יאללה כבר סופ"ש חברות!

שמעי

הלוואי והיה הכל כן. כי בסה"כ, אני יודעת מה הדרך האמיתית והנכונה ועדיין אני לא הולכת בה לגמרי. למה? כי זה פאקינג קשה.. במיוחד שלצערי, אני בחברה שלא בדיוק תיתן לי פוש להקפיד יותר או להתחזק. יש דברים שקשים לי ואני עושה, ויש דברים שקלים לי ואני עושה. כי זה חלק מהאמונה שלי. ואם ללכת ולהתנדב במסגרת של שירות לאומי זה משהו שאני -כן- יכולה לעשות, כי אני עונה על התנאים לקבלת פטור מטעמי דת והרבה מעבר להם, וזה נושא מאוד עקרוני - אני אעשה אותו. (ואל תביני ממני שש"ל זה קל, אני לא אגיד לך שאני רצה עם ג'בלאות בחמש בבוקר, אבל להתעורר לפני שבע ולהגיע הביתה ב18:00 זה לא פיקניק, ובסוף החודש את מקבלת רק כמה מאות שקלים על זה... לא יותר גרוע מצבא, אבל לא יותר מדי כיף). ובקשר לכל הדברים הללו שדיברת עליהם... עובדים על זה. TZADEKET IN TRAINING. :]]

ואגב

זה לא שהשירות עצמו נחשב יותר, וזה בדיוק מה שאת ועוד כל כך הרבה פספסתן בשרשור הזה. זה שהשתמטות נחשבת הרבה פחות.

אבל למה את רואה בזה השתמטות?

האם, להבדיל אלפי הבדלות, אדם שמטעמים בריאותיים לא יכול לשרת בצה"ל, הוא גם משתמט בעינייך? אני מניחה שאנחנו מסכימות שלא. אז הנה, הסכמנו שיש מצב שבו אדם לא משרת בצה"ל, והוא לא משתמט. ואני טוענת שיש מצב נוסף, אמנם שונה לחלוטין, שבו אדם (יותר נכון, בחורה) לא משרת ולא משתמט, והוא מצב של בת שמצהירה שמטעמי דת ומצפון היא לא יכולה לשרת בצה"ל. וזאת כמובן כשההצהרה היא אמיתית וכנה (אגב, לא רק אני טוענת כך, אלא כאמור גם החוק, שכל כך מקודש בעיניכן, ועקרונית גם בעיני). במקרה שלי זה ודאי היה כך. אני מבטיחה לך שלו היה היתר הלכתי להתגייס הייתי מתגייסת. אני לא רואה קשר בין המושג "השתמטות" לבין בת שמטעמי דת לא יכולה לשרת בצבא, ולכן בוחרת באופציה של שירות לאומי, ועובדת לא פחות קשה מחיילת, ותורמת למדינה לא פחות מחיילת. זה הכל, אני לא רואה מה פספסתי פה.

Small talk

New member
כל הויכוח מהתחלתו לא היה מה נחות יותר

כי ברור לכולן ש"ל חשוב ואף אחת לא תגיד לך שלעבוד עם נכים או אוטיסטים זה נוחות. הויכוח התחיל מההצהרה על דתיות. שלמרות שכל הכבוד שהיא בחרה לעשות ש"ש כשהיא לא הייתה חייבת ושהחוק פוטר אותה מהכל והיא לא משתמטת או עוברת על החוק, צורם שבחורה מצהירה שהדתיות שלה מונעת ממנה לשרת בצבא ההגנה לישראל אבל אותם עקרונות של הדת פתאום נעלמו אחרי הפטור. ואני לא מדברת רק על המקרה הספציפי הזה, יש לי גם אחת בשיכבה שהחליטה שלא מתאים לה צבא שנתיים אז בגלל שהיא שומרת שבת כבר שנה היא הכריזה שהיא דתייה ויש לה פטור מצה"ל [ואני חילונית לגמרה ויש בגדים שלה שלא הייתי מעיזה ללבוש]. אהה ודרך הגב בת דודה שלי מ"מית בחוות השומר ודווקא שמה היא התחזקה והתקרבה לדת [היא התחילה לשמור על שלושת ימי הצום...] וזה לא מנע ממנה לשרת שנתיים ולחתום עכשיו קבע [והיא עשתה ש"ש לפני כי היה חשוב לה לתרום לקהילה].

