התאזרחות על פי חוק הסבא לאחר כניסה כתייר

Boston Guy

New member
זהו בדיוק - את עברת לארה"ב. בצורה חוקית. עם ויזה מתאימה.

את לא עשית מה שפותח השירשור מנסה לעשות: להכנס לארה"ב על סטטוס "מבקר זמני" - תייר - אבל מתוך כוונת תחילה להשאר לשהות הרבה יותר ארוכה ממה שהוא יצהיר בכניסה.
אם הוא יביא בכליו כמות גדולה של תמרוקים ובביקורת ההגירה למישהו יהיה חשד בכוונות האמיתיות שלו ויחפשו לו במטען - זה מן הסתם יגרום לכל מני שאלות להישאל.

KallaGLP

New member
לא התעמקתי וכנראה לא הבנתי שזה מה שהוא מנסה לעשות.

אם כן - זו אכן בעיה.

Fellowship

New member
מעבר מ J1 ל H1-B לאחר קבלת פטור מחוק השנתיים

נמצאים על ויזות J1/J2, כפופים לחוק השנתיים, עוברים לויזות H1B/H4,
קיבלנו מ USCIS מכתב אישור על קבלת הפטור מחוק השנתיים (אם מישהו צריך מידע/עזרה בנושא, אשמח לסייע),
בשבוע הקרוב תוגש הבקשה ל H1B (דרך ה NIH), הבקשה תוגש במסלול פרימיום,
אלא אם יהיו בעיות לא צפויות, שינוי הסטטוס (שיתבצע מתוך ארה"ב) אמור להתבצע עד אמצע אוגוסט.
כחודש לאחר שינוי הסטטוס, אישתי אמורה לטוס לכנס חשוב מאוד בליסבון, פורטוגל ולאחריו לחזור לארה"ב.
אם אני מבין נכון, או שהיא תטוס לישראל במיוחד בין אמצע אוגוסט לאמצע ספטמבר, כדי לטפל בויזה בדרכון,
או שהיא תנסה לשלב זאת עם הכנס בפורטוגל, תאריך את השהות במספר ימים ותנסה לבצע זאת בפורטוגל.

1. ננסה לבדוק מראש עם שגרירות ארה"ב בפורטוגל האם זה בעייתי, האם נדרש לקבוע תור, למתי יש תורים פנויים וכו',
מדוע אומרים ש"אם כבר להתקע, אז עדיך להתקע בישראל"? מה רע "להתקע" בפורטוגל?

האם הרציונל הוא עלויות המלון שיכולות להמשך לתקופה ארוכה יחסית?
מצד שני, כבר תהיה טיסה לפורטוגל, אז להוציא אלף דולר לטיסה יעודית לישראל זו גם עלות.
אם למישהו יש ניסיון או ידע כלשהו בנושא, נשמח לקרוא כדי להבין מה עדיף לבצע.

2. קראתי בפורום על תהליך ה TAL, האם זה רלוונטים גם לרופאים (שעוסקים גם במחקר)?
לא אמור להיות משהו שקשור ישירות לכימיה/טכנולוגיה וכו', המחקר כן יכול להיות קשור לביולוגיה,
אבל אם ישאלו אפשר לענות תשובה אמיתית אך שמרחיקה את נורות האזהרה הללו.
האם TAL הוא סיכון ממשי או בעיקר תאורטי? האם העובדה שלפני שנה וקצת קיבלנו ויזה, ממזערת את הסיכון?

3. תאורטית, האם יכולים לסרב להעניק לה את הויזה, או שזו רק חותמת גומי?
הרי בזמן בקשת הויזה נהיה בסטטוס חוקי בארה"ב על H1-B/H4,
זה קצת הזוי שצריך לצאת מארה"ב רק כדי לקבל מדבקת אישור כניסה (אבל נניח לשאלות קיטבג בצד).

4. האם אפשר/כדאי שהיא תיקח עמה את דרכוני הילדים ותבצע גם עבורם,
או שממש לא כדאי להשאר בארה"ב (או בכל מקום אחר) ללא דרכונים?

Fellowship

New member
להלן מידע משגרירות ארה"ב בליסבון

אפשר להגיש את הבקשה לויזה בליסבון, אם כי הם לא ממליצים על כך,
למרות שלפי הסיבה לחוסר ההמלצה (הערכת הקשר למדינה) נראה שזה רלוונטי יותר לויזת תייר(?).
בנוסף, אם וכאשר הויזה מאושרת, לוקח 5 ימי עסקים לקבל את הדרכון חזרה.
כעת נותר להחליט האם כדאי לקחת את הסיכון (בעיקר חשש מ TAL) ולוותר על מסע לישראל רק לשם השטות הזו

&nbsp
I’m not from Portugal. Can I get a visa at the American Embassy in Lisbon?
You may request an appointment here in Lisbon. However, be advised that we are unable to send stamped passports to addresses outside the country, so if your visa is approved you, or someone with written authorization from you, will have to pick up your passport at a CTT office here in Portugal. All applicants are advised to apply for visas in the country and district in which they reside, as otherwise the consular officer may be unable to adequately assess your ties to your country.

guy56782

New member
זו לא תגובה מאוד רלוונטית

ספציפית, H היא dual intent אז your ties to your country לא מאוד רלוונטיים.
אני מכיר שני אנשים שהסתבכו במידה זו או אחרת עם חידוש ויזת סטודנט (J) במדינה שלישית. אחד נתקע חודש וחצי בקנדה, ואחר נדחה ופנה שוב בשגרירות אירופאית אחרת (ושם אישרו אותו...).

