טוב עוד משהו

L7

New member
בלקפנתר, אתה מחליף אי הבנות

קטנות באי הבנה ענקית הניקראת אלוהים. זה לא סביר.

Providence

New member
אימבציל חסר-תקנה11 ידידי,

קרא זאת, על כל הקשורים הפנימיים ותבין שאין הוכחות לשום מעשיה מקראית שארעה לפני המאה ה-9 לפנה"ס. ההבדל בין נפוליאון והשואה מחד, לבין מעשיות המיתולוגיה היהודית מאידך הוא עצום! לשני הראשונים מאות, אלפי ואולי אפילו עשרות אלפי עדויות _עצמאיות_ כתובות, במסמכי _מקור_, ממקורות נפרדים בלתי תלויים, היוצרות מארג בלתי ניתן לפברוק של תמונת אמת על אישים/ארועים אלה, ותמונה זו אינה תלויה בקיום עדים מדרגה ראשונה (לשואה עדיין יש עדים מדרגה ראשונה, אולם עוד כמה שנים יתמו) לספורי המקרא אין שום עדות פרט למעשיות המיתולוגיה היהודית, המצויות במסמך בודד שהאוטנטיות שלו אינה נתנת לאמות. הבדל עצום ומזעזע. מה אתה משווה בכלל...

טמבל חסר תקנה או בקיצור Providence

רוצה הוכחה לזה שאלוהים קיים? אתה זאת ההוכחה שאלוהים קיים תתחיל להיסתכל סביבך ותראה שאתה מוקף בדברים שחיונים לקיומך ובלעדיהם לא הית קיים יש לך אוכל בשפע יש לך אוויר לנשימה יש לך מיים לשתיה השמש מאירה לך את הדרך וגורמת לתהליכים שחיונים רק בשבילך מה עוד אתה רוצה? אנחנו מחפשים חיים על כוכבים שונים ולא מוצאים כלום אפילו לא יצור מיקרוסקופי אחד בעוד שבכוכב שאנו חיים יש מלא צורות חיים ויש זהב ויש נפט ויש עוד מלא אוצרות טבע אז אני לא מבין אותך המדענים שלך שאתה כל כך מעריץ אותם כמו סטיבן W הוגינק ואלברט אינשטין "גדולי הדור"מה שנקרא מאמינים באלוהים אז איך אתה בא ואומר ש אין אלוהים? תעשה ניסוי קח תא ותשים אותו באוויר ככה סתם אחרי שבוע בא גשם או משהו ומוחק אותו ודרך אגב מאיפה קיבל התא את האנרגיה להישתכפל? בשביל ליצור עוד תאים צריך אנרגיה אתה לא חושב

neko

New member
אני שונא שקרים.

א. איינשטיין והוקינג אינם אנשים מאמינים. ב. כל מה שתיארת הוסבר ע"י המפץ הגדול והאבולוציה. תאוריה שלמה. ג. בשביל ליצור עולם צריך אנרגיה לא? אז מאיפה אלוהים קיבל את האנרגיה הזאת?

כנס...

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח אתה בטח צוחק נכון אינשטין האמין באלוהים וגם עכשיו סטיבן W הוגינק מאמין באלוהים פעם שידרו על סטיבן הזה כתבה בערוץ 22 והוא אמר שאם נמצא את התשובות של חידות היקום אז זה יהיה הניצחון של התבונה האנושית.משום שאז נבין את כוונת הבורא ואני לא צריך להוכיח לך שאינשטין היה מאמין באלוהים כולם כבר יודעים את זה מאיפה אלוהים קיבל את האנרגיה? אלוהים הוא כל יכול הוא יוצר הכל הוא לא מוגבל יש לו אינסוף של אנרגיה אם היה לו נגיד סכום מסוים של אנרגיה אז הוא היה מוגבל

preacher

New member
זה לא משנה כמה פעמים תלחץ על

מקש ה"ח". אני קראתי את "קיצור תולדות הזמן" של סטיבן הוקינג. אתה לא. אני אומר לך שהוא לא מאמין באלוהים. בנוגע לאיינשטיין, איינשטיין אמר שהוא לא מאמין באלוהים פרסונלי אלא ביופי של הטבע.

