יש שרשור

ליטל ו

New member
אז הנה שאלה -

איך משכנעים פשטידה להשאר דבוקה כפשטידה בלי ביצים? ניסיתי את פורמט הפאי, אבל המילוי עדיין מתפרק. אני שומעת המון על תחליפי ביצים טבעוניים, אבל מעולם לא נתקלתי בהם בארץ.

אורי 0

New member
אני מכתה א'

באתי לאמא שלי והודעתי לה, שזה לא בסדר שהורגים חיות כדי לאכול אותן. עכשיו האידאולוגיה עברה לי ונשאר ההרגל.

ליטל ו

New member
מוכר מאד :)

אצלי זה היה בכיתה ו' (או בבית הספר היסודי, בכל אופן... אני חושבת שו'). והאידיאולוגיה שלי... לא יודעת. אבל בהחלט לא חד משמעית כמו שהיא היתה, אני רואה יותר צדדים עכשיו.

הצמחונות ואני ../images/Emo21.gif- ../images/Emo80.gif../images/Emo19.gif../images/Emo19.gif

בסביבות כיתה ז'-ח' הייתי די חזק בקטע הזה. בסוף כתה ח' כאילו סוף היסודי היינו צריכים להכין "תהודה אישית" לקראת התיכון שכל אחד כותב על עצמו. אז ישבתי עם אחת המורות וכתבנו שאני צמחונית, היא שאלה אם זה מתוך אידיאולוגיה ואמרתי לה שלא, זה סתם לא טעים לי. אז היא צחקה ואמרה שזה ייראה יותר טוב אם נכתוב שזה מתוך אידיאולוגיה חחחחחחחחחחחחחחחח. היום אני אוכלת בשר ועוף, לא בהיסטריה אבל אוכלת. חשוב לי צורת הבישול וההגשה של זה בעיקרון, אם זה נראה כמו פרה/תרנגולת מתה על הצלחת שלי, מילולית, אז זה יגעיל אותי. לא מתה בכלל על איברים פנימיים. דגים לא, גם אז וגם היום אני שונאת דגים חוץ מאשר במיקרים נדירים, שונאת את הריח והצורה שלהם, יש בדגים משהו שמעביר בי חלחלה.
=
חוץ מזה שבבית שלי גם אם אני ארצה אני לא אוכל לשמור על צמחונות. אני מאמינה שכדי להתמיד בזה צריך מגוון גדול של מזון בבית, ותמיכה מהמשפחה - למשל שאמא, במיקרה הזה, או כל מי שאחראי על הבישולים בבית ייתחשב ויבשל בהתאם גם מאכלים צמחוניים וחשוב גם טעימים.

אורי 0

New member
אני דווקא סבלתי בשקט

זה היה מין חוזה בלתי כתוב ביני ובין אמא שלי - היא לא נלחחמת אתי על הצמחונות ואני אוכל הכל כדי שהיא לא תחשוש לתת-תזונה ח"ו. וכך אכלתי ערמות של סויה סרת טעם (אז לא היה אפילו טבעול). זאת לעומת אח שלי, שאכל הכל בעיקרון אבל ההיה בררן ומפונק (יחסית אלי לפחות). כיוון שתחלתי בגיל רך, בכלל לא זכרתי מה הטעם, ולא היו לי שום געגועים לזה -להיפך, מזון שנראה כמו בשר הגעיל אותי. פעם הכינו לי במיוחד נקניקיות מסויה, שנראו והריחו ממש כמו נקניקיות רגילות. זה הגעיל אותי וסרבתי לאכול, מה שכמובן גרם למריבה. לאבא שלי יש עד היום בעיות עם זה וכל פעם שאני בא אליהם לאכול או יוצא איתו למסעדה הוא נורא לחוץ בקטע הזה, שיהיה לי מה לאכול ושאני אוכל מזין. המצחיק שהוא התחיל להריץ את הקטעים האלה שנה אחרי שגמרתי לגדול. אידאולוגיה - עברה לי בגיל די צעיר. היום זה כאמור בעיקר הרגל, וחוצמז זה בגלל שאני לא אוכל גופות, אבל אין לי בעיה לעשות ניתוח לאחר המוות לגופות אם אחרים משום מה רוצים לאכול אותם. וכך חייתי לי שנים עם אשה וילדים אוכלי-כל, הכנתי להם שניצלים, נקניקיות ועוף (לא כ"כ בישלתי, בעיקר מזון מכון ודברים שאשתי בשלה, אבל עדיין), ולא היתה לי שום בעיה עם זה.

*הזדהות*

עד לפני כשנה הייתי טבעונית אדוקה כ-5 שנים. אבל מצב של כל מיני בעיות וחסרים מטורפים וחיים על מליון כדורים ביום, ועייפות החומר בכלל .. הביאו אותי לשחרר קצת, אני מניחה שעכשיו אני מגדירה עצמי "צמחונית משתדלת". אני גם מפסיקה להיות מסיונרית של העניין בזמן האחרון, וטוב לי עם זה. (גיליתי שזה מאמלל אותי, ולא מתאים לי לשאת את זה על הכתפיים תמידית.) אבל, היי-המון בהצלחה תומס
מקווה שיעשה לך טוב, ואל תשכח לקחת את ה-B12 שלך.
. (מנסיון-
מחסור בבי 12 זה לא דבר שאתה רוצה לחוות...)

