חדשים (ושאלות שהייתי אמורה למחוק)

מסחר

באופ עקרוני, המסחר הוא Drive ליצור מזכרות. יש לציין שזה ענף מפותח מאד בתרבות המשחק המארחת. המניע האישי - נעים מאד לפגוש במשחק מזכרת שמכרת במשחק קודם. המניע הכלכלי - הוא מניע קבוצתי. כל סוחר משלם מיסיו לאדון עירו. כל עיר שאוספת ממון - יכולה לקנות בו המסטר האזורי מידע קריטי, חפצי קסם, או כל דבר שיביא יתרון. בנוסף, מנסים כעת לגבש גמול אישי נוסף לסוחרים. דנים בזה כבר שבועות, אך אין החלטות סופיות.

sparrow_ml

New member
תודה

פחות או יותר עונה לי על השאלה... ואני די בטוח שלא רק אותי ישמח לקבל עוד עידכונים על החלטות בנושא. ושוב תודה.

סילבן

New member
מיהם סוחרי העיר?

כלומר, בהנחה שמפת המשחק תחולק למדינות, האם סוחרי רוהאן, לדוגמא, הם כל הסוחרים השייכים מראש לקבוצת רוהאן לא משנה היכן יסחרו, או שמא אלו כל הסוחרים (בלי קשר למדינת מוצאם) הסוחרים בתחומי המדינה, או העיר?

סוחרי הקבוצה.

סוחרי העיר כוללים את בעלי המלאכה ונותני השרות בקבוצה, או לייתר דיוק - כל שחקן שדמותו תסכים לשלם מיסים לקופת העיר (הקבוצה). הנושא קרוב להיסגר. מומלץ _מאד_ להכין סחורות קלות שיוסיפו צבע לעירכם.

פרטים שכן אוכל לתת:

מעודדות כמה שיטות מסחר: סחר חוץ - שיירות קרואנים, משלחות מסחר וכו´ ריכוז סחורות בידי נציגות פרטית(קרוואן-סוחר) או פוליטית לצורך מסע מסחר. סחר פנים - בעלי מלאכה ומרכולות. מתן שרותים או ממכר סחורה באופן פרטי לעוברי אורח. מסחר מדיני - שכירות-חרב, שרותי ריפוי, תזונה, חישול וכו´. מתן שרותים או מכר סחורה באופן פוליטי מדינה תקים מסחר בהתאם לאופי המתואר בספרותו של טולקין. למשל, לא הגיוני שלריוונדל יהיה סחר פנים עם גורמים מחוץ לקבוצה, משום שהעיר עצמה סגורה. בה במידה, מחוייב שלאסגרות´ יהיו קרוואנים. סחר פנים מעודד בקבוצות קפיטליסטיות, בעוד סחר פוליטי מעודד בין קבוצות סגורות. כך או כך, המטרה היא ממון קבוצתי ממטבעות של קבוצות אחרות, שיאפשר לקבוצה לרכוש יתרון מהמסטר האזורי. יש לציין, ששערי המחירים שונים בפני כל קבוצה, בהתאם למשאבים העומדים לרשותה, ובהתאם לציפיות המארגנים מהקבוצה.

דוד לוי

New member
העמותה לקידום משחקי תפקידים בישראל

מממנת ואחראית על המשחק, כדברי וועדה. www.roleplay.org.il

ממש לגמרי לא נכון

העמותה: לא אחראית לא מארגנת לא מממנת אם אתה לא יודע מה התשובות הנכונות, אנא הימנע מלהטעות אנשים

דוד לוי

New member
יש לי הוכחה:

מר אסף הרשקו, יו"ר העמותה לקידום משחקי תפקידים בישראל, אמר היום ב-15:11 את הדברים האלה: "הלארפ הוא ארוע של העמותה". בכתובת הבאה: http://roleplay.org.il/phorum/read.php?f=2&i=15612&t=15592

