התאזרחות על פי חוק הסבא לאחר כניסה כתייר

Boston Guy

New member
זה נכון - אבל SAFE זה "הבטחה לנייר ערך" - לא נייר ערך באמת.

אני מקווה שאשר, שהוא רואה חשבון, יראה את השירשור הזה ויביע את דעתו המקצועית בעניין.

מה שאני מבין לגבי SAFE זה:
זה בבירור לא שטר חוב - אין לו שווי נקוב, אין עליו ריבית, איו לו "תאריך הבשלה".
זה מסמך שאומר שכשיהיו "מניות" (או כשתהיה הגדרת ערך רשמית לגבי שווי החברה, שנדרשת לצורך סיבוב גיוס הון רישמי) - אז X% מהשווי הזה יהיה שלך, כשתמיר את ה SAFE לאקוויטי המובטח.
כלומר - אין להסכם הזה שווי כלשהוא עד שהחברה שבה השקעת יוצאת לסיבוב גיוס הון רישמי. אם היא אף פעם לא תצא לסיבוב כזה (למשל - תתקפל ותתאדה בדרך לשם) - אז בעצם לא היה הארוע שהפך את מסמך ה SAFE לנייר ערך...

מה שקראתי אמר:
SAFE note holding periods will initiate once the note is used; that is, when it is ultimately converted into equity.

בוא ניקח מקרה אחר:
נגיד שאני צריך עכשיו 70,000$ כדי לשלם חשבון של ילדה לקולג'.
ונגיד שלך יש כרגע 70,000$ פנויים.
ונגיד שאנחנו מסכימים שאתה - כאדם פרטי - תתן לי 70,000$ היום, ואני אחזיר לך אותם "כשיהיה לי".
מבחינתך - אתה רואבה את זה כהשקעה. אנחנו כותבים מסמך - שטר חוב - ואני חותם לך עליו.
ונגיד שבמקום להשתמש בכסף לתשלום שכר הלימוד של הבת שלי אני קונה כרטיס טיסה לזנזיבר, ושם אני קונה לי מטע של אגוזי קוקוס, מתחפש לשימפנזה ומתחבא בו מעתה ועד עולם... ואתה לא תראה אגורה ממני בחזרה.
האם אתה תוכל להצהיר בשנה הבאה במיסים שאתה הפסדת 70,000$ ולנכות את ההפסד הזה מהמס על הרווחים שלך בהשקעות אחרות?

klemiki

New member
יש לו ערך

הערך זה כמה שילמת עליו, נקודה.
אתה גם יכול למכור אותו.
&nbsp
זה מאוד דומה ל options .
&nbsp
מחר אתה יכול לעשות ביטוח נגד רעידות אדמה עבור נכס שאינו קיים, כלומר רק עלה אפשרות שתהייה רעידה - short על רעידת אדמה...
זה גם מכשיר הוני.

Boston Guy

New member
זהו - שלא.

זה לא דומה ל OPTIONS - כי אין כזה דבר "אופציות על מנייה שלא קיימת". כשחברה נותנת למישהו אופצייה למנייה - היא צריכה קודם כל ולמפרע "לשריין" את המניות האלו בתשקיף שלה, כך שכשיבוא היום והאופציות הללו יבשילו לחברה תהיה מנייה לתת עבור כל אופציון שהבעלים שלו יחליט להמיר - בלי לדלל את הערך של המניות שבידי בעלי המניות האחרים.
במקרה של "אופציות" שעובדים מקבלים לפעמים שנים לפני שהחברה מונפקת - בחוזה האופציות מוגדר שווי של כל אופצייה, וכשמגיע מועד ההנפקה ההמרה שנעשית מבוססת על השווי הזה.
לא כך כאן.

