טוב, נתתי ליעל 24 שעות שלמות להגיב לפני, היא בחרה שלא לנצל אותן זו בעיה שלה.
האמת שזה קצת מעצבן אותי כי כבר שכחתי הרבה מהדברים שרציתי להגיב עליהם אבל זה בטח יבוא לי בהמשך ואני אוסיף בעוד מיליון הודעות נפרדות ואדאג שהשרשור הזה יגיע ל100 עמודים כדי לעצבן את עדי. למה לעצבן את עדי? סתם ככה כי אני בן אדם נודניק.
טוב אז מודה שקצת התבאסתי על קנדל הפרק כי אני באמת לא מצליחה להבין את האג'נדה שלו. רגע אחד נדמה לי שאני מבינה את המהלכים שלו ושניה אחרי נראה שהוא סתם מנסה להרוס לעצמו ולכולם במין אקט מרדני בלי אנדגיים. יכול להיות שהוא רואה כמה צעדים קדימה שאני לא, אבל בינתיים הוא מרגיש לי כמו ילד בן שנתיים שאוהב לעשות דווקא. כשלוגן עוד היה בחיים הבנתי את זה שהוא מנסה לעצבן אותו כי גם זה סוג של יחס והוא היה צמא ליחס מלוגן. אבל האם זה גם מה שמניע אותו עכשיו? לא ברור לי.
כן הופתעתי לטובה מרומן הפרק, שכשהוא אמר לשיב בפרק הקודם שהם ישתפו אותה בכל ההחלטות שלהם- באמת הייתה לו כוונה כזאת. והוא בסוף צידד בקנדל רק כי קנדל גרם לו לחשוב שלערב את שיב זו החלטה עסקית גרועה ולרומן מאוד חשוב שיחשבו עליו כאיש עסקים מוצלח. למעשה אני חושבת שאם רומן באמת היה מעדכן את שיב בכל ההחלטות שלהם, דברים היו מתגלגלים בצורה
מאוד שונה הפרק.
אהבתי שעל פניו היה נראה ששיב יצאה עם ידה על העליונה הפרק. כי אני אוהבת לראות אותה זחוחה ומאושרת. אבל, (וחשבתי שזה ברור לכולם - אך משיטוטי בטוויטר/טמבלר נראה שלא) כנראה שהיא לא הבינה שגם האחים שלה וגם מטסון מנצלים אותה ככלי משחק. כרגע נראה שמטסון הכי מוצלח מבניהם במשחקי מוחות. הוא אומר לשיב בדיוק מה שהיא רוצה לשמוע ויודע לגעת לה בכל הנקודות הרגישות (לתת לה להרגיש שלמילה שלה יש משקל [עם ג'רי וקרולינה], להגיד לה שהיא מזכירה את אבא שלה, וגם כמובן העליה ל-192 שהייתה כביכול בעצתה) אותי אגב מענין לדעת אם הוא טרח לעשות עליה תחקיר לפני כדי לדעת איך לפנות אליה ומה יעבוד עליה, או שהוא פשוט מאוד טוב בלקרוא אנשים (שגם זה לא יפתיע אותי, כי בכל זאת להגיע למעמד ולהון שלו הוא חייב לדעת לקרוא אנשים וסיטואציות בצורה טובה) כי לא היה נראה לי שהם בהכרח מכירים כזה טוב מהיכרות קודמת. האם אנחנו בכלל מאמינים שסיפור הדם שלו אמיתי? שזה אגב עוד דבר שמדהים אותי בסדרה הזאת - דמות מתוודה שהיא שלחה חצי קילו דם קפוא של עצמה למושא אהבתה/אובססיותה כמה פעמים ואיכשהו זה אפילו לא בטופ 3 דברים הכי חשובים שקרו בפרק
אבל התגובה של שיב לסיפור הזה הייתה מעולה
(אגב אני אף פעם לא יודעת אם לשים גיפים מימין לשמאל או משמאל לימין. מכיוון שהם באנגלית נראה לי הגיוני שהסדר שלהם יהיה משמאל לימין, אבל אז אתן תתבכיינו שאני אמריקאית אז אני שמה אותם הפוך בשבילכן וכדאי מאוד שתעריכו את זה
)
ואם כבר שיב, אז איך אפשר שלא לדבר על הסצינה האייקונית הזאת -
התנוכים שלך עבים ולעיסים? (מתה לדעת איך תירגמו את הטמטום הזה בעברית
)
למה הם שניהם כאלה קטנוניים אני מתה
הליך הגירושין המגוחך הזה זה הדבר הכי קטנוני שקיים בטלוויזיה ואני מאמינה שזה יכול לרדת אפילו יותר נמוך מזה
גם הצחיק אותי שבסופו של דבר זה סוג של הדליק את שיב. הצד המטומטם וקטנוני/ילדותי שלו שרק גרג זוכה לראות בדר"כ זה כנראה הצד שלו שהיא הייתה רוצה לראות. אוסקר קרא לו "טום של שיבון" אבל מבחינתה היא הייתה שמחה לקבל את "טום של גרג" אניטיים. איזה מתוסבכת היא אמאלה. אגב אני מאשימה את כל התסבוך שלה על הפרק הזה בעונה הראשונה שלוגן בדיוק חזר הביתה מבית החולים אחרי השבץ ושיב מתעקשת ללכת לבקר אותו אפילו שמרשה טוענת שזה רעיון לא טוב ולוגן אומר לה שהוא אוהב אותה והיא מתרגשת ואז הוא מחזיק לה את היד ומושך/דוחף אותה לתוך המכנסיים שלו
ונכון שהוא היה על הרבה תרופות ובטח לא הכי בהכרה וסביר להניח שהוא חשב/הזה שזו מרשה. אבל זה עדין לא ממעיט מהטראומה שזה עשה לשיב והעובדה שאין לה עם מי לדבר על זה והיא צריכה להעמיד פנים שכלום לא קרה כי היא לא יכולה להצטייר כאישה חלשה חס וחלילה. או אישה באופן כללי כשחושבים על זה, בטח לא עוזרת.
