טליה היא המתמודדת המתנשאת בריאליטי EVER.?

X יו יו S

New member
זה לא קשור

רומי וקורל מלכתחילה לא מסתדרות אחת עם השנייה
ומעייין ובת אל חברות טובות
אז מן הסתם היו יותר חיכוכים בין רומי וקורל
אני לא חושבת שהעריכה בכוונה מעלימה ריבים בין מעיין ובת אל
גם כי אקשן זה משהו שטוב להם וגם לקהל בבית אין השפעה על הזוכים (וטוב שכך כי שירשור כמו זה גורם לי לחייך בהקלה שאין SMS)

Jason2

New member
אין מצב שבמירוץ כזה

אין מריבות אפילו בין החברות הכי טובות.
וברור שהעריכה מעלימה מה שהיא רוצה ומציגה מה שהיא רוצה, ככה עושים טלויזיה. אם אתם רוצים להאמין למקסם השווא הזה ולקרוא לזה מציאות אחת לאחת אז בבקשה.

25330

New member
אכן נקודת המוצא
: "החלקים שבזכותם שווקו

מסכימה עם Jason2 שתפקיד ההפקה הוא להציג *ייצוגים* או מסמלים מוגדרים, קבועים ומלוהקים מראש. מאידך, המשתתפים "מוכרים" את עצמם ומציעים את מה שהזוגיות שלהם מסמלת או מדגימה, לדעתם שלהם, ומדוע יש בה עניין לצופים.

ככל שזוג בא על טיקט פחות מחייב - נניח הסגולות (בנות דודות עממיות) או הסוורים (מעמד כחול ממקום עבודה משותף) - הוא צריך לשחק ולהתאמץ פחות כדי להכנס לדמות ולהתאים לדמות ולייצוג שבמשבצת שלו. לכן, קל יותר לגלות במעיין סטנדאפיסטית מחוננת משום שהיא לא משחקת ולא כלום. היא פשוט (כנראה) הכי עצמה והיא מרשימה במה שהיא עושה ובכלל במה *שהיא*.

יש מי שבאים על דרמה ויחסים טעונים (האחיות או ד&ד) ולכן המס הדרמטי שנגבה מהם גבוה מלכתחילה. מי שלא מסכים להכנס למשבצת ולהשתתף במשחק עוזר להפקה להסיר את חינו בעינם, ובמידה רבה עובדה זו יכולה לחרוץ גורלות (דבי וליאור שעפו בפרסה ראשונה ויחידה בהשוואה לא&א ו-ד&ד ששורדים בעזרת יד נעלמה ולא עדינה כל פרסה, פיגור או משימה שברור שהם לא השלימו בכוחות עצמם). לרומי וקורל למשל מאוד קשה להיות "הן עצמן" ולבטא חלקים שלא בטיקט שלהן. כדי לתחזק את האחיות השונות הן חייבות לתת דם,מריבותוצעקות. במקרה של זוג החפרנים, חוסר ההתאמה וגסות התפרים שהדבקו את טליה לתפקיד "החכמה" בולט מאוד ולכן היא לא אהודה בשלון המעטה.

לסיכום, נראה ש-Jason2 צודק לומר שמה שאנו רואים ומציאות אלו שני דברים שונים אלא אם מדובר במציאות מדומה, ערוכה ומבויימת או בשתי מילים: ראליטי T.V
מצד שני, את המשבצת או "הצגת האני הזוגי" קובעים הזוגות ועל-סמך זאת נבחרים ונקבע הקו והסיפור (טייפקאסט) של סדרת המציאות (המדומה).
חשוב מכל,ככל שהפער בין האני שנמכר, נבחר ולוהק לדמות כפי שהיא, התפרים והסדקים נראים פחות והדמות אמינה יותר (לטוב - סוורים או הסגולות או פ"ת; ולרע -דבי או הזוג מכרמיאל). ככל שהפער גדול יותר הדמות אהודה פחות ונאלצת לחפות על חוסר ההתאמה בכישורי משחק ואינטליגנציה טבעית. כשגם כישורי המשחק וגם האינטלגנציה לא מי יודע מה הזיוף וחוסר אהדת הצופים בולטים כמו במקרה של טליה.

והערה לויכוח שתנגלע כאן: התערבות ההפקה בעדוית ובכלל בולטת מאוד. שמתם לב שבכל מונית ובלי קשר בינהם תועדו הזוגות משוחחים על אסטרטגיה בדרכם ממסעדת ההמבורגרים למועדון אלוויס? מקרה? יד נעלמה או יד מכוונת שהדריכה מה לומר ואולי גם סייעה בניסוח ובתכנים?

choco2602

New member
וכמובן שמצאת דרך להשחיל מילה על טליה

בכמה הודעות שלא עסקו ולא נגעו בה בכלל..

