ימי הביניים

הטוב שקיים במשפט זה

נוגע לעולם. אין בעולם הזה דברים טובים מבחינתך כפי שאמרת. אין דברים ראויים לעבוד בעולם שלך. אבל מכאן אי אפשר להסיק שום דבר על מה שמחוץ לעולם. למעשה מה שאתה יכול להסיק לגביו הוא עדין בעולמך. אם אני אומר שאין לי תפוחים בבית משמע שמחוץ לבית בטוח יש ? ?

לא בהכרח כפי שהראית

אפשר לבחור גם בלי הקונספציות של טוב ורע. זה לא משהו שקיים בהכרח בראש שלך. אפשר להוציא את זה מהראש ורצוי למי שרוצה להיות אמיתי. אתה עצמך אומר שזה רק משהו בראש שלנו ואין לזה ערך. אז למה אתה עובד את זה אם אינך חייב ? את הדבר בראש שלך - למה אתה נותן לזה להנחות אותך ?

הרי גם אתה נותן לזה להנחות אותך

אתה בוחר במצוות רק בגלל שהן לא מחייבות אותך להעריך כלום

כמעט אמת אבל זה חוסר ברירה

אינני עושה זאת בגלל שאני חושב שזה טוב לא להעריך כלום. אלא בגלל שאין לי יכולת להעריך. זה לא שאני נותן לזה להנחות אותי, אלא אין לי ברירה אלא ללכת בעקבות זה.

אם אתה פשוט לא יודע

אתה יכול להעריך באותה מידה שאתה יכול לא להעריך. אלא שאתה יודע שזה לא בעל ערך. לא רק לא יודע שזה בעל ערך.

אני לא יודע כלום

אני אומר לך מה המצב שלי כרגע, ואין לי שליטה על זה. כן, אפשר לתת לזה הסברים כגון שאיננו יודעים הכל, ולכן לא יודעים לאן מובילות הבחירות שלנו ועוד הסברים. אבל מה זה חשוב - יש חויה חיה ובכ"ז אני צריך להחליט.

המצב שלך הוא שאתה חייב לבחור

אתה יכול לבחור בפרוגרמה מעשית בה אתה מעריך משהו ואתה יכול לבחור בפרוגרמה מעשית בה אינך מעריך כלום (המצוות). אתה בוחר לא להעריך.

איני רואה כל אפשרות לעשות כאפשרות

הראשונה כפי שאמרתי לך. כל מה שאני מכיר הוא בעולמי ולכן אינו ראוי להערכה. גם דברים מסובכים כמו ההוא שראוי לעובדו ואני מכיר אותו מכיתה א.

אני לא יכול לדעת כזה דבר. אלא שאינני חש כרגע

הערכה כלפי מאדים. אני לא מבין את קו המחשבה שלך. איך אתה ממשהו שלילי מגיע לכל החיוב הגדול של היהדות ?

היהדות אינה אלא שלילה

כל הכופר בעבודה זרה נקרא יהודי. אבל צריך לכפור בלי לגמגם שאנו לא יודעים.

אין פה גימגום. זו מציאות חיה.

אתה לא יכול להתוכח עם חויה חיה שמן הסתם יש גם לך בתור בסיס. אתה מנסה לפתור אותה ע"י הגות מסוימת. אבל לדעתי הפתרון הזה שגוי.

הטעות שלך היא שאתה חושב שאנו מוכרחים להכריע

ואני אומר אפשר לבחור גם בלי להכריע.

ממש לא. אני מוסר לך כעובדה שאין לי הערכה

לשום דבר בעולם. זו לא הכרעה שלי. אתה יכול לאהוב את כוכב מאדים רק כי כך החלטת ?

למעלה