אני מסכימה לחלוטין

שמי שמצהירה הצהרה שקרית זה בין הדברים היותר לא מוסריים שאפשר לעשות. ואני מניחה שיש הרבה כאלה, לצערי. אבל, למי מה שהבנתי, ותקנו אותי אם לא הבנתי נכון, הרבה הנות בשרשור פה כינו את כל הזוכות לפטור מטעמי דת ומצפון בשם "משתמטות". ודיברו על כך שהחוק מחייב לשרת בצבא. אז הבאתי את החוק על מנת להראות שהחוק עצמו מגדיר מי הם היוצאים מן הכלל לחוק. ואחד מהם מהיוצאים מן הכלל זה נשים דתיות.

Miss Tika

New member
נעמה!!!

מה שלומך?!?!
מה שלום הילד?!!?

Lost Lullaby

New member
כי במקרה הספציפי הזה,

השאלה היא לא מה נוח לכל אחת ואחת. כי כן, ש"ל זה הרבה יותר נוח מסיבות כאלו ואחרות. במקרה הזה השאלה היא מה החוק מגדיר, ומה המדינה שלך מפצירה בך לעשות

אבל המדינה שלך מושחתת

והממשלה שלך עוברת על כל החוקים ולידיעתך גם בצבא הנאור עוברים על כל החוקים לגור בדירה מסריחה עם עוד 20 בנות זה לא תמיד יותר נוח ולהחליף סירים לזקנים ולנגב ריר לילדים אוטיסטים זה גם לא תמיד יותר נוח אבל זה משהו שצריך לעשות ותגידו תודה שיש בנות שלמרות שהצבא פוטר אותן משירות, מוכנות לעשות את זה חצי מהבנות בצבא יושבות ולא עושות כ-ל-ו-ם ואני רואה את זה בהמון בסיסים הן רק מעשנות בחוץ ועונות פעם בשעה לטלפון אז יש בנות שמתחמקות מהניצול הלא נכון הזה של המשאבים והולכות לעשות משהו באמת מועיל למדינה וחבל שאתן יותר מדיי מקובעות בתוך "החוקים" שלכן כדי לקבל ולהעריך את זה. אבל קל לשפוט את כולם ב-17:30 כשאתן כבר בבית נכון?

לא

כי את לא יושבת וקוראת לבן אדם שכן תורם "טינופת" את תורמת בדרכך שלך בצבא או בשירות לאומי וסותמת את הפה, בין אם את פקידה ובין אם את תותחנית שניהם לגיטימים בעיני, אבל לשבת ולהתנשא זה מגעיל וזה הדיבור של חברותיכן הנאורות לפורום

עצם זה שאני בוחרת לא להשתמש במילים כאלה

לא אומר כלום. בעצם, זה בדיוק מה שאני חושבת. אולי אני משתמשת במילים יפות יותר כי אין לי כח להיגרר לוויכוחים על דקויות קטנות שסתם מסיטות את הרעיון המרכזי של הדיון. וזכותן לשבת ולהתנשא, וזכותי לשבת פה ולהתמרמר. יש כל כך הרבה דברים רעים בצבא שאני יכולה למצוא, להסתכל עליהם ולצאת מהצבא בעקבותיהם(גם אני יכולה להצהיר על הדת בשנייה), אבל אני לא עושה את זה. לכל אחד יש את הסיפור האישי שלו בקטע הזה. כולם מוותרים על דברים ועל חלומות כדי לשרת את המדינה, גם אני. אז למה היא לא?

