והצלחנו לגעת בנושא שמספיק מטריד

טל קר

New member
אני בכל זאת אגיב להודעתך הנוירוטית

כי אני זוכרת לך חסד תמיכתך בוואסאפ בשרשור כשאני אומרת 'אנשים שכמותך' לבאז באז התכוונתי להפגנת תכונות כמו אטימות, חוסר רגישות, העדר מודעות ליחסי הכח, וכד' שאם זה פלילי לרמוז זאת על מישהו בכלל ועל סמך הכרות אינטרנטית מאותו הפורום בפרט, אשמח אם תיידע אותי. אולי גם תרצה לספר לי מהן אותן רשויות מתאימות שצריך להשאיר להן את הטיפול בהאשמות אלו? אם אתה לא מכיר רשויות מתאימות כאלו ומסתבר שאולי זה לא פלילי להתיחס לאדם כאל אטום, חסר רגישות וכד' לאור התנהגותו אולי רצוי שמדי פעם, למרות העקצוץ באצבעות לכתוב את המילה האחרונה, תסכור את המקלדת שלך, לפחות עד שתחשוב על מה שאחרים כתבו? מכיון שמהכרותי איתך, אין לי ספק שאתה אחד מהכותבים בפורום שחייבים לומר את המילה האחרונה (לא נעימה לך ההשוואה שאני עושה נכון? באסה לך!) אני אסיים את ה... דיון(?) הזה ביננו באמירה שכן משויכת לי (בניגוד לתוכן השגוי ולמשמעות השגויה שניסית להדביק לי בשוונג) - תרגיש טוב

magenta73

New member
ושוב, באז, בשבילך:

תקרא שוב את ההסבר מה זה הטרדה. תבין גם שיש הבדל בין הטרדה לתקיפה לאונס. אני אומרת בפה מלא שאפשר להטריד בטלפון כל בחורה. אם אדם מדבר שיחות שנוגעות לסקס וכו', הבחורה מבקשת שיפסיק, שלא נעים לה, והוא ממשיך - זו הטרדה. ואיך שאני אישית הייתי מתנהגת, לא קשור לחוק ולהגדרה של מה זה הטרדה מינית.

purplegiraff

New member
כשהיא כותבת במפורש שמדובר

במישהו שהיא אמורה להדריך אותו ולשבת אתו בחדר אני לא מבינה איפה מצאת כאן מרות. מדובר במצב שבו העבודה דורשת ממנה להיות לידו וכאשר יש לידו משהו שמטריד וגורם לאי נוחות, כל עוד הוא לא מעיף את זה- יש כאן הטרדה מינית, כי היא לא תעצום את העיניים ואין לה כאן יותר מדי בחירה אם להיות בנוכחותו או לא. במקרה של הטלפון, אפשר לטרוק. אם המטריד חוזר ומתקשר למרות שסוגרים לו כל פעם זו הטרדה= משטרה, וכ"ו... אין כאן מצב של אין ברירה.

magenta73

New member
מה את מכניסה לי מילים לפה?

אני אמרתי מרות בשלב כל הוא לגבי הציצק'ס האלה במקום העבודה? לא. אני שאלתי אותך איך זה מתפרש בעיניך כהטרדה, ושיחת טלפון בה נאמר - די. ואין קשב ל"די", ודברים ממשיכים, למרות ההתנגדות, לא נחשב בעינך להטרדה. לפי התגובה שלך אני מבינה שאת מבינה הטרדה כן או לא רק לפי רמת האסרטיביות של האישה או יותר נכון התגובות של האישה. את טועה. ואת טועה בצורה מאוד מאוד מסוכנת, כי את שמה את הזרקור על הקורבן ולא על התוקף.