טל קר

New member
זה עולה רק כמה עשרות שקלים

ומספיק להמון זמן (וגם יש B12 במזונות מועשרים, למשל קורנפלקס)

ליטל ו

New member
עד כמה שידוע לי

הפורמט היחיד שבו זה נספג כמו שצריך מכל אלה הם כדורי המציצה ששמים מתחת ללשון. זה לא נספג כראוי דרך מערכת העיכול, וכדורי המציצה מחלחלים דרך העור/נימים/משהו בסגנון שמתחת ללשון. אבל זה אכן עולה כמה עשרות שקלים ומספיק להמון המון זמן.

מממ...חשוב חשוב חשוב.

(לא שאני רוצה להפחיד אותך או משהו, אבל זה דווקא כן דבר שממש צריך לשים לב אליו- כי בחברה מערבית סטרילית- אין שום מקור צמחי לויטמין הנ"ל, והוא בין הויטמינים החשובים ביותר...) (וכנראה שאני הייתי טבעונית ממש לא אחראית- היו לי שנים רבות של לחם אחיד+חומוס מקופסא. מה שכנראה עשה לי הרבה חסרים ונזקים לטווח ארוך, אבל היי-אני מכירה המון שחיים רק על מזון צמחי וזה עושה להם רק טוב, לא ממש פיענחתי את זה
. בריאות זה דבר עם מליון גורמים שונים ומשונים) (הפסקה הזו כדי שלא יהיה לך סתם רתיעה ונאחסיות :) ו-B12 של סולגאר (זו פשוט החברה שיצא לי להשתמש בה) עולה בדר"כ 70 ש"ח ל-100 כדורים. (אפשר לקחת 2-3 בשבוע, וזה מספיק לה-מון זמן. וגם לא צריך לקחת את זה קבוע, רק אם בדיקות דם מראות רמות נמוכות..) טוב טוב, עכשיו אני אשתוק.
אני חושבת שנהדר לך, ואל תשכח לאכול הרבה גלידה-סויה.

sha na na revol

New member
אוי, כנ"ל

אשכרה זה גרם לי להרגיש יותר מדוכדך ופחות...נו, דומיננטי. אבל יכול להיות כשאני יותר טוב ואתעסק פחות בסימבוליקה, אני אעשה מה שתומס אמר, אין לי כוח לשחק את הרגיש כשאני חוטף מכל כיוון, ככה זה בני אדם. אבל עדיין זה תמיד היה קטע של אני מודע שאני הורג משהו ואני יכול לחיות עם או בלי זה.

sha na na revol

New member
מצטער.

טני נשמע עכשיו כמו אנשים שאני שונא. אתם מכירים את זה שמטיחים בך משהו עד שאתה נשמע כמוהם?

**

טוב, אין לי כל כך מושג מאיפה להתחיל, כי בעצם כל דבר שאכתוב יהיה תקף P: 1.טוב.: מאז שנהייתי ג'אנקי של אינטרנט שוב, לפני כחודשיים, זה אחד הפורומים האהובים עלי לקריאה.
. אני לומדת המון,מצילחה לצאת קצת ממושגים שגדלתי עליהם, ורוב הזמן ממש מתמוגגת ומתרגשת עד עמקי, מדברים שאנשימות כותבים כאן. 2.כשהייתי בת 7 בערך, אני זוכרת שהייתי רואה קליפים של בוי ג'ורג' של האייטיז, עם האחים הגדולים שלי. אני זוכרת שהייתי משוכנעת שזאת אישה מרהיבה ויפיפיה, וחושבת "אני רוצה להיות בדיוק כמוה כשאגדל".
. 3. עד לפני שנתיים הייתי אתיאסטית מוחלטת. והיום אני...לא. עוד לא הצלחתי להסביר את זה לעצמי עדיין. 4.מאז גיל 13 ועד היום,הספר האהוב עליי ביותר הוא "הסיפור שאינו נגמר". לא כי הוא מושלם,הוא לא. ואפפעם לא הצלחתי להבין ממש אם יש לו פילוסופיה של ממש, או הוא פשוט אוסף של אמרות מעניינות ומסקרנות בלבד. אני אוהבת אותו כי יש לו לב. והוא חכם ובעל רגישות מדהימה. והוא ממש מכבד את הקוראים שלו (שאמורים להיות..ילדים.) הוא לא מקל ולא עוטף ולא מייפה.והוא כל כך יפה. אני אוהבת דברים לא מושלמים,כשיש בהם משהו ששובה אותי. כמו האלבום you are free של cat power. 5.התקבלתי לאחרונה לעבודה, שבמהותה אני צריכה להיות נוכחת בכיתה י"ב בתשלום . זה מאוד משעשע אותי :). (תמיד טענתי שאחזור רק בתנאים הנ"ל)

../images/Emo24.gif../images/Emo9.gif

(עשית לי להסמיק עכשיו.) ואני לא ממש צעירה........ .......... ....... ... . (22 בקרוב:)

../images/Emo6.gif

(אוי אני כזאת מבאסת....אבל אני מכירה את ההרגשה. לפני כמה ימים פגשתי מישהי שהיתה עצובה על מר גורלה בן ה-18 בקרוב.) (אבל אני דווקא כבר לא מדוכאת מגילאים חולפים :) (טוב, בדרך כלל לא.)

למעלה