יאללה כבר סופ"ש חברות!

DIE kvar

New member
צה"ל יצר את החוקים האלה לטובת החיילים שלו

אבל לפעמים יש נסיבות שמכריחות אותו לעבור עליהם וזה לגיטימי כי זה לטובת מטרה נעלה יותר משנת היופי שלך.

Lost Lullaby

New member
סבבה, זה מה שחשבתי

יש פקודה שאסור לשמור 8 שעות רצוף? יש פקודה של 6 שעות שינה? [זה אומר 6 שעות שינה מכיבוי אורות עד השקמה, ברור שיוצא לישון פחות, בעיקר כשיש שמירות בלילה
] כן
מי שנתן לך את הפקודות עבר על החוק, ואלו מפקדים, אינדוידואלים, שעברו על החוק ואפשר ואולי אפילו צריך היה לנבור בעניין יותר לעומק עם מי שמעליהם כי הם נהגו שלא כשורה. זה לא שהצבא, הגוף הענקי הזה, החליט לתת פקודות בלתי חוקיות בעליל או לעבור על החוק ולהגיד לחייל ללכת להביא למפקד שלו פיצה ולנהוג באדום או אנערף. אני לא משווה כי המקרה שהבאת יותר חמור, אבל זה כמו שחיילת תלך לא תקנית, תעבור כביש שלא במעבר חציה, תכניס אזרחים לבסיס בלי אישור, וכו'. היא עברה על החוק, לא צה"ל. צבא באמת לא מתאים לכל אחד, אבל אחוז האנשים באוכלוסיה שבאמתתת לא מסוגלים להתגייס הוא נמוך לאין שיעור מהאחוז שלא משרת בפועל מסיבות מונפצות, או אחוז הבחורים הכשירים ללחימה שמוצאים דרך לצאת מזה. סבבה, אני בחיים לא אתנפל על מישהו\י שבאמת מבחינה פיזית [או נפשית] לא מתאים למערכת הזו. על טעמי דת אפשר להתווכח עד נקודה כלשהי, כי גם בצבא אפשר לנהל אורח דתי לחלוטין[הקצינה שלי דתיה, שומרת נגיעה, ומתחתנת בעוד כשלושה חודשים עם מישהו שתי, שומר נגיעה, שהכירה כששניהם היו בקק"צ:)], שלא נדבר על כל ההסדרים עם אנשי הישיבות שקיימים [אותו הקצין מלפני 2 שניות, למשל]. אבל למישהו שמחליט שלא יהיה לו כיף עם דיסטאנס ומפקדים שצועקים עליו כשהם כולה גדולים ממנו בשנה, ובגלל זה הוא לא משרת את המדינה שלו, מדינה שנערים בגילו הקריבו את חייהם בשביל שתתקיים, מגיעה חתיכת קריאת בוז, שלא נדבר על סנקציות שכתובות בחוק

נכון

אבל אי אפשר לקרוא לבחורה דתיה שהולכת ומתנדבת בשירות לאומי "עוברת על החוק" אחרת ה"חוק" הנפלא שלכן לא היה פוטר אותה משירות!

רב הבנות לא מגיעות לעשות אותם?

ורגע, נעזוב את המשפט הזה. מה לדעתך תורם ומה לא? בפעם ה200!!! שוב אני אגנוב לליבי את הדוגמה אנחנו כרגע במוצב של אגוז. כולם לוחמי על, כמובן אבל מה אין להם טבח ואין להם שום פ"פ שתסדר את כל הניירת ואין להם משקית חינוך/שלוחה כלשהי של חיל חינוך שתוציא אותם קצת מהשגרה הצבאית והופ, פתאום יש הם עדיין לא תורמים? כל אחד תורם בדרך שלו, מהתרומה המזערית ביותר לתרומה הגדולה והמשמעותית ביותר, דוגמת לוחם. חבל שאת לא מסוגלת לראות את זה. ואת אומרת לי שאני עיוורת או כל דבר בסגנון, כשאני מדברת על שירות לאומי.