purplegiraff

New member
באז באז ענה לך

על ההבדל בין מה שקורה בעבודה לשיחת טלפון בבית בהמשך להודעתך על אותן "ציצקעס"(בתגובה אלי), ואת ענית לו שההבדל הוא מרות וכ"ו. לא הכנסתי מילים לפיך, יתכן ששכחת כבר על מה הגבת, לגיטימי. אני לא התיחסתי למידת האסרטיביות של האשה באותה ההודעה. אני דברתי על ההבדל בין מצב של אין ברירה לעומת יש ברירה. או - הרבה יותר ברירה. כמובן שמי שלא אסרטיבית גם לא תגיד כלום על ה"ציצקעס" ולכן גם תסבול. אני אמרתי שבגלל זה זה פחות הטרדה מינית מהמקרה בו היא אסרטיבית ותדרוש להעיף את זה??? מה א ת מכניסה לי מילים לפה??? סה"כ אמרתי שיש הבדל בין מצב של מקום עבודה, חייבים להיות שם, מודרך שחייבים להדריכו, דרישות מקום העבודה שהופכים סיטואציה למטרידה בניגוד לשיחת טלפון בבית, אף אחד לא כפה עליה, אין בוס, אין דרישה להיות במגע עם אותו אדם וכ"ו. נדמה לי שפה גם החוק מבדיל בין מקום עבודה לאחרים עקב התנאים הללו, ולא רק במקרה של בעלי מרות. אם מישהי לא אסרטיבית גם בטלפון וגם בעבודה זו אותה הבעיה, ולא קישרתי את האסרטיביות האישית לרמת ההטרדה.

magenta73

New member
לאחרונה שבדקתי

באז באז לא מומחה לשום דבר, בטח לא להטרדות מיניות, תודה לאל. אמרתי לו שיש הבדל כשמדובר ביחסי מרות, כן. זה לא אומר שהטרדה מינית קיימת רק במקרים של מרות. הבנת? הטרדה מינית קיימת בכל מקום ובכל מצב בו נאמר למשהו - לא, די, זה לא נעים לי, והוא ממשיך.

purplegiraff

New member
תגידי, מה נהיה?

אנחנו כבר ממש לא מבינות אחת את השניה? אני כתבתי באז באז רק כדי להפנות אותך לאן הגבת ושזה כן היה בהקשר של הפד של העכבר (כי את שאלת איפה דברת על הפד הנ"ל בהקשר של מרות) ולא בהקשר של שום סוג של מומחיות, זה שאח"כ הוא במקרה שמח על משהו שכתבתי זה גם לא קשור לדעותי עליו. ואיפה עכשיו הבנת שאני חושבת שהטרדה יש רק במקרה של מרות? תהרגי אותי, אני לא מבינה. ובנוסף- איפשהו לא רחוק מפה כתבתי שכאשר מישהו ממשיך להתקשר למרות שאמרתי- די תפסיק,/סגרתי ת'טלפון- זאת הטרדה- ישר למשטרה. הייתי ממש ממש שמחה אם הית (ועוד כמה) קוראת מה שבאמת כתבתי ולא את מה שאת קוראת בראש שלך בגלל שלדעתך את כבר יודעת מה אני חושבת על כל דבר. ההתיחסות בהודעה שלי שהתחילה את כל הדיון הזה היתה שאני רואה הבדל בסיטואציה, הבנת? בס י ט ו א צ י ה.וגם הסברתי למה. לא מרות, לא מידת האסרטיביות של הבחורה, נא לא להכניס מילים לפי.

purplegiraff

New member
הנה, מצאתי:

"במישהו שהיא אמורה להדריך אותו ולשבת אתו בחדר אני לא מבינה איפה מצאת כאן מרות. מדובר במצב שבו העבודה דורשת ממנה להיות לידו וכאשר יש לידו משהו שמטריד וגורם לאי נוחות, כל עוד הוא לא מעיף את זה- יש כאן הטרדה מינית, כי היא לא תעצום את העיניים ואין לה כאן יותר מדי בחירה אם להיות בנוכחותו או לא. במקרה של הטלפון, אפשר לטרוק. אם המטריד חוזר ומתקשר למרות שסוגרים לו כל פעם זו הטרדה= משטרה, וכ"ו... אין כאן מצב של אין ברירה". וואו, אנחנו אפילו אומרות אותו דבר....חבל שלא שמת לב לפני כן...

OriIdan

New member
למה אין הרבה נשים בכנסת?

