יאללה כבר סופ"ש חברות!

NoWords

New member
לגמרי, חופשי תפסו פה תחת כמה בנות.

שירות לאומי זה חשוב. וטוב שיש ת'אופציה הזאת.

DIE kvar

New member
יש לי את כל הזכות בעולם

כי אני יושבת בלב ת"א ועושה מה שהצבא רצה שאעשה ולה לא היה נוח לעשות את זה אז היא החליטה לעשות משהו שכביכול מהווה תחליף. וואלה, זה לא תחליף. יש ל את כל הזכות בעולם כי אולי אני לא לוחמת ואני גם לעולם לא אוכל להיות אבל עשרות חברים שלי, אהובים שלי ויקיריי, הם כן לוחמים. ואני בטוחה שגם היא עצמה מכירה כמה. והם כן מסכנים מעשית את חייהם וממלאים פקודות גם אם לא הכי נוח להם. וכשאני שומעת שאתמול למשל נפצעו 5 גולנצ'יקים ברצועה אז זה נוגע לי וזה כואב לי ואני מתפללת שאני לא מכירה אותם ואני מרגישה צער וכאב עמוק בשביל אלו שכן מכירים. כי הם חמישה מתוך אלפים ועשרות אלפים שנפצעו בשביל להגן על הבחורה הזאת שאת המינימום שבלשבת במרכז ת"א (שאת מציגה את זה ככל כך קל ונוח אבל את שוכחת שזה צבא לכל דבר) היא לא מוכנה לעשות מטעמי "לא-בזין-שלי". ואם את מעיזה להגיד ששירות לאומי בוינגייט משתווה להקרבה שאלו שיכולים פיזית מקריבים אז באמת שאין לי כל טעם בלדבר איתך.

אני שונאת לשמוע על דברים כאלה

כל פעם שאני שומעת על חייל שנפצע או לא יודעת מה אני מתה מפחד

אבל

אני משווה את מה שהיא עושה למה שאת עושה לא ללוחמים בגולני ואם את קוראת לה טינופת, אז את טינופת לא קטנה בעצמך לפי ההגדרה שלך פשוט הרבה יותר נוח לך לשפוך רעל החוצה מאשר להסתכל פנימה וזה מפריע לי בעין

DIE kvar

New member
לא מותק

כי השתמטות מהצבא לטובת שירות לאומי בוינגייט זה לא כמו לעשות צבא נקודה.

PinkCigarette

New member
וגם אם כן,

גם אם היא באמת יושבת משמונה עד ארבע ועונה לטלפונים או יוצאת לעשן ובורחת הביתה... גם אם היא לא עושה כלום בשנתיים האלה זה שנתיים מהחיים שלה,שהיא "בזבזה"-על לא לעשות כלום. אבל היא עושה את זה כי ככה היא צריכה וככה כולם צריכים