לרומי יש פרצוף יפה אבל מתנשא, פרצוף של מיוסרת

שצריך לרצות אותה

והיא ממש לא הייתה נחמדה לילדים באותו יום של הריצה

הילדים ממש קראו לה והיא התעלמה (טליה לא התעלמה)

Prime Time

New member
אין לי מושג מה קרה ביום הריצה

אבל זה לא מפתיע אותי...רואים איך היא על המסך- אם היא לא נחמדה לדם מדמה, למה שתיהיה נחמדה לזרים?
וד"א אני לא חושבת שיש לה פרצוף יפה, היא דומה לטרול של הארי פוטר.

Jason2

New member
אני אחדד

את מי מעניין יום הריצה? מה זה קשור לכאן בכלל?
והאמת לא מעניין אותי אם היא נחמדה או לא לילדים, זקנים וטף. מעניין אותי מה קורה על המסך ועל המסך הן נראות בסדר גמור ומתנהגות כפי שצריך להתנהג במירוץ על מיליון ש"ח.

אבל אני לא יכול להזדהות עם דמות סנובית מתנשאת

זה מרגיז אותי.

וזה מעורר קונפליקט, כי טליה כן הייתה נחמדה לילדים.

הסוורים , לא הגיעו בכלל למתחם עם הילדים (או שלא ראיתי אותם, או שהגיעו באיחור) .

והבנות דודות ממש היו מתוקות , והם לא ממש מהבולות

Jason2

New member
כמו שאמרתי

לא הייתי שם, זה לא מעניין אותי וזה לא הופיע על מסך הטלויזיה שלי אז מבחינתי זה לא קיים.

Prime Time

New member
אותי

וכל הבאסה אם זאת נראית לך התנהגות לגיטימית. אולי משהו בסטנדרטים שלך התטשטש

Jason2

New member
לגיטימית או לא

זה לא קורה על מסך הטלויזיה שלי, מבחינתי זה לא קיים. יש גבול לכמה אני מוכן להשקיע בתוכנית טלויזיה.

קונדסבא

New member
לא החלטתי עוד אם זה התנשאות או פלצנות...

אסור לבלבל בין המושגים.
התנשאות זה זלזול בזולת, פלצנות זה פלצנות...כולנו יודעים מה זה. תמיד כשעושים חיקוי מוקצן למתנשא, עושים אותו פלצן, למרות שזה בכלל לא נכון.
בהקשר של טליה, יש לפי דעתי קצת התנשאות, אבל לא יותר מהבן אדם הממוצע שחושב שהוא יותר חכם מהסובבים אותו, והרבה מאוד פלצנות.

שלי 78

New member
לא הבנתי מה היה דחוף לך

להכניס שמות של מרצים, אבל אם כבר.

אשר כהן היה ערס עם גורמט שצפצף על חוקי העישון בקמפוס, עם אנגלית של ילד בן ארבע. אכן אין לו אנגלית שמתקרבת לטליה.

אורבך היתה מציאה קטנה מאוד, שמחה שבחרתי במקביל שלה, שהיה זוועת עולם וכן מתנשא, אבל מהסוג המייאש.

בתור בת גבעתיים, שגדלה בגבעתיים, אני בספק אם טליה היא בת גבעתיים מקורית ואני ממש לא בספק שהיא המתמודדת ה_________ ביותר. היא בסך הכל מתמודדת יפה ובעלת כושר ביטוי.

לילה טוב

אשר כהן עם גורמט? אני לא יודע לגבי האנגלית

אני יודע שהוא סיפר שבזמנו כשלחם בלבנון .....

למד בהווארד - פוסט דוקטורט , אז האנגלית שלו לא רעה בכלל....

והוא פרופסור

מי זה המרצה המקביל ליהודית אורבך?

שלי 78

New member
פעם מזמן הוא היה ד"ר צעיר

לא אוהבת אותו, לא מבינה את ההתלהבות ממנו ואנגלית שלו שלא נדע מצרות. אם כבר דומה הוא שילוב של שימי ודנה: ערס, אבל שאפתן ועם יכולת כלשהי.

