חברים, צפרא טבה לכולכם

goodpink

New member
יש למישהו דוגמא לשיחת עומק בריאלטי? באח הגדול

? בתוכנית ריאלטי אחרת מהסוג הזה שיש לה פרס כספי. חוץ משפרה כי לא ראיתי אבל יש כזה דבר? הייתי רוצה לדעת מה עומק לדעתך אני נתתי דוגמא. אני לא מדברת על דברים יזומים שבאים כתוצאה של אנשים מאוד מסויימים חדורי מטרה לדבר על נושא מסויים וגם אז ידע כללי לא מעיד לטעמי על עומק. כמו שאמרתי לדבר עם סרטים זה עומק? האם העומק זה להכיר את הסרט ספרות זולה לדוגמא או עומק זה לדעת מה הרעיון מאחורי הסרט מה הראיון הפסילוספי מאחורי הסרט וקטעים מסויימים בסרט האם מצפים מהם להיכנס לדיוק פילוסופי ככה הם יוכחו את העומק שלהן? יש הרבה אנשים כאן שיוכלו לדבר על כך ובאופן כללי באוכלוסיה? אורן מבין מסוגים כלליים בפסיכולוגיה לפחות לטעמו בצורה הלקונית שאמר דברים האם העובדה שהתחום מאוד מעניין אותו בגלל דברים פנימיים שלו מעיד על עומק? אני יודעת מה זה אומר מבחינתי מה זה אומר לדוגמא מבחינתך מה היית מצפה משיחת עומק? כי לא לא זכור דבר כזה בשיחות באחר הגדול ומישהו ציין את אלירז שהיה גם הפייבוריט שלי באח הגדול אבל עומק באמת? אלירז ועומק?

הם לא דיבור על דברים מעניינים

וגם אם היו שיחות היו מעבירים לסנוקר או למי ששוטף כלים ברוב הזמן השיחות שלהם היה על אותו דבר את אלירז גם אני אהבתי והיו לו שיחות מעניינות אם אלין. שמה לפחות לא העבירו מצלמה.

poseidon111

Active member
אני לא חושב שיש למישהו דוגמא

לשיחת"עומק",או בואי נחדד,שיחה עם משמעות שחורגת מהמשמעות האינפורמטיבית בתכניות שציינת.אבל זו בדיוק הנקודה בה את שוגה לדעתי.גם בתכנית האמורה לא היתה שום שיחה שכזו.את חוזרת כמה פעמים על הטענה שכן היתה שיחה כזו,אך נכשלת להביא ציטוטים או אפילו את תוכן השיחה,בכדי לאשש את טענתך. את רוצה להוכיח נקודה,מבלי שהדבר יראה כסיסמא בלבד?ספקי ראיות. ועוד עניין.חזרת כמה פעמים על הרעיונות הפילוסופים שעומדים מאחורי הסרט"ספרות זולה",או על שיחות "עומק" שם.צר לי,אך איני יודע מדוע את אומרת זאת ועל סמך מה.הסרט היה סרט טוב,סרט חדשני בז'אנר שלו,אך הוא היה סרט על פושעים והאינטראקציה בינם לבין עצמם ובינם לסביבה ותו לא. מה הרעיונות שמצאת בו אני לא יודע,אך הייתי שמח לו היית אומרת לי. אם את רוצה דוגמא אחת לסרט עם רעיונות פילוסופיים וקיומיים שחורגים הרבה מעבר לסרט עצמו,הייתי ממליץ לך לראות את "המטריקס".כל אחד מהטרילוגיה.יש עוד,אך רק אם תרצי לשמוע.

goodpink

New member
העניין הוא שנתתי דוגמא בגלל זה שאלתי מה בדיוק

עומק בשביל מישהו אחר כי למיטב ידעתי כמו שאמרת לא היו שיחות "עומק" באף אחת בהתוכניות הללו ובנוגע לאלירז ואלין היו שיחות מעניינות ונגיד יותר מאשר הא ודא אבל עומק לא הייתי אומרת למרות שגם הם לפעמים הראו את זה למרות שהכל יחסי. ואהבתי את אלין ואלירז היו הפייבורטים שלי. נתתי דוגמא מה עומק בשבילי מה עומק בשביל אלו שטוענים שלא היו שיחות עמוקות בווילה מה יחשב בעינהם עומק? מה הם מצפים מאותם אנשים? דיון פילוסופי? מה בדיוק? בנוגע לספרות זולה- כן יש רעיון פילסופי מאחורי הסרט טורנטינו שייך לזאנר מסויים של יוצרים שמאמינים בתאוריה פילוספית מסויימית וקטעים מסויימים בסרט שלו כוללים רעיונות פילוסופים אני כותבת עכשיו לפני שמסתכלת בגוגל להזכר אבל אם אחד הדוגמאות הוא זה הסצינה שהדמות של גון טרבולטה מגיע לבית ונכנסת לשירותים וקורא בשירותים ואז יוצא שהטוסט קופץ הוא יורה באנשים שלא התכוון לירות....לא זוכרת במדיוק כבר את הסצינה .....אבל הרעיון הפיסולוסי שעומד מאחוריו כבר לא זוכרת אבל אם אני לא טועה הוא תאוריית הקאוס של קאפא .... וככה סצינות שונות במהלך הסרט.... הוא לא התכוון לירות אולם מאורע אחד בילתי צפוי הביא ל....

