יש שרשור

ליטל ו

New member
כן,

אומרים לי שאם משרים את זה, הטעם יוצא, ואם משרים את זה, למשל, במרק עוף פרווה, יש לזה טעם של עוף. ניסיתי את זה וזה נכשל באופן מהדהד. (למרות שברוטב סויה עם ירקות, ובפעם אחרת בטיבול גולש, זה יצא חביב). זה הם או אני? ;) ברצינות - מישהו מכיר דרך לעשות את זה כמו שצריך?
 
ספר מתכונים של טופו ../images/Emo78.gif

"הטוֹפוּ" - זהורית שייחי הוצאת לא יודעת, 1997. זה ספר די מקיף עם יותר מ-140 מתכונים שכולם כוללים טופו, בסוגי מאכלים שונים: רטבים וממרחים, סלטים, מרקים, תבשילים, פשטידות ומאפים, עוגיות עוגות ולחם, קינוחים. אבל תבדקי בחנויות ספרים אני בטוחה שיש עוד המון.
 
מממ...

דווקא יש לי אותו, והוא לא ממש מוצלח לטעמי
(ועם השנים פיתחתי ה-מון סובלנות כלפי כל דבר, רק שיהיה טבעוני...:) בהרבה מהמתכונים הכמויות והזמנים לא כל כך מדוייקים.... אני חושבת שהכי מומלץ זה להוריד מתכונים מהנט, בפורום צמחוטבעונות יש כמה לא רעים.
 

ליטל ו

New member
היי, תודה רבה! :)

לא מצאתי בזמנו בחנויות ספרים, אבל אני אבדוק אם אפשר להזמין את זה :)
 

CeruleanCat

New member
למה?

אני אמנם רק צמחונית ולא טבעונית (אם כי מאותן סיבות), אבל יש המון דברים שטבעונים יכולים לאכול, ואין סיבה להסתפק רק בחומוס (מעבר לעובדה שזה לא יכול להיות בריא במיוחד). צריך רק לברר. למשל, הניוזלטר השבועי של אנונימוס כולל מתכונים והמלצות.
 

ליטל ו

New member
מתכונית טבעוניים

האמת שמעט המתכונים שיצא לי לנסות מפנזינים ואתרים היו די זוועתיים. אני אשמח להמלצות על אתרים או ספרים באמת טובים, אם למישהו יש, ואם אין ומישהוי רוצה, יש לי כמה מתכונים חביבים (אם כי לא משהו מרטיט עולמות שישנה את התפיסה בעולם כלפי טבעונות :) ).
 
אז ככה,

תקרית החומוס הייתה רק בגלל שלא היה לי כוח להכין כלום, ואני בבית הוריי שמשופע בגבינות, ביצים ושאר מוצרים נלווים. באופן כללי, הטבעונות דוחקת בי להיות בשלן יצירתי יותר. אפילו ניסיתי להכין רוטב לפסטה עם בטטות וחלב סויה עם קמח, כנסיון עלוב לתחליף שמנת. יצא אכיל. איך להכין טופו: הדרך הכי בטוחה: להכין מרינדה, להשרות ולטגן (או לשים על גריל). המרינדה האהובה עליי: סויה, טריאקי, שמן זית, שום, מלח, פלפל, מיץ תפוזים. משרים כמה שעות במקרר ואז מטגנים את זה. חשוב לשים לב שאם אוהבים את זה קריספי צריך לחתוך את הטופו לחתיכות די קטנות ודקות ואם אוהבים את זה יותר גומי-י אז חתיכות יותר גדולות. אפשר גם להגיש את זה בצורה יצירתית, למשל, כתחליף למיני המבורגר, הכנתי טופו ברצועות שטוחות ובינוניות בעוביין, השרתי, טיגנתי, חתכתי פרוסות לחם בצורת עיגול וחרכתי אותן קצת בטוסטר אובן ואז ארגנתי בין כל שתי פרוסות לחם כמה פרוסות טופו עם חרדל ומלפפון חמוץ. היה לוהט. באותה צורה עשיתי גם סנדביץ' טופו- רצועות דקות של טופו מושרה ומטוגן, רצועות בצל ותירס מטוגנים, דחוסים בתוך לחמניה עם עגבניה או ירק כלשהו. עוד דרך מגניבה וטעימה זה להכין טופו, להכין אורז או משהו מסוגו (לאחרונה התוודעתי לקינואה), ולערבב הכל עם צ'ילי ותירס. זו ארוחת all-in-all ותמיד נשאר מספיק ליום או יומיים הבאים. וכמובן כל הירקות המוקפצים עם הטופו, שאני אישית לא אוהב אבל זה אמור להיות טעים וקל להכנה. יש קהילות מאוד חביבות למתכונים צמחוניים וטבעוניים ב- lj, וגם קהילת צמחונות וטבעונות בנענע היא מאוד חמודה ויש שם מצבור מתכונים ראוי לשבח. [אני מצרף אתר].
 