מי המרצה שהקביל לאורבך? הבחור מתל אביב, שאמור להיות היום באמצע שנות ה- 60, שהדבר הכי רלוונטי ליקום שהוא דיבר עליו בשיעור, זה היותו בן מזל סרטן.

לא נראה לי נכון להביא מישהו מהאקדמיה בתור דוגמה למשהו חוץ משאפתנות וגאונות ואני גם לא חושבת שזו הבמה המתאימה לפתוח דיון בנושא.

אז את לא אוהבת את טליה, לא נורא, קובי אוהב אותה ואני בטוחה שגם עם חיבתי המסוייגת מאוד ממנה היא ישנה טוב בלילה.

אשר כהן גבר נאה כריזמטי בטירוף

גבר אחד יותר כריזמטי ממנו שפגשתי היה ביבי ,

מי זה המרצה הזה.? את שמה אותי במתח לא למדתי אצלו

שלי 78

New member
אין לי את זה

אין לי את היכולת להיות מוקסמת ממישהו. אין אדם שאני חושבת שהוא כריזמטי בטירוף. יש בכריזמה שקר שאין לי יכולת לקבל ואין לי צורך לספוג. האנשים שמוקסמים ממישהו, בוודאי שממרצים באקדמיה, היו מאז ומעולם האנשים שידעתי להתרחק מהם.

לגבי המרצה, מה הבעיה? תל אביבי, באמצע שנות ה- 60, מזל סרטן. יש אחד כזה, אלא אם, שלא נדע מצרות, הם מתרבים.

ודרך אגב, בחיים, אבל בחיים לא הייתי פותחת שרשור שהנושא שלו הוא השמצה של דמות טלוויזיונית. היא לא פגעה באף אחד, היא לא שידרה רוע, היא לא שמחה לאיד, היא כן רצינית עם הומור משלה. משעשע או לא, זה כבר נושא אחר.

מה זה כריזמה? זו הגדרה ליכולת לסחוף אנשים

וכו' ,

אני קורא לזה אנרגיה - כמו הילה כזו , שאתה בעצם מרגיש בנוכחות האדם עצמו .

(בדר"כ אנרגיה טובה היא האנרגיה הכריזמתית, האנרגיה השלילית היא "משביתי שמחות" / "זוללי אנרגיה".*(1).

יצא לי לפגוש מעט מאוד אנשים כריזמתיים,

אצל אשר כהן, הסטודנטים והסטודנטיות, מאוד התרשמו ממנו , ורובם חשבו שהוא כריזמטי

ראיתי את ביבי במציאות , כשעוד היה ח"כ צעיר יחסית, גם מאוד כרזימתי. משדר אנרגיה טובה (למרות שהוא גם פלצן מתנשא ובכ"ז מאוד כריזמתי - )

הכריזמה שלו מתבטאת שרק או אולי בעיקר בזכות המראה או האנרגיה שהוא משדר הוא יכול להשפיע על קבלת ההחלטות של

הרואה אותו.

ויש לביבי גם חוש הומור.

הוא שאל אותנו , "איפה המקום הכי חשוב פה"? הכוונה כמובן לשירותים...

יכול להיות שזה בגלל שהם מאוד נאים, (אני לא גיי..)

לגבי המרצה המקביל של יהודית , אין לי מושג, אולי צבאן?

לגבי הדמות, הדמות של טליה "מרימה להנחתה" - ויש בה איזו ציניות ושמחה לאיד - ופלצנות .

הדמות מובילה, לאותם תלמידים / חברים שלמדת איתם ביסודי / תיכון / אוני'

כמו מירב מיכאלי, או אורנה בנאי , מעין התנשאות פלצנית (אשכנזית / צפונית?) שרוצה להוכיח - "אני חכמה עם ידע"

יותר מרובכם, אני למדתי באוני' מובילות בארה"ב ...

WOW .

הרבה מאוד אתלטי' ושחיינים לומדים בארה"ב , ואף אחד לא מצהיר בשחצנות ... "אני למדתי בארה"ב."

היא לא היחידה השחצנית, גם האחים העו"ד ואחיו מפ"ת היו , וגם אריק , וגם טלכו, אבל יש לה איזה משהו

שמעורר את האנטיגוניזם הזה שרוצה כל הזמן לזלול ממך אנרגיה.

תאמיני לי , שאם היא לא הייתה כזו שחצנית , והיה מתברר שהיא למדה בארה"ב, אני הייתי עושה לה כבוד.

------------
הערות שוליים :

(1) מאמר על "זוללי אנרגיה" - ניתן לקרוא גם באתר שוונג בספורט

למעלה