הי, תודה על התגובה
אני מסכימה שיש הבדל בין קשר שלם לערב אחד. מצד שני- יכולות להיות כ"כ הרבה אי הבנות וטעויות ופרשנויות ואפילו מקרה שבו אחד/ת סוחב/ת טרואמה שמשפיעה על איך שהוא/היא רואה את מה שקורה אפילו בערב אחד, ולכן בתחום האפור הזה של "פגיעות מיניות לא פליליות" יש לי המון התלבטות ותהיה ואין לי תשובה אחת לכלום אני פשוט מנסה כל הזמן להאיר עוד צדדים של כל מטבע (גם בכיוון ההפוך, דרך אגב), אני חושבת שיש דברים שאין להם תשובה אחת, ובעניין ההוקעה הציבורית- אני לא מאד מעורה בנושאי החדשות- אך התחושה הסביבתית שקיבלתי בנוגע כמעט לכל סיפורי הפגיעה המינית ששמעתי היא הוקעה לא פחות ולפעמים דווקא יותר של התוקף כשהוא עדיין לכאורה... ודרך אגב- זה שנשים נוטות לפעמים לפלרטט ו"לשגע" גבר סתם, כי בא להן להרגיש את כוחן עליו, ואז הוא מבין אותן לא נכון ומנסה לשכנע את עצמו שהיא כן רוצה גם כשהיא מתקפלת פתאום, זה לא דומה קצת למקרים שבחורה יוצאת עם בחור והוא נראה לה מעוניין והיא מפרשת לא נכון כמה דברים שהוא אמר, אולי הוא גם שיחק בה קצת, ואז הוא מאבד ענין (ולא תמיד בעקבות סקס!!!), והיא ממשיכה להאחז בפנטזיה, וכל פעם משכנעת את עצמה שיש סיבות למה הוא לא עונה לה וממשיכה להטריד אותו בטלפונים? אז כן, אין דין הטרדה טלפונית כהטרדה פיזית, כמובן. אבל מה שאני מנסה להציג כאן זה 2 מקרים מאד אופיניים מגדרית בחברה שלנו של אי הבנה ושכנוע עצמי, שההבדל העקרי ביניהם היא מידת החומרה הרבה שבה אנו תופסים הטרדה מינית לעומת הטרדות אחרות... למה הגברים בד"כ ישכנעו את עצמם שהיא רוצה במין, ונשים שהוא רוצה בקשר? שאלה ששורשיה הרחק מעבר לדיון זה. בכל אופן- אני כן חושבת שכאשר מישהי מפתה גבר רק כדי להרגיש שהיא יכולה ואז מעיפה אותו לכל הרוחות זו פגיעה כוחנית ומרושעת, ואני לא אגיד שהיא הביאה את זה על עצמה כאשר הגבר ניסה בכ"ז, אני רק רוצה להגיד שיש גם הרבה מקרים כאלה ואי אפשר להאשים את החברה- או לפחות חלק מהגברים שהם מנסים לבדוק אפשרות זו כאשר מתפרסם סיפור של תקיפה מינית. לנשים יש הרבה יותר כוחות ממה שתמיד מציגים- והן גם משתמשות בזה! בעניין הקשר שסיפרתי עליו- לא היה שם שום עניין מיני- אני ממש לא אדם שאפשר לתקוף אותו מינית (אלא אם כן מדובר באמת באונס אלים בפינת הרחוב) אני מאד חזקה, מודעת ויודעת מה אני רוצה ומה לא. שוב- יש לי בעיה גדולה עם ההגדרה פגיעה מינית במקרים כאלה. ולכן אני לא חושבת שצריך לפרסם כזה דבר.