ולגבי "ביטוח על נכס שאינו קיים" - תראה לי בבקשה חברת ביטוח שה UNDERWRITER שלה יסכים לעשות חיתום על פוליסת ביטוח כזו. לא מאמין שיש כזו.

klemiki

New member
זה בדיוק ה safe

לכל חברה יש מניות, אין דבר כזה בלי מניות.
שנית, ה Safe מגדיר בדיוק מה יקבל ואך, מספר מניות או לפי שווי עתידי מסויים.
&nbsp
מניות לא קיימות רק בחברות הנסחרות בבורסה, הם קיימות בכל חברה וחברה בעצם הגדרתה כחברה.
לגבי הדילול, נו מה אתה רוצה, זה מה מגדיר המסמך. בשביל זה הוא קיים.
&nbsp
לגבי ביטוח, כל בנק יעשה לך עיסקת שורט על כל דבר בעולם , מירידת ערך נדלן (עסק את השורט המפורסמת של ה סאבפריים), ענק שורט להוריקן... הכל תלוי בפרמיירה .
&nbsp
אתה לא תאמין איזה שורטים אנשים עושים!
&nbsp
במונדיאל היי המון עיסקאות ביטוח (שורט) על פיגוע במונדיאל לדוגמא.
וזה מבלי שיש לאדם עניין ממשי בטורניר

מספר התייחסויות

בהמשך להתכתבותינו במייל,
אני ראשית לא מכיר את טיבו של המכשיר SAFE -אני עדיין לא יודע לאפיין האם מדובר במכשיר הוני (משפחת מניות- בעלות על נכס או זכות למניה) או מכשיר התחייבותי (הלוואות, אגרות חוב, שטרי הון) או מכשיר משולב/המיר.
מצאתי את זה:
http://www.ne-law.co.il/safe_financing/
אבל אשמח ללמוד עוד כמובן.
בהנחה שמדובר בנכס שיניב הכנסה ממומשת (למשל זקיפת הכנסות מדיבידנד לחשבונך או הכנסות ריבית לחשבונך)
ככלל זה אמור להיות פשוט אלא שבמקרה של NON US RESIDENT מעט מורכב יותר
הכנסה מדיבידנד -מכשיר הוני -ההכנסה תדווח בדוח המס אבל עם הפעלת כללי אמנה -כך למשל שיעור מס על דיבידנד צפוי להיות 25 אחוזים (לרדת מ-30 אחוזים).
הכנסה מריבית -מכשיר חוב (בידי NON US RESIDENT J1) -במקרים מסוימים אינה נכללת כלל בדוח מס אמריקאי מכוח דין פנימי
ראה:
https://www.irs.gov/individuals/international-taxpayers/nonresident-aliens-exclusions-from-income
https://www.irs.gov/individuals/international-taxpayers/certain-types-of-nontaxable-interest-income

הפסד הון -במידה ומדובר במכשיר הוני ויש הפסד השקעה, יש סעיף בקוד המס
(סעיף 165(j) שמאפשר לקזז הפסד השקעה הונית -עד גובה של 3000 דולר בשנה אבל תחת תנאים מגבילים
קוראים לזה worthless security
אם נייר הערך (ולעניין זה, נייר ערך נחשב גם:
a right to subscribe for, or to receive, a share of stock in a corporation; o
אם זה המקרה ואם החברה המנפיקה עברה:
פירוק
הפסקת פעילות קבועה
היעדר נזילות
תוכל להתקזז על ההפסד כהפסד הוני וזאת עד גובה של 3000 דולר בשנה

מקווה שעניתי
אשר טוריאל רו"ח (משפטן) EA

זרש88

New member
מעבר עם משפחה לארה"ב

ערב טוב, אשמח לקצת מידע לגבי מעבר לארה"ב.
אני אזרח אמריקאי שגר בארץ ומעוניין לעבור עם משפחתי (אשתי +2 ילדים ביולוגיים שלנו מתחת גיל 3) בעוד כשנה למטרות התחלת תואר במינהל עסקים והגירה, כמו כן ארצה שאשתי תוכל לעבוד שם. כשבחנתי באתר ראיתי כי איני עומד בתנאים על מנת להעביר אזרחות (הורים שלי לא אזרחים אמריקאיים, שנה לאחר הלידה שלי היגרו חזרה לארץ) אבל שגם במקרה שיש אזרח ללא Domicile בארה"ב אני יכול להגיש תצהיר שאני מתכוון להקים מחדש Domicile בארה"ב ולספק הוכחות (לדוגמא, רישום ילדים לגן בארה"ב, קבלת הצעת עבודה) כדי להיות הספונסר שלהם עבור 864.
מישהו בפורום התנסה בתהליך ויודע לספר עליו? בפרט מישהו שהתנסה בתהליך וההוכחות היחידות שהיו לו בשלב הבקשה היה אישור על הגשת מועמדות ללימודים ו/או קבלה ללימודים בארה"ב?
לחילופין, מישהו היה במצב דומה והגיש בקשה לויזה למשפחתו על סמך קבלת הלימודים (בדומה לאזרח ישראלי שמקבל ויזת לימודים)?
חוץ מהשאלות לגבי התהליך, אשמח להערכה על העלויות הכרוכות בתהליך ולהמלצות לעורך דין מומלץ אם יש.

