והצלחנו לגעת בנושא שמספיק מטריד

magenta73

New member
אולי.

ואולי הן ניסו להעביר חוק והוא לא עבר. אותו דבר אפשר לשאול על למה עדיין אין חוק לנישואים אזרחיים בישראל. הרי שינוי קיבלו כ"כ הרבה מנדטים ולא עשו שינוי...

BellA עלמה

New member
ל מספר 3

למה סטירה? אפשר פשוט להסביר במילים לא ושלום רק בגלל שדיברנו זהלא אומר כלום נקודה סוף

purplegiraff

New member
זה כבר כמעט לא קשור לנושא המקורי אבל

ממש מדגדג לי להגיב... מה לעשות... אני יכולה לספר לך על חייו של קרוב משפחתי בן גילי שחי לו במדינה אירופאית מאד מאד נערצת ונחשקת כאן בלבנט העלוב שלנו ועל החוויה שלו.... (מה שנקרא- הדשא של השכן....) הוא קם כל בוקר מנקישה של השכן הזקן והנודניק שיש לו כל פעם הודעה חדשה מטעם איגוד הדיירים- למה לא ניקית את החרא של היונים על המרפסת שמול הדלת שלך? (כי עוד לא פקחתי ת'עיניים) למה חבריך עיכבו את המעלית אתמול בלילה עם התופים שלך?(כי כשעשינו בצהריים התלוננתם וביקשתם שנעשה בלילה כשאתם לא משתמשים בה...) אח"כ קורא בחדשות על עוד הפגנה של האחים המוסלמים שקוראים להרוג את... כולם, בערך.. והשר ההומו החדש שרוצה לאשר נישואים חד מיניים רוצה גם חקיקה נוקשה יותר כלפי זרים ולהעדיף ילידים במקומות עבודה... פותח דואר- לפחות 5 מכתבים ביום שקשורים לבירוקרטיה בגלל שיש לו עסק, שלא ניתן להסדירם אינטרנטית טלפונית או דוארית, הולך להסדיר, זוכה ליחס "חם" ביותר כי הוא "זר" (חצי חצי עם אזרחות מלידה ממש כמוני, ואם אי פעם מישהו תהה למה בחרתי לגור כאן...), צעיר, שיער ארוך, משהו בטוח לא בסדר הוא בטוח נרקומן.... הם כולם נרקומנים. הולך לסופר לעשות קניות ומחכה בתור 25 דקות- סה"כ 3 לקוחות כי כל הקופאיות מדברות בטלפון או שותות קפה (חוסר בעובדים, כן כן, ההיפך מאבטלה! וחוקי הגנת העובד מאד נוקשים הביאו למצב בו כמעט ולא מפטרים במדינה הזו...) תוך כדי הדפסה??? נוסע להעביר סדנא בעיר אחרת, נתקע שעתיים בפקק בגלל רכב שהציתו תלמידי תיכון השובתים עקב חוסר שעות לימוד (הפתעה הפתעה!!! לא רק אצלנו...) אח"כ נתקע בעוד פקק כי שוב סגרו את המנהרה בצד אחד, בשעות העומס, הפעם הרביעית החודש. חוזר הביתה, שוב קרס האינטרנט, מגיש בקשה בטלפון לעזרה טכנית, יקח יומיים, יחזרו אליו בסוף. ודרך אגב על החתול זבל שהוא אימץ יש לכולם מה להגיד, רק לא בפניו, וגם על חייו, בגדיו, חבריו....לפחות את שומעת, ויודעת פה מה כולם חושבים... בערב- זוג חברים מגיע- נסיון שלו ליצור קשרים חברתיים גם עם "ילידים", לאחר שקבעו מראש לפחות 4 ימים, בסוף הארוחה הם מציינים שמה שהביאו היה יקר במיוחד, והוא חייב להם X יורו. נשמע הזוי? ואני לא מדברת על איזו מדינה מזרח אירופאית מתפתחת. אז לפני שאנחנו מוצאים לנו להתלונן כאן, ליבב על מר מציאותנו, נזכר שלא סתם יש הפתגם הנ"ל עם הדשא וגם השיר הזה של יהודית רביץ, נו עם הדברים שלא רואים מכאן. חרא יש בכל מקום, סוגים שונים ומגוונים, שלנו הוא מסוג אחר אך לא פחות ולא יותר מכל מקום אחר. ואם השוודים יכולים עם החרא שלהם, גם אנחנו, רק אולי זה נוח לנו בתור תירוץ- "אצלנו, עם כל החרא? והחארות? והג'יפה? והמצב הבטחוני? והעם הזה, והשראלי המכוער..." ואולי זה גם הלוקש שהממשלה שלנו וההצמדות שלנו מחזיקים אותנו בתוכו כבר המון המון שנים.