MetalRulez15

New member
עכשיו תסביר לי

איך הגעת למסקנה, שאם הייתה לאנרגיה התחלה היא הייתה מוגבלת? ומה זה בכלל "אנרגיה לא מוגבלת"? זה ביטוי ריק מתוכן, שלא משתלב עם המציאות. ואיך הגעת למסקנה שחייב להיות בורא בלתי מוגבל? תסביר קצת במילים שלך.

Providence

New member
אימבציל חסר-תקנה2 ידידי, יתכן כי

_אתה_ בלבד ההוכחה לתכליתיות כלשהי בעולמנו, שכן ברור לנו כי נוצרת לתכלית. אחת. יחידה. לשמש אזהרה לכולנו. "תתחיל להיסתכל סביבך ותראה שאתה מוקף בדברים שחיונים לקיומך" היקום הגיע למצבו היום בתהליכים טבעיים מובנים שאינם נזקקים להזיה הנוירופסיכואלקטרוכימית, אשר בין שתי אזניך בלבד, שאתה מכנה אותה "בורא". כך גם מגוון הצומח והחי שעל כדה"א. "אנחנו מחפשים חיים על כוכבים שונים ולא מוצאים כלום אפילו לא יצור מיקרוסקופי אחד" חיים יכולים להמצא רק על פלנטות. לא על כוכבים. חיים על גבי פלנטות עשויים להתפתח רק על אותן פלנטות המצויות בטווח מסוים מן הכוכב אותו הן סובבות, ולא לכל כוכב יש פלנטות, או פלנטות בתחום המתאים. הכוכב הקרוב ביותר אלינו הוא אלפא קנטאורי פרוקסימה, ומרחקו בערך ארבע שנות-אור (אני מקווה ששמעת על מונח זה ואתה יודע באיזה מרחק מדובר, אולם אני רגיל להיות מאוכזב כאשר אני משוחח עם בן משקעי הפסולת הדלוחה המצויה על קרקעית הכור החברתי, אפילו למטה מפתח נקוז הבוצה). סמני חיים דווקא כן נמצאו על המאדים והשנה שוגרו ועוד ישוגרו אליו מספר רכבי מחקר, האחרון שוגר באמצע יוני. הנה מאמר הדן בסמני חיים: http://nssdc.gsfc.nasa.gov/planetary/marslife.html "בעוד שבכוכב שאנו חיים יש מלא צורות חיים ויש זהב ויש נפט ויש עוד מלא אוצרות טבע" הצומח והחי על כדה"א התפתחו בתהליכים טבעיים. היסודות הכבדים נוצרו בלבות סופר-נובות שהתפוצצו. התהליכים טבעיים וברורים. נפט נוצר מקבורת צומח וחי בכמויות אדירות מתחת למפולות או מתחת לימים. איני מכיר את דעת סטיבן הוקינס על אלהים, אולם אינשטין לא האמין בו. הנה, חפש found an abrupt ending at the age כאן: http://web.singnet.com.sg/~sctien/Einstein%20Autobiographical%20Notes.htm ככלל, נטית מדענים מובילים להאמין באלהים - פוחתת: http://www.stephenjaygould.org/ctrl/news/file002.html "תעשה ניסוי קח תא ותשים אותו באוויר ככה סתם" אומלל חסר-תקנה. תאים גדלים על מצע גדול מסוים, והספוג אשר בין שתי אזניך עשוי להיות מתאים מאין כמוהו. "ודרך אגב מאיפה קיבל התא את האנרגיה להישתכפל? בשביל ליצור עוד תאים צריך אנרגיה" מן השמש, במישרין, או בעקיפין, והשמש, כפי שכבר ציינו, נוצרה בהליכים טבעיים. לא די ש"אלהיך" _מעולם_ _לא_ נראה לאיש, _לא_ נגלה לאיש, _לא_ פעל פעולה _מוכחת_, אין _שום_ מבחן שניתן לבצע או, למצער, להגותו ולו בחשיבה _תאורטית_, כדי לגלות האם הוא קים אם לאו (זה למען "בחירה חפשית", חה, חה, חה...), ומכל בחינה מעשית, ההבדל בין הקורה אותך עם "השגחה פרטית", לבין הקורה אותך בלא "השגחה פרטית" הוא indistinguishable, אלא אפילו _אינו_ נחוץ כ"יזם" להיווצרות היקום. הבט על עצמך ועל בני מינך העלובים: מה דרדר אתכם למצב כה ירוד בו החלטתם לבחור בחיים כל כך תובעניים, תוך השתדלות כל כך עקרה לשאת חן בעיני הזיה נוירופסיכואלקטרוכימית, המצויה רק בין אזניכם, שאין הוכחות לקיומה מחוץ לספוג שבין שתי אזניכם, שלא נגלתה מעולם לאיש, בלי לקבל שום תמורה בעין בעולם זה, ובלי הוכחות שתהיה תמורה כלשהי בעולם אחר. מה גרם לכל זה?