zuki3

New member
הטוב, הרע והמכוער

הרע - אתה לא יכול לבקש עבור משפחתך ויזה זמנית עקב לימודים או כל ויזה זמנית אחרת, אתה גם לא יכול לבקש אזרחות לילדך
הטוב - אתה לא צריך, אתה צריך לבקש עבור משפחתך גרין קארד, וכשהם יעברו לארצות הברית הילדים שלך יהפכו לאזרחים במידי.
המכוער - אתה צריך לעשות שורה של תהליכים ארוכים כדי שזה יקרה,
כמו להגיש דוחות מס אחורה, ולהראות שאתה יכול להיות הספונסר הכלכלי שלהם (להראות שיש לכם 94 אלף דולר בנכסים) או למצוא אזרח אמריקאי שגר בארצות הברית ומוכן לקחת את האחריות הכלכלית על המשפחה שלך,
להוכיח דומיסיל - וכנראה שרישום ללמודים זאת הוכחה מספיקה לתוכנית לעבור לגור, וזה לוקח שנה - שנה וחצי, ואז הם כולם יקבלו ויזת הגירה ויעברו,
אבל זה הדרך היחידה עבורכם
אתה יכול להתחיל כאן ורבים כאן עשו את התהליך, אתה לא שונה ממיליונים עשו את התהליך לפניך.

https://www.uscis.gov/i-130

עדכון הסרת תנאים ושאלה לגבי N-400

קודם כל רציתי לומר תודה רבה על כל המידע והעזרה שאתם נותנים כאן! חסכתם לי הרבה זמן, כסף וטרחה

לפני כמה חודשים קיבלנו RFE עבור הסרת התנאים מהגרין כארד שלי - בעקבות עצתכם, קבעתי infopass וקיבלתי חותמת בדרכון להארכת הגרין כארד, ובמקביל שלחתי הוכחות נוספות (טפסי מס וכמה סטייטמנטס של אשראי משותף). כחודש לאחר מכן אישרו לי את הקייס ללא צורך בראיון ושבוע אחרי כבר קיבלתי את הגרין כארד הקבוע בדואר. תודה!

אבל לא תיפטרו ממני כל כך בקלות
הלאה לבקשת אזרחות..
בטופס של N-400 שואלים:
1. האם ביצעתי פשע עבורו לא נעצרתי - האם צריך להגזים בחיטוט בהיסטוריה ולומר שעישנתי מריחואנה לפני מליון שנה, או שזה לא נחשב?
האם דו"ח חניה נחשב? אם כן, אני אמנם קיבלתי את הדו"ח, אבל הרכב לא היה רשום על שמי. אני מניח שזה לא נחשב, אבל מעדיף לשאול כי אני לא רוצה להתעסק עם החברים בUSCIS

2. party or group affiliations - עשיתי MBA בארה"ב והייתי שותף בארגון לאומי של סטודנטים. האם צריך לכתוב קבוצה כזו או שהם מתכוונים למשהו יותר פוליטי/רשמי?

3. באופן כללי, האם יש חיסרון בלהגיש את הבקשה אונליין? זה נראה לי הרבה יותר פשוט וידידותי..

