כוחה של תפילה ושל מצווה

למבדה

New member
(קול עבה:)ילד,אמא לא תעזור פה../images/Emo150.gif

טוב, לפני שהולכים לקרוא קצת: 1.אוי, נו. סגריות ואלכוהול וסמים וכל מה שגורם לך להתמכר ולמות או להרוס את הכבד או את הריאות או את הסרעפת (לפי מה שאתה אמרת) זה רע! 2. לעומת אלכוהול (בכמויות גדולוווווווות) וסגריות שהורגות אותך לאט ובטוח, סמים יכולים לגרור לסמים קשים יותר (מה זה 'קשים יותר'? אין סמים קלים!..), וגם אם לא.. כמו שהמורה שלי הציגה את זה: למה שאדם יכנס באופן מודע לסיטואציה שהוא לא יודע איך הוא ייצא ממנה מבחינה נפשית ופיזית. טוב, היא אמרה את זה מתוחכם יותר. אבל מילא. 3. הרבה פעמים שומעים אתאיסטים כופרים משמיעים הצהרות כמו: אם יש אלוהים והוא גרם לכל *זה* אז הוא כנראה: מטורף, מעוות, סדיסט וכו'. אז הנה, אולי הוא השטן בכלל? אולי אנחנו בכלל נמצאים עכשיו בגהנום. אולי אולי. לילה טוב..

MetalRulez15

New member
../images/Emo3.gif

"טוב, לפני שהולכים לקרוא קצת" כאן, את לא קוראת?
1. כולם רעים, אבל גראס הכי פחות רע ובכמויות ממש קטנות הוא בקושי מזיק. וגם אוכל לא בריא מזיק, אז? יש דברים שמזיקים לבריאותינו ואנחנו עדיין צורכים אותם, לשם ההנאה שבעניין, אני הייתי קורא לזה "מיצוי החיים"! 2. אין שום הוכחות מבחינה סטטיסטית שסמים קלים מובילים לקשים! וגם אם כן, זאת עדיין בחירה של המעשן, הסמים הקלים לא "גוררים" אותו, אלא סקרנותו, וטיפשותו. 3. אם יש אלוהים והוא גרם לכל זה, אני תובע אותו. ואם הוא השטן, אז מי זה אלוהים?

האפי לי

New member
יש הוכחות שמוכיחות ההפך

בהולנד שם הסמים הקלים חוקיים לכל מבקש (מעל גיל 18) יש הרבה פחות נרקומנים שמשתמשים בסמים קשים, סטטיסטיקות דומות ניראו בעוד מקומות בהם מריחואנה חוקית

Lu Tze

New member
תסמונת הילד-בן-16.

אם תאסור על מישהו לעשות משהו, הוא יעשה את זה.

סמפיק

New member
קישור

http://www.unodc.org/unodc/en/bulletin/bulletin_1977-01-01_2_page004.html?print=yes יש מן הסתם גם מחקרים ועדויות הפוכות.

סמפיק

New member
ובנימה אישית

האם נכון לומר שיש אחוז גבוה יותר של נרקומנים מזריקי הרואין בתוך אוכלוסיית מעשני החשיש מאשר באוכלוסייה הכללית? האם נכון לומר שיש אחוז גבוה יותר של מעשני חשיש בין מעשני הסיגריות מאשר באוכלוסייה הכללית? לפיכך מסקנתי היא שהחשיש הוא "שער" לסמים קשים יותר באותה מידה שסיגריות הן "שער" לחשיש. דעתי היא ששניהם אכן שערים, ושניהם מזיקים מספיק בפני עצמם, אבל אני תומך בזכותו של כל בנאדם להרוג את עצמו, כל עוד זה לא עולה לי בכלום. כנראה בגלל זה אני כל כך סובלני לדתיים.

MetalRulez15

New member
אוקיי...