לא רק בשבדיה גם בנורבגיה המתקדמת יש

חוקים , ומה שםאומר החוק? חובה 40 % נשים ,לא הטבות לא סובסידיות לא מתנות לחג לגברים לשובינסיטים לא עומדים בתנאי החוק- החברה סגורה! http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3168427,00.html

עכשיו נטל הוכחה עלייך...

להוכיח, בצורה אמפירית מדעית כמובן, באיזה משתי המדינות: שוודיה או נורבגיה העסקים יותר משגשגים, וחשוב מכך לצורך הדיון: באיזו משתי המדינות נשים, גם בעמדות מפתח (שהרי אני מניח שחלק מה-40% מחויבות להיות גם בהנהלה) נבחרות רק לפי כישורים ולא כדי "למלא מכסה", ואחרון חביב: למרות שבבג"צ המונהג ע"י דורית בייניש וחברתה מהפרקליטות עדנה ארבל אני מניח שבעל מפעל שיגיש בג"צ כזה יפסיד, אבל מבחינה רעיונית נטו: אם אני מפעל פרטי, ללא שום תמיכה ממשלתית... מי היא בדיוק הממשלה שתחליט עבורי איך לנהל את המפעל שלי?! הצעד הבא יהיה גם להחליט מתי אני אוכל ואיזה תוכניות טלוויזיה אני אראה והדרך משם לאירן ואפגניסטן של היום קצרה מאד.

כשצד אחד בדיון מפגין בורות

לא קורא מאמרים או כתבות שהביאו לו ,מכנה שקרן לכל מי שתומך בזכויות נשים ולא מביא שביב של ראייה לביסוס דעותיו , אז יש פה בעיה גדולה ברמת הדיון(כמצופה), אם היית קורא היית שם לב שאמרו במפורש בכתבה שמפעלים שבהם יש ייצוג נשים שיוויוני הם ריווחים יותר, אם היית קורא את גדעון עשת היית שם לב שבישראל (לא סקנדינביה) יותרנשים לומדות לתואר 1 יותר נשים לומדות לתואר שני ויש יותר דוקטורנטיות מדוקטורנטים וברפואה כמעט 75% הן נשים אז כשמדברים על כישורים חיוניים לעבודה על מה מדברים? על היכולת לספר בדיחות גסות מהמילואים? או אולי על היכולת להטריד? "מבחינה רעיונית נטו: אם אני מפעל פרטי, ללא שום תמיכה ממשלתית... מי היא בדיוק הממשלה שתחליט עבורי איך לנהל את המפעל שלי?" חוצפה של מדינה שאנו חיים בה , ועד מעט הממשלה תחליט בכוח שמפעל פרטי צריך לשלם שכר מינימום ,ימי חופשה,דמי הבראה ימי מחלה , נורא ,מי יודע אולי עוד מעט נהפוך לרואנדה

כמו החברה הטובה שלך אנדר...