זה גם מתקשר לי לקטע שהאחים פוגשים את מטסון וקנדל ורומן ישר מחבקים אותו חיבוק גברי כזה ומטסון עומד מול שיב קצת מהסס ושואל "מה אני אמור לעשות פה? אם אחבק אותך אקבל תביעה?" ושיב נאלצת לענות בסרקסטיות ולתת לו חיבוק "גברי" כזה עם טפיחה על השכם כדי שיבין שהוא אמור לקחת אותה ברצינות בדיוק כפי שהיה מתייחס לאחים שלה.
אה וגם ראיתי שהיה debate נרחב באינטרנט לגבי האם שיב שותה/עושה קוק בפרק. אז קודם כל לגבי הקוקאין ראו בבירור שהיא הניחה את זה על השולחן בשניה שדעתו של מטסון הוסחה. לגבי הוויסקי, גם לא ראו אותה עם כוס ריקה בשום שלב אז נראה לי שהיא לא באמת שתתה את זה, אבל כמובן שהיא הייתה חייבת להמשיך עם העמדת הפנים של עסקים כרגיל כי חס וחלילה שהיא תיתן להם משהו שהם (האחים שלה+מטסון) יאחזו בו ויגידו שהנה, היא לא יכולה לשחק במועדון הגברים כי היא gasp אישה.
במטוס בחזור היה נראה שהיא לוקחת לגימה מהשמפניה, זה גם יכול להיות משחק מצידה ושהיא לא באמת שתתה, אבל בתאכלס, בשנה האחרונה כשהבוסית שלי הייתה בהיריון קראנו המון מחקרים על מה שתיה של קצת יין/שמפניה יכולה לעשות לעובר והמסקנה שהגענו אליה זה שקצת יין, בדגש על קצת (נגיד לקחת לגימה מהיין של הקידוש בערב שישי) לא עושה כלום כי כל עוד זה לא משפיע על האמא זה לא ישפיע על מחזור הדם שמגיע אל העובר. אז בהנחה ושיב, שיודעת to hold her liquor, לקחה לגימה אחת מקצת שמפניה, זה לא אמור להזיק לעובר יותר מידי.
למרות שחייבת להודות שחלק מהממים/גיפים/סרטונים שאנשים עשו בהקשר של שיב והשתיה היו פשוט מעולים ולגמרי שווים את הזעזוע שחלק מהצופים קיבלו
הנה כמה מהאהובים עליי:
עוד קטע משעשע של שיב היה כשקנדל מנסה לנפנף אותה כאילו הוא ורומן עושים דברים חשובים:
קנדל:
we’re death wrestling with ogres
שיב: .
you’re reading documents, is what you’re doing, Ken
אה וגם הקטע הזה גרם לי לחשוב ששיב וג'וזי היו מסתדרות יופי
אגב מישהו מוכן להסביר לי מה ה-fascination של האינטרנט עם קראנק (קרל ופראנק)
אני לא יודעת אם לצחוק או לבכות. זה השיפ הכי קרינג'י בעולם. ואנחנו בסדרה שיש בה את ג'רי+רומן וקנדל+סטואי [השיפ הזה זה אפילו יותר סטרץ' מקלארקטביה
]
אגב ציינתי לפני טופ 3 דברים הכי חשובים שקרו בפרק.
זה ללא ספק במקום הראשון
אגב מה לגבי הסימבוליות ששתי דמויות מ-boar on the floor עמדו במשך סצינה שלמה ליד שני חזירים צלויים? הסדרה הזאת הורגת אותי
טוב יש לי עוד מלא דברים לכתוב ולהגיב עליהם אבל יש אנשים שצריכים לעבוד למחייתם וזו אשמתה של יעל שלא יכולתי להגיב אתמול כשהיה לי זמן. אז בהמשך או בתגובות אליכן.