לו צה-לא, הויכוח שלי פה הוא לא בגלל "תסמונת הילד-בן-16:
(אגב אני בן 15
) סמפיק-אחוז מזריקי ההרואין שהתחילו בחשיש לא רלוונטי. הרי רוב האנשים הרוצים להתנסות, יתנסו קודם בדרים יותר "קלים" ולא יקפצו ישר למים העמוקים. מי שטיפש מספיק בשביל לנסות סמים "קשים" ינסה אותם בשלי שום קשר לחוקיותם או אי חוקיותם של סמים "קלים". השאלה שצריכה להישאל היא לא "מה אחוז מזריקי ההרואין ומסניפי הקוקאין שהתחילו עם חשיש\גראס?" אלא: "מה אחוזי המשתמשים בסמים קשים באוכלוסיה של מדינה א', ומה האחוז באוכלוסיה של מדינה ב'(במדינה ב' יותר משתמשים בסמים קלים יחסית למדינה א')". תביא מחקר רציני שיתמוך באחד מאלו: * סמים קלים פוגעים באופן פיזי ובלתי הפיך במוח. * ההתמכרות הנפשית לסמים קלים היא גרועה מההתמכרות הפיזית לניקוטין. * אחוז המשתמשים בסמים קשים במדינות בהם סמים קלים חוקיים גבוה ביחס לאחוז המשתמשים בסמים קשים במדינות בהם הסמים הקלים לא חוקיים. * סמים קלים בכמותיות ממוצעות הנצרכות ע"י המשתמשים בהם מסרטנים יותר מסיגריות הנצרכות בכמות ממוצעת. עד אז, סיגריות הן ללא ספק מסוכנות מסמים קלים. אגב, סתם אנקדוטה-ממנת יתר של THC(החומר הפעיל בקנאביס) עוד לא מת אף אחד.

סמפיק

New member
מה?!

ביקשת מחקר שתומך במה שאמרתי ועכשיו אתה מתלונן שנתתי לך קישור?! ומה הקשר לרמת הסיכון של ניקוטין? גם ניקוטין זה רעל!

MetalRulez15

New member
../images/Emo107.gif-זה כלב

וזאת התגובה שלי: בקישור שנתת לי אין נתונים חד משמעיים! נאמר שם רק שנעשו כמה מחקרים שבהם התגלה נזק פיזי למוח ונעשו כמה שבהם לא התגלה נזק פיזי למוח. אין תמימות דעים בעניין הזה!(ויותר מאוחר אני אתעמק באתר ואביא קישורים משלי). נכון, גם ניקוטין זה רעל-אני מנסה להראות שסיגריות הן יותר מסוכנות מסמים קלים.

למבדה

New member
אי הבנה...

אני אישית לא כוונתי לכך שסמים גרועים יותר מסגריות. אני כיוונתי לכך שסמים הם גרועים. נקודה.

MetalRulez15

New member
פסס.. רוצה להסתדר? בואי בואי.. ../images/Emo13.gif

סיגריות זה אכן גרוע, סמים קלים זה אכן גרוע אך לא כמו סיגריות. אפילו לא כמו... אפילו לא כמו בשר אדום!(את יודעת, כולסטרול וכל זה). בואי ונאמר שיש דברים הרבה יותר גרועים וחוקיים מסמים קלים.

למבדה

New member
בוודאי. הבה נחיה כולנו בהרמוניה.

לא,לא.. אני לא מוכנה לומר שיש דברים גרועים מסמים (במובן המסומם של המילה, לא במובן הבית- מרקחתי). ולא בגלל זה לא נכון, אלא בגלל שאני באמת לא יודעת, וכמו שכבר נאמר: זה לא משנה מה גרוע יותר, עצם העובדה שזה גרוע עושה את זה לגרוע ולכן ללא רצוי.

MetalRulez15

New member
הרמוניה ואהבה... ../images/Emo13.gif

אוקיי-דבר אחד: עישון של ג'וינט בשבוע\הפלת 3 ראשים בכל סופ"ש\"עישון" בוייפורייזר בכמויות סבירות גורם לנזק מזערי לגוף, לא נזק זניח, כמובן-אך גם לנשום את האוויר של ת"א, גורם נזק, ואף יותר גדול. אני לא רואה חוק האוסר לגור בת"א... וזה לא גרוע, זה רע, במידה מועטה(הכל תלוי באופן השימוש!).

למבדה

New member
אהההההההההההההההההההההההה.

אנחנו הולכים סחור סחור, ואני חושבת שמיצינו את הטענות.. למרות שלא הסכמנו. אבל הסכמנו על אי הסכמה. זה ממש רצון כללי פה.

MetalRulez15

New member
טוב, אי הסכמה.

אז מה, לא תנסי אף פעם סמים קלים? הרי את לא יכולה לטעון שנסיון אחד יכול לגרום לנזק פיזי...

למבדה

New member
בטח שכן.

וכבר אמרנו שאני ילדה טובה. חוץ מזה שאף אחד עוד לא הציע לי.. אני מסתובבת עם החברה הלא נכונה. אההה. בגרות מחר. צריך ללמוד.

MetalRulez15

New member
אה, טוב ../images/Emo13.gif

יום אחד תמצאי את החבר'ה הנכונים, או משהו. אגב איזו בגרות יש לך?(את שמיניסטית?)

למבדה

New member
שששש.

אני י"א.... זה עושה אותי שביעיסטית, נכון? איזו מילה מצחיקה! שביעיסטית! לא משנה. בגרות בפילוסופיה. אבל לא מדברים באמצע פורום על דברים פרטיים. אז ששש.

למעלה