וזאת שוב הזדמנות להודות לזוג המקסים הזה.....

DDN

New member
נהניתי לקרוא את התשובות

קובי וטליה - אתם כן הייתם הפייבוריטים שלי, ואני שמח שניצחתם.

טוב כמה טיפים בכל זאת

אודישנים -
יש די הרבה אודישנים ביו-טיוב. ראינו את כולם, סיווגנו אותם לפי "מוצלחים" ו"לא מוצלחים" והוצאנו נקודות משותפות טובות ורעות.
כלומר הייתה לנו רשימת "עשה" ו"אל תעשה".
אח"כ ישבנו וחשבנו על סיפורים משעשעים שקרו לנו.
אח"כ חשבנו על איזה שאלות ישאלו אותנו - ומתוך האודישנים - על איזה שאלות צריך לענות ומאיזה שאלות צריך להתחמק ולצאת מהם לסיפור מעניין - "הוק" זה נקרא.
אח"כ כתבנו תסריט גמיש - כלומר אתה מתכנן "הוקים" שמהם תצא לסיפורים מעניינים ומשעשעים.
דוגמא - לענות על השאלה של "מה אתה עושה/ מה המקצוע שלך" זה ברשימת ה"אל תעשה". אנחנו השתמשנו בשאלה הזאת בתור "הוק" לעבור לסיפור על זה שאני יוצר תקלות וטליה צריכה להחליף מנורות בעצמה כי אני מהנדס תיאורטי.
צריך לכל סיפור טוב יהיו שניים-שלושה "הוקים" כדי להגיע אליו מסיטואציות שונות.

כושר -
מאמן אישי. אין לזה תחליף. חשוב להתאמן במגוון מתארים וספציפית באיך מתגברים על נקודות שבירה. הבעיה - אסור לומר למאמן למה אתם מתאמנים.

ציוד -
השתמשנו בניסיון של קובי משביל ישראל וברשימות ציוד של "שבילי על" - חפשו "פורום שבילים ארוכים ושביל ישראל" ותודה לזמי ;)
לדעתנו חשוב שכל הבגדים יהיו דרייפיט כי זה מאפשר להסתמך על כביסה ולסחוב פחות.

הכנה מנטלית -
לראות את כ ל הפרקים של המירוץ. בייחוד הגירסאות הבינלאומיות. זה חשוב כדי להבין איך בוחרים צומת או מי עושה איזה מחסום. זה חשוב כדי לראות "מה עובד" במערכות יחסים ואיך אסור להתנהג במירוץ (מתוך רגעי שבירה של זוגות אחרים). ואולי הכי חשוב - זה מקנה לכם ניסיון בניווט מניסיונם של אחרים.

וואו!

איזו חשיבה יפה,
תודה על השיתוף והזמן שהקדשתם לתשובות בכלל וגם לטיפים- לא מובן מאליו בכלל.

שירשור14

New member
תודה!!!!

קובי אתה מקסים זה לא מובן מאליו שאתה מקדיש מזמנך ועונה לכולם תשובות מפורטות כאלה!

וכל הכבוד על התכנון המדוקדק של כל פרט ופרט זה מדהים בעיני! מהנדס או לא מהנדס?

לא הפייבוריטים שלי אבל
על הזכייה...

לא יכול לומר לכם כל הכבוד על הזכייה עקב הטעות הקריטית של מעיין ובתאל(אולי ההפקה בנתה על זה? הן גרועות בניווט!), נתתם פייט טוב לאורך כל העונה(גם שחיפפתם פה ושם), לא התאכזבתי מזכייתכם! תהנו מכספי הזכייה, תשקיעו בתבונה ושלא נראה או נשמע אותכם במחאת האוהלים הבאה!
שנה טובה וגמר חתימה טובה!

PS. טליה, אין קשר בין משה דיין לקרב על תל חי.

שמחנו לאכזב

מעניין שאתה חושב שבמירוץ מסביב לעולם ניווט הוא לא משימה קריטית שצריך לעמוד בה. למזלנו החצי והגמר היו אמריקאיים יותר משאר המירוץ ולכן, גם ביום ממש גרוע שלנו מבחינת תיקתוק משימות לקחנו.

לגבי משה דיין - כמו שאמרתי כבר, אין לנו גישה לאינטרנט לאימות מקורות וסיפורים ואנחנו נתונים בלחץ שלא יתואר. ראיתי אנשים נופלים על פחות מזה.

חוזר שנית, לא התאכזבתי מזכייתכם!

לא כתבתי שניווט לא מרכיב חשוב במירוץ, להיפך! חשוב ומכריע! במירוץ כמו במירוץ, הכל פתוח עד השטיח...וגם טעות אחרים משתלמת ועל זה לא מגיע כל הכבוד, לא ממני בכל מקרה.

מזל טוב על הזכייה ושיהיה לכם בהצלחה.