שוב, תודה רבה על כל העזרה!

doronf65

New member
מנהל
תשובות

1. אל תגזים אם אין שום רקורד.
דוח חניה לא נמצא בקטגוריית פשע

&nbsp
2. אני כתבתי "בית כנסת". פה, אם יש ספק - - אז אין ספק. כתוב, ומכסימום זה חסר משמעות.
&nbsp
3. אונליין זה יופי

&nbsp

John the Savage

New member
מזל טוב על הגרין קארד הקבוע

תזכיר לי מתי הגשת את הבקשה להסרת תנאים? אני הגשתי את ה-I751 שלי במרץ 2017, ועדיין חוץ מהודעות שהטופס שלי מטייל בין משרד למשרד לא שמעתי מהם.

1. לגבי דו"חות חניה הם כותבים במפורש בהוראות שזה לא נחשב. אם עישנת מריחואנה, או עברת במעבר חציה באור אדום, או דרכת על נמלה מוגנת ולא קיבלת על זה דו"ח משוטר, גם את זה אין צורך לציין.

2. לא מזיק לציין, אבל לא יקרה כלום אם שכחת משהו (כל עוד זה לא אירגון שיש לך סיבה להסתיר אותו).

3. במקרה של N400 אין שום חסרון בלהגיש אונליין.

תודה לשניכם!

גם אני הגשתי את הבקשה במרץ 2017.
באמצע מאי 2018, אחרי שכבר הייתי בחרדות קיומיות, הקייס שלי עבר למשרד בוורמונט (אני גר בבוסטון) ומיד קיבלתי RFE. אחרי ששלחתי את הRFE הטיפול היה מהיר מאוד (תוך פחות מחודש קיבלתי אישור ואת הגרין כארד).
אולי בוורמונט הם עובדים מהר יותר מאחרים.. מה עוד יש להם לעשות שם

John the Savage

New member
את הקייס שלי העבירו לפני מעל חודשיים לנברסקה

כלומר גם במאי, אלא שמאז לא שמעתי מהם אפילו ציוץ.

inverminx

New member
חישוב עלויות מחייה צפויות

הגענו לשלב שצריך לחשב עלויות מחייה צפויות כולל הוצאות ראשוניות, ועלויות "חודשיות"
אנחנו משפחה עם שלושה ילדים, 2,4,8
מתכננים רילוקיישן ל-RTP NC או ג'רזי אזור Hanover נמצא 25 מייל ממנהטן (מניח שזה משפיע על העלויות).
גרזי כרגע נשים בצד כי זה עדיין באוויר, מה שכן, אם נגור שם אז יהיו בוודאות 2 משכורות. אם נגור באיזור ראלי תהיה משכורת אחת ואולי בעתיד עוד אחת (עוברים עם L1B)

ברור שעלויות מחייה משתנות בקיצוניות ממשפחה למשפחה. אבל אשמח לדעת פחות או יותר בשביל לתכנן קדימה. המטרה של השאלה היא להבין 2 דברים.
1. כמה כסף התחלתי צריך בשביל המעבר. (החברה משתתפת עד גבול מסויים, אני עוד לא יודע בכמה, אבל נניח שאין השתתפות לצורך ההבנה שלי של העלויות וכמה כסף נזיל אני צריך)
2. מה עלות המחייה החודשית (שאותה כמובן אחשב לבד, אבל לפחות יהיה לי איזשהו מושג לגבי הדברים)
אז עבור Raleigh: ממה שנראה לי כהוצאות חד פעמיות ראשוניות:
1. עלות שכירות בית \ עלות קנייה בשכונה טובה באזור הזה.
2. שתי מכוניות משפחתיות
3. ריהוט וכל מה שצריך לשים בבית בשביל לגור בצורה סבירה (טלוויזיות, מוצרי חשמל למטבח , מכונת כביסה, מיקסר, לא יודע, כל הדברים האלה שיש בבית) כאן אני בטוח שזה יכול לנוע בקיצוניות מצד לצד. נניח משהו ממוצע לבנתיים מהנסיון שלכם.

ואז בחודשי:
חשמל, מים, מיסים, אחזקת רכב,גנים, בית ספר, חוגים לילדים, תקשורת, חימום, ביטוחים וכו...