ליטל ו

New member
איזה יופי!

המממ, מיץ תפוזים, מעניין! קינואה - לא שמעתי על זה, אז הלכתי לחטט בגוגל, וזה אכן נשמע מעניין (קנואה ענבים?). אני אנסה את זה :) תודה רבה :) *חיבוק*
 
../images/Emo13.gif

אני לא יודע אם המיץ תפוזים ממש מוסיף משהו, זה משהו שנשאר לי ממרינדות לבשרים שעשיתי בעבר. אבל זה נחמד, לא? רק בשביל הרעיון. הקינואה משונה, זה נפתח בבישול למין דבלולים כאלו, ויש לזה ריח מוזר, אבל בסך הכל יוצא די טעים. השגתי את זה בחנותטבע.
 

DarlingAdam

New member
קינואה

אכלתי פעם. השכן החליט שזה יעשה אותי בריא והכין תבשיל ונתן לי. זה היה מאוד יפה מצדו. ואפילו אכיל.
 

DrSnoop

New member
תקשיב,

זה לא לעניין,עשית אותי ממש רעבה!ואני לא ממש בשלנית בתקופה האחרונה, אז לא נותר לי אלא לפנות לא... חומוס): דרך אגב, היום אכלתי בבית קפה מאוד נחמד שהוא על טהרת הצמחונות (חוץ מדגים ): ), ויש להם דברים ממש טעימים מטופו וסויה ועוד המון תבשילים צמחוניים ובריאים. הוא נקרא "שטם טיש", ונמצא בבוגרשוב.
 
כן,

אני חושב שיש להם גם סניף בקינג ג'ורג', בצד שיותר קרוב לכיכר רבין. אבל לא אכלתי שם אף פעם.
 

DrSnoop

New member
זה לא אותו מקום,

והמקום ההוא (שהיה מדהים) נסגר. במקומו יש מקום שנקרא "כנפה", שזה דרך אגב מאכל מאוד מאוד חביב עלי...
 

טל קר

New member
זה השלב הראשון של התאקלמות..

גם אני בהתחלה אכלתי ככה (חומוס לארוחת בוקר צהרים וערב) עד שקלטתי מה לאכול, ומה שמאוד עזר לי זה פורום צמחונות/טבעונות (301) גם בפורום (יש המלצות ויש מתכונים למי שמוכן לטרוח בבישול, אני אישית לא מוכנה), וגם מפגשים (על טהרת האוכל הטבעוני בלבד ורואים מגוון עצום כולל כדורי שוקולד, פשטידות, ממרחים, מאפים והכל טבעוני) עכשיו אני יודעת שיש המון מה לאכול. אני טבעונית עשרה חודשים.
 

טל קר

New member
וזה מה שקורה שאני רצה לענות כי

קראתי שאדם מסכן נתקע על חומוס, במקום לקרוא קודם את ההמשך ולראות שמדובר באדם מוכשר שמפליא להכין תבשילי טופו...
 
למעלה