אז ככה,
תקרית החומוס הייתה רק בגלל שלא היה לי כוח להכין כלום, ואני בבית הוריי שמשופע בגבינות, ביצים ושאר מוצרים נלווים. באופן כללי, הטבעונות דוחקת בי להיות בשלן יצירתי יותר. אפילו ניסיתי להכין רוטב לפסטה עם בטטות וחלב סויה עם קמח, כנסיון עלוב לתחליף שמנת. יצא אכיל. איך להכין טופו: הדרך הכי בטוחה: להכין מרינדה, להשרות ולטגן (או לשים על גריל). המרינדה האהובה עליי: סויה, טריאקי, שמן זית, שום, מלח, פלפל, מיץ תפוזים. משרים כמה שעות במקרר ואז מטגנים את זה. חשוב לשים לב שאם אוהבים את זה קריספי צריך לחתוך את הטופו לחתיכות די קטנות ודקות ואם אוהבים את זה יותר גומי-י אז חתיכות יותר גדולות. אפשר גם להגיש את זה בצורה יצירתית, למשל, כתחליף למיני המבורגר, הכנתי טופו ברצועות שטוחות ובינוניות בעוביין, השרתי, טיגנתי, חתכתי פרוסות לחם בצורת עיגול וחרכתי אותן קצת בטוסטר אובן ואז ארגנתי בין כל שתי פרוסות לחם כמה פרוסות טופו עם חרדל ומלפפון חמוץ. היה לוהט. באותה צורה עשיתי גם סנדביץ' טופו- רצועות דקות של טופו מושרה ומטוגן, רצועות בצל ותירס מטוגנים, דחוסים בתוך לחמניה עם עגבניה או ירק כלשהו. עוד דרך מגניבה וטעימה זה להכין טופו, להכין אורז או משהו מסוגו (לאחרונה התוודעתי לקינואה), ולערבב הכל עם צ'ילי ותירס. זו ארוחת all-in-all ותמיד נשאר מספיק ליום או יומיים הבאים. וכמובן כל הירקות המוקפצים עם הטופו, שאני אישית לא אוהב אבל זה אמור להיות טעים וקל להכנה. יש קהילות מאוד חביבות למתכונים צמחוניים וטבעוניים ב- lj, וגם קהילת צמחונות וטבעונות בנענע היא מאוד חמודה ויש שם מצבור מתכונים ראוי לשבח. [אני מצרף אתר].