poseidon111

Active member
אני אענה לך

1.שיחת "עומק" היא שיחה עם אג'נדה מחשבתית.לא חייבת להיות שיחה פילוסופית או מדעית.שיחה שתתחיל ב"אני חושבת ש..."ובמהלכה יובאו רעיונות שחורגים מחיי היום יום בוילה וממה שההוא אמר או עשה.שיחה שתהיה דיאלוג מתפתח מבחינה רעיונית עם תחומי עניין שונים.את באמת יכולה לטעון אחרי שלושת חדשי צפייה,שאת יודעת מה מעניין או תם? את יכולה לומר מה השפיע עליהם פרט לאירועים האישיים?לא חושב,ולמה?כי הם היו עסוקים בשיחות חולין כל הזמן. אלירז?כדי שתביני את "עומקו" של האדם, זכרי שהדבר החכם ביותר שהוציא מפיו,ונטבע בזיכרון הקולקטיבי היה האמרה האולטרא חכמה "תתקדם,תתקדם". בנוגע לספרות זולה.את טועה.הן באשר לתיאורית הכאוס,והן באשר למשמעות שנתת לאירוע שתיארת.אירוע שבו מעשה חסר משמעות משפיע השפעה לא מתוכננת על אחרים,שאינם קשורים לאירוע עצמו,נקרא "אפקט הפרפר". זה קורה כל יום לא מעט.אין בזה שום משמעות,ולכן לא ניתן להתיחס לכך בצורה מתודית. עדיין לא הסברת מהי היו שיחות העומק לדעתך.אני חוזר,לדעתך.

goodpink

New member
תקרא יותר למעלה כתבתי....לא מסכימה על השיחות

חולין בלבד היו שם דברים הרבה יותר עמוקים לאנשים מסויימים משיחות חולין. עכשיו לגבי ספרות זולה צריכה לחזור על הדברים שוב למיטב זכרותי הסצינה כן מדבר על תאוריית הכאוס של קאפא שכל העולם נמצא בכאוס של מאורעות .... ולא להתכוונתי לאפקט. עכשיו אצטרך לעשות גוגל.... להזכר....

