אכן, עם הפסקה הראשונה אני מסכימה
כל עוד אינך מזיק גם אם תראה מגוחך, אם נוח לך וזהו רצונך-כבודך.

לגבי אם שמגבילה זה קצת יותר מורכב כי, אם זה שיטתי, ואם סבתא למשל במקרה הזה רוצה לפנק והאם אומרת לא לזה ולא לזה ולא לזה (כמו המקרה שנראה לי כאן) זה מקומם ופוגע ומרגיז. לי קרה באופן אישי שאסרו עלי לעשות עם נכדיי בצורה גורפת כמעט כל דבר והייתי מגלה שהצד האחר עושה דברים באופן חופשי ומלא את מה שנאסר עליי או אפילו דברים שאני לא הייתי עושה להם כנכדים או ילדים. זה מכניס אותי למקום של צללית, פריירית , לא שווה, לא ראויה ולא יודעת או לא שייכת וזה פוגע עד מאוד.
אם האם באה ואומרת לי בביקור מסוים שלא לתת לה היום, ובביקור הבא אפשר או לתת לה משהו אחר כי...אין בעיה אבל כאמור אם זה בא ממקום מוצדק וראוי ומכבד ובאמת דאגה לילד, אוקיי אחרת, לא מקובל עלי.

דודי אמר לי פעם שהיה נותן לאמו משמורת ובכל פעם כעסו הוא ואשתו שהפרה כללים. יום אחד חשבו יחד והחליטו במקום לעייף ולהתעייף לחשוב חיובי, הרי זו אמו ולא תזיק ויום אחד גם שיצטרכו תסרב. אז אפשרו לה. "נתנו לה את הנכד ושתעשה מה בא לה". היום הוא בין שמונה. חיי בריא ומקסים ולא קרה לו כלום.

אימא זה אלוקים לילד וזה צריך להיות ברור לכל אדם. אימא זה לא אלוקים לעשות עוול וניצול ולהמציא חשקים כדי להטיב או להעליב אדם אחר רק כי הוא אוהב. בוודאי לא זה שאוהב את יוצא חלציו. אימא זה לא אדם בהכרח צודק תמיד וברור שאין לאיש זכות לערער על החלטותיה (והחלטות האב) במיוחד אם היא לא מזיקה לילד (מכות בקיצוניות וכו') אבל דעתי? אימא שלא רוצה שהילד ייהנה מרגעים יפים עם הסבתא או כל אדם, גם אם קרוב רחוק הוא בשל סיבות אנוכיות, אולי היא לא באמת לטובת הילד וחושבת רק על כבודה ועצמה.

סליחה שאני כותבת את זה מנקודת מבטי כי אני, כל מה שהיה טוב לילדי גם במחיר של לא לראות אותם ימים, אם שמחו גם אני שמחתי. מה משנה מה הקשר שלי עם חמותי אם ילדיי מאושרים ואני יודעת שהיא טובה ואוהבת??? אלה בעיני משחקי כבוד ותו לא.

עניין השאלות אם יש ספק אני בעד אבל לא על זה מדובר היא השחילה הגברת הנחמדה הזו באיזה מקום שהיא מקנאה ורוצה שליטה מלאה על הילדה או לעשות דווקא לחמות.

אנסה לנסח כך: כשזה בא ממקום תמים, אפשר להבין.

לתת ממתק כשאני יודעת למשל שנכדי לא אלרגי וכי הוא לא כאן כל היום וכל יום וכי לא חסר לו ארוחות טובות ולשמוע אחר כך את הלמה, זה מעליב בלשון עדינה. לבקש לקחת את הילדה להצגה או אפילו לקחת כשההורים במקום אחר ונפתח חלון להצגה ליד הבית והזדמן לי בזמן הז ה של המשמורת, האם לא מבורך??? מה קרה? סוף עולם?

אני בספק אם נוסעים בלי חגורה ברכב כי הרי ברור שזה מסוכן...אפשר על זה לדבר, להזהיר להבהיר....

אני נגד ההודעה שנכתבה לא משום שלאם יש בעיה ומבקשת להתייעץ. אלא משום המעבר מתירוץ לתירוץ והגיעה למצב שכתבה שחמותה יש לה התנהגות פלילית ודברים שאם תכתוב יעמידו לנו שערות. משהו כזה (לא בא לי לקרוא מהתחלה). אז מכאן עד לממתק שבו התחלת, יש הרבה ולכן זה נראה כסתם תירוץ. סופו התברר שיש לה בעיה עם בעלה. לכן אולי לא זה מה שמפריע לך ואם כן נכתב על כך כבר.

בסופו, כמה שאוהב את נכדיי, לא רוצה לשמור עליהם (ושתסלחנה לי כל הכלות כולל שלי) אם אני צריכה לשאול כל רגע שאלה על משהו שנראה לי בנאלי. אם אני צריכה לחשוש מכל צעד או להרגיש שיש לי שומר על הראש, זה מעייף, מוריד את החשק והכיף ומרגיש לך זרות. אימא שחושבת שהילד שלה יהיה רק שלה בכל מובן ותחת מרותה בין חיוב או שלילה, עדיף שתישאר אתו עם כל אהבת משפחתו המורחבת. סבתא זה לא סוג. סבתא (ואני מדברת על אלה שראויות) זו אישה אוהבת (בשמי ובשם אלה שאני יודעת שהן כך), אישה שרואה את יורשי העצר שלה וגאה בהם. אישה שלא רוצה להזיק להם ואישה שנותנת מעצמה לא רק להנאתם של נכדיה אלא לרוב לעזרה גם בתמורת זמנה היקר. אז אם עומדים על המשמר שחלילה לא אטעה, או חושדים שאזיק, "שייקחו:" את הנכד והוא יגדל ויחליט.

אני אשאל את כלתי או הבן שלי אם לתת חביתה כי אולי אכלו אפילו שתיים. אני אשאל אם יש עדין שלשולים ומותר מוצרי חלב כי היו כך לפני יומיים, אני אשאל אם הם באים עכשיו או אפשר לצאת אתם שיהיה מספיק זמן לגינה , אם לקלח או שהם רוצים בעצם אבל לתת ממתק? לקחת להצגה כשאומרים לי כן וגם אם לא הצגת ילדים בזמן המשמורת? זה סתם רצון שליטה.

אם אני יודעת שממתק עלול להשפיע על הפראקטיביות (וזה לא נכון בגיל צעיר כי זה מעורר כמה דקות אחר כך השפעתו נעלמת) אולי אוריד מינון אבל תעמידי בפניי אלטרנטיבה אחרת, אל תבואי עם לאווים. זה מתסכל.

בסופו, השאלה כמה לא את אומרת. כמה את מגבילה את הצד האחר. כמה את מאפשרת לצד שלך לעומת הצד של הבעל ומנין זה מגיע? אם זה באמת ממקום שלא להזיק (אבל באמת לא עם קלישאות או חשקים של להגיד לא כדי לשלוט ולהרגיש מתחת לבית השחי שאת הבוס ואת קובעת, יש מקום לדבר אחרת, קחי את הילדים נכדיי האהובים ותניחי לי..

בכלל, מסתבר שהכותבת יש לה בעיה עם הבעל והסבתא רק תרוץ...