בארי, בתור מנהל פורום אהבה ורומנטיק
ההודעה שלך לא כל כך אוהבת ולא כל כך רומנטית. אני חושבת שאתה חוטא בחטא היוהרה. אני לא באה להתווכח כאן על איזה נהג מצויין אתה. אני מאמינה לך שאתה נהג מקצועי ומצויין. אבל אני חושבת, שאתה טועה בכך שאתה מדבר בהכללות (שמטבע הדברים אינן יכולות להיות נכונות לחלוטין), מציג עובדות פסאודו-סטטיסטיות, שמקריאה בהמשך מתברר שהן לא שאובות מנתונים של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, אלא מנסיונך כנהג (שגם אם הוא מסתכם להרבה מאד שעות בעשר השנים האחרונות, בכל זאת הוא משקף נסיון אישי שלך, ולא יכול להוות בסיס סטטיסטי כוללני). אפתח ואומר שאין לי מושג בכריות אוויר. לצערי אין כאלה באוטו שלי, וגם אם היו ודאי לא הייתי יודעת איך לבטל אותן (ואני מניחה שזה גם פשוט לא היה עולה בדעתי). א ב ל אני קצת מבינה באנשים. ואני חושבת שאתה היית לא הוגן בהתייחסות בהודעה שלך. אתה נוזף ביונית על כך שהיא העלתה בדעתה לבטל את כרית האוויר במושב שליד הנהג כדי שתוכל להסיע את ילדה מקדימה, וגוער בה, כי היא גוזרת גזר דין מוות על נוסע בוגר שישב לידה. כמעט באותה נשימה אתה אומר שכשאתה בוחר לנסוע מעל למהירות המותרת, אתה מסכן רק את עצמך. לא נכנס כרגע לויכוח האם יתכן שאפילו נהג מיומן כמוך יקלע בכל זאת לתאונה שמעורב בה רכב נוסף (אולי באשמת נהג הרכב השני). נאמר רק שעובדה היא שגם המחוקק לא ראה לנכון לבטל את הגבלת המהירות כאשר הכביש ריק או להותיר את העניין לשיקול דעתו של הנהג. אבל מה שצורם הוא, שאתה משום מה מניח, שיונית תסכן את חיי אותו נוסע בוגר היפותטי. הלא ברגע שהבאת לידיעתה של יונית את העובדה שנטרול כרית האוויר הקדמית ברכב מסכנת חיי נוסע בוגר היושב במושב הקדמי, מדוע שלא תניח, שיונית היא אדם בוגר ואחראי לפחות כמוך, ושאם היא תחליט להסיע במכוניתה נוסעים בוגרים, היא תבקש מהם לשבת רק במושב האחורי? מדוע שלא תניח, למשל, שיונית לעולם לא תסיע עוד אדם בוגר במושב הקדמי אחרי ששמעה את אזהרותיכם? יש לי שלושה ילדים. הם נוסעים חגורים כחוק בהתקני ריסון המתאימים לגילם ולמשקלם. הבן הצעיר שלי הוא תינוק בן שנה. הוא נוסע נוראי. אחרי בערך 20 דקות של נסיעה נמאס לו והוא פוצח בצרחות אימים. הוא לא לוקח מוצץ וגם לא בקבוק (הוא יונק) ולכן אפילו אין סיכוי שאני אתעסק בנסיונות לדחוף לו דברים לפה בזמן הנהיגה. האפשרות היחידה שלי להרגיע אותו היא הנקה, ובהכרח היא כרוכה בעצירה במקום שמאפשר זאת. אבל בתור מי שחוותה לא מעט נסיעות עם תינוק צורח, אני חייבת לומר לך, שהרבה יותר קל לדבר מאשר להיות שם. בעיקר לא כאשר המדובר בילד שלך, ואתה מתחיל לדאוג - למה הוא בוכה, אולי משהו לא בסדר? אוי, הוא הפסיק לבכות - הוא נרדם או שקרה לו משהו? אז אני מציעה דבר כזה - אף אחד לא יניח על זולתו הנחות שהוא לא יכול לבסס. אף אחד מאיתנו לא מכיר את השני. אתה לא יודע אם אני באמת אמא לשלושה ילדים או ילדה משועממת בת 14. בואו ניתן כבוד זה לזה. זה המינימום שאנו יכולים לעשות. אני אניח שאתה נהג מצויין, כפי שאתה מעיד על עצמך (אני מתכוונת ברצינות, אני לא צינית), ושאתה עושה כמיטב יכלתך כדי לשמור על בטיחות בנהיגה. אתה לא תניח שיונית מזלזלת בחיי ילדיה או בחיי הנוסעים עמה או בחייהם של אחרים הנוסעים בכביש. אם המלצתכם היא לא לנטרל את כרית האוויר - זה לגיטימי, אם אתם רוצים להזהיר, שלאחר ניטרול כרית האוויר הנסיעה במושב הקדמי מסוכנת ואסורה לנוסעים בוגרים - זה יותר מלגיטימי, זו עצה חשובה ומועילה. אבל אל תנהגו בפטרנליסטיות (שלא לומר בשוביניזם) ותניחו שמשום שמדברת אתכם אישה היא גם טפשה, גם נהגת גרועה, גם מזלזלת בחיי הזולת. היא ראויה לכבוד מצדכם בדיוק כפי שאתם ראויים שהיא תקשיב לעצתכם בשים לב. לאה_מ אשה, נהגת, אמא, עו"ד ומנהלת פורום חינוך לגיל הרך