דווקא נכון מאד

שלום. ובכן, אינני יודע מהיכן את משיגה את המידע שלך, אבל אולי כדאי שתבדקי שוב. העמותה לקידום משחקי תפקידים בישראל היא אחראית העל של האירוע. שני המארגנים הראשיים (מיכאל ואלקסיי היקרים) אף הגישו בקשת הצטרפות לעמותה לפני זמן קצר. העמותה מממנת את האירוע, נושאת באחריות עליו, מוציאה קבלות לנרשמים, צ´קים על תשלומים לספקים, אחראית חוזית מול חברת הביטוח, הספונסרים וגופים מוסדיים אחרים, וכו´. במידה ויש שאלות בנושא, את מוזמנת לפנות ישירות אלי, בטלפון 054-998226. אסף הרשקו, יו"ר העמותה לקידום משחקי תפקידים בישראל.

סחתיקה על הקומבינה, על הפלוץ הזה!

סחתיקה על הקומבינה, את הפלוץ הזה אני מסרב להריח. רק בגלל כבוד שיש לי למארגנים, שיהיה ברור: כל העניין עם העמותה הוא קומבינה לצרכי חוקיות בלבד, ועצם העובדה שיש לעמותה איזו דריסת רגל שהיא נזקף לגדולתו של אלכסי, והנחישות שלו ליצור אינטגרציה. כל מי שהיה פעם אחת באיגור יודע שאין בעמותה אדם אחד שמסוגל להרים ארוע בקנה המידה הזה. כל מי שחפר מתחת לURL של www.war4ring.com יודע איפה הוא יושב, ובחסות מי. העמותה היא קומבינה לצרכי חוקיות, והקרדיט לא מגיע לה. היו בארץ משחקים כאלה שנים ארוכות לפני שהעמותה היתה בגדר רעיון. תוכל את הלב, הרשקו. יש משהו שעדיין מכבד את מי שמכבד אותו חזרה. אנשים - אני קורא להתיחסויות של הזדהות.

WickedBar

New member
סבבה, מה דעתך להסתדר בלעדינו?

א. הודעתו של אסף לא רמזה על חוסר יכולת, כזה או אחר, בקרב מארגני הלארפ. זה אתה הוספת לבד. ב. בעמותה יש לפחות אדם אחד המסוגל להרים אירוע בקנה מידה כזה - אני. כמארגן קבוע של אירועי טמ"י הפקתי אירועי משחקי תפקידים שנכחו בהם בד"כ 400 עד 500 איש. באופן יוצר דופן טמ"י הראשון (לפני ארבע שנים, נדמה לי) אירח כ-1000 שחקני תפקידים. ג. תיקון ל-ב´. אני אולי האדם היחיד שמוכח שארגן אירוע כזה, באופן אישי אני סבור כי רבים מחברי לעמותה יכולים לארגן אירועים בסדר גודל כזה טוב יותר ממני. הרבה יותר. ד. ההודעה שלך על היותנו, כעמותה, קומבינה לעינייני חוקיות שמותר לירוק עליה קצת עיצבנה אותי. אני תוהה איך תסתדרו בלי הקומבינה הזו? בלי המימון הכלכלי של העמותה, בלי השחקנים דוברי העברית ובלי כל שיתוף הפעולה. אולי נברר? שלך, ערן בן-סער.