אני רואה את זה

ואת צודקת, אבל זאת לא הנקודה. הנקודה היא שגם בשירות לאומי אי אפשר לזלזל בדיוק באותה מידה.

אז את כנראה פספסת את הנקודה הראשונית:

אף אחד לא מזלזל בשירות לאומי. אנחנו מזלזלות בבנות שעושות שירות לאומי כי זה נוח להן. שוב, גם לי שירות לאומי היה נוח.

o_O

אחת התגובות היותר לא ענייניות ולא קשורות ואני יודעת את זה. הם היו אצלנו באימון שבוע שעבר.

אין צורך להתרגש

ולפתוח עיניים בסך הכל פיתחתי אנטי לתגובות שלך שכוללות "חינוך"/"חיל חינוך" אז הייתי חייבת להגיב :)

לא מתרגשת

סתם תהיתי מה הייתה התגובה ההזויה הזו. ובכל מקרה, שום מילה בהודעה שלי לא הופנה כנגד חיל החינוך, בדיוק להפך, אז...

ויש אנשים שעושים גם וגם

חשוב לך כל כך אוכלוסיית האוטיסטים והקשישים בישראל, לכי תעשי שנת שירות במעון של אוטיסטים ואחרי זה תתגייסי. זה כזה לא תופס... "תגידו תודה שיש אנשים שעושים את זה" יהיו אנשים שיעשו את זה גם בלי ש"ל הנה, אני שנה שלמה עובדת בפנימיה עם ילדות עם הפרעות נפשיות.. ואוי, איכשהו יוצא שאחרי זה אני גם מתגייסת לצבא. ממש פלא... אם בעייניך הנושאים האלה כל כך חשובים ומהותיים ותורמים כל כך הרבה למדינה (ואין מישהי שתסכים איתך יותר ממני) על זמנך הפנוי בבקשה ולא על חשבון השירות הצבאי. י ששנת שירות, אפשר לכת להתנדב אחרי הצבא. ויודעת מה, יש תפקידים בתוך הצבא שעושים דברים מאוד דומים לזה.. הצבא לא מסתכם בפקידות ולוחמות. וואלה, רציתי צבא אבל חינוך זה אחד הדברים שהכי מדברים אלי בעולם ושחשוב לי לעסוק בו... היי, גם את זה אפשר לעשות בתוך הצבא. ולתת את השנתיים שלי למדינה. הצבא מציע מגוון מטורף של תפקידים ובאמת שכמעט כל אחד יכול למצוא משהו שימשוך אותו ושהוא ירגיש שהוא עושה משהו חשוב. אבל הכי קל להיות ראש קטן ולהסתכל מהנקודת מבט הסריוטיפית והצרה ולהגיד "אני לא רוצה להיות לוחמת, אני לא אתרום.. טוב לא צריך צבא" די נמאס. כאילו בנות שמבעיות רפואיות אמיתיות רוצות לקבל פטור.. סבבה.. אבל סתם... כי זה קצת לא נוח, כי קצת קשה? ראבק, בפנימיה הצוות יחד עם הבוגרים נלחמים בכל הכוח שיגייסו את מי שיכול ורובם לא יכולים בגלל שהם ארי אישפוז פסיכאטרי וכאילו, ממש מנסים והם כל כך רוצים ולא מגייסים אותם והם נלחמים ומתנדבים ולראות אנשים שמול זה יכולים להתגייס בקלות אבל מתחמקים מזה.. זה פשוט... לא יודעת.. מגעיל. ועכשיו לישון... סוף סוף המיטה בבית [:

SomebodyElse

New member
אבל זה לא רק העניין של החוק

זה גם עניין מוסרי, כי במדינה שחייבת צבא כדי להתקיים - זה פשוט לא מוסרי להשתמט. וזה לא משנה אם מישהי הצליחה לעקם איזשהו חוק כדי שיכלול גם אותה ועכשיו טוענת שהיא משתמטת במסגרת החוק, זה עדיין לא הופך את זה לבסדר. ואוף זה בכלל לא משנה מה אני או כל אחת אחרת עושה בבסיס, קשה לי להאמין שמישהי אמרה "נראה לי שבצבא יהיה לי ממש כיף ונוח, אני אלך לשם", כי בסופו של דבר הצבא הוא די חרא לכמעט כולן, ועדיין כולן צריכות ללכת, ומי שבוחרת [ולמרבה הצער כרגע זה "בוחרת"] ללכת לצבא הולכת לשם לא כי נראה לה שזאת תהיה הדרך הכי טובה להעביר שנתיים אלא בגלל שצריך. חוק, לא חוק, בשורה התחתונה במדינה שלנו חייבים להתגייס. שירות לאומי אמור להיות פיתרון לבנות שבאמת, מסיבות מסוימות, לא יכולות לעשות צבא ורוצות לתרום בדרך אחרת. לא לבנות שבוחרות לא ללכת לצבא ואז מחליטות לא "להשתמט עד הסוף" ועושות שירות לאומי. וכן, ברור שאם הבחירה היא בין לעשות שירות לאומי או להשתמט ולהמשיך בחיים אז עדיף שירות לאומי, אבל כמו שאני רואה את זה - בחירה כזאת לא צריכה להיות בכלל. צריך ללכת לצבא אז הולכים לצבא. זה ממש מרתיח אותי שיש בנות שחושבות שתמיד יהיו כושים שיעשו בשבילן את העבודה ובוחרות לעצמן.

נכון

מדינה מתוקנת זה מדינה שבה 100% מהבנות בגיל 18-20 עונות לטלפונים עד השעה 17:30 כמוך, ואז חוטפות את התיק שלהן ורצות הביתה. את לוחמת אמיתית. כשאת רצה ב-5 וחצי הביתה זה בטח יותר מהר מלוחמים באימון מתקדם! תותחית-על

DIE kvar

New member
אוח תעופי

כפי שאמרתי אין לוחמה בלי עורף ואם לצבא כגוף יש תקנים לבחורות שעושות יומיות בקריה אז כנראה שהוא צריך שהן יעשו את זה. אם הצבא צריך שלחיל המודיעין, החיל הירוק הגדול ביותר והחיל העורפי החשוב ביותר, תהיה יחידת איתור שתבחר את המועמדים שלו בקפידה כדי שבפעם הבאה שירצו לעשות פיגוע בעיר שאת גרה בה יישב מאחורי המחשב בקריה בנאדם מספיק אינטליגנט כדי לבצע זיהוי מוקדם ולסכל אותו - כנראה שאני צריכה להיות שם. מדינה מתוקנת זו מדינה שבה אין צורך בצבא. אבל כל עוד יש צורך, את צריכה לעמוד שם בשביל המדינה שלך, איפה שהיא תחליט להציב אותך, בין אם זה בשטחים ובין אם זה בלב ת"א.

אבל בזמן שאת יושבת בלב ת"א

אין לך זכות לקרוא לבחורה שתורמת בדרכה שלה "טינופת". מה את חושבת, שמה שהיא עושה בשירות לאומי לא נחוץ? היא עושה את זה סתם בשביל היופי?