Miss Tika

New member
אוקי באמת שאתן לא יודעות על מה אתן מדברות

בבקשה תפנימו. לא אוהבת את המלחמות האלה, רע לי לשמוע שמזלזלים בציבור שלם של אנשים שחלק נכבד ממנו נותן נשמתו למדינה ולקהילה. נכון, צריך שאנשים יתגייסו, אבל צריך גם אנשים שיעשו שירות לאומי. יש מקומות ש"ל בהם התרומה היא כל כך גדולה פי אלף ממה שאני ואת ביחד תורמות לצבא. (למרות שאני לא דוגלת בלהשוות ביניהם, כאמור צריך את שניהם! זה רק לצורך העניין) אני מכירה מישהי שעשתה שירות במכון לנגמלים מסמים ומישהי שעושה שנתיים בבית חולי לחולי סרטן ואמא שלי שעובדת בבית נועם, שזה מוסד לנכים מפגרים, ועובדת עם בני שירות, תמיד מספרת כל פעם מחדש כמה היא מעריצה את הבני שירות שם. שמטפלים באנשים שבוקושי הולכים ובקושי מתקשרים, ומעבר לזה שהם צאריכים להחליף להם חיתולים ודברים מהסוג הזה, שבאמת לא כל בנאדם יכול לעשות את זה, הם גם מלווים אותם בכל, הם הדרך שלהם לתקשר עם העולם, והם עוושים את זה בכזה חיוך. ואלה אנשים שבאמת, קשה רק להסתכל עליהם. עם פיגור ונכויות מאוד קשות. תגידו לי שלא צריך נשמה יתרה בשביל כזה דבר. תגידו לי שכל אחד יכול לעשות את זה. מהבחינה הזו הרבה יותר נוח ללכת לצבא בכלל. ואחות של חברה שלי, במח' חולי סרטן, שנה אחת במח' זקנים ושנה אחת אצל ילדים, והיא עושה שם עבודה כ"כ קשה נפשית ופיזית ובשעות מטורפות, היא נקשרת נורא לאנשים שחודש אח"כ ח"ו נפטרים ובאמת שהיא נפגשת עם קשיים לא מהעולם הזה, ועושה את הכל בכזו מסירות נפש. אז נוח זה לא. נכון זה לא צבא, אבל כבודן במקומן מונח. זו תרומה כ"כ מבורכת ומכובדת. דברו עם בנות שעשו את זה לפני שאתן שופטות. זו לא הסתכלות נכונה לומר "זה לא צבא" ובזה לפטור אותן. אין אצל רוב הבנות הדתיות קטע של אידיאולוגיה נגד תרומה למדינה. להיפך!! הן תורמות, ובדרך שלהן ועושות את זה בגדולת נפש. גם אם לא בצבא. וצריך להעריך ולכבד כי הן עושות עבודה כל כך קשה וכל כך חשובה (שלא כל מישהי שהולכת לצבא יכולה לעשות) גם אם הן לא לובשות ירוק. ומנגד, יש לי חברה דתיה מאוד טובה, שהיתה איתי בבסיס, שותפה לחדר ולמשרד (ולחיים בעצם במשך 8 חודשים), והיא פשוט, בתור דתיה, סבלה. אני לא יודעת אם אפשר להסביר איך ולמה, כי זה נשמע תמוהה מהצד, כי הרי הצבא מאוד שומר כשרות ומנהגים והכל. אבל זה לא ככה בפועל. ובבסיס סגור זה כ"כ קשה. אז נכון החד"א כשר, אבל כל מה שהיא אכלה מאנשים היא היתה צריכה לבדוק 1000 פעם ובד"כ לא לאכול, ולהשליט לנו משטר כשרות על הטוסטר במשרד והמיקרו והכל. ואלף פעם אנשים בטעות הרסו לה תכשרות. ועזבו אוכל, זה באמת בקטנה. הצבא באמת לא תמיד שומר מסורת. היה לנו יום כיף למאבחנות מז"י על צום גדליה (או משו כזה), שכשהיא התקשרה לקצינה שאירגנה את זה לומר לה שהיא צמה ושזה לא בסדר, היא אמרה לה "אז אל תבואי". והחדר כושר בבסיס שהוא מעורב בנים-בנות, כשהיא ביקשה מהקא"גית לעשות שעות לבנות בלבד אז היא אומרת לה כן-כן אבל כשהיא באה להתאמן יש שם גם בנים. ובאמת, עזבו אפילו את כל זה. כשהינו עושות שיחות לחיילים... והיא צריכה לשבת בחדר עם שישה בנים, שאתן יודעות איך זה סגל שחוזר משבוע שטח ו21 יום לא ראה בחורה... והיא היתה צריכה לשבת כל פעם מחדש ולשמוע את כל הגסויות שלהם והבדיחות שלהם ביניהם, שבשבילי זה היה מצחיק, אבל היא באמת ישבה שם ורצתה לבכות. או בכלל עצם העובדה שהיא חיה בחברה חילונית וכל החברות שלה היו חילוניות, אי אפשר להסביר את זה, אבל היא באמת הרגישה שלא ממש מבינים אותה. כשהיא לא רצתה לשמוע מה חברות שלה עושות עם בנים כולן היו מעקמות את הפרצוף, ושעל כל רכילות שהיא היתה שומעת היא היתה הולכת למקום אחר כי "זה לשון הרע" והיא לא רוצה לשמוע. ובבית כנסת בערב שישי היא היתה לבד (עד שאני באתי איתה). וכשהיא סגרה שבת, לכי תגידי למי שישנה איתך בחדר אל תדליקי אור ואל תשתמשי בפלאפון כי זה מפריע לי. זה באמת קשה, אין לכן מושג כמה, אני פשוט ראיתי את הקושי שלה במשך חודשים. והיא הלכה לצבא הכי מתוך אידאולוגיה של "חייבים לעשות צבא", בזמן שכ-ל החברות שלה עשו שירות לאומי. ואח"כ היא פשוט למדה על בשרה למה אומרים לבנות דתיות שזה קשה. אז א-ל תשפטו כשאתן לא יודעות.

