חוסר שיוויון בתרומה לקשר

Berethor

New member
אני לא רואה לזה עתיד

בסופו של דבר קשר רציני, בדרך כלל עוברים לגור ביחד, וגם הוא לא יכול לסמוך על ההורים שלה לנצח. בטווח הקצר הוא יכול אולי להתסדר אם יגורו בנפרד, אבל לא בטווח הארוך.

shiro92

New member
סליחה, גם אני בת 21

ואם הייתי עוברת לגור עם חבר שלי שהיה משלם לי על הכל, הייתי עושה את המקסימום רק בשביל להרגיש טוב עם עצמי. זה שהיא חיה על חשבונו (במלוא מובן המילה) צריך להפריע לה באיזה שהוא מקום. ואם זה לא מפריע לה, אז צריך להעיר אותה ואם גם זה לא עוזר מבחינתי נגיד זה דיל-ברייקר. בכל אופן אני בגישה שצריך לתת הכל לבנאדם שאתה נמצא איתו במערכת יחסים, אבל הגבול זה שהוא יהיה מוכן לעשות את זה בחזרה. אם זה לא ככב, מבחינתי זה קשר רקוב.

Berethor

New member
הגעת לראשי

ושמו תמונה מתאימה, עם האישה העצלנית מנשואים פלוס
, אבל למזלך אתם עדיין לא נשואים פלוס..

http://www.youtube.com/watch?v=KlVljIGNvSw

ai21

New member
זאת ה"סחורה". אל תחפש שיוויון מזוייף

אם עכשיו, כשיש לה בעיקרון זמן פנוי, היא לא מנקה - אז גם כשתהיה לה עבודה היא לא תנקה.
וגם כשיהיו לכם ילדים היא כנראה לא תנקה - כי ככה היא.
ולדרוש שיוויון מזויף זה חסר טעם. נשים גם כך מרוויחות פחות מגברים, והיא כרגע נמצאת במקום אחר ממך. מקום פחות יציב. דרישה לשוויון מזוייף תקבור אותכם מהרבה בחינות (את הזוגיות, הפרנסה, שמחת החיים).

ואם זה "מוריד לך ממנה" היום - אז אם הקשר יהיה רציני, תצפה להרבה אכזבות.
אז תעשה התאמת ציפיות: האם אתה מחפש אישה ש"מחזיקה את הבית" או לא.

לגבי הפרנסה:
כפי שאמרת - היא צעירה שמחפשת את עצמה, ואם היא יודעת ללמוד או לעבוד ותבחר מקצוע טוב, הבעיה הזאת זמנית.
השאלה היא יותר מהכיוון שלך: אם העבודה שלך תהיה תמיד כזו תובענית, וחשוב לך בית מתוקתק, כנראה שאשת קריירה ממש לא תתאים לך.
זו ממש לא בושה.

SupermanZW

Well-known member
עם אשת קריירה הם יוכלו להרשות לעצמם להחזיק

עוזרת וכך להשיג בית מתוקתק. אשת קריירה מרוויחה מן הסתם יותר כסף וכשההכנסות גבוהות אפשר להשיג רמת חיים גבוהה יותר ולתת לעוזרת להתעסק עם הנקיונות. מה שמפריע לו זה שבת זוגו לא עושה כלום וחיה על חשבונו. לא עובדת לא לומדת לא מנקה לא מבשלת לא מכבסת ולמעשה לא תורמת דבר לבית. לי לא ברור איך הוא לא זרק אותה אחרי שבוע. אם היא הייתה אפילו רק עובדת ומממנת חלק מן ההוצאות עוד היה על מה לדבר או אם הייתה עושה את כל עבודות הבית בזמן שהיא לא עובדת גם היה מדובר במצב פתיר, אבל פאראזיטית שלא עושה כלום זה בלתי נסבל.

ai21

New member
אני מדבר מנסיון

אישתי כזאת "נסיכה" שלא מנקה ועוד צריך לנקות אחריה.
לכן אני יודע: כשיש אישה כזו, עוזרת פעמיים בשבוע זה המינימום כדי שהבית יהיה במצב סביר רוב הזמן, ועדיין לאוהבי סדר ונקיון (ההורים) זה לא מספיק.
ועוזרת זה תענוג די יקר (40 עד 60 שקל לשעה). רק זוג עובדי היי-טק או מליונרים יכולים להרשות לעצמם עוזרת כל יום.
אני הבנתי את המצב - והחלטתי שלי זה לא חשוב. כשאין כסף הבית הפוך לחלוטין, וכשיש כסף העוזרת באה פעם בשבוע והבית די מבולגן רוב השבוע, אבל במצב נסבל.
לי זה מתאים - לא לכולם.