ואתה יודע בדיוק למי אני מתכוון, גם אתה צודק תמיד, אני אפילו לא יודע למה לא השתתחתי על הרצפה ברגע שראיתי את השם שלך על התגובה. מצד שני תסלח לי שאני לא ממש מתפעם ממר גדעון לוי, כן? לגבי שכר מינימום לעומת מכסות מינימום... שכר מינימום הוא התוויה סוציאליסטית חסרת מגדר, מכסות מינימום הן אפליה, לא מתקנת, אפליה נקודה. (תגיב, לא תגיב... לא משנה לי, כמו במקרים של חברתנו המשותפת קצה נפשי מלדבר איתך, במיוחד לאור העובדה שאני מכיר אותך ויודע שאתה נהנה מאד להציג תמיד את הדעה ההפוכה לזה שאיתו אתה מדבר ולי אין חשק למשחקי חתול ועכבר כאלו, בטח שלא איתך).

באז באז

New member
ושהצד האחר

מפגין התנשאות, חוסר יכולת לנהל דיון נורמלי ובעיקר סתם מעצבן. מה אז? תענה לי אתה...

sh a ch a r

New member
מה שאת מתארת זו פשוט אפליה

וכדי להמנע ממנה מספיק לא להפלות. אפליה מתקנת זו פעולה אקטיבית, לא פאסיבית. עכשיו, תגידי "אבל מדובר בתפיסה, ועל כן אי אפשר פשוט להפסיק לעשות את זה". זה לא תמיד נכון. נכון שיש אנשים (מעסיקים) שלא מסוגלים לדמיין אשה בתפקיד מסויים. הדרך לפתור את הבעיה היא לא לשים בכוח אשה בתפקיד הזה (שכן אז ישימו אישה שפחות מוכשרת, והגברים יוכלו להגיד "ניסינו ועובדה שזה לא עבד"), אלא לחכות לזו שתהיה פי חמש יותר טובה מהמועמדים הגברים, ועל כן תצליח להתברג. האשה הזו תראה לכולם שאשה דווקא כן יכולה למלא את התפקיד, וכך לאפשר לנשים שאחריה להתקבל לתפקיד על פי אותו אף קבלה של הגברים. מדובר בתהליך יותר איטי, נכון. מדובר עם בתהליך שאי אפשר להכריח אותו מבחוץ. גם זה נכון. אני פשוט לא רואה תהליך אחר שיכול לעבוד. סיפור לדוגמא. חברה טובה שלי היתה טכנאית קשר טנקים בצבא. כשהיא הגיעה ליחידה שלה, הטכנאים עיקמו את האף ששלחו להם טכנאית. הסיבה היתה שטכנאיות לא עשו דרג א' (בתוך הטנק), מה שיצר עוד עומס על הטכנאים. החברה שלי, אבל, אמרה "על הזין שלי". היא יצאה לטנקים ועשתה דרג א'. כשהגיעה המחליפה שלה, אף אחד לא עיקם אף. אמרו לחדשה "את רואה אותה? תעשי כמוה". זו, מבחינתי, הדרך האידאלית (ואולי היחידה) להלחם בשובוניזם. שחר

aaa123

Member
לא נראה לי שההנחה שלך שאם ישימו

אישה בכוח אז ישימו אישה פחות מוכשרת מהגברים היא הנחה שבהכרח נכונה. לדעתי יש הרבה תפקידים שלא כישורים קובעים אלא קשרים,ואם לגברים יש את הקשרים המתאימים אז בלי מה שקרוי אפליה מתקנת יעדיפו גבר פחות מוכשר על אישה יותר מוכשרת.

sh a ch a r

New member
הבנת נכון

אלו האחרים שהבינו לא נכון (או רוצים להאמין, כנגד כל העובדות בשטח, שייתכנו שני מועמדים בעלי בדיוק אותם כישורים). שחר

לא, זה אתה שמנותק מהמציאות

ומסרב להבין מה המושג אפליה מתקנת אומר ולמה הוא חיוני בחברה שלנו, כשמדברים על שיוויון לא מדובר על זהות מוחלטת כמו שני מעבדי פנטיום של אינטל אלא על כישרון דומה ורלוונטי

אני חושש שאת לא יודעת מה זה פמיניזם

אבל, יש הרבה ספרות ארוכה מגוונת וטובה בנושא כך שאף פעם לא מאוחר לקרוא ולהחכים.

