השנה אנחנו מכניסים אותם!!!

זה לא מה שאני אומר....

יש לזה השפעה שונה לגמרי. אני לא משווה את האפקט עצמו. זאת הפעולה עצמה של העישון שנותנת לכל הסיפור מימד "עברייני", וזה הבעייה.

לא העישון נותן לזה את המימד

ה"עבריני" ומבחינתי לא אמור להיות לזה בכלל מימד עברייני כי "לעשן צמח" זה לא נקרא עברין, אבל אם העישון הזה של הצמח גורם לזה שאתה לא מתפקד כמו אדם נורמלי, לא מסוגל ליצור ולייצר. לפי ההודעות שכתבת פה אתה באמת מודע לתועלות של צמח הקנאביס, לרפואה לתעשיות טקסטיל ונייר וכו', גם אני מודע ליתרונות הללו אבל אני גם מודע לחסרון הענקי בעישון הקנאביס [מה שאתה כנראה לא], אגב אם כבר הזכרת פה כל מיני בעלי אינטרסים למנוע את הפיכתו לחוקי של הקנאביס למה אתה מתעלם מאלו שכן ירוויחו [ויש ויהיו כאלה!]..

אתה באמת מאמין

שכל מי שמעשן גראס הוא אדם לא יצרני..? אז תן לי לתקן לך את הטעות ולספר לך על אלפים (כן, אלפים) שמעשנים, ועובדים, ומשלמים מיסים, בדיוק כמוך. חלקם עורכי דין, חלקם בדרך להיות רופאים, מורים, מהנדסים, והרשימה באמת שלא נגמרת. לגבי מי שיעשה את הרווח מצמח הקנביס- ברור שיהיו חברות מסוימות שירוויחו, אבל הרווח שלהם יהיה גם הרווח שלך. מחירי הבגדים ירדו דרסטית. מחירי התרופות, שמנים, ועוד...

לא ידעתי את כל זה!

בכל מקרה אני תלמיד תיכון, כל הזמן שהיו הרצאות בבתי הספר, תמיד אמרו שהכל מזיק! כולל הגראס והמריחואנה. עכשיו שאני שומע את הנתונים האלה, בעצןם אני מבין את הטימטום שיש פה! סיגריות כן, וגראס לא? אם הגראס בקושי פוגע ואפילו יש לו שימושים טובים, ולסיגריה לא ממש, אז למה באמת מונעים את זה?! תמיד ידעתי שהכל מוגזם ומטורף במערכת החינוך בכל הנוגע לסמים וסיגריות, אבל עכשיו אני רואה את הדבר קצת בצורה שונה! אם יש לך לינקים לאתרים עם מחקרים בנושא, אשמח אם תשלח לי אותם בתוגבה להודעה הזאת, תודה מראש!

תגובה לשניכם

גם אני תלמיד תיכון ולעומת זאת אני כן בדקתי את העניין [בלי להתנשא] וכן כל עניין העישון וקאנביס כבר ידוע לי, אבל אני לא מתכוון לחליף את ה"שטן גדול" ב"שטן קטן".. לגבי הכמויות אני מודע לזה, אני זוכר מלפני כמה זמן לגבי שעור המעשנים בקרב סטודנטים ואחוזים היו כמעט 40%, ועכשיו אני רוצה לדעת למה 40% מהאינטלקטואלים העתידיים שלנו לא יכולים להסתמך על מה שהטבע נתן להם? מה נותן לך עישון החשיש? אגב, לא כדאי שתתעל את כל האנרגיה שאתה משקיע בנושא בנושאים הרבה יותר הרי גורל?? שמתי לב שאתה משתדל לענות פה לכל אחד ואחד ובאמת מגיע לך כל הכבוד על ההשקעה שלך אבל לדעתי המטרה שלך קצת לא הגיונית [לא מבחינת ביצוע, מבחינת הרעיון כולו כמובן]

eranle25

New member
חח היתה באמת מפלגת הימורים ! חחח

בראשותו של המהמר הכבד במדינה (שכחתי את שמו) איזה תעמולה קורעת היתה לה חחחחח , גמר אותי מצחוק אז. אבל לא זוכר באיזה בחירות זה היה.

אחי...