תודה

yotzz

New member
אשמח להכוונה - עבודה של בת זוג בזמן לימודים

שלום לכולם,

במהלך קיץ הבא אשתי ואני מתכננים לעבור לארה"ב לטובת לימודי MBA שלי. ככה"נ נקבל ויזת F-1 ו F-2 (ולא J לצערי מכיוון שאיננו נתמכים ע"י גוף כלשהו).

העניין הוא כזה: אשתי היא עצמאית בארץ בעלת עסק מורשה, והיא מעוניינת להמשיך להפעיל אותו מרחוק בארצות הברית (אופי העסק מאפשר זאת), מה שויזה F-2 לא מאפשר (תקנו אותי אם אני טועה).

האם יש פתרון לסיטואציה הזאת? לדוגמא האם ניתן להפוך את העסק לחברה בע"מ ואז כן להיות מועסק?

אשמח להכוונה בנושא.
תודה, תום

John the Savage

New member
היו על זה כבר די הרבה דיונים כאן בפורום

בקצרה:
יש עורכי דין שטוענים שמותר במקרה כזה, ויש עורכי דין שטוענים שאסור. אין תקנה או תקדים שעונים באופן חד משמעי על הסיטואציה הזו. הפרטים הקטנים גם יכולים להשפיע (לדוגמה, האם יש לעסק או לעבודה עצמה זיקה כלשהי לארה"ב). כך שהכל רק עניין של פרשנות, ושל נכונות לקחת סיכון במקרה שאיתרע מזלכם ודווקא אתם הראשונים בארה"ב שרשויות ההגירה יטפלו אליהם בנושא הזה.

מבחינת מס הכנסה לא תהיה כפי הנראה בעיה, שכן עם ויזה F2 היא תהיה non-resident alien ולכן לא נדרשת לדווח על הכנסה מחוץ לארה"ב. כמו כן, לא רואה כל הבדל בין הכנסה בתור עסק מורשה לבין חברה בע"מ מבחינת תקנות ההגירה.

yotzz

New member
תודה

תוכל בבקשה להוסיף קישור לדיונים שהיו בפורום? חיפשתי ולא מצאתי...

euchechon

New member
שיפור credit score

היי, בהמשך לכל נושא ההגירה - שאלה(ות) נוספת,
מקריאה בפורום אני רואה שהמון מדברים על credit score, הבנתי בגדול מה זה ואם אני מבין נכון זו הדרך הכי טובה להוציא כרטיסי אשראי טובים יותר ובסופו של דבר לשכור דברים (רכב, דירה) במחריים נמוכים יותר,
עכשיו, אשתי כאמור הייתה אזרחית ב-20 שנה האחרונות ועברה לישראל לפני 5 שנים, כמובן שכרווקה היה לה score מושלם וגם אחרי שעברה חידשו לה את כרטיס האשראי למרות שלא היו לה הוצאות, עד הפעם שהיא קנתה לי מתנה ושכחה לשלם, כתוצאה מזה כנראה הוא נפל - כי לא חדשו לה את כרטיס האשראי (apple bank, לא מהבנקים הגדולים), כהכנה לחזרה - מה ניתן לעשות כדי לשפר את הציון?
היא קיבלה סירוב פעמיים, מעבר לזה כשחשבנו על הרעיון של לעבור לארה"ב עוד בתחילת הנישואים פתחנו חשבון משותף ב chace וממש קיבלנו 2 כרטיסי אשראי (אבל עבר התוקף שלהם) אז מה הכיוון שהכי עדיף?
1. להפקיד סכום בapple bank ולהגיש בקשה נוספת לכשנהייה שם?
2. לנסות לדבר עם chace כי סביר יותר שבנק גדול "ייקח סיכון" על מישהו ללא קרדיט?
3. לא להתעסק עם זה עד שנעבור כי אני עדיין על ויזת תייר שם ופעולות בחשבון משותף זה לא מראה שבאתי לטייל?

John the Savage

New member
מתי זה קרה שהיא שכחה לשלם?

רוב הרישומים השליליים בדו"ח האשראי נמחקים לחלוטין אחרי 7 שנים, ולאחר מכן אין להם כבר כל השפעה.

למעלה