goodpink

New member
טורנטינו ספרות זולה-כיצירה פוסט מודרניסטית

או כתיפה כחולה אלו באמות שיחות עומק אבל כמה היו באמת מקשבים להם כמה היו מבינים על מה מדובר האם בכלל היו נותנים להם להיראות על פני המסך ולא מדובר אפילו בערוץ המרכזי.... הנה חלק מהדברים כבר שכחתי כל כך הרבה שיהיה לי יותר זמן אנסה לימצוא יותר דברים: "....אם ב"ספרות זולה" עסקינן, הרי שיש באינטרנט אינסוף אתרים המתייחסים לסרט הזה, והוא מנותח מכל כיוון אפשרי: החל מציטוטים מסרטים אחרים ועד להסתמכותו על מבנים של סרטי וולט דיסני. מרתק לקרוא את כל האפשרויות שסרט גנגסטרים אחד מאפשר לקורא הנבון לקרוא. אין כמעט מי שיצא מהסרט ולא הקדיש לו כמה שעות שיחה עם ידידיו. המחשבה שגבר הצליח לביים ולחדור לעומק מחשבתן ונפשן של גיבורותיו הנשים היה גילוי מחודש של אפשרויות הבנה. אין טעם לנסות ולנתח ספרים העוסקים בעצמם בניתוח סרטים; כל אחד יכול להוסיף רבדים שונים בביקורתו, להבחין בדברים שנעלמו מעיני הכותב, או לפרש אחרת סצנות. על אף זאת, אין ספק שחסרים לנו עד מאוד מאמרים המנתחים לעומק כל אחד מהסרטים הללו שחידשו דבר מה בעולם הקולנוע. אין ספק שהכותבים ישבו עם התסריט הכתוב והסרט המוקרן לעיניהם ובדקו כיצד כל סצנה מצאה את ביטויה על הבד. בקריאת עומק שכזאת קשה לפעמים להאמין שהבמאי הצליח להקיף במחשבתו את כל המכלול המופיע בסרט, ולא תמיד ברור מה נמצא שם מתוך תת ההכרה ומה במכוון. כדאי מאוד לנסות ולראות שוב את הסרטים הללו אחרי קריאת הספרים ולגלות את העמקים שנעלמו מעין הצופה תוך כדי מהירות ההקרנה על בד הקולנוע. מדובר בספרים מרתקים מאוד, וחשוב לנסות לקרוא אותם כספרי לימוד במחשבה הקולנועית, המגישים לקורא העברי ירידה לעומק המתרחש על הבד, המנסה להבין זוויות צילום הנראות לנו בחטף תוך כדדי צפייה. זאת, ולו רק כדי ללמוד מה לחפש בסרט מלבד הסיפור המהיר והמידי, שלא תמיד אפשר לעקוב אחרי כל הציטוטים המובאים בתוכו, וההסתמכויות על סרטי עבר וז'אנרים שונים של קולנוע שהתפרצו התגנבו לסרט אחד. זאת, ולו בכדי לפענח את המורכבות הנתפסת לנו מתוך מהירות ההקרנה ומוקרנת לנו לתוך תת ההכרה. ייחוד הספרים הוא בתרומתם לניסיון לפצח אחר כך בקריאת וניתוח עומק של אנשי מקצוע.

poseidon111

Active member
פינק,אני מודה לך על מאמצייך,אך כל מה שהבאת

הוא למעשה ביקורת על הסרט כסרט.לא על משנתו.

goodpink

New member
כן צריך לחפש שיהיה לי יותר זמן אנסה למצוא

הכל נובע כמו שכתוב מהפוסטמודרניזם של טורנטינו והרבה דברים משולבים בסרט כמו כתיפה כחולה. ככה שמי שלא מבין רואה את הסרט ויגיד זהו סרט נחמד וכו' אבל יש כל כך הרבה דברים מעבר בסרט הזה כמו כתיפה כחולה וכמובן סרטים אחרים.

goodpink

New member
לא היתה שום התקפה ולא מתייחסת בכלל התקפה זה

מה שאת מומחת בה לא רק כאן להביא דוגמאות? כמו שאמרתי זה חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח או עובר מעל הראש רק מראה כמו במקומות אחרים ..... לא ידעתי שכנראה שלא הקשבת יותר מידי או שהיית עסוקה בפייבורטית שלך זה תקיפה. זו אבחנה תלמדי את ההבדל. עכשיו לעומק ול attitude בעל האנרגיות השליליות לא מתחשק לי להתעסק כמו שלא התחשק לי להתעסק גם במקומות אחרים שהייתי ורק התעלמתי לרוב.

puma141

New member
צרצרה,את לא רק עמוקה!!את..גם מלאה ב

בהומור בכתיבתך,כתיבתך מעניינת, ונפלאה למרות שדעתך נוגדת לשלי לפחות בקטע של קרן, עדין קראתי אותך-ונהניתי:) אני יודעת שאת גם מספיק חכמה כדי לברור כל מיני אנשים שאומרים לך דברים. תעשי את זה:) כי פה זה לא קנה המידה הנכון להאשים אותך שאת לא עמוקה. נהפוך הוא! אני לא רוצה לפגוע באף אחד, לכן אני לא שוטחת את דעתי האמיתית על אנשים אחרים פה:)

צרצרה1

New member
פומההההההההההה../images/Emo24.gif../images/Emo6.gif בוקר טוב

ממש לא נורא להיות שטוחה. תאמיני לי
תארי לך שהייתי עמוקה... חס וחלילה. הייתי כותבת אז מלא חיבורים שטותיים על עומק ופילוסופיות חבויות בעומק האין סופי הזה... והנה כבר צומח לי כאב ראש רק מהמשפט האחרון
. כך שלא עם השטחיות יש לי בעיה... אלא אם כאלה שאינם מסוגלים לקבל דעות שונות משלהם - אבל מצד שני הם דווקא מעמיקים הכי הרבה דווקא בתגובות האלה...
ומאחר ואני לא מאמינה כל כך בשיטות חינוכיות כלפי כאלה (כי כמו שכבר כתבתי - הבעיה היא לא בחינוך אלא פשוט בנחיתות אבולוציונית) - צריך לרדת למטה ולהבהיר לשכאלה בשפתם, שהדיון יהפוך להיות לא בנושא שלשמו הפורום - אלא בקקי בו הם שוחים. למקרים כאלה כזה אני תמיד מוכנה עם חומרי הדברה.
שיהיה לך צום קל מתוקה שכמותך וגמר חתימה טובה, שינוסו משנאייך מפנייך ויבוא שלום על ישראל אמן