ערן היקר

אומנם פנית לאושר, אבל אני מרשה לעצמי (כמישהי שעבדה קשה בחודשים האחרונים על המשחק הזה) להשיב לך. א. אסף לא רק רמז, הוא טרח לציין שהעמותה היא "ארגון העל" של המשחק. הוא גם קרא לי שקרנית. ב. טמ"י לא מתנהל מספר ימים בשטח, ואני בספק שמישהו יכול להרים משהו כזה, אבל זה לא הויכוח (פיתוח לשיטתך בסעיף ג´). ג. העניין החשוב כאן הוא שהעמותה מעולם לא ארגנה משהו כקנה מידה כזה. הרוסים והמארגנים של המשחק הספציפי הזה כן ארגנו. ד. צר לי אם זה עיצבן אותך, העמותה תרמה 3000 ש"ח לאחר חודש של טרטור אינסופי ורדיפה. יש לך מושג כמה דל הסכום הזה לעומת התקציב הכללי? העמותה "שולטת" בשחקנים הישראלים שאתה מציע "לקחת" אותם? יש לך מושג מי משתף פעולה ומי המארגנים הישראלים? תרשה לי לגלות לך - לא אנשי עמותה (כן, איש מהם לא מאנשי עמותה). זאת ועוד.. מובן שנרשמו ומשחקים גם אנשים שהם חברי עמותה. אני אגלה לך עוד סוד גלוי שאולי שכחת - אנשי עמותה הם גם שחקנים ואוהבים לשחק במשחקים מגניבים ובתפקידים מגניבים עוד יותר. המון המון עבודה נשפכה מצד מספר אנשים לא גדול בחודשים האחרונים על המשחק הזה. כל השעות הרבות האלה אינן של אנשי עמותה. שהעמותה תבוא היום ותקרא לעצמה ארגון "על" זה עלבון, זלזול במארגנים ובמשתתפים. אני הייתי עדה לעזרה של העמותה, לרדיפה ולתחנונים לכל "שיתופון פעולה" (דוגמת מכתב לקק"ל). המשחק אמור להיות מדהים. שיתוף הפעולה בין הקהילות (ולא עם העמותה) מבורך והוא שהביא אותי (ואחרים) לעבוד על העניין. אבל הקרדיט אינו יכול להזקף ולו במעט לעמותה. היא מקדמת בעיקר את חבריה (בהצגות וכאלה, אתה יודע) ולא משחקי תפקידים בישראל.

WickedBar

New member
שרת אוצר יקלה לא פחות

א. טמ"י לא מתארגן על פני מספר ימים - ביגור כן. ב. כשת מצטטת, צטטי דברי אמת. אסף מעולם לא אמר שהעמותה היא "ארגון העל" של המשחק. כשאת שמה ציטטות שיקריות של אדם אחר במרכאות את, בפשטות, מטעה את הקוראים. ג. אסף לא קרא לך שקרנית. הוא מעולם לא אמר את המילה הזו, את פשוט (שוב) מטעה את הקוראים. אסף אמר שאת טועה והציע לך לבדוק את המקורות שלך, כעצה ידידותית למי שאמר דבר מה שגוי (כפי שאת עשית בטעות בהודעה המקורית שלך). ד. אני לא מציעה לקחת דבר, גם לא את השחקנים דוברי העברית, אני פשוט חוטף קריז כשיורקים בפרצוף על העזרה שלך - ואיך שלא שתביטי על זה העמותה עזרה ללארפ הזה. אני לא יודע אם העמותה היא המננת היחידהף העיקרית או המשנית (אני אברר ואחזור אליך בעניין), אבל העמותה עזרה - בבקשה אל תירקו על מי שתרם לכם כסף, קשר גורלו בגורלכם (בפעילות הזו) ועזר כמיטב יכולתו. ה. אני בהחלט מבין שהי בעיות בקשר עם העמותה, זה אפילו צפוי, הלארפ עומד להפתח יום אחרי שביגור מסתיים - אירוע משחקי התפקידים הגדול של העמותה (שלושה ימים, כאמור) שמארגנו העיקרו הוא יו"ר העמותה. ככה שעוברים, על היו"ר ועל העמותה בכלל, חודשיים עמוסים מאד. קורה. מה שאת שפכת בזיעת אפך על הלארפ, אנחנו שופכים על ביגור. לסיכום - עצה אם אתם מעוניינים בשיתוף פעולה, אני מציע לא להיעלב, לא לקרוא לשותפים שלכם "קומבינה בלבד" ולא להתעצבן כשמתקנים אתכם. זה יתרום לשיתוף פעולה טוב יותר ובריא יותר. תראי איך אסף ואנוכי הצלחנו לנהל איתכם דיון בנושא בלי לקרוא לכם כינויים דמויי "קומבינה" או לרמוז שאתם לא-יוצלחים. נדמה לי שקוריאם לזה נימוס, אבל אני אבדוק במילון.