מלא אנשים אכלו סרטים רעים מגאנג'ה (התקפי חרדה או פרוניה) מה שאנחנו מעשנים בארץ הרבה פעמים מלא בכימכלים וחומרי הדברה אני לא מדבר בכלל על ההידרו שהוא מאוד חזק .. הכי חשוב שכל אדם יכיר את עצמו(זה חשוב גם בלי קשר לגראס) וידע מה מתאים לו ומה לא...חוץ מזה שעישון גראס על בסיס קבוע הוא הרבה פעמים כדי לברוח מהמציאות וגורם לבטלנות וסתם לרבוץ כל היום בבית לעשן באנגים... לכן אני חושב שהחינוך צריך להיות נגד עישון סמים אבל החוק לא צריך להחמיר עם אלו שכן בחרו לעשן גראס (בטח לא במצב הנוכחי ששוטר רשאי לפרק לך את האוטו רק בגלל שיש לך ראסטות...) אם הבנאדם יושב בביתו מגדל לו שיח קטן ומעשן אותו ולא פוגע באף אחד למה המדינה צריכה להשקיע כל כך הרבה כסף לעצור אותו במקום לעצור את המשפחות של הבדואים שמביאות את הסמים ממצרים? ומה זה החשיפה הזאת של מפורסמים שמעשנים גראס? מה שעשו בזמנו לאריק אינשטיין מאיר אריאל ודומיהם לא רק שפגע בהם אלה גם נתן יותר לגיטמציה לאנשים לעשן...(מי לא היתה רוצה לעשות שאכטה עם מאיר אריאל עליו השלום?) אבל שוב זה צריך להיות כחלק מהמצע הירוק ולא העיקר יתאחדו כל מפלגות איכות הסביבה ויפה שעה אחת קודם!

אתה מתבלבל.

אנשים אוכלים סרטים ריעם. נכון. אבל האנשים האלה לא מתחרפנים ומגיעים לבתי חולים בגלל זה. הם הולכים לישון וזה עובר להם בבוקר. ותתפלא, אבל לא כולם חיים בשביל לעשות באנגים ולשבת בבית כל היום. יש אנשים שמעשנים ג'וינט בבוקר, והולכים לעבוד, ללמוד, לחיות חים רגילים לגמרי. ואת האמת, החלום שלי היה לעשות שאכטה עם מאיר אריאל ז"ל...

Inigo Montoya 8

New member
אוי הסלקטיביות!

לך לכפר איזון לדוגמא ותראה איך גראס מעורר השפעות פסיכוטיות, ולא- אתה לא יכול לספור אותם על יד אחת. חפש את השלוחה ההודית של אותו מקום ליד גואה ותראה מה גראס, פטריות ושאר ירקות מעוררים אצל אנשים שיש בהם משקעים פסיכוטיים. אתה טוען שחקרת את הנושא לעומק ולרוחב, כנראה שעשית זאת בתור משתמש כבר, והראייה שלך הוגבלה מאוד כי חיפשת את הטוב שבעניין. אז נכון, אף אחד עוד לא מת מגראס ומאלכוהול וסיגריות כן. מסכים. וההכנסות עוד עלולות להגיע לממשלה ולחסוך לה עלויות מרובות ולא די בכך עוד להכניס לה כסף. נכון גם זה עלול לקרות. (ראה מקרה הולנד באמת) אבל, אנחנו לא הולנד, 'אנחנו רק במזרח התיכון...' ואל תשכח את זה,העיניים רואות אירופה, הרגליים מושכות חזרה לאפריקה לא כן? על לגיליזציה במדינת ישראל אפשר יהיה לדבר אחרי שיהיה פה שלום, שהאלימות והעוני יקטנו ונהיה מדינת מערב אמיתית, לא מדינת עולם שלישי במסווה של כזו. כיום, במציאות הנוכחית עלה ירוק היא בדיחה, ואפילו לא בדיחה טובה... בישראל של 2006 אין מה לדבר על לגילזציה, הבטחון, החינוך, הכלכלה נושאים קצת יותר ברומו של עולם, ויש להתחשב באנשים שהנושאים האלה פוגעים בהם, קצת יותר מלהתחשב בך ובעוד כמה משתמשים, שכהגדרתך המוטעית על אלה שנפגעים ממנו אפשר לספור על יד אחת.

יש לך טעות ענקית....