puma141

New member
חחחחח גם לך כל מה שאחלת לי ויותר:)את בהחלט צו

צודקת בקטע של לא משנה מה-למה להגיע למקום של ללכלך על אדם, ולנסות להשמיד דעתו, רק כי היא בניגוד לשלך? אני-לא ראיתי אותך עושה את זה בחיים! אבל...הפוסל במומו. זה נכון לזה:) כבר אמרתי-את מספיק חכמה-לברור את מי לקחת בחשבון:)

צרצרה1

New member
ושימי לב ל"איומים" שלה.... שגם הם לא נמחקים

שהיא תביא תגובות מ"הפורום ההוא"........ כדי להוכיח את ה"אטיטיוד" שלי... חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח ואני מאד אוהבת איומים. זה גורם לי להזדהות יותר עם השינוי האבולוציוני לאחור, זה שערכתי לעצמי לצורך העניין כדי לישר קו עם המאיימת דמיקולו.

goodpink

New member
מה שצריך להימחק זה התגובות שלך מוכיחה יותר

ויותר מלאת אנרגיות שליליות וגועל. לרדת לרמה שלך אף אחת לא צריך לרדת זה הרמה הכי נמוכה שיכולה להיות. ואיום? שוב תלמדי היטב מה המושגים אומרים לפני שאת משתמשת בהם. עכשיו דברי ליד....

צרצרה1

New member
הגועל ישאר: אצלך, והאנרגיות השליליות תשארנה

גם הן: אצלך. אצלי נחמד מצחיק וכייפי. וזה בדיוק מה שכתבתי קודם: את סובלת מהתגובות שלי? תבלעי או תקיאי - על עצמך בלבד. אני ניהנת מהתגובות שלי, התגובות שלי הן אני - ואני כאן. אני כאן. את קולטת? בסלנג אבהיר זאת ביתר שאת: תתפוצצי ואכתוב כאן. אני לא אחראית לרווחתך הנפשית ולאנרגיות הבעייתיות שלך.

puma141

New member
פינק מה היא עשתה לך?אני מוצאת המון!טעם בדב

בדבריה, קראתי כל מה שהיא כתבה כל העונה, היא נהדרת! תבדקי שוב! למה את תוקפת אותה ככה??

goodpink

New member
כל העונה? היא לא היתה כאן כל העונה נתחיל בזה

הגיעה בערך חודש לקראת הסוף שלא לדבר מה עשתה בפורום אחר כמו שאמרתי התעלמתי מזה ולא התייחסתי לזה בכלל. לגבי תקיפה בבקשה? מה שאמרתי לא היתה תקיפה אלא אבחנה. לעומת כל הדברים שהיא כתבה לאחר מכן זה באמת תקיפה לא יורדת לרמה הזו. אם מישהו אומר שהיתה תקיפה לא אומר שזה באמת ככה. הדרך הטובה ביותר זה לא להתייחס מה שלרוב עושה וזה עובר מעל הראש אבל הattitude שעולה מהכתוב פשוט לא מוצא חן בעיניי התעלמתי מכך כמעט לכל אורך התקופה הפעם לא התעלמתי וכתבתי. ככה שאין צורך לבדוק אני יודעת למה....על אף שלפעמים טוב להרהר על הדברים

puma141

New member
גודפינק,תקיפה יכולה להיות גם אם את באה ממק

ממקום של התנשאות וביטול האחר.ובטח בניפנוף של מקום אחר זמן אחר-של ההבעה של האדם.אז באמת אני יכולה להגיד לך, שהבחורה הזו אותי מאוד מעניינת, מאוד חכמה וכנה לטעמי-ושלא תחשבי-גם היא לא אוהבת את קרן:) לא קשור! ההבעה שלה חמה,עניינית, מנומקת,הומוריסטית לפעמים, והכי חשוב-כנה.בעיני-הרבה הרבה יותר מאחרים כאן. אז להתנשא ולהגיד לה שבעולם אחר הדעות שלה לא לרוחך-זו התנשאות בעיני..ואין שום סיבה לזה. באמת שום סיבה. סליחה שהתערבתי-הרגשתי צורך:)

למעלה