purplegiraff

New member
לא אמרתי

שפמיניזם= יצורים מעמק הנאנדר שמפלים לרעה באותה המידה וכ"ו..... אמרתי שגם במקרה של פמיניזם יש דרכים אחרות מלבד אפליה מתקנת להשיג הישגים....(כדי שלא נהפוך ליצורים וכ"ו) איפה פה אתה מסיק שאני לא יודעת מה זה פמיניזם? ואולי תנמק פעם הבאה מעט את הערותיך כדי שנוכל לדעת אם יש בכלל אי הבנה או לא. תודה, G'ירפה מותשת שמתה שכבר תהיו ברורים כשאתם מאשימים מישהו במשהו, שלפחות נדע מאיפה להגיב....

Old Girl

New member
אפליה מתקנת

אני חושבת שאת לא לגמרי מבינה את משמעות האפליה המתקנת. משמעותה של אפליה מתקנת אינה להכניס לדירקטוריון חברה / כנסת/ הנהגת מפלגה נשים שאינן מספיק מוכשרות כדי לנצח במאבק עם גברים. אפליה מתקנת היא קידום נשים מוכשרות מאוד, לא פחות מהגברים המכהנים כעת בכל המשרות הרמות, שנדחקות הצידה ולא מקודמות בגלל דעות קדומות. היום, לא מספיק להיות שווה כדי לקבל הזדמנות שווה. הרבה אנשים, לרבות מקבלי החלטות חשובים, ברגע שהם רואים אישה - משהו אצלם במוח אומר להם "לא מתאימה". אם היא "מטופחת" ולבושה יפה - היא לא מתאימה כי היא סטריאוטיפית מדי ובטח תסדר ציפורניים במקום לעסוק בעניינים חשובים. אם היא לא "מטופחת" - אז היא לא מתאימה כי היא בהמה לא נשית שמבריחה לקוחות. אם יש לה ילדים - היא לא מתאימה כי היא בטח תברח מהעבודה כדי לטפל בהם. אם אין לה ילדים - אז היא לא מתאימה כי היא וירדו. אם יש לה ילדים והבעל אוסף אותם מהגן - אז היא ביצ'ית. הקיצר, כל אישה מתמודדת עם מיליון סטריאוטיפים שליליים מעצם היותה אישה, שאין להם דבר וחצי דבר עם הכישורים האמיתיים שלה. המצב הזה מונע מנשים מוכשרות כמו גברים, ואפילו מוכשרות יותר מגברים, להתקדם. את המצב הזה, אפליה מתקנת נועדה למנוע. את אומרת שצריך לגשר על הפער באמצעות החינוך. זה רעיון שהשוביניסטים פשוט מתים עליו. יאללה, תחנכו את הבנות שלכן לשוויון, הם בינתיים יחנכו את ילדיהם לאי שוויון מוחלט. כמה אנשים כבר מסוגלים לחנך בנות לשוויון? רובם מעניקים לילדיהם חינוך שוביניסטי מובהק, וכשהם מגיעים למעמד מקבלי החלטות גדולים וקטנים - הם שוב מתחילים להפעיל את הדעות הקדומות שלהם, והנשים המוכשרות שוב נדחקות. אז אני תוהה: למה הנשים המוכשרות צריכות לחכות, שה - 5% מהאוכלוסייה שמסוגלים לתת לילדים חינוך שוויוני יצליחו לחנך את כל החברה? למה הן צריכות להיות פי אלף יותר טובות מכל עמיתיהן, כדי שתינתן להן הזדמנות לטפס למשרת ניהול בינונית? למה הן צריכות גם לעשות את העבודה, וגם להיות מסוגלות לתמרן בין כל הסטריאוטיפים והדעות הקדומות? למה בראיון עבודה, שגם כך מלחיץ, הן צריכות גם להרשים במקצועיות שלהן, וגם לשכנע שהבעל אוסף להן את הילדים אבל הן לא ביצ'יות? למה לא פשוט לדרוש שמכסה מסוימת של נשים מוכשרות תקודם? הרי ברור שבתוך המכסה יהיו בעיקר נשים מוכשרות. למה לא לנתק את התלות של הקידום שלהן במלחמה בסטריאוטיפים? והטענה שאפליה מתקנת תגרום לנשים להיראות חלשות זו טענה לעוסה אבל חסרת כל אחיזה במציאות. היא משרתת מאוד את אלה שלא רוצים לראות נשים בעמדות כוח. הם לא הצליחו לשכנע שאם נתקדם לא נמצא בעל, אז עכשיו הם אומרים שאם נתקדם נהיה חלשות. יש שלוש סיבות לכך, שהטענה אינה מחזיקה מים: 1. אנחנו חיים בחברה, שבה אם אתה מתקדם - אתה חזק, ולא משנה איך התקדמת. מישהו קורא לנוחי דנקנר חלש בגלל שהוא מצליח בזכות האבא? מישהו קורא "חלש" לאדם שהתקדם בזכות קומבינות? ברור שלא, הרי אם אתה שם - אתה חזק. ואפילו אם איזה קנאי יסנן שלא התקדמת בזכות כישוריך - זה עדיף מאשר לא להתקדם בכלל. 2. כולם מקשקשים כאן על חינוך לשוויון, אבל לא מבינים שלראות נשים בעמדות מפתח זה חלק בלתי נפרד מהחינוך לשוויון. איזה בדיוק חינוך לשוויון הילדים שלי יכולים לקבל, כשהם פותחים טלוויזיה ורואים נשים רק כדוגמניות? וכל הפוליטיקאים והפרשנים החשובים הם גברים? 3. לפעמים, כדי להוכיח שאת מוכשרת, צריך הזדמנות. אם האישה טובה בתפקיד שלה - לאף אחד לא מעניין אם היא התקדמה באמצעות מכסה, באמצעות קשרים משפחתיים או שהיה לה מזל נדיר והיא עקפה את הסטריאוטיפים. ברור שגם אם היא תהיה טובה יהיו כאלה שישמיצו ויבטאו דעות קדומות - אבל עדיין, קל יותר לשים עליהם קצוץ כשיש לך כוח, מאשר בתור עובדת זוטרה וחסרת חשיבות. הקיצר, אם את חושבת שנשים שרוצות להתקדם בעבודה או לא להיות מותקפות מינית הן יצורים רעים ומפלים - את בעצמך צריכה עוד חינוך ארוך ארוך, והחינוך שאת יכולה להציע לעולם לא יפתור את בעיית האפליה אלא ינציח אותה.