זה אמנם לא בדיוק נושא הדיון. אבל אולי, נשים מספיק חכמות כדי לא להכנס לביצה הפוליטית?

טל קר

New member
כן, זה כל כך חכם להיות רחוקות ממוקדי קבלת

החלטות לא להיות מסוגלות להשפיע על מדיניות וחסרות השפעה על חלוקת משאבים ותקציבים. לא אוהבת את כל הגישת ה'נשמור על המצב המפלה הקיים רק ניתן איזה הסבר או רציונליזציה שונים'

OriIdan

New member
פוליטיקה היא דבר לא קל

אם את רוצה להכנס לשם כנסי. אני ניסיתי פעם והחלטתי שהרבה יותר חכם להשפיע מבחוץ ולא להיות שם. אם זה היה כל כך פשוט ורק עניין של להיות קרובים למוקדי קבלת החלטות, היינו רואים שם יותר נשים והמצב היה הרבה יותר טוב לדעתי. אני אישית אשמח לראות יותר נשים במוקדי כח, אבל זה לא המצב ולדעתי בגלל שנשים רבות אינן מעוניינות ואני מסוגל להבין אותן, גם אני לא מעוניין.

וויר

New member
רחוקות מהשפעה ?הרי הלובי הנשי שולט בכנסת ...

רק שבוע שעבר קיבלתם על מגש של כסף ג'וב תפור למהדרין בלי מכרז אפילו, מהשר ישי, של מינוי אישה פעילת ונציגת שדולת הנשים לתפקיד ממשלתי , כאחראית לנציבת שוויון הזדמנויות בעבודה.. ג'ו'ב פולטי חדש למהדרין שתעסוק בעיקר בהטרדות מניות ואפליית נשים. זה רק ההתחלה כי יש הצעה לכפות על מעסיקים פרטיים לבנות בית משפט מיוחד כפי שיש למדינה בנוגעה להטרדות מיניות . חברת הכנסת גלאון גרמה לחיית המחמד מני מזוז להתערב בחוזים עסקיים ולבטל ביטח פרטי עסקי כנגד הטרדות של חברת הביטוח AIG שקיימת בכל העולם המערבי המתוקן , למרות שהיה חוקי למהדרין מבחינה משפטית . די לילל כול הזמן .מה את מספרת פה סיפורים לכולם גברת טל קר, את חושבת שכולם מטומטמים, יש עובדות בשטח . לא רק שנשים לא הרחק מהפוליטיקה אלא שהפכו הנשים בארץ למין מיוחס תופרים להן ג'ובים , נותנים להן יחס מיוחד ,שמירה מיוחדת , בלתי חוקית בעליל , מפלה גברים בכל מישור אזרחי משפטי ,. יש לך עוד חוצפה שאת באה לכאן מקללת גברים משמיצה בשמות גנאי גולשים גברים שבפורום שאת מנהלתץ אסור בכלל לצייץ שלא לדבר על לקלל .. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3468002,00.html

aaa123

Member
אילו הלובי הנשי היה שולט בכנסת היו לנו 61

ח"כיות או יותר. נשים בארץ אינן מין מיוחס ובהחלט יש אי שויון נגד נשים. חוץ מזה עם כל אי הסימפטיה שלי להתבטאויותיה של טל קר לא הייתי מגדיר את דבריה כקללות.

וויר

New member
ממש לא.בעלי ההון והעניין שולטים מרחוק

ארגוני הנשים הם הלובי הכי חזק בכנסת אחרי הלובי של החברות העסקיות הגדולות קרי הבנקים חברות הביטוח והסלולר . לא צריך רוב בכנסת כדי לשלוט . צריך עדת מטומטמים שתשמע למה שאומרים להם או מוכרים להם מעבר לזה יש עובדות כפי שטרחתי לציין ואני יכול להוסיף להם עוד ועוד "הטבות".לנשים בלבד . למעשה הלובי הפמינסטי הישראלי הוא בין החזקים שיש חוץ משבדיה למשל וזה בלי ממש רוב בכנסת .

aaa123

Member
הגברים בכנסת אינם עדת מטומטמים

שעושים כל מה שארגוני הנשים יגידו להם. אם יש הטבות לנשים בלבד אלו הטבות שהגברים בחרו בהם,והגברים חוקקו אותם. גברים מרוויחים יותר מנשים כך שממש לא נראה לי נכון לומר שמצבם של הנשים טוב יותר.

ufffnick

New member
ולכן על כך אני תוהה

עד כמה אותם חוקים באמת נועדו לצמצם את חסור הצדק, ולא מקבעים את חוסר השיווין.