greeneye

New member
פפפ

אני לא יודעת איפה לכתוב את זה אז אני פשוט אכתוב את זה כאן. א. מעצבנת אותי ההתנשאות של המשתמטות כאן, על בנות שמשרתות בקירייה. כמו שתתי אמרה- אין לוחמה בלי עורף, וכל תפקיד קטן חשוב, אחרת הוא לא היה קיים. והתפקיד של תתי למשל, בכלל לא קטן. כאילו, באמת בא לי להקיא עליכן. באיזו זכות אתן שולפות את ה-"יושבת לך בלב ת"א" "עונה לטלפונים משעה..עד שעה.." כשאתן, אם כבר אתן עושות שירות לאומי, עושות את אותם הדברים, פחות או יותר [שירות לאומי בווינגייט? איך התנדבות בגוף שהוא סוגשל מסגרת עסקית לכל דבר ולא מוסד מדיני או משהו, תקני אותי אם אני טועה, תורמת למדינה?], רק בשעות, מקומות, בגדים ומשמעת שנוחים לכן ונתונים לבחירתכן?! ומה, גם אם מישהי פקידה, אתן חושבות שהיא לא תורמת? שהיא סתם? ואתן חושבות שאתן יותר טובות ממנה? שזה שהיא פקידה אז התפקיד שלה קליל, רגל על רגל? ועזבו את התפקיד עצמו- אני אישית עשיתי טירונות 01 של שבועיים, פלוס קורס של קצת יותר מחודש וחצי עם משמעת וזמנים והכל. אתן בכלל יודעות מה זה?! אתן חושבות שפטרול עם נשק או שמירה בש.ג זה ליופי?! אתן כאלה סתומות, באמת. איך אתן יכולות לזלזל בבנות שמשרתות בקיריה?! ב. איך אתן מעיזות בכלל להשתמש בדת כתרוץ, או אנשים שמפברקים 21 נפשי כדי להשתמט. זה פםשוט חורה לי, כי יש אנשים שבאמת צריכים את הפטור דת הזה מטעמי שמירת נגיעה וכאלה [למרות שגם זה לא הכי מוצדק בעייני כי אפשר לשמור נגיעה בצבא ולעשות הסדרים שונים..] או אנשים שבאמת באמת צריכים לצאת על 21 נפשי, ורק מקשים עליהם בדרך בגלל אנשים כמוכן. כמו מאיה בוסקילה אתן, נשבעת לכן. משתמטות על הקטע של דת ואז לובשות לכן מחשופי ענק, נכנסות לפאבים ומפלרטטות עם אנשים, כשחברות שלי קורעות את התחת ועושות דברים שלרוב האנשים לא היו את הכוחות הנפשיים לעשות, ונלחמות בפרופיל הרפואי שלהם למרות שהצבא לא רצה לגייס אותן, ובכוח הן הצליחו להכנס לצבא ולהגיע אפילו לתפקיד מדהים. אבל לא, תבחרו בדרך הקלה. ותשקיטו את המצפון עם שירות לאומי, שאני בספק אם שירות לאומי בווינגייט באמת תורם למדינה. ולסיום- אם שירות לאומי באמת חשוב לכן, וחשובה התרומה למדינה- למה להחליף שירות צבאי בשירות לאומי, למה לא גם וגם? אתן פשוט מרתיחות אותי.

את מבלבלת בשכל לאדם הלא נכון

כי אני חיילת בצבא.. ואני לא מזלזלת בפקידות, פשוט מרתיח אותי שפקידות מזלזלות בבנות של שירות לאומי כי כן, לדעתי מישהי בשירות לאומי יכולה לעשות הרבה יותר מפקידה וכשג'ובניקית אומרת למישהי בשירות לאומי שחברים שלה מגנים עליה והיא טינופת-היא פשוט חצופה, כי היא אותה הטינופת והחברים החיילים שלה מגנים עליה בדיוק באותה מידה.

אם נראה לך שזה לא תורם למדינה,

את מוזמנת לכתוב מכתב למחלקת הוואטאבר ולהציע להוריד את המקום מרשימת המקומות המומלצים לשירות לאומי. כי לתומי חשבתי שאם הציעו לי לשרת שם, כנראה שיש פה איזושהי תרומה... (אגב, מקומות לש"ל זה לא רק בתי חולים וגני ילדים אוטיסטיים. יש לי חברה שמשרתת בעמותה לשימור מורשת תימן, והיא נהנית מכל רגע. ועוד אחת בביטוח לאומי, ואני מכירה גם כמה בגני ילדים רגילים לחלוטין. זה נראה לך מציל חיים? לא, אבל זה שירות לאומי כדת וכדין. אם זה לא יאה לך, חביבתי... באסה. הן, עפ"י חוק! - נתנו את התרומה שלהן למדינה. וגם אני
)

למעלה