ufffnick

New member
:-\

מי שלא רוצה שיהיו אצלו נשים, יבחר את הפחות מוכשרות, כדי שתהיה לו הסיבה לא לקדם אותן, או התירוץ לא לקדם אותן, או חלקיק של הזדמנות להוכיח שהן לא מוכשרות מספיק (למרות שבחר אותן כאלה). האפליה המתקנת היא עוד בלוף אחד גדול, כי הבחירה, בשטח, היא של האנשים הקטנים (והגדולים) בחברה, ואם הם לא ירצו נשים אצלם בעסק, הם יבחרו אותן כאלה, שלא יזיקו ולא יועילו (יותר מידי) למערכת. כאלה שלא יבלטו מיד עם המחשבה הראשונה את מי לקדם. פרווה, בובות לשם מילוי מכסת חובה. כך שאם תקדמי לתפקידי ניהול זוטר אישה שלא עומדת בקריטריונים (בגלל שאין לך עניין להכניס אישה מוכשרת ועם מרפקים שתגיע לתפקיד בכיר), בכך את חורצת את גורלה - להישאר בתפקיד זוטר. לי עולה שם אחד לפחות מהכנסת של נשים כאלה, שלצערי הרב יצא להיפגש באופן אישי ולאמוד את האישיות המפוקפקת שלהן. בלוף, כבר אמרתי?

למעלה