וויר

New member
הם כן. ולא רק בתחום הזה ,..כנסת שלא זוכה

לשום אמון מהעם , ברוב התחומים , רוב העם מזלזל בחברי הכנסת שלו ובצדק . מצבם של הנשים בישראל בין הטובים בעולם המערבי על מה אתה מדבר... לך תבדוק מה מצבם של נשים במדינות אחרות כמות הנשים העובדות זכויות חוקים מצבינו טוב בהרבה מהרבה מאוד מדינות וזה בזכות הלובי החזק הזה אני לא ממציא שום דבר . בישראל יש יותר חופשת לידה מארה"ב ומהרבה מדינות אחרות ., בישראל יותר מעונות יום ומקומות לטיפול ילדים מאשר באיטליה למשל , בישראל יש חוק הטרדה מינית הכי קיצוני וגורף בעולם המערבי בשום מדינה בעולם לא נוסח חוק כזה קיצוני שעוד נתון לפרשניות מרחיקות לכת החוק לא נוסח בכלל ע"י הכנסת אלא ע"י הפעילות הפמיניסנטיות עצמן ללא מגע של חברי הכנסת לאזן במשהו את הטירוף ..., בישראל יש לנשים הרבה יותר נגישות לשירותי בריאות מארה"ב כולל בטיפולי פוריות אבל לא רק , בישראל נשים זוכות להגנה מרחקת לכת בתחום החקיקה בדיני אישות בארה" ב אין דבר כזה חזקת הגיל הרך , או יחס מעודף לנשים כמגדלות ילדים כמעט באופן אוטומתי, מלבד אולי בתחום האקדמיה שארה"ב יש יותר נשים בעמדות בכירות בסך הכול הנשים בארץ די "מלכות" לעומת אחיותיהם בהרבה מאוד מדינות .

aaa123

Member
העם יכול להחליף את חברי הכנסת בבחירות

אם הוא חושב שהם עדת מטומטמים. אני לא משווה את מצבן של הנשים בישראל עם מצב הנשים במדינות אחרות אלא משווה את מצב הנשים בישראל עם מצב הגברים בישראל. אילו הגברים בכנסת היו עדת מטומטמים אז נשים היו משתלטות על עמדות הכוח בהם מרוויחים כסף ולא גברים. לא רק בפוליטיקה אלא גם בדברים אחרים יש השתלטות של גברים על עמדות הכוח. איך הגיע גבר(רן ארז) לתפקיד של יושב ראש ארגון המורים כאשר מדובר בארגון שמורכב כמעט כולו מנשים?

וויר

New member
מצבם של גברים תמיד יהיה טוב משל נשים

כי נשים יולדות , נשים רוצות גם לגדל ילדים וגם לעבוד , אפילו נשים לא נשואות רוצות ילדים בתור חד הוריות . נשים רוצות לבחור עבודות שהשכר בצידם נמוך בשביל הסיפוק העצמי בעיקר בתחומי התמיכה והעזרה לזולת . כול עוד זה מתקיים נשים תמיד יהיו במצב פחות טוב מגברים ...

וויר

New member
אגב זה לא נורא כמו שזה נשמע ,

יש איזונים בטבע לא רע להרוויח פחות ולגדל ילדים זאת עבודה חשובה יותר מלזיין המוח למשל לסוכן המכירות שלך בחברה למה המוצר לא נמכר טוב בקניון בחיפה... מעט מאוד גברים עובדים בעבודת שוות את התחת שהם תופסים על נשים במילה המפוצצת קריירה . .

למעלה