Lost Lullaby

New member
חמודה

אני אישית עושה שו"שים עד להודעה חדשה. והיום קמתי בארבע וחצי בבוקר בשביל להיות בבית ב10 כי בא לי לאכול צהריים עם המשפחה לפחות פעם בשבוע. למרות המרחק עושים לי בעיות עם לצאת ימי חמישי אחרי הצהריים, למרות שבחמישי אחרי שתיים בצהריים אין משהו שאני אמורה לעשות מתוקף תפקידי. שובצתי במקום ההפוך לגמרי למה שביקשתי [ביקשתי צפון, קיבלתי את המקום הכי דרומי שהיה בו תקן], אחרי שנתתי את כולי בשלושה חודשים של קורס וסיימתי כמצטיינת. אני יכולה לשבת על התחת ולהגיד שדפקו אותי וכדי 'להחזיר', לא לעשות כלום. אבל אני לא, כי יש לי חובה למלא [והרבה מעבר לחובה, אבל בסדר, אני רואה שאת לא מבינה את הנושא הזה], ויש ימים שאני במסגרת שלי משמונה ורבע בבוקר, יוצאת לארוחת צהריים ומסיימת את היום בעשר בלילה. וזה לא משנה מה השרים בממשלה שלי עושים, וזה לא משנה אם יש מפקדים בצה"ל שלא מבינים שיש גבול ושלחיילים צעירים גם יש זכויות. נורא קל להגיד 'אני לא מתגייס כי X' או 'הצבא מושחת כי Y' בלי בכלל להיות יום במערכת ולראות איך היא פועלת ואיך אתה בתוך חייל מהשורה יכול לעשות הבדל, גם אם הוא קטן, כי גם הוא התחלה של משהו ["גם מסע של אלף קילומטר מתחיל בצעד אחד"]. ובקשר לאלו שרק יושבות בחוץ- וואלה, תלוי בבנאדם. כל תפקיד אפשר לבצע ב100% ולהגדיל ראש ולעשות מעבר, ובאותה מידה אפשר גם לא לעשות כלום ולמצוא סיבה או תירוץ מזדמן. ועם כל הכבוד, בשביל לתרום לביטחון המדינה שלך יש לך הזדמנות אחת להתגייס לצבא ולעשות את שלך, אם את כבר לא בגיל גיוס חובה את לא תוכלי להגיע לשם. אם תרצי לתרום מעבר למה שמוגדר לך בחוק- את מוזמנת להתנדב או לעבוד בגיל 20 בבית חולים או לעשות התלמדות באיזה גן. ושוב, אם בא לך לעבוד עם אוכלוסיות קשות- אפשר להגיע לזה גם דרך תפקידים בצבא שעובדים עם אוכלוסיה אזרחית ועוזרים לשקם אותה. בגלל זה אני לא מקבלת את התירוץ שבצבא אותן בנות לא היו עושות כלום. ובדר"כ, הבנות האלו שהצבא פוטר אותן, הן אלו שמצאו דרך שהצבא יפטור אותן

בטח שאפשר לעשות בצבא דברים מדהימים ותורמים

רק שרוב הבנות לא מגיעות לעשות אותם. אני חושבת שהצבא היא מסגרת חשובה וערכית מאוד, אבל לשבת ולגנות בן אדם שבחר לתרום בדרך אחרת זאת פשוט בושה, בעיקר מהפה של בנות שהצבא לא בדיוק נבנה עליהן. אתן חצופות! אני יכולה לומר לך שאני משרתת בצבא, ואוכלת המון חרא מהצבא ולרגע אחד לא חשבתי לעזוב את הצבא ועדיין מפריע לי כשמגנים אנשים אחרים שתורמים לקהילה בדרכם שלהם

Lost Lullaby

New member
זה יפה שהן תורמות לא מתוך חובה

אבל זה לא מחליף את העובדה שהן לא ממלאות חוק, שהוא חוק גיוס החובה. התנדבות לא באה במקום חובה, היא באה בנוסף. ואני ממש לא חושבת [ואולי אפילו יודעת, נתונים וסטטיסטיקה והכל] שרוב הבנות לא מגיעות לתפקידים משמעותיים

טוב גם הצבא לא ממלא את כל החוקים

אז מה? זה כמו שתשפטי אבא שגונב מהסופר מטרנה בשביל התינוקת שלו. גם הוא עבר על החוק... זה לא שהיא עברה על החוק והמשיכה בחיים הלאה, התקדמה על חשבון השנתיים שכולנו טוחנים היא בסך הכל בחרה בדרך אחרת ולגיטימית לתרום...

Lost Lullaby

New member
אני יכולה לקבל דוגמאות לכך שהצבא לא ממלא חוקי

ם? כי כבר התחלתי לרשום תגובה אבל אני לא חושבת שירדתי לסוף דעתך.

כן

מותר לי לשמור 8 שעות רצוף? לא. וזאת פקודה שניתנה לי חוק מטכ"לי לישון 6 שעות? ישנתי משהו שמתקרב לזה בקורס או בחלק מהטירונות? לא. לפעמים 4 בלחץ. הדברים האלה חוקיים? לא. צה"ל עבר על החוקים? בטח. אני ממש לא אנטי צבא, אני אוהבת את הצבא ונהנית בצבא ואין בחירה שאני יותר שלמה איתה מאשר הגיוס שלי אבל, אני לא מרשה לעצמי להכפיש בכזאת צורה אנשים שעושים ש"ל. צבא לא מתאים לכל אחד, הצבא גם לא מוכן לגייס כל אחד, וש"ל הוא פיתרון מצויין למצב הזה של חוסר תרומה, כי בהרבה מהתפקידים בצה"ל עושים עוד פחות מבשירות לאומי.

למעלה