ענקית כי אתה מערבב בין דברים שלא קשורים אחד לשני בכלל. תן לי לעשות לך סדר קטן בהגדרות. אותם אנשים בכפר איזון לא נפגעו מגראס. הם נפגעו מפטריות מעוררות הזיות, ואסיד. אי אפשר להכניס את הגראס לאותה קטיגוריה כמו השניים האלה. הטעות שלך היא שאתה עושה בדיוק את זה- אתה אומר "גראס, פטריות ושאר ירקות". אסור להכניס את הגראס לאותה קטגוריה של כימיקלים, בגלל שאתה חוטא לאמת. כימיקלים זה דבר שונה לגמרי מצמח שגודל טבעי מהאדמה. כבר הגבתי על הטיעון שגראס מעורר התקפים פסיכוטיים. מי שמקבל התקף פסיכוטי מעישון זה אומר שהוא היה מקבל את ההתקף הזה בשלב כלשהוא בחיים, והגראס רק היה הטריגר. כל דבר (בטח במציאות המגעילה שאנחנו חיים בה) יכול להיות הטריגר ולעורר את זה. זה יכול להיות תאונת דרכים, פיגוע, פשוט כל דבר. להאשים את הגראס בזה זאת טעות והטפלות לקטנות. לגבי ההערה שלך על המחקר שעשיתי- אני לא מקבל את זה שתגיד לי מה חקרתי או לא. אני מודע היטב לצד השלילי שיש לזה, אבל אני גם מודע לזה שלפחות חלק גדול מהצד השלילי הזה יימחק לאלף קיבינימאט כשתהיה לגיליזציה ואני ועוד רבים אחרים נפסיק להיות עבריינים ונפסיק להתרועע עם עבריינים.

Inigo Montoya 8

New member
לא.

נכון, חלקם נפגעו מאסיד, פטריות וכימיקלים. סמים קשים מה שנקרא. אבל, חלקם נפגעו גם מגראס. וברור שהגראס הוא רק הטריגר, אבל גם הזיה רגעית מפטריה שהופכת למשהו קבוע הוא רק הטריגר, אדם ללא כל משקעים פסיכוטיים מהעבר לא יסבול מהפרעה נפשית אלא מהזיה רגעית. וכן, תאונת דרכים, פיגוע הם באמת דברים שיכולים ליצור טריגר חלופי, אבל למה לעורר משהו בכח. אדם שעובר תאונה או פיגוע, זה בד"כ לא בשליטתו, בטח לא בפיגוע, לעומת זאת שימוש בסמים הוא על בסיס רצון אישי לכן 2 הטריגרים שונים. בוא נשאיר את זה לטבע לעורר לנו מחלה פסיכוטית ולא נאיץ את זה בכוונה. שלא תבין לא נכון אני מבין את טענתך, וגם אני קראתי על מה זה עשה להולנד ושרק התחלתי להתעניין בזה אפילו תמכתי בדעתך, אבל אז הייתי עוד יותר צעיר מעכשיו והייתי אדיוט, במציאות אחרת יכול להיות שאפילו הייתי תומך בדעה שלך אבל לא במציאות הנוכחית.

אז מה שאתה אומר עכשיו בעצם

זה שאתה מסכים איתי אבל תצביע למפלגה אחרת כי יש דברים יותר חשובים עכשיו?

Inigo Montoya 8

New member
מסכים חלקית.

ואני אומר את זה בתור אחד שלא משתמש. ובנסיבות וזמנים אחרים אולי הייתי מצביע לעלה ירוק כן, במציאות הנוכחית לא.

בוא נניח

שהטיעון שלך נכון (ואני לא טוען שלא). האם עצם היותם של סיגריות ואלכוהול מזיקים יותר, זו עילה לליגליזציה של חומר מזיק, אבל פחות?

אין קשר

בין אלכוהול וסיגריות ללגיליזציה. רק הבאתי את זה בתור דוגמא. הנקודה היא שיש פה משהו שהוא פחות מזיק לבריאות מהרבה סמים אחרים שהם חוקיים, ויש לו שימושים רבים יותר מכל חומר אחר. שוב פעם, העילה ללגילזציה היא שאני בוחר מה להכניס לגוף שלי, אני ולא הממשלה. בטח שמדובר על חומר לא מזיק.

THC MaN

New member
גם אם לא לגלזציה

שלפחות תהיה אי הפללה למעשנים כמות אישית

לגיטימי ביותר

זכותכם להתאגד כגוף, אבל למה שלא תנסו לעשות את זה בדרך יעילה יותר, כמו למשל, להצטרף לאחת המפלגות הקיימות, הגדולות, ולנסות מבפנים להשפיע? שימו את הנושא על סדר היום, בדיוק כמו את מדיניות החוץ ואת המדיניות הכלכלית. השפיעו מבפנים.

למעלה