אישתי גם בחרה במקצוע בעייתי ועובדת כעצמאית, ולכן הרוויחה פחות ממינימום במשך שנים רבות, ולא היה כסף לעוזרת.
אלו דברים שצריך להחליט עליהם בתחילת הקשר, ואולי אפילו לפני כן:
- אם חשוב לך שהאשה שלך תהיה מסודרת, זה לא יקרה לאישה שהייתה באלאגניסטית 21 שנה - נקודה.
- אם אתה רוצה אשה שמרוויחה הרבה - זה אולי יקרה בסוף, אבל זה דורש זמן ותמיכה.
בסוף אתה צריך להחליט מה התכונות שאתה רוצה באשה שלך שלך.

Berethor

New member
כל עוד זה בחירה מודעת שלך זה בסדר

גם לבחור בסיפור אמרתי אם לא אכפת לו שהמצב יהיה ככה, שיהיה לו "נסיכה" בבית אז שימשיך בזה. אבל מהתלונות שלו עליה והריבים עולה דווקא שזה מאוד מפריע לו וכפי שזה נראה כרגע אין לקשר שלהם עתיד ככל הנראה.

ai21

New member
מהתלונות שלו עולה שהוא שוקל את צעדיו

אני אישית - מעדיף לחיות בבאלגן תמידי מאשר בריב תמידי,
וממה שראיתי, נשים שכל הזמן מנקות ומסדרות הן עצבניות.
במיוחד אם מישהו מבלגן קצת.

אז הוא צריך להבין מה חשוב לו.
24 זה בדיוק הגיל המתאים לזה.

הוא לא דיבר בכלל על הצדדים החיוביים בקשר.
לא ברור מה הסיבה
האם אין כאלה?
או שהוא שפך תסכולים שהוא צבר במשך תקופה.

אם נקיון ואישה קרייריסטית "כאן ועכשיו" חשובים לו - באמת אין לקשר עתיד.

Berethor

New member
יש בזה משהו

באמת השאלה מה הצדדים החיוביים בקשר אם יש כאלה מבחינתו ואם הם מפצים מבחינתו.

אשת קריירה אומר...

שהוא צריך לנקות לפחות חצי בית כשהוא חוזר מהעבודה.
מה שנקרא 50% / 50%

Berethor

New member
פספסה את נקודת המחלוקת

עם עוזרת אין לנו בעיה, אבל בלי שהיא עובדת, זה גם כן הוא לבדו צריך לממן תעוזרת, מה שגם יותר קשה לו וגם אולי בלתי אפשרי בשבילו. זה עדיין מצב שהוא עושה כמעט הכל והיא לא עושה כלום. אם היא הייתה עוזרת לו לפחות לממן עוזרת בית, אז המצב היה שונה.

איך הוא הגיע למצב שהוא צריך לעשות "הכל"?

עושים כמה שיכולים. זה שהוא מבקש בית - בית מלון...זה כבר בעיה שלו.

אישה זה עסק רציני.

"חבוב! אתה רואה את המקרר? יש שם לחם וגבינה צהובה. תכין לך..."

דרך אגב.
לפני שרצים פה להדביק תוויות כמו "עצלנית", "יושבת על התחת ולא עושה 'כלום'" הייתי ממליץ מאוד! בחום אפילו לשמוע את דבר בת הזוג של הכותב שם למעלה.

Berethor

New member
כי הוא היה פראייר עד עכשיו

הוא נמצא עכשיו במצב שהוא עושה הכל ובן זוג שלו לא עושה כלום. אם הוא בסדר עם זה שיש לו אישה שגם לא עובדת וגם לא עושה שום דבר בבית, זה בחירה שלו, אבל רואים שזה מאוד מפריע לו, ובצדק. למעשה הוא לא רק שעושה הכל לבד אלא גם עושה כפול 2, כי הוא עושה לא רק בשביל עצמו אלא גם בשבילה, הוא למעשה גם בן זוג שלה וגם 'אמא/אבא' שלה בחבילה אחת. למרות שפער הגלאים בניהם הוא כמובן לא גדול. בתכלס חוץ מלשכב איתו, בהנחה שהם שוכבים(אחרת מה הוא צריך אותה בכלל) היא לא עושה שם כלום, ולשכב איתו לא אמור להיות בתור "טובה" אלא משהו שגם היא מעוניינת בו, אז יוצא שהיא לא עושה כמעט כלום. קרייריסטית או עקרת בית הייתה משתלמת לו הרבה יותר מהנסיכה או הגולדיגרית הזאת, אבל אם בכל זאת רוצה להשאר איתה, למרות כל החסרונות שלה ולמרות שאז הוא יצתטרך לעשות הכל בשביל שניהם, זה בחירה שלו. גם שיקח בחשבון שאם היו להם ילדים, גם סביר להניח שכל העול יפול עליו, והמצב יהיה אפילו יותר גרוע מעכשיו.

למעלה