התשובה שפירסמתי בפתיל אחר

שלום. ראשית, אני מצר את הטון של הדברים. אני גם מתנצל אם דברי הטעו מישהו, או פורשו בצורה לא נכונה. אירוע של העמותה הוא אירוע אשר העמותה לוקחת חסות חוקית עליו, ואשר מאורגן על ידי פעילי עמותה. העמותה לקחה חסות חוקית על הפרוייקט הזה, ושני המארגנים שלו (אלקסיי ומיכאל, אשר להם מגיעה התהילה, יחד עם כל מי שעוזר ומסייע להם, כמובן) אף הגישו בקשת הצטרפות לעמותה. גם ביגור, לדוגמא, הוא אירוע של העמותה, למרות שמרבית המתנדבים בו אינם חברי עמותה. בדיוק כמו הלארפ הזה. "העמותה" לא מארגנת דברים, או מנסה לקחת עליהם קרדיט. פעילי עמותה מארגנים דברים, ולפעילים שמארגנים את האירוע הזה (פעילי עמותה או לאו) מגיעה כל התהילה על כך. העמותה היא "רק" כיסוי חוקי לעניין? הרי זה מה שהעמותה עושה בכל אירוע שהיא מעורבת בו. שוב - פעילויות מארגנים אנשים, לא עמותות. זה נראה לי מובן מאליו. לגבי נושא הכספים - זה לא 3,000 ש"ח כאלה הוא אחרים. זאת חבות העמותה הכוללת לאירוע. זה אומר שאם הפרוייקט הזה נגמר במינוס (מסיבה כזאת או אחרת) העמותה מכסה אותו, ואלקסיי ומיכאל יכולים לארגן בשקט את הדברים. זה אומר שאם מישהו מוציא עין, וחברת הביטוח (אשר העמותה חתומה וחייבת משפטית מולה, אגב) לא מכסה את זה, אני, בתור חבר עמותה, אצטרך לשלם לאותו האדם את הפיצוי מכיסי (יחד עם כל חברי העמותה האחרים), וזה *המון* כסף. זה אומר שהעמותה דואגת לנושא המיסוי (או פטור ממס). זה אומר שאני, ואנשים מן האגודה למד"ב ופנטזיה, עוסקים ימים כלילות בלמצוא מממנים ונותני חסות לאירוע. וזה עוד רק בעזרה בנושא הכספי, בלי לדבר על תרומת פעילי עמותה במקומות אחרים. אם למישהו מכם יש בעיה עקרונית עם העמותה, או עם מעורבותה בפרוייקט, אני מצר על כך. נראה לי שהעיסוק בחלוקת השלל ("התהילה") הוא קטנוני וילדותי. אני כאן בשביל לקדם משחקי תפקידים. אני מתרשם שזאת הסיבה שמרביתנו (אם לא כולנו) כאן. הקרדיט (ואיש אינו אומר אחרת) הולך למארגנים ולפעילים העומלים על הפרוייקט הזה ימים כלילות. מספיק ודי. אסף.

סגירה

אני שמחה לבשר לאחר ההודעה הזאת ושיחה עם אסף שנראה לי שהעניין ברור לכולם. המארגנים ואלכסיי ומיכאל בראשם הם אלו שמגיעה להם התודה והקרדיט על הארגון. העמותה השכילה והיטיבה עם המשחק באמצה אותו לחיקה החוקי ומגיעות לאנשיה התודות. אני מצטערת שכולנו הגענו רחוק מידי עם האי הבנה הזו, ומתנצלת בשם כל הקופצים (ואני בראשם) להגן על הלארפ ומארגניו - על הסגנון ועל הגישה המתגוננת
. יום נפלא לכולנו.

WickedBar

New member
בהחלט סגירה

אני שמח שאי ההבנה הזו יושבה. אני מתנצל בעצמי אם התרתחתי מעט יותר מדי, אני מתרץ את זה בלילה הלבן שעבר עלי ובעובדה שאני נתנייתי חמום מזג.

IDstorm

New member
חייב להית מלווה?

לא מספיק אישור של ההורים? (מתחת לגיל 18)

lightseeker77

New member
אתה בטוח בקשר לתאריך?

אם יישלחו ביוגרפיות של דמויות ורישום שחקנים אחרי ה-1 במרץ הם יתקבלו? ->לא ככה נמסר לפי המאסטרים...

למעלה