Miss Tika

New member
ד"א

למצולמים אין כל קשר לכתבה. סתם. (חח עזבו) מה שהתכוונתי לומר הוא שנתתי את הנאום למעלה לא בהכרח בהקשר ספציפי לבחורה שעשיתן עליה אמבוש בצדק או שלא בצדק, אלא בהקשר לגישה בנוגע לש"ל ולשירות דתיות בצבא שעלתה כמה וכמה פעמים פה בפורום. יש מן הסתם גם סתם תפקידים בש"ל. ומן הסתם אני לא מעודדת משתמטים או בעדם בשום צורה שהיא. גם לי כואב הלב לראות אנשים שבזמן שאני פאקינג משרתת בבסיס חור שלי 5 שעות נסיעה מהבית וקורעת תתחת שנתיים בלתרום את חובתי למדינה, פשוט עושים מה שבא להם כי לא מתאים להם צבא כרגע, ובא לי להקיא עליהם. אבל זה לא סותר תעובדה שאני מכירה בחשיבות של ש"ל.

ketty the sheep

New member
............

איך זה שהנושא הזה מוציא את כל הבהמיות מ98% מהפורום הזה? תסתכלו על עצמיכן שניה - בלי קשר לדיעה שלכן. איך אתן מתבטאות, איך אתן מתייחסות אחת לשניה.

ThE uVa

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo60.gif

ממש מיותר. וחסר תועלת. אם אתן באמת רוצות להעביר את מה שיש לכן להגיד, לא רק כדי שידעו שזו הדעה שלכן, אלא באמת כדי שיחשבו על זה, כדאי להיות טיפה פחות אגרסיביות, זה סתם מעורר אנטיגוניזם.. וזה כמובן לשני הצדדים..

DIE kvar

New member
טוב שאתן נרתעות מהשרשור הזה

באמת שנמאסתן עם הדיעות המוכרות שלכן בנושא הזה.

ThE uVa

New member
סליחה שאני חייה באמת.../images/Emo60.gif

אני מבינה למה אנשים עם דעות שונות משלך יכולים להיות מעצבנים, וכמה שלא נתאמץ-כולם שופטים אנשים לפי הדעות שלהם וזכותך להעריך אותי פחות בגלל שאני שמאלניתמניאקיתאגואיסטיתמשתמטתמחבקתמחבליםמזיינתערבים, אבל קצת כבוד בסיסי לבני אדם? לא כזה קשה.

ketty the sheep

New member
זה מצחיק

הפעם האחרונה שבה הבעתי דיעה בנושא בפורום הזה הייתה לפני שש שנים. נורא מחמיא לי שאת זוכרת מה היא הייתה.

ketty the sheep

New member
היה קטעים ../images/Emo3.gif

הספקתי להתגייס ולהשתחרר מאז.
אנחנו כאלו זקנות.

למעלה