל עכשיו כל ההכללות שעשיתי פה מצטערת הרבה יותר קל להעביר מסר בעזרת הכללות מצטערת אם זה פגע במישהו לילה טוב לכולם

איגרא

New member
יאללה יאללה

בתי הקברות מלאים בצעירים חילונים שנתנו את נפשם על המדינה הזאת. קחו את הקשקשת הדתית שלכן לחיזבאללה-לאנד.

masorti

New member
בתי הקברות מלאים ב"סרוגים", מזרחיים

ועולים חדשים. החבר'ה שאתה מייצג הוציאו פרופיל 21 אצל הקב"ן ועושים לביתם במקום לשרת בצבא. תשאל את ד"ר יגיל לוי ואת אלוף אלעזר שטרן.

איגרא

New member
הקבוצה

של חללים חילונים היא קבוצה צפופה בקבוצת חללי מלחמות ישראל. דעותיו של המינוי השגוי (וחובש הכיפה הסרוגה) שטרן מעניינות אותי כקליפת השום. ומי זה בדיוק יגיל לוי, אה כן "מדע" המדינה.

masorti

New member
הקבוצה...

של חללים חילונים מהזן שלכם הולכת ומתמעטת באחוזים. בקרוב צפיפותה תהיה קרובה לזה של גז בחלל הבין כוכבי. מי זה יגיל לוי? "מדע" המדינה? אז מי זה האפס המאופס יוסי ביילין שהמיט עלינו את אסון אוסלו? הוא לא דוקטור ל"מדע" המדינה?

איגרא

New member
אתה לבטח חושב שתצליח להרגיז אותי

עם ירידות על יוסי ביילין מה ? אתה צודק יוסי ביילין הוא אפס מאופס. כנראה שנפלת בפח הידוע שכל מי שהוא אתאיסט הוא שמאלני מה ? אז נקצר לך כדי שיהיה לך במה להרגיז אותי. אני אתאיסט, ימני במובן של לה-פן ושמאלני במובן של לנין.

nrcf

New member
בסדר אמרתי שאי אפשר

להגיד שמישהו אוהב את המדינה יותר מהשני, רוצה להסביר לו מה בדיוק הקשקשת הדתית שאתה מדבר עליה?! וקישקושים תקרא לציורים של הילדים שלך...לא לדעות של אנשים

איגרא

New member
כפי שציינתי קודם

דעה כדי שתהיה מבוססת על משהו. טענתך שדתיים ציוניים יותר מאשר חילוניים היא שטות גמורה כיוון שאינה מבוססת על דבר מה מוחשי. בינתיים רוב הצבא הוא חילוני, הכלכלה מתוחזקת ע"י חילוניים, והתרומה של המגזר הדתי בטלה בשישים. וכשתהיה לך דעה מבוססת לא אקרא לה שטות. עד כה כל הפלצה היא בגדר שטות.

nrcf

New member
נו זה בדיוק מה שאמרתי שאי

אפשר להגיד מי יותר ציוני!! נראה לי אתה לא קראת עד סוף ההודעה.... ואני יודעת שזה שטות להגיד שדתי יותר ציוני מחילוני בגלל זה לא אמרתי את זה!

masorti

New member
איני רוצה לבלבל אותך עם עובדות...

אבל כבר פורסם ש- 50% מהצוערים בבה"ד 1 הם דתיים, ושביחידות המובחרות יש 40% דתיים. לזה אתה קורא "והתרומה של המגזר הדתי בטלה בשישים"? אכן, בינתיים רוב הצבא הוא עדיין חילוני.

למעלה