Kender00

New member
טוב לפי מה שהוא צירף הוא שאלה שאלה כללית ולא ספציפית לויזה

שאישתו צריכה.
או שהוא שאלה משהו שהוא לא צירף

Fellowship

New member
נכון

זה מידע כללי אוטומטי שמקבלים במייל חוזר לכל שאלה ששולחים למייל של שגרירות ארה"ב בפורטוגל.
במענה יותר ספציפי ואישית לשאלה שלי, הם לא ענו לנושא זה,
אלא רק התייחסו לכך שבעל אזרחות ישראלית יכול להגיש בקשה לויזה בשגרירות הנ"ל.
&nbsp
כנראה שניקח סיכון מחושב ונגיש בפורטוגל, במקום לטוס במיוחד לישראל.

ilanvag

New member
רוסיה זה סיפור מוזר...

לפני קצת למעלה מעשור, כשלמדתי פה לתואר שני -- בחורה רוסית שהייתה בכיתה קיבלה ויזת סטודנט (F, במקרה הזה) לשנה בודדת בלבד. מאחר ותוכנית מנהל עסקים היא לשנתיים, נאמר לה מראש היא תצטרך לטוס בקיץ לרוסיה ולקבל ויזה לשנה השנייה, מה שהיא אכן עשתה.

היא סיפרה לי אז שזה די סטנדרטי, וגם חברים אחרים שלה מרוסיה, שבאו ללמוד בתוכנית של יותר משנה אחת, קיבלו ויזה לשנה בודדת בלבד בכל פעם.

כאמור, זה היה לפני למעלה מעשור - לא יודע איך זה כיום...

ohadmarima

New member
דאלאס

שלום לכולם
יש כאן ישראלים שגרים בדאלאס?
אשמח לשמוע המלצות הנוגע למגורים/תעסוקה/אזורים עם קהילה יהודית וכו'
תודה !

corrigenda

New member
חוזר לעדכן - קרדיט סקור

לפני כמה שבועות שאלתי כאן לגבי קרדיט סקור שהתחיל לרדת בדיווחים בלי סיבה ממשית, בצירוף דברים ״מוזרים״, בעיות הזדהות באתר שמזמינים ממנו את הדיווח השנתי (שהשתמשתי בו בלי בעיה בעבר) וכאלה. החשש המיידי היה גניבת זהות, אבל מישהו כתב פה שקרו לו דברים דומים והכל היה בסדר בסוף.

אז אכן, בסוף הכל בסדר. עשיתי את תהליך ההזדהות וקיבלתי את התדפיס של כל הסוכנויות + קרדיט קרמה, ואין שם שום דבר חריג למרות הנורות האדומות. חוזר לעדכן כדי להרגיע את מי שאולי יקרה לו משהו דומה, שלא בהכרח מדובר בהתחזות.

broomhilda

New member
מעבר עם חתול לחוף המערבי
- איזו חברה עדפה?

היי לכולם!
אני עוברת בקרוב עם החתול שלי לארה"ב וצפויה לנו טיסה ארוכה מאוד - מסע של קרוב ל20 שעות סך הכל עם קונקשן.
כרגע הבעיה העיקרית שלי היא שמדובר בחתול יחסית גדול וקצת שמנמן. אני חוששת שאני אחרוג בחצי קילו מהמשקל המותר (8 כולל הכלוב). האם שקלו לכם את החתולים עם הכלוב לפני הטיסה? נראה לכם שאוכל לקחת אותו איתי בקבינה אם יחרוג קצת?
בנוסף, מבין חברות התעופה שבדקתי, צימצמת את האפשרויות ליונייטד (טיסה רציפה של 14 שעות ואז עוד שעתיים) או לופטהאנזה (4 שעות ואז עוד 12). מה הניסיון שלכם בהטסת תחתולים עם החברות האלה?

liviur

New member
אמנם עם כלבים ולפני שלוש שנים - אבל ניסיון עם לופטהאנזה

לא שקלו את הכלבים לפני (הפגה במקרה שלי גם היתה קצת גבולית) - הייתי עם תיק טיסה קל למדי ובגודל הנדרש.
מעבר ללבדוק את הניירת ולראות שהכלב נכנס לתיק טיסה - לא היו שום הערות.
&nbsp
שימו לב שיש הגבלה על מספר החיות והמיקום שלהם במטוס - ככה שחובה לקבוע את זה מראש (ולוודא טלפונית) שזה רשום להם.
ולבחור מקומות שאפשר לשים כבודת יד מתחת למושב שמלפניך.
(אצלינו ממש היה צריך לקבל אישור של הקפטן - בגלל שהיינו עם 2 כלבים ולמרות שהיה רשום להם - היו ״יותר מדי חיות״ בתיירים. הציעו לשדרג לנו מושב אחד לביזנס - אבל היינו עם ילדים וכו ולהתפצל לא היה בא בחשבון).
&nbsp
היינו עם 2 כלבים על המטוס ואחד במטען - היה מעולה מבחינת היחס שלהם ועבר בשקט מופתי.
בנוסף יש להם בטרמינל Pet relief area כך שהם יכלו לצאת מהתיקים בפרנקפורט.

ranshe

New member
תבדקי לגבי הטיסה הפנימית (יונייטד) בקיץ - לא בטוח שיאפשרו

להטיס בכלל

liviur

New member
אתה מדבר על מטען או על הקבינה?

למיטב ידיעתי הגבלת הקיץ קשורה רק למטען.

tair1986

New member
טסנו לפני חודשיים עם יונייטד ו2 חתולים בקבינה

טיסה ישירה מישראל לניוארק, אף אחד לא שקל אותם ולא ממש התעניין בהם, כל אחד מהם שקל 7-7.5 קילו עם המנשא.
מבירור עם יונייטד כשהזמנו את הכרטיסים נאמר לנו בטלפון שאין ממש משקל מקסימום, כל עוד הם נכנסים בנוחות במנשא שלהם.

למעלה