Providence

New member
בנין וכסא "מיוצרים" בתהליכים מוכרים

ומובנים לנו. ארך חיינו מוגבל, בין היתר, במספר ההתחלקויות שיכול התא לעבור (כ- 50). כדור הארץ נוצר בהליכים טבעיים, ללא מעורבות ההזיה הנוירופסיכואלקטרוכימית אשר בתבן שבין שתי אזניך. היקום נוצר אף הוא בתהליך טבעי. "מוכרח שלכל מוגבל יש מגביל" נו, נניח, רק לצרך דיון זה, שאכן כך הוא "ותגיע למסקנה שיש מגביל לכל המוגבלים" מה פתאם? אפשריות בקלות גם מסקנות אחרות. קח למשל את קבוצת המספרים השלמים. לכל אבר, קים אבר שקדם לו (יעני, מגביל) ואין אבר שקדם לכולם...

MetalRulez15

New member
ואולי...

יש חתול בלתי נראה שרץ במהירות קרובה למהירות האור? תוכיח שלא! ואם אתה מוכן לקבל את העובדה שאלהוים היה תמיד למה אתה לא מוכן לקבל את העובדה שהחומר היה תמיד? הרי את החומר לפחות את רואה, מרגיש, והוא משפיע על החיים שלך. אלוהים לעומת זאת לא.

BLACKPANTER11

New member
את האויר אתה רואה?

לא קשור בכלל. אם אתה מוכן לקבל את העובדה שהחומר היה תמיד (דבר לא הגיוני כי המדע אומר שלכ חומר יש גיל) למה אתה לא מוכן לקבל את העובדה שאלוהים היה תמיד?

L7

New member
אלוהים פחות מובן מכל דבר לכן איננו

הסבר. עיסקה מטופשת להסביר דבר לא מובן ע"י דבר פחות מובן בהרבה.

BLACKPANTER11

New member
למה אתה תמיד מתחמק?....

לי אין הסבר אולי באמת החומר היה תמיד. לך יש?..... אין לך תשובה בקיצור,אולי אלוהים היה תמיד. וגם אם היה חומר אז מחומר נוצר כדור הארץ?

L7

New member
פנתר, האם ברורות לךהתועלות המופקות

מאלוהים? זאת הסיבה שהמציאו אותו. האם לא נראה לך שהאדם הפרימיטיבי זקוק היה לכוחות עליונים שיתמכו בו פסיכולוגית?

L7

New member
בני אדם המציאו את אלוהים.אל תאמין

בקיומו בעלי אינטרס רוצים שתאמין. עד שלא תחווה התגלות אל תאמין לא למעשיות התנך לא למעשיות הברית החדשה ולא למעשיות הקוראן.

למעלה