Lepton

New member
שאלה כצמחוני אל צמחונית

(למרות שנראה לי שקובי הוא זה שעונה...)

למה לא העדפתם לוותר על המשימה ולהיקנס? לפי מה שאני זוכר, לא הייתם ממש בסכנת הדחה באותו רגע, ובכל מקרה הביצוע של המשימה בוודאי לא היה שוטף וחלק וגם שם התבזבז זמן. שושי ושושה ויתרו במירוץ הקודם על כניסה למקדש בודהיסטי.

(אה, והייתם צריכים לראות איך צרחתי בשמחה כשזכיתם. איזה כיף שיש תוכנית ריאליטי שמה שקובע בה הן יכולות ולא הצבעות של ילדות היסטריות).

אורישקי

New member
הם דווקא כן היו

זה היה בהדחה של רונית ולירן - והם היו מודחים אם היו מוותרים עליה.

למזלנו זה לא פיר פקטור

המשימה הגדירה שמותר להקיא. יתכן ואם לא הייתה ההגדרה הזאת היינו נאלצים לוותר עליה. היות והיה מותר, ברגע שטליה הבינה את זה היא כבר חיסלה את הנקניק יותר מהר ממני.
הקנס הוא כמה שעות טובות והיה לנו ברור שיש נקודת עצירה. זאת גם משימה שדיברנו עליה די הרבה "בלפני".
אגב להקיא זה לא לירוק והיו שופטים על כל זוג.
בכל מקרה אנחנו חושבים שמעז יצא מתוק - התגובות דווקא ממש טובות ואנשים לא צמחונים הצליחו להתחבר לחוויה שלה בגלל הקושי. חן מהעונה הקודמת הפכה לצימחונית בעיקבות הפרק.

אגב, היא הייתה קשה לכולם - גם הסוורים הקיאו.

גםצופה

Member
מנהל
קודם ברכות לזכיה.

האמת שאני בהתחלה לא התחברתי אליכם בעיקר בגלל המישמש שטליה עשתה עם הביטוי של הרב ישראל מסלנט...

אבל באמת מברוק על הזכיה ! עשיתם עבודה נהדרת.

ושאלה קטנה שהתעוררה אצלי במירוץ - האם בנוסף ל'קטע המנוחה' בכל סוף 'קטע מירוץ' היו הפסקות נוספות בהם לנתם בבתי מלון ???
זה הרי נותן 'פוש' לזוגות...

במירוץ האמריקאי למשל כשזוגות מגיעים למקום שנפתח רק למחרת הם מחפשים מקום לשהות בו... בין אם זה בשקי שינה מחוץ לאתר - מוטלים בסביבה וכיוצב'....

מישהו014

New member
היא אמרה את זה נראלי בווגאס

כשהם ירדו למקומות האחרונים כאשר הם שיחקו את המשחק ההוא עם ההימורים

גםצופה

Member
מנהל
בספרד...

אחרי ריקוד המקרנה....
למזלם אלירן ואיציק התעכבו עם המונית והיו עוד זוגות שהתעכבו במשימה...

מישהו014

New member
אז אני זוכרת שהיא אמרה את זה פעם נוספת

יכול להיות שזה היה באריזונה או בווגאס אני זוכרת שהיא השתמשה בזה גם מתישהו בפרקים האחרונים

מישמש :)

הייתי מצפה שדווקא תעריך את השימוש הנכון שהיא עשתה במובן של הביטוי ולא תיטפל לציטוט הלא נכון של המקור. סה"כ זה לא שהיא עושה עבודת מחקר ומעניקה קרדיטים לא נכונים. וכמו שאמרתי כבר אין לנו גוגל לבדוק מקורות וגו'

לגבי שינה בתוך לג בין משימות - קרה מספר בודד של פעמים. אני חושב שיש הבדל בין המרוץ האמריקאי לישראלי מטעמי אבטחה. בכל מקרה לא מסופק אוכל וקשה לקרוא לשעתיים שינה מנוחה שנותנת "פוש"...

גםצופה

Member
מנהל
תעריכי....

מה שהפריע לי - שמשפט יהודי כביכול יוחס ל'כינורו של רוטשילד' (של צ'כוב...)

אפשר בהחלט במירוץ (ביחוד כשאין גווגל..) להגיד את הביטוי (שבהחלט תיאר את מצבכם...) ללא קרדיט....
במקרה שהראו בטלויזיה זה קצת הציק...

ולגבי הלינה בבתי מלון (בטלויזיה אי אפשר להעריך כמה זמן היה לכם באותו מלון...) חשבתי שזה אולי נובע מטעמי אבטחה...

אם כי גם מנוחה של שעתיים שווה הרבה.
בלג בספרד זה היה קצת בולט כשרומי וקורל היו לגמרי מותשות מהמשימה הסוראליסטית ולמחרת יצאו להמשך ה'לג' מאוששות הרבה יותר (ואם אני זוכרת הן אף ניצחו באותו לג...)

למעלה